Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

  1. Роздільне харчування

    56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

    23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

    9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

    336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

    16 голосів
    3,6%
  1. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Поділіться, будь ласка, як робите ті закваски? Що потрібно для них? Ви потім хліб з них печете?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    житня мука, деревяна ложка, пластиковий-скляний посуд, м"яка вода, духовка. мука-вода 1 до 1 по об"єму (починайте десь з чверті чашки), збити ложкою ніби білки, накрити кришкою. у духовку з включеним світлом. додавати муку і воду підряд зо 4-5 днів, в один і той самий час. має бути гарна стабільна піна. а далі пекти хліб, то вже треба рецептвибрати, бо їх дуже багато
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    21 березня виповнився рік як я не вживаю цукру в повсякденному житті.
    Ну що вам сказати, я була жахлива солодкоїжка+шалений апетит під час ГВ (про їжу я думала щомиті)-тому мені було шалено важко. Ломка реально як в алкоголіка, коли заходила в супермаркет а там ряди цукерок і печива, пахнуть булки на весь зал і манять снікерси на касі. Але я змогла. Тепер заходжу в супермаркет і бачу ряди полиць із харчовим сміттям. Дивлячись свої старі прищаві фото розумію, що відмова від солодкого то було одне з найкращих рішень в моєму житті. Розвиднілось і в голові і на обличчі. Я забула що таке прищі, проблемна шкіра, перепади настрою, заїдання стресу і т.д.
    Я зрозуміла що звичайне масло-таке солодке шо капець, про домашній сир мовчу. Банани, фініки, яблука, родзинки-ось мої підсолоджувачі. Мід лише в крайньому випадку, бо від нього теж прищі і він для мене тепер здається мегасолодким.
    Скажу чесно, 14, 21, 40 днів мені б не вистачило щоб зіскочити з "голки". Може комусь такого цукор-детоксу вистачає, але мені реально пішло десь півроку, а для досягнення повного самоконтролю і розслаблення-реально рік.
    Сподіваюсь, мій досвід комусь знадобиться і допоможе)))Питайте,якшо шо)
    --- дописи об"єднано, 25 Березень 2017 ---
    Ну ще додам, що я вживаю "до чаю"-рисові/гречані безглютенові хлібці з арахісовою пастою (такою де в складі лише 100% арахіс), або з бананом, або з хорошим маслом (82,5:wacko: або домашнім сиром. Фрукти, сухофрукти, горіхи (замочені)-то коли хочеться шось "пожувати". Взагалі, можна самому робити різне печиво/батончики/цукерки зовсім без цукру, я на початках робила, але зараз ліньки з тим бавитись.
     
    • Подобається Подобається x 18
    • Зе бест! Зе бест! x 6
  4. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Круто, реально! :good:
    Цікавить мене соєвий соус: користь/шкода. Я б його додавали у все, що готую (ну практично). Каші всі, м'ясо, риба, салати, супи. Їжа з ним мені смачніша. Але якось інтуїтивно відчуваю, що перебор. Яка норма? Чи взагалі вона є?
     
    Останнє редагування: 26 Березень 2017
  5. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    треба на склад дивитись. вони різні бувають. в дешевих є глутамат натрію, от він і дає той смак. ну і певно всі знають, шо він шкідливий.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Rona

    Rona Мама-йожик

    @aknytsU там багато солі, крім вище означеного. Я б спробувала щодня їсти бобові замість нього і спостерігати. Побавтесь з іншими спеціями.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    @aknytsU , я люблю бальзамік. Шляхом випарювання винограду суміш стає тягучою, як смола, потім добавляють винний оцет. Але, зазвичай, я користуюсь все рівно такими товарами вкрай рідко, он баночка вже другий рік є в наявності)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    порадьте, може я щось зробила не так. пророщувала я маш. все ок, їм собі смачно, і тут опа - зовсім тверда крупинка. зуба зламати можна. як виключити такий підвох? перемивати-передивлятися кожну зернинку?
     
  9. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Ну, по-перше: 90% світової сої (як і кукурудзи і арахісу) є ГМО. Тут вже ви маєте визначитись: для вас ГМО це зло чи може бути?А по-друге, соєві соуси бувають ну дуже різні!!!І з цукром, і з фруктозою, і з стабілізаторами. Все залежить від складу. Для себе я вважаю що можна, але якісного і рідко. Іноді додаю трошки в салат, сочевицю, рисову локшину.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Втручуся зі своїм лікбезом, вибачте! :D Всі продукти, які ми споживаємо, яблука і груші, морква і картопля - це ГМО. Кожен овоч і фрукт 21 століття пройшов через той процес, який робить продукти ГМО, просто сам процес відбувся природнім шляхом гібридної селекції і випадкових мутацій, а не під наглядом людини. В ГМО немає нічого незрозумілого, страшного чи шкідливого. Їжте на здоров'я =)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  11. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Ні, не всі! Так, багато, але не всі. Є культури яких органічних майже не залишилось, а є такі що не піддались мутаціям.Як щодо гречки?Вона яскравий приклад. І не радьте людям "їсти на здоров"я". В розвинутих країнах на прилавках справді є не гмошні продукти, які дофіга коштують і люди мають право вибору.

    Северная Ирландия запретила выращивание ГМО продуктов / Устойчивое …

    7 главных мифов о ГМО / Устойчивое развитие

    Истинные причины вреда ГМО / Органическая еда, натуральные продукты…

    Статтей на цю тему є море, я просто не маю часу лопатити то все, але при бажанні кожен може сам дослідити це питання.
    Існують спеціальні банки насіння, де можна придбати органічне насіння і саджанці. Короче, ви мене зрозуміли...
    --- дописи об"єднано, 26 Березень 2017 ---
    Ви не дуже дбре розрізняєте ГМО і селекціонування, я бачу
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    І як, пропонуєте їсти "чисту" гречку нон-стоп? :) Збережені органічні культури чимось кращі? Гречка, таким чином, цінніша від яблука?
    Я живу в такій розвинутій країні. І її розвинутість виявляється передусім у тому, що на продуктах у супермаркетах немає позначок "без ГМО", а в її медіа немає жахалок про шкоду ГМО. А ще в тому, що люди шукають інформацію не в газетних статтях, а в наукових джерелах.
    Я не плутаю, а свідомо вживаю поряд два поняття, які паралельно і пов'язано розвивалися. Селекцію от якось ніхто диявольщиною не вважає.
    А стосовно дорогих, прекрасних і доступних чистих продуктів і вибору - ну, і в розвинених країнах є своя частка людей з вірою у все на світі. І їх віра в поєднанні з платоспроможністю породжує таку пропозицію. Логічно. Всюди і завжди на вірі заробляють.
     
    • Подобається Подобається x 6
  13. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Не про це була мова. Взагалі не про це. З мого боку все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Якщо мова була не про це, то так мені і не дізнатися, про що ж вона була. Бо приклад ірландського мракобісся або газетних вирізок про "істинну шкоду ГМО" довіри не вселяють. Так легко можна дійти до єретичної думки про те, як раніше усе було цілющим і прекрасним, а тепер кожна грушка - ворожий продукт.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    О, я прочитала цю статтю. Обидва пункти маніпулятивні і перекручені. Ввечері додам сюди лінк на відповідні матеріали про розвиток і майбутнє агрокультури, Монсанто, корпорації цього штибу і вклад ГМО в боротьбу зі світовим голодом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Почала читати, на свою голову, і другу статтю. В першому ж пункті відверта брехня стосовно принципу створення ГМО і його природності. Статті з таких "жовтих" ресурсів просто ображають людську гідність. Шкода, що це минається авторам безслідно. І що знаходяться довірливі читачі. Перевірити це - в два кліки, простіше простого. Мені сумно від такої кількості середньовіччя в головах людей...
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Є такі позначки. Ohne Gentechnik.
    Деяким покупцям важливо знати, що вони їдять, бо питання ще недовивчене.
    І ніхто його вивчати не збирається, бо потрібно прогодувати все більше людей на планеті.
    Останнім часом почала зауважувати, що біо масло і вершки, молоко на прилавках не залежується, може, це було пов"язане з початком року, коли люди хочуть більше дбати про здоров"я.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    плачу... особливо про боротьбу із світовим голодом. У світового голоду є причини, і основна - це не відсутність к-ті їжі.

    різниця між селекцією і ГМО проста (це я не для @labisqwee): селекція - схрещування грушки і іншого виду грушки, а ГМО - схрещування грушки і таргана (умовно).

    Далі, ГМО порушують рівновагу природи: якщо певний відсоток врожаю кукурудзи не з'їсть умовний довгоносик, то вимруть довгоносики, потім птахи які їли довгоносика, потім ті хто їли тих птахів ... і ким закінчується ланцюжок?

    ще - зникає біорізноманіття - оскільки вигідно вирощувати ГМО продукти, ніхто не буде панькатись з менш врожайними видами.

    а ще запилення

    ну і ще кілька пунктів, але мені лінь.

    Статті не читала. Читала дослідження, багато і довго.

    В дискусію вступати не буду.
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Я тільки дозволю собі зауважити, що не лише і не стільки ГМО цю рівновагу порушують. Більше того, природа часто сама цю рівновагу зміщує і деформує. Оскільки противники ГМО не дуже налаштовані дискутувати, то і в мене настрою нема. А поцікавитись тим, як виживає агрокультура Африки чи Індії і що їм дає ГМО, і які причини цієї ситуації, все ж кожному варто.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Поділіться ними, якщо неважко.
     
    • Подобається Подобається x 1