Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Ми нотаріуса викликали на дім і нам дали довіреність на 3 роки. Тому відпадає необхідність перед кожною пенсією виписувати нову довіреність.
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у приватних нотаріусів є послуга з виїздом до клієнта. Якщо треба - можу дати координати двох "своїх". Але , в принципі, ця послуга надається майже усіма приватниками за попередньою домовленістю.
     
  3. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    дякую, наразі підписали у головного лікаря, а там побачимо.
     
  4. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Чи можна якось притягнути до відповідальності сусідів, які вирубили теплопостачання всього 14-пов будинку, бо їм си надумало міняти батареї серед зими? (неодноразово вже таке) Без попередження. Відповідно за квитанції за той день без тепла вони точно не подбають, як і за світло тим, хто підігрівався якимись своїми обігрівачами...
     
  5. iragonzales

    iragonzales В декреті

    викликайте поліцію, пишіть заяву...
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    Є загальні правила, але там так дуже розмито Про затвердження Правил утримання жилих будинків та п... | від 17.05.2005 № 76 (Сторінка 3 з 4)
    ну і старий добрий закон про санітарні норми

    А взагалі самі не мають права відрубати тепло, тим більше без попередження. Якщо будинок до ЖЕКу має відношення, на гарячу лінію заяву (з того що найшвидше), і письмову потім. Тоді мусять йти перевіряти, бо в іншому випадку поморозяться.
    А найкраще якщо заява буде колективна, тоді ще і штраф вліплять, буде їм наука. Бо можна просто по-людськи навіть попередити про такі ремонтні роботи та ще й зимою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    та то я завдяки гарячій то і вияснила. Чоловік зразу сказав - хтось робить ремонт, ну але не пійманий - не злодій. Позвонила на гарячу, вони відповідно в жек. Звідтам прийшли розбиратись і вже по факту повідомили номер квартири. Тепло на той час відновилось. Про заяву дякую, напишу. Бо то реально по-свинськи. Та і взагалі ота повна "що хочу то й роблю", "бо то є моя квартира" вже дістала.
     
  8. Altera

    Altera зачарована птуха

    Дівчатка, і я потребую поради: мама лежить після інсульту третій місяць, до кращого , на жаль, не йде - полюбе треба готуватися:sad:
    Все майно, будинок, в якому прописана вся моя сім"я належить їй. Ясно, що треба переоформляти.
    Так от, зайнятися цим зараз? - допоки вона хоч погано, але говорить і щось розуміє, чи можна буде то все зробити постфактум?
    ( я єдина спадкоємиця і проблем з тим бути не повинно)
    Просто мене налякали, що потім - то значно дорожче й...геморойніше.
    То дійсно так? Чи нема різниці?
    Просто мені зараз таак не до того..треба нотаріуса додому везти. І як то має називатися - оформлення заповіту? Треба якісь документи до того підготувати?
    Я така далека від того всього..
     
  9. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    Поки мама є то ви можете оформляти дарчу, наскільки я колись тим цікавилась то дарча дорожча ніж по заповіту. Заповіт можете написати на себе від мами і потім оформити спадщину.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Тут є декілька варіантів:
    1 - як вже писали вище, оформити зараз договір дарування (т.зв. "дарча") з викликом нотаріуса додому, він же і внесе відомості у відповідний реєстр щодо нового власника нерухомості;
    2 - оформляти заповіт з викликом нотаріуса додому, а потім на його підставі вступати в спадщину і переоформляти право власності;
    3 - якщо Ви, як пишете, єдина спадкоємиця і немає інших зацікавлених осіб, то спадкувати потім можна буде і без заповіту, тобто по закону.
    Отже, найпростіший - перший варіант (хоча трошки дорожчий), але і в спадкуванні нічого особливо складного немає. Головне, щоб було належним чином оформлено право власності на майно на Вашу маму.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо ви єдина спадкоємиця- ви можете нічого не робити. після смерті мами все по закону належить вам. І вже потім будете переоформляти спадщину. Якщо ви не єдина спадкоємиця, але претендуєте на єдине успадкування майна і хочете "перестрахуватися", тоді можливе оформлення дарчої чи заповіту. Дарча на сьогоднішній день обійдеться у значно більшу суму, ніж заповіт. В той же час, навіть при наявноті заповіту, якщо є ще інші спадкоємці, які мають право на обов язкову частку- майно підлягатиме певному розподілу. Якщо ви не єдина спадкоємиця, але точно знаєте, що інші спадкоємці не претендуватимуть на спадщину, у цьому випадку теж можна нічого не робити. Потім, при оформленні спадщині, просто вони відмовляються від своєї частки.
    Тобто, якщо ви єдина спадкоємиця, найпростішим і найдешевшим варіантом на даний час- не робити нічого. Оскільки після відходу мами ви будете єдиною спадкоємицею по закону.І тоді просто переоформите спадщину у дежавного чи приватного нотаріуса. Вам не потрібно зараз переоформляти майно. Немає сенсу.Для вас важливим є лише те, щоб воно було приватизованим. Все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Altera

    Altera зачарована птуха

    дякую всім за відповіді, я власне так й розраховувала - все одно то майно нікуди не дінеться, отже й не варто метушитись.
    а от з цим проблема..я точно не впевнена, але здається що ні - мама довший час жила одна і навряд чи тим займалась.
    І шо з цього всього може виплисти?
    А якщо переоформити на зятя (мого чоловіка), то тоді треба тільки дарчу оформляти, так? А приблизно по сумі можете зорієнтувати?
     
  13. Sangria

    Sangria Member

    не знаю чи в правильну тему звернулася, але мене цікавить питання стосовно відпустки по догляду за дитиною. я достроково її перервала коли дитині був рік і два місяці вийшла на роботу на нове місце праці, пропрацювала майже 4 місяці і хочу знати чи маю я право продовжити ту відпустку вже тут на новому місці, бо не виходить поєднувати то все(
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Підніміть документи на житло, тоді будете знати. На зятя можна переоформити або дарчою, або через заповіт або купівлею- продажем.В будь - якому випадку це можна робити лише з майном,яке є у власності. Дарча обійдеттся дуже недешево : документальна частина різних довідок+ оцінка майна+ держмито+ послуги нотаріуса+ 1.5% військоіого збору+ваш чоловік повинен буде потім сплатити 5% податку з доходу. Будь- яке відчудження майна можливе лише якщо воно знаходиться у власності. Тобто неприватизоване помешкання не є об єктом спадкування. Прописані ( зареєстровані) на дату смерті основного наймача у цьому житлі мешканці мають право потім подавати документи на приватизацію. Якщо людина проживає у такому житлі без реєстраціі, то це спочатку робиться через подання щаяви до суду про встановлення фактів, що мають юридичне значення ( в даному випадку- факту проживання в даному житлі). Тобто, якщо помешкання є у приватній власності- ви можете щвраз нічого не робити і стати спадкоємицею по закону. Якщо хочете оформити право власності на іншу людину- заповіт чи дарча чи оформляти договором купівлі- продажу. Якщо помешкання неприватизоване і зараз цим не має щмоги займатися- прописатися у цьому житлі і потім подавати документи на приватизацію .
    --- дописи об"єднано, 9 Грудень 2016 ---
    Так, до досягнення дитиною 3 років ви маєте право у будь- який час піти знову у відпустку по догляду.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Sangria

    Sangria Member

    дуже дякую, а ще скажіть чи має право керівник установи ( це школа ) не дозволити мені повернутися у таку відпустку?
    --- дописи об"єднано, 9 Грудень 2016 ---
    і ще де таке є прописано, можливо в трудовому кодексі? щоб мати підставу якусь законну)
     
  16. Altera

    Altera зачарована птуха

    @сніжна, я Вам дуже вдячна за таку детальну консультацію - я дууже далека від юриспруденції і Ви перший юрист в моєму житті:girl_smile:
    тепер все ясно й зрозуміло. Щиро дякую.
     
  17. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    Підкажіть, на якому терміні вагітності за законом в нас можна йти у декрет? І до якого часу цей декрет продовжується?
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Декретна відпустка триває 70 днів до пологів і 56 днів після пологів. У випадку ускладнених пологів на підставі виписки з пологового іі продовжується на 14 днів. Тобто загальна тривалість - 126 (чи 140) календарних днів
     
  19. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    @сніжна Дякую! А потім ще оформляють відпустку до трьох років "по догляду за дитиною", яку ще кажуть можна потім продовжити? А ця відпустка що до трьох років гарантується законом і її оформляють без проблем?
     
    Останнє редагування: 11 Грудень 2016
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Вибачаюся, то я ненароком з телефону не туди тицьнула. І навіть не помітила. Так,відпустка по догляду за дитиною до досягнення 3 р. - це ваше законне право. Іі можна використати повністю чи частково.Оформляється після закінчення декретноі відпустки.