Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 1
  3. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Рік і одинадцять міс. Все те саме, тільки зубів 16 і ість. Наразі чекаю травня ))) кажуть тоді найлегше відлучити )))
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ви в рік і 7 очікуєте самовідлучення?
    та хай собі давлять, ви себе і дитину слухайте. Я також часто не висипаюсь, ну тобто не достатньо. бувають важчі періоди, бувають легші. Плюс я працю,ю повірте, то не легко, але наразі й не думаю про відлучення, бо бачу , що і для дитини то ще дуже потрібно, ну і чесно кажучи мені. Не знаю, мені навпаки легше з цицею, я можу іі приспати цицею, вночі заспокоїти цицею. Ну і я знаю, що навіть як мало їсть, є гв, а значить дитина не голодна. Я не раз читаю, що ще не факт, що після відлученні почне їсти. Як і до речі спати всю ніч, далеко не факт.. Зуби ж то всерівно лізти будуть
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я так розумію, очікується якесь природне поступове зменшення прикладань. Я собі так думаю, що, зважаючи, на те, що самовідлучення можливе в певному діапазоні (хтось навіть в 2,5, хтось після 4-ох), то і в 1,7 в кожного з таких дітей буде різна грудна поведінка, так як вони мають відносно різну потребу в гв. А ми таки схильні (особливо чим старші стають діти), тим більш так критично ставитись до тих потреб і порівнювати з іншими, і розстроюватись, що в нас не так. Але тут треба уважно все проаналізувати, @Kazkivnycja, часто радять в таких випадках переглянути ваш з дитиною емоційний контакт, спробувати інші способи близького спілкування, може то ввійшло в звичку, що дитина свій неспокій уміє втамувати лише грудьми. Рекомендують забирати спочатку проміжні годування, за рахунок пропонування активних занять дитині - ваша дитина зовсім на таке не погоджується? Хоча б раз через 5, і то вже буде кроком. Потім оті "підсоси" в час денного сну - зрозуміло, що дитина може менше спати, але то вже вибір за мамою, і робити це дуже поступово, по кілька тижнів кожен етап, з відкатами назад, якщо треба. Якщо Вам тяжко, спробуйте по-трохи полегшувати цю ситуацію для себе, не лише ж варіант різкого відлучення існує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. happy story

    happy story Well-Known Member

    Ну нас в 1.4 зараз циця вночі раз або два і на дений і нічний сон але лише коли я викладаю спати. Хоча ще місяць тому було багато проміжних годувань, бо вилазило одразу кілька зубів. Я думаю вам не варто різко відлучати. Краще спробуйте знайти якісь інші методи заспокоєння, забрати проміжні годування, нагодувати дитину якоюсь смакотою, яку вона любить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    От останні 2 дні пробую. Цицю вона частіше вимагає коли хоче істи або пити. Просто так пити просить рідко сама. Якось так я періодично питаю чи хоче пити, вона каже так або махає головою ні. Коли перестаю питати, то просить "циці", я питаю чи хоче пити, п'є. Ну і зараз нічого не хоче істи абсолютно крім риби та м'яса. Переважно риба. Жодноі ложки каші, бульбу й до того не любила, ніяких супів. Раніше супи любила, іла оладки чи сирнички. Зараз нічого. Питаю істи хочеш, "так", але крім риби ніц. Тому й до циці. В неі бувають такі періоди, зазвичай були пов'язані з зубами. Правильно @Vittoriya писала. Бувають легші періоди, бувають гірші. Або часом я кажу, що Віка спить погано або ще гірше. То такий період. Все так не буде.
     
  8. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Розкажіть мені щось, бо здурію - дитині 1 рік і 3 міс, а в нас циця щопівгодини. Ну я розумію, що не завжди так, що трохи хвора дитина, що може то зуби, ну але я вже того не витримую. Відволікти чимось нереально, одразу істерика...
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Ось тут лінки в першому дописі ;)
    Це не легко, але дуріти не треба, трохи відволіктись самій, почитати і дозволити собі відмовляти часом. Може настав час знайти когось ще дорослого на додаток до мами?
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Дякую, буду пробувати. Я от інтуїтивно так і робила, казала, що зачекай трішки, зараз я ось це дороблю і підемо їсти. Часом він знаходить собі заняття поки чекає, але в більшості випадків - сльози горохом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Тоді варто ще раз перечитати в брошурі Писарик для чого дітям потрібно плакати. І згадати про себе - поповнити свій ресурс, щоб простіше до того ставитись.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Monopoliya

    Monopoliya Well-Known Member

    Я сюди прийшла спитати про таке. Дитині 3.5 міс. Жвава, активна, радісна. З минулого місяця і до зараз "не має часу" нормально їсти - посмокче 30 сек, відвертається і біжить ніби ніжками кудись. міняю положення, схиляюсь над нею, щоб циця була прямо в роті - відвертається, ну або посмокче 2 рази і знов кудись біжить) За день їсть так, щоб я відчула нормально м*як груди може разів 3. Вночі їсть часто, 4-5 разів, то ніби спокійніше..
    За перші 2 міс.набирала вагу добре, по кілограму. За третій - 600 гр. Але гарно пішла в ріст. Зараз бачу прибавку до 150-200 гр за ці півмісяця.
    Раніше добре їла, часто, багато, така обжорка була, а зараз в мене з грудей прямо аж тече, тверді, а їсти нема часу їй((
    Як заставити таку дитину нормально їсти?
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Заставити?
    Якщо почитаєте дописи, то побачите тенденцію, що багато мам стикаються з такою поведінкою в такому віці.
    Основні тривалі годування в такому віці на засинання, уві сні, на прокидання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    Ага, як про нашу малявку, нам 2міс
    Рятуємся годуванням крізь сон, трохи довше гамає але гарно все виїдає, пісяє багато і добре набирає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Monopoliya

    Monopoliya Well-Known Member

    ну може не зовсім точно висловилась.. Зробити так, аби повернувся апетит чи що.. Але дякую за роз*яснення, сподіваюсь, все внормується швидко і в мене не буде проблем з грудьми...
     
  16. MissO

    MissO Well-Known Member

    У нас в Вашом віці була аналогічна ситуація з грудьми. Головне тут мені було не прогавити момент прокидання, щоб в напів сонному стані погодувати, бо потім не візьме. Я пам'ятаю, як ближче до 6 місяців прийшла свекруха і каже: "Давай я заріжу півня, звариш, бо дитина не хоче їсти груди")))) То ж очевидно, не хочеш цицю - на тобі кусок м'яса в зуби і йди собі)))) А зараз за вуха не відтягнеш, тому все пройде.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    У мене в перші місяці часто була розгубленість, я бачила в неті фотографії і картинки усміхнених спокійних мам і дитяток, котрі смоктали собі цицю спокійно. А я пританцьовувала по кімнаті, щоб якось погодувати ту малу викрутаску... Бувало відчувала вже якийсь відчай , що "так буде завжди", але насправді це минає і потім вже хоч на голові годуй, дитина пристосується :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Щось нам легше не стає, менше годувань теж не стає. От читаю тут останні поради - дитина і так цілий день зі мною. Без мене - нормально може прожити без циці (але без мене він рідко залишається). І от коли ми десь йдемо з ним, то він може висіти на грудях. Вранці теж висить. В мене таке враження, що вже висмоктав все що міг, тому часто міняє груди, раніше він такого не робив. Якщо не дозволяю - істерика. Я вже дуже втомилась від такого ГВ, мені це вже не приносить кайф. Корисно для дитини, але я стаю зла і недобра від того частого смоктання.
    Часом вдається його відволікти чимось, і навіть було кілька таких днів, що ми їли лише на сон і 2 рази "перекусили" цицею, бо впав.
    І що цей момент - циця як спосіб заспокоїтись.
    Різко кидати не хочу, але і поступово зменшити в нас щось не дуже виходить. Знаю, що рано, я не думаю про повне відлучення, але так хочеться годувати лиш на сон.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ті всі думки мають якесь коріння... бо очікувати від дитини в 1,4 прикладання лише на сон...
    цитата із Вчимося годувати грудьми
    ну а моя думка - почніть зменшувати після 18 місяців якщо є потреба:)
     
    Останнє редагування: 10 Квітень 2017
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. marianast

    marianast Well-Known Member

    В мене теж таке. "Дугу " (другу) цицю і все, ні відволікти, ні переключати не вдається. Твердо стояти на своєму? Тоді страшна істерика, особливо, якщо сонна. Чи чекати поки їй то перейде і міняти на її вимогу?
    Вона навіть вночі може зарядити "дугу" і спросоння відвернутися від тої, що пропоную, аж поки не дам другу цицю не візьме і плаче
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ваше уявлення про кількість годувань не співпадає з потребою дитини. Відповідно, ви нервуєтеся, а дитина це відчуває і ще більше прикладається. Він то не знає, що вже "повинен" годуватися лише на сон.
    І в мене варіант "циця мамина, і мама вирішує дати чи почекати" починав працювати після 1,5 року, за умови, що до того до грудей був необмежений доступ.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1