проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Власне що то далеко не завжди помічне, в такому віці чим більше дитина спить, тим більше вона хоче спати.
    Ну в будьте готові до того що чим далі, тим менше дитина буде спати, вдень маю на увазі :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Та воно зрозуміло) Але всеодно пробуєш шукати якісь варіанти, щоб було добре всім. Малявка тепер не тільки довго засинає ввечері, а й вночі кімарить, цицьку не відпускає, а я так спати не можу. Реально нема сил вночі колисати на руках, то зараз кладу її собі на живіт і так лежачи гойдаюсь, поки допомагає. Правда незручно так спати, вона велика, я кістлява, але вже як є, принаймі не почуваю себе як зомбі.

    Надіслано від мого SM-J500H, використовуючи Tapatalk
     
  3. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Вітання вам!
    То ви маєте три сна зараз? Які це години +-? Це для нас щось нереальне, ми встаємо в 7:40 (то ще я вагітна в 7:40 вставала їсти, чоловік підколював єврейським дитям). І цілий день таке - 30-40 хв спить, 1,5 години тусується. Перші два сни вдома супер спокійно влягається біля циці, але сон як на мене поверхневий, бо як тільки хочу відійти - очі відкриває і січе, де я є. Потім два обідні сни у возику - 14:00 і 17:00, теж по часу такі пів годинні, і вже на вечір маємо ті коломийки з вкладанням. Колисання не любить, тому виходить тільки цицятися доовго. Я зараз пришвидшую засинання тим, що тримаю і годую не лежачи, а на годувальній подушці. Так контролюю рухи руками, коли кудись хоче бігти, потім перекладаю, коли бачу, що вже міцний сон, циця відпущена. Руки не так втомлюються, бо теж вже 8 кг. Ну єдине, що з народження дає виспатися всю ніч, ттт. Може це компенсація за такі короткі денні сни .
    А вранці як годуєте перед перший сном, то вона не засинає? Моя вирубується, і куди вже її вдягати в конверти... до речі, виходить, я перед виходом її не годую, може довше б спала на вулиці?...
     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2016
  4. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Маємо 2 денні сни, а потім вже вкладаємся на ніч. Через ті вечірні коломийки міцно засинає близько 12 ночі, спимо десь до 09.45, 12-15 перший сон, 17.30-19.30 (або 20.00) другий сон, після 22 вкладаємся на всю ніч.

    А дає виспатися всю ніч то як? Без нічних годувань?

    Стосовно годування перед спанням - годую, звичайно. Біля грудей засинає, потім я її відкладаю від себе і починаю вдягати в комбез. Вона будиться, починає плакати, коли беру на руки затихає або далі плаче, відригує, тоді я її несу на двір і в колясці заколисую. Конверт вже в колясці, лишається тільки покласти і застібнути, шапочку вдягаю перед годуванням. Спробуйте і ви так, може дійсно краще спатиме. Ех, класно було літом, і на вулиці погодувати можна, і на руках заколисати-в коляску перекласти і мати чистий спокій.


    Надіслано від мого SM-J500H, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 27 Жовтень 2016
  5. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Годую вночі, але чесно не дуже пам'ятаю скільки разів. По-різному. Спить під боком, доступ до циці є завжди, я не встаю, щоб носити стовпчиком (не робила цього ніколи), не колишу після годування, от і виходить, що висипаємося вночі. Ми лягаємо 20:00-20:30. Я пробувала додати ще одне гуляння вечірнє в слінгу, щоб пізніше лягати (в 21:30-22:00), але донечка все одно встає в цих 7:40 а я більш втомлена.
    Ну і ми в калясці почали не так давно спати без криків, а то з народження слінг виручав, тільки біля мами хотіла бути.
     
  6. happy story

    happy story Well-Known Member

    Моя лялька стала засинати в мене тільки біля циці. Ніколи так не засинала. Завжди заколисувала в ліжечку. В бабусь і тата засинає в колисці без проблем. А мені її на денний сон ціла проблема. Посмокче , злазить з ліжка і тікає... Поплаче, очі тре, ніби втомлена ,посмокче і знов бігати. Засинає вже тоді як геть втомлена. На ніч навіть не беруся вкладати . Вкладає спати чоловік.
     
  7. OksanaBaidala

    OksanaBaidala Pljamka

    Підкажіть будь ласка, дитині 3 тиждні, вдень спить лише год 4 загалом, решта часу або на руках, або на циці. Це нормально? Коли приходить год 16 дня мене від себе взагалі не відпускає.

    Отправлено с моего MI 2A через Tapatalk
     
  8. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Нормально. в мене теж схожа ситуація була.
     
  9. happy story

    happy story Well-Known Member

    Нормально.
     
  10. OksanaBaidala

    OksanaBaidala Pljamka

    А як ви з цим боролись? Чи просто перейшло? Відійти взагалі неможливо від дитинки.

    Отправлено с моего MI 2A через Tapatalk
     
  11. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Так є на початках. Немовлята мають чудове вміння спати і їсти одночасно. Незабаром лактація налагодиться, дитинка насмокче собі достатньо молока, з'являться невеличкі (10-15 хв) періоди активності і буде легше.
    Зараз можна юзати слінг, щоб руки були вільні. Доця спала в слінгу найкраще, по 2-3 год.
    Мені відчутно полегшало після 2,5 місяців, тоді +/- встановився режим, можна було планувати день.

    Надіслано від мого SM-J500H, використовуючи Tapatalk
     
  12. maavka

    maavka Well-Known Member

    Не хочу, ні з ким спорити, напишу, що знаю.
    Це мало, наскільки мало, залежить, скільки маля спить на добу. Але основна ознака нестачі сну, це те що маля постійно капризує. В мене малюк тоді взагалі мало спав і я ледве встигала, щоб щось з'їсти, бо багато плакав.
    Треба старатись присипляти в такому віці кожну годину. Потім цей час до 4 міс. буде збільшуватись до 2 год. Постаратись зробити все можливе, цицю, співати, носити і потім берегти сон (якщо є необхідність), щоб хоч не менше 40 хв поспав малюк, тобто підспівати чи цицю давати.
    Ну і нам потім помогло раннє вкладання на ніч 18-20год (так Вайсблут рекомендує)

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    З часом перейде. Теж в якійсь темі писала, що дитина висить на грудях. Якраз в 3 і 6 тижнів, і в 3 і 6 місяці скачки росту. Дитинка "натягує" собі молочка. Моя зараз напр їсть всю ніч))). Вдень їмо що дві години. Спить загалом за день 2-3 рази до 4 годин загалом. Ніколи ми не вкладались в ті норми, що є, завжди було менше. У вашому віці сон десь був 3 рази на день по 2-3 години. На ніч вкладалась швидко в 18-20 коли як. Раніше будила на купання, на 20-21 але їй, то не подобалось. Одним словом, як малявка хоче так і спить.

    Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 30 Жовтень 2016
  14. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Моєму вже 4 місяці минуло і я ще досі від нього відійти не можу. Спить тільки біля циці, якщо я відсуваюсь, одразу прокидається, інколи вдається перекласти в люльку і залюляти, так може 15-30 хв поспати. Донедавна допомагав слінг, а тепер і в ньому не хоче спати, відпихається ручками, все розглядає. Але я не борюся з таким порядком, а приймаю як є, загалом дитина активна і здорова.
    П.с. доця така ж була, режим з дворазовим сном десь біля 6міс встановився
     
  15. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А як Ви то поєднуєте з донечкою?
    Питаюсь, бо скоро чекає на другого малюка, першому синочку майже два рочки. І оте неспання без мами мене трохи страшить, бо ж інша дитина теж потребує мами. Єдине на що розраховую, то це на слінг.
     
  16. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    По-всякому, малий влітку народився, в слінгу було дуже жарко, то просто сиділа на лавці (в нас власний будинок) і годувала, потім перекладала у візок. Вдома сиджу на підлозі з малим на руках і бавлюсь з доціком, чи на фітболі гойдаємось біля столика, де доця малює. Лежимо на ліжку всі разом, читаємо казочки. Інколи синок засне і вдається його в шезлонг переставити, намагаюсь тихенько все робити, а доця на все горло як "мамкне", ось і по сну
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Розумію, що Ваш досвід був такий, але не думаю, що це завжди не норма. Звісно, якщо дитині зле, плаче-вередує, то ясно, що щось негаразд. Але, наприклад, моя дитина, яка до 1,5 міс взагалі вдень не спала - не плакала, він просто смоктав постійно з невеличкими перервами, і тоді не плакав, якщо бути поруч з ним. Тобто, ніби ніц йому не бракувало. Консультанти кажуть, що дитина так на грудях собі придрімує. Я теж схильна так думати, бо мені досі в голову не вкладається до кінця як то в нас так було. Ну і він і надалі спав менше вікової норми, в сукупності вдень завжди десь 2-2,5 год, от відтоді як почав з'являтися в нього сон, це було три рази по 30-40 хв чи 1 год, і досі один такий сон (2,5 р.)- і от я ще дивлюся на дорослих людей, і як по-різному у нас всіх зі сном - хтось вміє за 5 годин виспатись, іншому мало стандартних 8 год, а треба 10, хтось засинає легко і спить міцно, а хтось навпаки - у всіх ще й індивідуальні особливості нервової системи. Навіть немовлята по-різному реагують на стрес - хтось неспанням, а хтось міцним майже безпробудним сном, до речі, читала десь в гв-спільнотах, що отой сон по 4 год-"мрія-молодої-мами", насправді не норма для малятка на гв, а те, що більшість думає, що так має бути, пов'язано із розповсюдженністю шв, яке цьому сприяє.


    Отправлено с моего X9180 через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Я не відходила, в мене було і є просто колосальне бажання не давати плакати дитині, тому я з перших днів була нерозривно з годувальною подушкою - сиділа за столом з ноутом, їла, пила, з чоловіком розмовляла на дивані перед тв, бо весь час лежати було важко. А також слінг мій маст хев був і є. У возику дитина не спала, то я примотаю її, і на площу ринок з чоловіком, ну так мені бракувало наших щоденних прогулянок там. Не могла вдома весь час сидіти, а в парку нудно.
     
    • Подобається Подобається x 6
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А вам куди треба? ;) на туалет потрібна хвилинка, знайти можна, з'їсти щось можуть рідні подати. У вас абсолютно не вийняткова ситуація, більшість з нас через то проходять. Так, є діти, які перші місяці поїдять і сплять. Я не бачила, але читала про таких. Але переважно діти потребують маму нон стоп. Це нормальна природня потреба немовляти. Кайфуйте від того, а не нарікайте, бо пройде час, не зауважите, а дитина буде льотати і вже не полежите отак з нею спокійно а за нею будете бігати
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. OksanaBaidala

    OksanaBaidala Pljamka

    Зовсім не нарікаю)) цікаво було чи це нормальна поведінка. А з коментарів усіх - бачу то норма)

    Отправлено с моего MI 2A через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2