Ранній розвиток наших діток

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем StarKa, 7 Квітень 2011.

  1. StarKa

    StarKa Member

    Мому синочку зараз 3 місяці і 2 тижні. Днями побачила на маршрутці рекламу - англійська з 3-ьох місяців. Почала досліджувати цю тему і знайшла наступне http://www.гуугля.com.ua .
    Шановні мамочки, чи хтось пробував з своїми дітками щось схоже?? З якого віку і чи справді є якийсь ефект від такого раннього навчання. Поділіться досвідом.

    Інша тема - зацікавилась також плаванням у басейні для немовлят. Щось краєм вуха почула про дитячий клуб "Китенятко" на вулиці Симоненка. Почала шукати і дізнаватися і сказали що з 3-ьох місяців групу набирають. Питання аналогічне: чи хтось пробував, чи сподобалося вам і діткам. Можливо у Львові є ще якісь варіанти?

    P.S. Наперед вибачаюся якщо пропустила аналогічну тему, я шукала - чесно... Якщо вже десь таке обговорювалося - то тикніть носом..
     
    Останнє редагування модератором: 10 Квітень 2011
  2. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Про плавання немовлят: http://posydenky.com/showthread.php?t=40928
     
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Методика виховання дитини, є кілька посилань щодо доцільності раннього вивчення іноземних мов.
    Визначте для себе що ви чекаєте від такого навчання. Адже дитина не буде говорити англійською, якщо навколо не буде відповідного середовища, скільки не вчи. А банальне хеллоу і хау ар ю можна вивчити і в школі :)
     
  4. Michelin

    Michelin New Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Цілком з Вами згідна, судячи навіть по собі, то після 10 років школи і вуза сам призабуваєш все вивчене з іноземних мов, оскільки немає постійного іншомовного спілкування... А дитина в школі все наздожене, і якщо буде потрібно - то репетитори допоможуть.
     
  5. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    мене цікавить одне - а нашо і а смисл???
     
  6. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    відомий японець Масару Ібука написав книгу "После трех уже поздно", рекомендую почитати, там знайдете відподь на своє запитання)))
    http://www.koob.ru/masaru_ibuka/posle_treh_uzhe_pozdno
     
    Останнє редагування: 10 Квітень 2011
  7. StarKa

    StarKa Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    А нашо - щоб дитинка виростала і вже все знала і вміла )))
    А от чи є смисл - мене теж цікавить - тому і почала цю тему, щоб почути думки інших. Я чесно кажучи взагалі не уявляю, як можна 3-місячною дитиною взагалі займатися будь-яким навчанням, тим більше іноземними мовами. Бо включити англійську пісеньку, я і дома можу.. Цікаво як саме відбувається "процес навчання".

    Ой, дуже-дуже дякую це якраз та тема, що мене цікавить :)
     
  8. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    я читала, ознайомилась з його точкою зору
    і ше багато є різних авторів, в яких прямо протилежне бачення раньього розвитку))))

    тобто ви думаєте, шо від англійської в 3 місяці і від англійської в 5 років буде різнийт толк??? ай донт синк соу)
    ну і питання - чи треба дитині ВСЕ ЗНАТИ і ВСЕ ВМІТИ з младих ногтєй?

    багато вже писалось про англійську - без постійного середовища і практики не актуальне жодне навчання.
    а про різні розвивалки - знаю дітей з розвивалок, які у всебічному розвитку поступаються набагато тим, хто ні про які розвивалки і не чув
    не від розвивалок то все залежить.
    ІМНО
     
  9. StarKa

    StarKa Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    ага, не сумніваюся, але коли ти вагаєшся у чомусь, а потім бачиш що твою думку хтось чорним по білому написав то так добре стаєє :))) Ну і ще маєш потім чим аргументувати оточуючим))
     
  10. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    а якшо думку хтось чорним по білому навпаки розкритикував - то як?
    я багато читала про ранній розвиток і моя думка (не нав*язую, просто ділюсь) така - до років 3 дитині потрібна мама, з мамою можна і розвиватись і навчатись, в розумних межах. коли вже буде проявлятись якась сфера де дитині цікавіше - тоді можна пошукати заняття за інтересами

    пс. - негативну карму ставити - собі ж псувати. я ніби нікого не ображала. правда?
     
  11. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    100%
    Маю одну коліжанку яка на тому трошки "поїхала". Все дзвонить мені і питається чи моя мала (9,5 міс.) ще не читає... Залізний аргумент - бо потім буде пізно. Бо вона свого сина і на англійську і на німецьку і на японську..... А результат??? Зараз йому 9 років і він замахався так... "перегорів", і крім комп'ютера нічого не бачить. Нічого подібного, ще встигнуть все вивчити. А ті всі ранні англійські з 3-х місяців... ну подумайте! Як на мене, це бізнес. Дійсно краще з мамою прочитати книжечку, вивчити якого віршика. Думаю, англійську вчити сам раз якраз з 1-го класу.
     
  12. viltis

    viltis Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    О! Така актуальна тема:)) сама є мамою...і тренером. Я "за" ранній розвиток ( сама ходила на естетичне виховання з 3 років). Але, має бути дотримання декількох правил:

    1. Дитина має розвиватись разом з мамою. Тобто до 3 років мама повинна бути присутня на заняттях.

    2. Повна добровільність занять. Не хоче дитина йти, то не йде, а не тягнути заплакану дитину, бо я проплатила гроші ( тут виручає оплата по заняттях)

    3. Розвиток не повинен закінчуватись на тих заняттях, він повинен бути нон-стоп. З останнього: ножиці. на занятті дітки спокійно витинають щось там собі, мама допомагає. Приходить диниа додому, тягнеться до тих ножиць, а мама ( частіше бабуся, тато, хтось ще) починає казати, що то не іграшка, і то не можна і т.д. Але ж годину тому чи вчора То можна, а тепер--ні??

    4. Тут дійсно не вартує впадати в фанатство. О, Яринка вже читає, а Петрик вміє рахувати до 20.....все: дні і ночі вчимо ті цифри. (знов ж таки, мій Ярко англійською говоить набагато більше слів, ніж рідною українською, але то його бзіг...та й слова англійською менш складніші ---легше сказати дай КАР чим МАШИНКА, чи в його приславуте--бейбі...). Знов ж таки, я в 2 роки вже повністю розмовляла, знала з 10 віршів і майже всі букви, а мій Ярко лише говорити починав хоч більш-менш зрозумілими словами, то що мені його зомбувати????

    5. Розумовий розвиток в ранньому віці дуже тісно пов"язаний з фізичним. Тобто,якщо дитина годину висиділа за читанням книжки (умовно), то потім дайте їй можливість годину просто "поганяти"

    6. І Наостанок, пам"ятайте. що діти такі "ксерокси" і ранньо розвиваються дивлячись на нас. Тобто,якщо мама і тато не беруть навіть газету почитати, то звідки в дитини має з"явитись любов до книжки???? От, комп"ютер напевно "діти посиденьок" вже всі вміють вмикати:)))
     
  13. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    під цим підпишус ь
    з 3 і згідно оцих твоїх правил
     
  14. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    маю простий приклад: я і моя найкраща подруга! Мною батьки особливо ніколи не займалися, не напрягалися з моїм навчанням, ніколи не мала репетиторів, ніколи не займалась ніяким спортом, а про це все завжди мріяла... ніколи не була в жодному таборі чи гуртку... єдине! моя старша на 5 років сестра вчила мене англійської з 3 років... в 4 я вже знала всіх звірят і предмети дому на англійській... мені це дало, по-перше, велику любов до англійської, по-друге, легке її сприйняття і вивчення у школі і т.д., по-третє, я ніколи не мала проблем з вимовою, але це єдине, що я отримала в дитинстві, а - ще сестра навчила читати в 4 роки, за що їй велике дякую, бо у класі я по читанню була на 2 місці!!! а що до подруги: вона завжди чимось займалась, спорт був у неї в сім"ї на першому місці, плавання, великий теніс, бадмінтон, велоспорт, ролики..... завжди була у якихось гуртках, займалась додатково англійською і німецькою, математикою.... в 10 класі виграла грант на поїздку на рік до Америки..... далі без проблем поступила на міжнародні відносини в універ Франка, їздила постійно по різних країнах, вивчила багато мов, вільно спілкується англійською, німецькою, швецькою і ще якоюсь слов"янською.... працювала у іноземній компанії Авіс у Києві, зараз працює у Майкрософті і досить непогано заробляє..... і це при тому, що вона від звичайних дітей нічим не відрізнялась.... просто батьки у неї вклали багато, саме батьки!!! а я.... майже повна протилежність, нажаль((( і те, що Ви Наторелло кажете, що дитина до 3 має бути з мамою, ніхто не заперечує, я на 100% погоджуюсь, але ранній розвиток дитини не передбачає її відлучення від мами... саме мама має тим розвитком займатися! поки вона 3 чи більше років з дитиною. Щодо вивчення англ. мови за системою Хелен Дорон - вона якраз передбачає спільне вивчення мови з мамою, татом чи бабусею/дідусем, залежно, хто може дитину на ці уроки водити)))) і англійська, чи будь-яка інша мова, не для того, щоб дитина нею щодня розмовляла, а для того щоб дитина розвивала свій потенціал у знанні мов, розвивала пам"ять, мислення тощо))) і книга, про яку я писала вище, якраз про те й говорить, що батьки повинні займатися розвитком дитини, а не хтось чужий!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Моє захоплення методиками раннього розвитку виникло в ун-ті, коли в нас був курс педагогіки. Я зачитувалась тоді такою літературою і мріяла колись застосувати це на своїх майбутніх дітях. Коли народилась Катя, я про це не забула, переглянула знову деякі методики, читала книжки відомих педагогів, тому намагалась "не втратити час" і розвивати, розвивати свою дитину. Та в процесі зрозуміла, що більшість з того, що я робила - просто безглуздо. Зараз дійшла до того, що дитину не треба нікуди за собою тягти, треба просто йти за дитиною. Тобто для адекватного розвитку достатньо створити умови для нього, не заважати дитині пізнавати світ, давати їй відчуття захищеності своєю присутністю.
    На заннятя ми з Катьою ходили на Батальну, але там все було дуже гарно продумано і акцент якраз був на духовний розвиток дитини, ненав`язливо і м`яко, тому я за такі заннятя, бо це і для мами певна розрядка і для дитини цікаво і корисно.
    Зараз страшенно хочу, щоб Катя займалась чимось, бажано танцями, але поки що з тим проблеми, але то вже інша тема, якраз обдумую створити тему про дитячі таланти, як визріє - поговоримо...
     
  16. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Власне розвиток дитині потрібен завжди, і ранній і після 3 років, і після семи, і вперехідний період обовязково) Проте без категоричності.
    Я за заняття для діток, типу таких як на Батальній, де мама з дитиною отримує перше знайомство з колективом а мама отримує додаткові ідеї щодо занять дома. Мені особисто і моїй Ірі було 2 роки супер на тих заняттях, ми вивчили багато віршиків, ігор і т.д. і т.п., хоча дома робимо того в рази більше, але це щось нове, трохи інше. Ми там знайшли добрих друзів.
    Щодо занять іноземними мовами до 3-5 років-тоя теж проти, бо то без змісту, імхо. Думаю після 3 років вже стає актуальне вибір спеціалізованих занять-комусь імпонує творчість типу малювання, ліплення, комусь спортивні заняття, комусь танці та акторські студії, комусь натуралістичні гуртки, головне не гнатись за модою, а відчувати потреби своєї дитини, а це можливо тільки за умови коли мама знає свою дитину, розмовляє з нею, бавиться, приділяє час - отаке замкнене коло)
     
  17. я_тут

    я_тут Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    а ми зараз почали ходити в мацьопу, малому подобається більшість з того,що там робить, мені в принципі також, в мацьопі доречі теж є рання англійська і заняття в басейні, плавати ми поки що не ходили, але напевно будемо
    хотіла спитати заняття на батальній зараз проводяться, хотіла б ще сходити туди подивитись, порівняти
    якщо є окрема темка на форумі про центри раннього розвитку у львові, тикніть будь ласка, а то я щось не можу найти нічого крмі жевжика і равлика
     
  18. StarKa

    StarKa Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    А можна детальніше, що саме за заняття? З якого віку туди ходили? Скільки чоловік в групі?

    А що саме там робить? Якого віку малюки там?

    Мали якесь безпосереднє відношення до цієї системи, чи просто чули про це, може хтось із знайомих відвідував?
     
  19. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    поки не мала, але цікавилась, читала про цю систему багато... там вчать мову під час ігор, танців, фізкультури, тобто то типу англомовного садка))) але з мамою до 2 річного віку
     
  20. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    а де та "Мацьопа" знаходиться?