хіт-парад непотрібних речей

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем olenkastar, 23 Листопад 2010.

  1. LuBimaya

    LuBimaya New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    Зараз абсолютно не маю не потрібних речей!!! Купувала все, виходячи з досвіду за прешою дитиною. А з першою виявилося забагато одягу (що зараз нам послужив у нагоді), іграшок і всіляких мийно-купальних-кремових-косметичних засобів.

    А ліжко нам і справді потрібне. Моя ляля, дякувати Богу, спить сама з перших днів. А вночі не їсть вже з 1 місяця. Засинає 21.30-22.00 а прокидається в 06.30-07-00, тоді вже я беру її до себе, вона гамкає і ме ще годинку дрьомкаємо разом... :girl_smile:
     
  2. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    І нам ліжко теж було дуже потрібне.

    В наших знайомих малий і досі ( в 7 років!) спить поміж батьків - капець. Тому, ми одразу вирішили, що будемо класти в ліжечко і вдень, і вночі, і після годування.

    Навіть кожного разу перекладали на інший бік, щоб не було деформації черепу.

    І ходунки були потрібні, не перекидались.

    І підставкою в ваночку користувались, поки була немовлятком.

    І візок, і іграшки, і ровер, і автокрісло - все потрібне!

    ---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ----------

    Єдине, що кенгуру не потрібне було , здала 1 раз екзамен, і більше не користувались.
     
  3. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    Ліжечка не мали, та й не потрібне воно нам.
    А от супер потрібними виявились автокрісло і поньє - супер класна річ.
     
  4. svoboda

    svoboda Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    Вперше чую, то шо таке?
    До ліжечка привчала старшого десь до 5 міс, годувала, перекладала,вкладала, будився, носила...:girl_impossible:, потім плюнула на то все і він почав спати з нами. Коли закінчилось ГВ, знову наполегливо привчали до ліжечка, нам то вдалося, але з вееееликим трудом.
    Зараз тимчасово мала зразу з роддому спить зі мною, мені набагато легше і простіше, а в ліжечку спимо вдень, підросте - поприкручую всяких цяцьок і буде спати в ліжечку, бо то явно ненормально, коли дитина роками спить між батьками...
     
  5. Aster

    Aster Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    Ось в чому головне питання у дискусії між прихильниками і противниками дитячих ліжок для немовлят - чи ПРОКИДАЄТЬСЯ дитина при перенесенні до свого ліжка? Мої діти ЗАВЖДИ прокидалися, що не роби. Що старший, що молодший. Тому - поки годувалися грудьми - завжди спали з нами (так, і з татом, ми не такі великі, щоб на ліжку втрьох не поміститися). :) :) А як вже не на ГВ - прошу на своє ліжечко! Все просто.
     
  6. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    а ми всі великі і всі поміщаємось
     
  7. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

     
  8. vernata

    vernata New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    У нас непотрібними виявилися креми під підгузник, користуємося виключно олійкою Джонсонс. Не підійшли піжамки, дитина розкриється, знімає шкарпетки, а ніжки голі, спимо в бодіках.
     
  9. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    о згадала...мені зовсім були непотрібні взуття і суконочки до року!Особливо "жесть"-то була суконка:girl_haha: якось одягла їй літом на свою голову,Софійка з нею так намучилася,бо постійно в неї заповзала і падала від того (тоді було якраз 8-9 місяців,вона повзала всюди по траві,по асфальту, по коцику,який брала з собою в парк)..так само і капчики,вони тільки заважали..найкраще було шушузи(або взагалі босяком).
     
  10. Lingerie

    Lingerie New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей


    Бачу,що більшість мам обійшлось без манежу, то ж думаю,що і ми тоді не будем марно тратитись :)
    А щодо своїх непотрібних речей - підставка для ванночки ( і сама ванночка вже з 3 -х міс.) не пригодилась;
    а от лежак дитячий і СЗК, то для малечі як і для мене і всієї нашої сімї - була супер-річ!
    і іграшками ми гарно бавимось :) (хоча надарували нам багато погремушок,то половина стоїть спакована).
     
  11. Vorkotyk

    Vorkotyk New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    :smile:Серед непотрібних речей для мене і малечі пальму першості зайняли косметичні різні прибамбаси. Надарували цілу купу всього, ще й по якійсь акції в Антошці дали. Ми майже не користувалися, бо спершу купали тільки в травах, а тепер, коли донечці вже 2 роки і 4 місяці, то вона дуже не любить купатися, відповідно використовуємо мало.
    Номер два - абсолютно непотрібний молоковідсмоктувач. У мене в перші місяці ГВ був страшний лактостаз, я пробувала ним користуватися. Без толку. Я правда пожаліла грошей на електричний і купила механічний, але думаю, що то не дуже б вплинуло на результат.
    Номер три - у мене виявився слінг. Я дуже наполягала, щоб мені мама і чоловік його купили. Бо вони зранку до вечора були на роботі, а мій тато не хотів мені особливо допомагати. То я думала, що посаджу малечу в слінг і буду займатися хатніми справами:ed4d70def841dc74b57. Але моя доця як завжди мала свою думку і сидіти в слінгу не хотіла. А тепер вона його дістає і каже: "Посадити Олю в сумку" і мама сумлінно бавиться в кенгуру
     
  12. Fast

    Fast Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    А я навіть не знаю, що б я без нього робила
     
  13. носик

    носик New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    У нас ліжечко має 2 положення : Манеж та ліжечко. Манеж надзвичайно потрібна річ ( особливо, коли дитинка починає сама вставати на ніжки, але ще не ходить). В нас це ігрова зона + зручно, коли дитина в кімнаті, а ти бігаєш в різні сторони по домашніх справах)))
     
  14. nasturcia

    nasturcia New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    :girl_smile:Слінг-незамінна річ, але потребує окремої філософії. Ціла нація виросла в слінгу. Це класно, коли ти можеш йти з дитиною, а руки будуть вільні, до того ж коли треба погодувати, то пів міста не буде заглядати тобі запазуху. Треба просто призвичаїтись. Правда, в хаті зі слінгом не дуже походиш, але він і не розрахований тільки для цього.
     
  15. mashynka

    mashynka Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    В нас теж №1 непотрібним виявилося ліжечко (послужило пилюко-збірником і продалося). №2 - візочок (останній поверх австрійського будинку, центр...).

    А обійтися не могла би без 1. Автокрісла 2. Слінгів 2. Візочка - тростинки (маю таку дуже - дуже легеньку)
     
  16. Alexx

    Alexx New Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    А я от читаю темку і думаю, що ж в нас такого не потрібного.... все потрібне )))) і в ліжечку через раз намагаюсь заколисувати і візок (також 4 поверх будинку в центрі) носимо по частинах )))) і слінг потрібен, і ванночка + підставка в ванночку.... купили надувне коло на шию, то малий не хоче з ним плавати, але непотрібним назвати не можу бо він ним гарно бавиться ))). От тільки "дурник" (2 штуки) не потрібний бо дитина не хоче категорично, а так все намагаємось використовувати... )))) хтось же ж над тим всім думав, щоб мамам життя полегшити ))). Але ми ще мало маєм досвіду і речей (хоча і тих вже нема де класти) може згодом приєднаюсь ще раз до темки ;)
     
  17. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    Не обовязково - купу речей придумали, щоб заробити на їх продажі, а в рекламі подають як допомогу мамі (ті ж дурники, пляшки і суміші взагалі мали б по рецептах від лякаря продаватися)
     
  18. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

     
  19. mashynka

    mashynka Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей


    Хоча візочок (люлька) мені теж пригодився, був період, весною (малій було десь 4-5 місяців), що її було реально положити спати на балконі, за той час я працювала (малу було видно - чути з робочого місця). А ще декілька разів коли кудись їхали на природу, то присипляла малу в слінгу, а перекладала в візок. Співвідношення використання слінг:візочок в підсумку вийшло десь 95:5 :). Відповідно слінг хотілося мати класний, зручний і не один. А візочок був "від сестри" і живе тепер на дачі ))).
     
  20. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Відповідь: хіт-парад непотрібних речей

    В нас непотрібними виявились: пеленатор, візок (люлька), дитяче ліжечко, ванночка для купання (тільки на перший місяць була потрібна), повзунки і бодіки.
    Потрібними вивились багаторазові підгузки, штанці і кофтинки окремо (бо в повзунах нереально висаджувати, замахаєшся), коло для плавання, слінг (шарф, СЗК щось пішов наразі в шафу), манеж. Хочу ще купити на весну якійсь негабаритний візочок сидячий, бо бачу що згодиться, і ходунки-машинку (теж виглядає що малий би тішився) :)