Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Дівчата, порадьте, будь ласка, бо я вже щось забула за 4 роки як то має бути. У нас останні 3 доби якийсь марафон безконечний: годую(20-30 хв.) - малий какає і засинає - переодягаю його, він будиться і знов вимагає груди - годую - какає і т.д. Дитина дрімає хіба з цицькою в роті. Мене цікавить чи нормально отак випорожнюватись під час КОЖНОГО годування, якщо ті годування щогодини? Я не дуже маю час поїсти, переважно п`ю чай і ім сир домашній, може треба щось в харчуванні змінити?
     
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Нормально :)
    Харчування справді бажано урізноманітнити, але то швидше для мами, а не для зміни випорожнень в дитини.
     
  4. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Маю ще таке питання: якщо дитина поїла протягом 30хв.і сама відпустила груди, а за 5 - 15 хв. вимагає ще, то яку грудь давати, ту саму чи іншу?
     
  5. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Взагалі-то радять міняти груди так, щоб дитина одну їла 30-40 хвилин, тоді отримує достатньо заднього молока. Я б радила давати ту саму. А вже на наступний раз міняти.
     
  6. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Привіт, маю питання, малому 1,7 вже десь тиждень, він за мною бігає і таке враження, що він мами не бачить, а бачить ходячу цицю. Я тільки сяду на підлогу, чи ляжу на ліжко, чи прийду з вулиці, він замість слова мама - говорить слово ціта (циця), навіть вночі коли прокидається, крізь сон - ціта-ціта, раніше такого не було:scratch_one-s_head:. Помітила що він не так їсть її, як посмокче і так лежить, може розказувати як тваринки кажуть, а тільки заберу знову істерика.
    Як справлятися з такою поведінкою???
     
  7. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Сашка взяла собі моду одну цицю смоктати, а іншу крутити в руках. раніше це теж простежувалося але ж не так часто, а тепер я вночі іноді від болю прокидаюся так вона мене шкрябає... як відівчити від такої поведінки?
     
  8. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Нічого страшного в тому нема :) Все пройде ;)
    Про причини і що з цим робити можете почитати тут :
    Кормление грудью ребёнка старше полутора лет
    Пора отлучать или пора заняться воспитанием?
    Поведение мамы во время естественного вскармливания

    Груди - це мамина частина тіла і мама дозволяє або не дозволяє певні дії з собою. Якщо щось неприємно - краще реагувати з самого початку, не терпіти. Спокійно забрати руку і пояснити, що мамі неприємно і так робити не варто. Можна своєю рукою масажувати пальчики, долоньку.
     
    Останнє редагування: 30 Листопад 2015
  9. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Дякую, будемо пробувати :)
     
  10. In4a

    In4a Well-Known Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Suzi, дякую за посилання, дуже гарні статті. Рекомендую почитати не тільки дівчатам, що годують більше року, а і мамам зовсім маленьких мацьоп :girl_smile:
     
  11. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Навідувала щойно коліжанку з мацьопою. Якась така пригнічена прийшла, не можу вспокоїтись. Вже давно знаю що їм то ГВ вдається з великим напрягом. Але коли на власні очі бачиш наскільки тяжко погодувати їй дитину, то тєжко. Мала відмовляється постійно, плаче. Пальчики смокче, а груди хіба крізь сон бере...А засинає, як добре викричиться...І так вже три місяці. Карочє якось не правильно то все. І так постійно. Мама вічно з температурами, затвердіннями.
    Побачила в них на столі пустушку. Сказала свою думку на рахунок того, чесно кажучи, знаю, що не послухає, тому хотілось свиснути її втіхаря:girl_blush2:. Дала телефон наших дівчат-консультантів. Сподіваюсь скористається...
     
  12. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    в нас теж манія теребити сусідню грудь. Я практично ніколи не дозволяла, забирала, цьомала і тд...але останнім часом(під час і після хвороби і лактаційної кризи) дуже нервується, що я не дозволяю, забирає одяг, руку, нічого її не цікавить, доходить аж до того, що відмовляється їсти... думала значить так хочеш...тепер силою притискаю руку ліктем, десь з хвилин 5 протестує. І в ночі ситуація не змінна, з закритими очима знаходить, а забираю то будиться і довго плаче...
     
  13. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Абсолютно ідентична ситуація. Може, то вікове?
    Хочеться якось відівчити, а як - не знаю.
     
  14. mamaNata

    mamaNata New Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    На попередній сторінці про це говорилося, Suzi дала кілька хороших посилань. Почитайте.
     
  15. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    перечитувала статті, а тут таке
    може не в цю тему, але вже давно цікавило як довго годувати на вимогу?
     
  16. Butsya

    Butsya New Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    привіт. у мене таке питання про нічні годування.
    в мене синочку 2 місяці і 10 днів. вже третю ніч він просипає одне годування (раніше вставав в 12, потім десь в 3 і в 6. а після того їсть вже практично кожну годину-дві). а останні 3 ночі він вже в 3 год не встає.
    я знаю про необхідність нічних годувань, і тому переживаю через те, щоб молоко з часом не пропало, тому вчора ставила будильник на 3 і годувала "насильно" :girl_smile:

    але в мене ще інше питання - ми за останні місяці багато набрали.
    народився він 4 кг. в 1 міс мав 5,5 (це +1,5). в 2 міс він мав 7,2 (це ще +1,7)

    і от я думаю, може мені не варто його насильно будити і годувати? але що тоді робити з лактацією і молоком в грудях? шкода просто цідитися і виливати. та і цідитися вночі великого бажання нема.
    підкажіть як правильно все організувати.

    а поки нема відповідей, йду ставити будильник :girl_smile:
     
  17. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Я би рахувала вік від народження. Питання годування на вимогу і такому віці - це вже більше питання виховання. Тобто якщо дитина біля 1,5р. сама задирає в мами майку, кричить на вулиці "цицю!", то мама вже може пояснювати, що зараз ні, прийдемо додому і дам, або коли мама щось робить, то може сказати: ось це дороблю і дам. Бо якщо мама ніколи не відмовляє, то таких ситуацій стає все більше і більше і мало які мами це довго витримують і якраз в 1,5-1,9 найбільше відлучають, бо думають, що так буде завжди. Але все залежить від мами, що вона дозволить і не дозволить дитині. Якщо у вас вже бувають такі ситуації, то можеш пробувати відтягнути годування на пару хвилин. Але мені здається, що вам ше рано.
    А голод - не думаю. Навпаки, буде тебе більше "тероризувати" і ти все рівно не витримаєш і прикладаше до грудей. Нашо мучити і себе і дитині? Апетит до дорослої їжі не появиться з браком ГВ. Багато з тих, хто відлучив з такою мотивацією переконались в цьому. В тебе в випадку неїдження дорослої їжі є грудне молоко. А якби не було, уявляєш, що було б?
     
  18. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Тут важливіше орієнтуватися, як витримують груди: якщо грудям необхідне годування в 3 год, то краще дитину прикладайте. Мають бути годування на вимогу мами, з рештою. Зціджувати не бажано вночі, бо ви тим ще більше собі стимулюєте лактацію, хіба якщо дитина ніяк не хоче прикладатись, то підцідіть трошки, до полегшення.
    Набираєте ви дуже непогано, часто дітки у матерів, в яких надмірна лактація сплять багато вночі. З часом груди пристосуються і вже не буде проблем серед ночі.
     
  19. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    страшно уявляти:girl_crazy:
    я теж так думаю, бо для нас то конкретно ще їжа, а непросто так звичка, і безпричинно не просить, а як присмокчеться то на довго і переважно на сон. Але в чужій обстановці бавиться, а десь за півгодини ластиться і просить.:d25:
     
  20. Butsya

    Butsya New Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    Дякую за відповідь. але в мене далі залишилося це питання невиясненим. справа в тому, що в мене нема дискомфорту в грудях, і вагу він набирає дійсно непогано. але я боюся робити більші перерви, ніж 3 години, щоб не мати проблем з лактацією, бо всюди написано, що перерви мають бути не більші, ніж 3 години. а зараз виходить що це годування в 3 годині є примусовими як для нього так і для мене, і ми могли б обоє спати аж до години 5 без жодного дискомфорту.

    шось я такого накрутила, сподіваюся що хтось зрозумів. :)
     
  21. mamaNata

    mamaNata New Member

    Відповідь: Поведінка дитини біля грудей

    вночі якраз така велика перерва має право бути, навіть 3-4год, приблизно з 12 до 4, залежно коли малеча заснула на ніч
    до речі, як ви спите - разом чи окремо?
    як це відбувається, що ви робите? Взагалі то коли мама спить з дитиною, то завжди відчуває, коли маля навіть трошки завошкається, тобто не повністю прокинулось, а просто увійшло у стан поверхневого сну, і частіше всього в такі моменти дітки у такому сні спокійно прикладається до грудей хоча б на пару хвилин.