Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Якщо були такі плаксиві ночі, то я була з ним у його кімнаті. Або ми обоє з чоловіком були.

    Дарко у мене спав лише до 5 чи до 6 ранку. Далі досипав у нашому ліжку, але знав, що він має своє. З якогось часу я його почала привчати до того, що він має вертатися в своє ліжко.
    Я ще раніше писала, що малий у мене у своїй кімнаті з річного віку. До того він спав у нашій кімнаті, але в своєму ліжечку. До 3,5 місяців спав у нашому ліжку.

    Просто на мою думку, чим дитина старша, тим краще для неї спати самостійно. Дитина має знати, що мама не є її власністю, а лише помічницею. Це краще для психіки, як мами, так і дитини.

    У мене малий темряви почав боятися. То я мушу до нього ввечері по кілька разів приходити, обнімати його, казати, що монстриків за вікном нема, бо вони вже повтікали і т.д. Але я вмикаю йому світло і він так собі засинає. Раніше вистачало йому нічника, а тепер вмикаю настільну лампу. Сподіваюся, що далі то не зайде. :)
    І він просить, аби з нами спати. Тільки я в цьому плані ніколи не поступаюся. Він має знати, що є його територія, а є моя. І так, як я поважаю його територію, він має поважати мою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Для майбутніх мам

    У нас навпаки... спав (якщо це можна назвати сном) спочатку у ліжечку або колясочці ... підйом о 4 ранку... Під час денного сну я встигала попити чаю і з"їсти пів бутерброда... Коли після року Влад попросився до нас в ліжко, і від того став пробуджатися 1-2 р., і спати до 7-8 год - я була на сьомому небі від щастя....
    А про сон в іншій кімнаті - то мені трудно таке уявляється.... бо для того дитинка має спати всю ніч безпробудно ... нам така розкіш тільки сниться...

    Запитання до мам у яких діткам більше 2 років.... коли вони перестають вставати вночі?
     
  3. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Мій малий почав нормально спати десь біля двох. До того, серед ночі треба було йти давати йому пити. У нас із чоловіком навіть черга була, хто до нього піде. :) У мене враження, що коли ми відмінили підгузники, то відтоді він уночі більше не вставав. Тобто ми зменшили йому кількість рідини на день (перед тим він дудлив усе, що можна, літрами) і він перестав пісяти уночі. Може, я зле це разом пов'язую, але так воно у нас було.
    Це про постійне прокидання о 1-2 ночі.

    А так, то він і досі часом серед ночі прокидається. От буквально минулого тижня серед ночі пояснювала, що поїзд цілий і не розвалився. :D Ледве вдалося пояснити, що то йому приснилося. Ну, і коли хворий, то теж не дуже добре спить. Але у нас із чоловіком слух добрий. І так цікаво виходить, що як я не почую, що малий кличе, то чоловік почує. :)
     
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Ой, у нас перші 3 місяці були для мене просто пеклом, бо малий їв кожні дві години. Я разом з ним удень спала. І теж ледве встигала поїсти. І сама собі дивувалася, як то я така виснажена, але щаслива. :)

    Процес присипляння у нас взагалі був дуже важким. Треба було на руках присипляти, потім я просто запихала його в кенгурушку і так ходила по хаті. Коли засинав перекладала в ліжко і все. На щастя, коли він засне, то його можна і переодягати, і з місця на місце перекладати, він не прокинеться. Тут мені пощастило. У нас тут знайомі теж мали із засинанням проблему. В них мала найкраще у машині в карсіті засинає, то її татко щовечора по околиці возить, аби приспати. :D:D:D

    У мене з Дарком постійно інтуїція працювала. Я ніколи не робила чогось і не переходила на зміни, якщо не відчувала, що вже він для цього готовий, тому всі зміни ми переживали безстресово і досить легко. І далі в нас так усе працює. І школа, на щастя, має ті самі принципи, що я. Перше і головна річ - спостереження та інтуїція.
    Малий був радий мати свою кімнату. Звичайно, вона була набагато цікавіша, ніж наша. На підлозі килим-"місто", на полицях забавки, різні абетки на стінах, вікно з кольоровими фіранками. Він кімнату любив, тому йому там подобалося спати. :) А двері ми не закривали, тому завжди чули, що він прокинувся. В 6 або 7 ранку забирали в своє ліжко. Коли сам навчився вилазити, то обкладали ліжечко периною, аби на м'яке злазив. Наші мами тільки охали й ахали. :) Але безпробудно він у нас не спав. Просто навчився, що я не на кожне його ниття прибігаю і перестав хникати. А тепер коли вранці прокидається, то на всю хату верещить "маааа-маааа!!! піііі-сяааа-тииии!!!". І хоч може сам піти, але вважає, що раз він встав, то і ми маємо вставати, тому таким чином будить мене, а потім після лазнички вискакує на татка з криками "тааатко! вставааай! нее спааатиии!!!" :D:D:D

    Але то в кожного індивідуально.
    Он у моєї подруги дівчинка спала від 21 до 6 ранку. Мені про таке тільки мріяти. Мій малий раніше 23 до 3,5 років не лягав. Може, тому й спав до 7 ранку. Пробували класти в 21, то встав о 4 ранку.
     
  5. Samojlovu4

    Samojlovu4 Well-Known Member

    Відповідь: Для майбутніх мам

    От читаю, і ще більше свого малого люблю...:D В нас НІКОЛИ не було нічних проблем. За 3,5 роки я пам`ятаю від сили 2-3 неспокійні ночі, і то він тоді хворенький був. Взимку лягав спати в 19:00, до 8 год. ранку. Зараз світліше, лягає в 20:00, найпізніше пів дев`ятої, до восьмої безпробудно. В цьому відношенні нам, дякувати Богу, пощастило... :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А хто як пережив перші зубки?
    Ми просто жахливо. Бо обидва перші верхні лізли протягом однієї доби. Плакали усі втрьох, малий нам від болю аж вигинався як рибка. І плакав страшенно. :sad: Ніколи тої ночі не забуду...
    Як можна допомогти дитині у такі моменти?
     
  7. duncan

    duncan Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    офтопова гілка...
    плакати та сміятися...
     
  8. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Данило у нас пожежником буде: з 21 по 9. останній рік - садочковий, то до 8-ї.
    От Оленка - в тата: 5-6ранку, вже на ногах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Samojlovu4, levandivka - завидую білою заздрістю... і навіть уявити собі таке не можу...:D щоб хлопчики і так спали.... Вам зразкові дітки "попались"

    Можна ще одне питання до батьків з більшим досвідом? Коли ваші дітки з горшком подружились (одноразові ляпуси не рахуються)? І коли говорити почали? А то в нас все з перебоями... я вже не знаю яку тактику з горшком примінити і на яку хитрість йти, щоб говорив, а не хникав або показував руками ....

    P.S. а їсти коли самостійно почали?
     
  10. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Лілюююю,
    нам вже рік, але вночі ЩОГОДИНИ ВСТАЄ ДО ЦИЦІ! Сьогодні я дивилася вночі на годинник, рівно вставала пів 12, пів 2, пів 4 і тд... Я цьому не дуже приділяю уваги, єдине що мене цікавить - коли почнеться довгий сон нічний по 5-7 годин? :sad:

    Спить вже в ліжечку, бо звикла спати розкинувши широко руки, і таким чином місця для мене і чоловіка вже немає :sad:
     
  11. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: Для майбутніх мам

    Всі ми тут лізимо зі своїми поглядами:)
    У спільному сні з дитиною нічого крамольного немає. А переваги є: діти спокійніше сплять, бо почуваються у безпеці. В українських родинах здавна було заведено, що малі діти спали з батьками, потім з іншими дітьми або з бабою чи дідом (на печі:)). І ніхто від того не виростав "маменькиним синочком". І на самостійність то теж не впливало. Як кажуть батьки, чиї дітки з народження сплять з ними, приблизно з трирічного віку вони самі переходять до свого ліжечка, добровільно, без проблем.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    ;) то ми колеги по нещастю? Наш перший зуб появився в 4.5 міс.. Другий в 5 міс. Зубна біль його мучила і раніше, але в день прорізування грудь він не відпускав... і не спав... Найгірше те, що мамі передається психо-емоційний стан дитини, і коли дитя щось болить - втрачаєш здатність тверезо мислити... Не стільки фізично важко, як нема ясності в голові:sad: ...То нижні 4 зуби... а от верхні на диво спокійно... спав нормально, їв тоже... правда були кишкові розлади... В 8 міс ми мали 8 зубів, потім 3.5 міс затишшя... ідеальний просто час...

    От кутні зуби і клики - це взагалі жах... Могла ні з чого піднятись Т до 39 і вище, появитись кашель і насмарк, і за день вже бути абсолютно здоровим..... Останні 4 зуби в нас до сих пір не прорізались... вже 3 міс помаленьку лізуть...
     
  13. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А в нас були такі коліки.. Малий ТАК плакав, єдине що могло його заспокоїти - носити вертикально і трясти.. Як дитинка плече маму серце болить..

    Я тільки зараз зрозуміла свою маму, раніше я дуже денервувалася як мама мені на роботу дзвонила серед дня просто спитати як я..
     
  14. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Мабуть, бо то була справді пекельна ніч. Малий ні пити нічого не хотів, ні до грудей прикласти не виходило, ніщо не допомагало. Носили його, а він у нас на руках звивався, вигинався і верещав, верещав... Ой, після тої ночі для нас прості плачі від наступним зубів були мало не піснею.

    Чи на таку ситуацію щось помагає? Тобто на зубний біль дитини.

    В мене як малий хворий, то я вмираю. Нічого не хочеться і ні про що думати не можу.

    Він як мав медикаментозне отруєння, то я взагалі майже не жила. Ні їсти, ні пити. Сидиш біля того бідацтва і хочеш його біль на себе перейняти, бо що воно розуміє ще?
     
  15. duncan

    duncan Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    ми навіть не помітили....
    пройшов тиждень, прибігає дружина — тримається за цицьку...
    каже: вгризла....
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Щасливі!
    Кожному такого бажаю. :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    від щирого серця бажаю, щоб у вашого малюка зубки з"явились так само непомітно, як в доці ПУПЕРА....


    я мазала десна Дентолом, помагає, але ним не можна частіше 4 год, ясне діло дитина стільки не витримує.... Ближче до року мазала частіше, а маленькому боялася... Після року мазала десна соком лимона з медом (1:1) і молоко з медом на ніч, але Влад алергік, прийшлось відмовитись... Для річної дитини 1/3 ч.л. меду діє як снодійне... спати він став набагато краще.... Це так, може кому на майбутнє пригодиться... Нам найкраще допомагав гречаний (хороший мед знайти також буває проблемно).

    Ще чула, що є свічки ВІБУРКОЛ, курсом 7-10 шт., і багато позитивних відгуків.... Але сама так і не рискнула... все здавалось що може боліти ще сильніше, ось тоді і попробую ...
     
  18. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    чула , що при прорізуванні зубів допомагає гомеопатична камомілла.
    ми уже запаслися, про всяк випадок.
     
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дякую за інформацію.
    Нам Дентол не допомагав. :sad: На жаль. Не з тими верхніми. З іншими так, а ті...
    От я й збираю інформацію, що ще є. Для майбутніх діток. Може, з наступними так не буде, але я волію перестрахуватися.
     
  20. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Бiднi дiти!!! Я собi уявляю як вону мичаються. Коли мої пiдлi зуби мудростi рiжуться, то так болить що нема ради! Але я є доросла людина, я розумiю в чому справа, а вони? Маленькi, їх болить, свербить :sad:
    Радять давати охолодженi iграшки гризти для зубок. Або замороженi булки з кiрочкою. А на нiч, не знаю...
     
Статус теми:
Закрита.