ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Дівчата, та попитайте своїх мам, як вони робили в свій час. ;) Я думаю, і питати не треба- мами самі кажуть та радять, на сівй розсуд ;)
    Були часи, коли і цідились, і спати вкладали так - дитина плаче - най плаче, змучиться, то засне...І соки в 3 місяці. За дурники -пляшечки вже мовчу...
    Що, не було "правильного" інстинкту? НЕ думаю,що багато мамусь тоді думали про природні процеси.
    Я це до чого веду, що не треба так сприймати близько до серця чи обурюватись деякими мамами. В них просто свій погляд на це все. Та й не думаю, що багато з них хтось робить щось аж дуууже погане своїм дітям. Ну не будуть вони слухати вас про користь ГВ, спільний сон, висаджування та інше. Поки мама сама, своїм розумом не дійде до певних речей, то нічого не змінеться.
    То вже окрему темку-обговорення треба ;)
    На останнє, щоб не було запитань - в нас ГВ ( 1 рік і 3 міс.), динина не знає, що таке дурник, чи годування з пляшечки, спільний сон....Але це тому, що Я ВВАЖАЮ це правильним, і для нашої сім'ї це підійшло . Хіба це вказую, що я хороша мама? Думаю, цього замало, щоб робити якісь висновки....
    Взагалі, багато на цю тему можна говорити :)

    ---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

    Взагалі серце розривається, як уявляю. Але дуже багато людей так живуть. :sad::sad::sad:
     
  2. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    А відколи то в радянському союзі дбалося про природність? Про що ви говорите? То була машина, конвеєр. Люди були потрібні не як люди, а як трудова маса. Відповідно й відношення до мамів та дітей мало дивує.
    Моя бабуся не могла з дітьми бути, бо в колгосп гнали. Ціле щастя, мудрість мала життєву й ніколи мені радянських дурниць не радила. Навпаки, казала не користуватися підгузками одноразовими, бо навряд чи то добре. І мала рацію фактично, бо ми мали досить біди через них.

    Навряд чи уявляєте. Деякі мають КР, бо лише 3 тижні декрету й мусять усе спланувати по датах. Світ жорстокий.
    До речі, навряд чи дуже багато, але таки трохи є. Хотіли рівності - мають. Чи то пак, маємо.
    Правда, куди вже рівніше, як за совєтів? :girl_crazy:
     
  3. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Так, я не сперечаюсь. Все тут зрозуміло. Але ж треба було так "промити" жінкам мозок! Я це писала до того, що мене особисто багато "перлів" не дивує. І не обурює. Бо має своє пояснення. Обурює, наприклад, коли мама свідомо обирає сигарети замість ГВ, чи закриває дитину яка плаче в іншій кімнаті...Чи віддає з рочку в садочок, об дитина не заважали жити тим життям, що було ДО появи дитини. А деякі дрібниці - то вже таке. Зрештою, хто знає, що будуть радити, наприклад, психологи, через 10 років стосовно сумісного сну ( деякі вже таке кажуть, що жах...), або гастроентерологи про прикорм? Що буде вважатись нормальним для розвитку дитини? Я 11 років тому теж дуже хотіла якнайкращого для свого сина, читала багато книжок. А зараз в мене інші погляди.
     
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Як на мене, в колективі це дуже легко зробити. Мене теж мало перлів дивує. Простіше зробити, як скажуть, ніж подумати, як краще зробити.
    Завжди будуть існувати дві думки. І це нормально. На кожну теорію завжди зродиться антитеорія.
    Суть у тому, що зараз є доступ до обох сторін однієї медалі, а наші мами такого доступу не мали, бо інформація подавалася відповідним чином.
     
  5. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    Так, ми маємо те, чого не мали наші мами, і навіть те, чого я не мала 11 років тому. І я дуже рада, що можу знайти багато різної інформації, та проаналізувати її. А є деякі мами, які просто не хочуть чути - то вони і не почують.
     
  6. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    От власне, що ми маємо, і ці "деякі" також мають, проте всеодно роблять по своєму, і ще й вважають тебе дивною.
    Я не дивуюсь своїм коліжанкам, які тільки що були в мене в гостях. Вони ще не мають дітей, і відповідно зеленого уявлення що і до чого. Для них почути , що я не збираюсь відівчати дитину від грудей до 1,5 а як треба то і до 2-3 років, то - дикість, маразм і навіть смішно. Мене це ні капельки не дратує, абсолютно спокійно до їхньої думки відношусь. Але коли мама дитини - ровесниці мого Ромка, при присутності ГВ починає давати суміш, бо набридло, і т.д., при тому дивуючись моїй позиції, і мому підходу до введення підгодовування...в мене пропадає бажання з нею спілкуватись, і щось пояснювати. Ось про це я і писала з самого початку...
     
  7. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

    І не кажіть, коли я ще до 2-ї вагітності почула, що одна моя знайома годує грудьми 1.5-річну дитинку ....чесно кажучі, подумала, що вона трохи...тойво....( зараз так соромно за свої думки! добре, що дітки змінюють відношення до багатьох речей)
    А з тими, що мають дітей такого ж віку, як Ваш Ромчик і
    та
    то тут треба робити дуже просто - наголосити на тому, що НАБРИДЛО. Хай задумається, для чого ( кого?) заводила дитинку. :)
    Взагалі, я розумію, що обурює неповага, чи то небажання зрозуміти саме Вашу позицію, а якщо ще до того

    то спілкуватись бажання пропадає....
     
  8. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ


    Щодо радянських часів - моя мама по годинах не годувала. Так, дурник і бутилочка - незмінні атрибути.:girl_yes:, але був і сумісний сон (не дуже довго - лише кілька місяців). Тобто жінка повинна бути Мамою і прислухатися в першу чергу до материнської інтуїції,зрозуміти, що материнство - то радість, а не обуза:d25:
     
  9. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Повинна, проте обов"язок перед державою теж нікуди не дівався. Моя мама мала трьох дітей. Перших двох прогодувала більше року. Незважаючи на роздільний сон, садочок, соску і пляшечку,роботу (в обідню перерву на роботі їхала в садочок погодувати мою сестричку). І це для неї ОГОГО, як довго. Коли я їй кажу, що і до 2-3 можна годувати то дивується...але нічого в голос не каже. Мене і до 3 місяців не протягнула на ГВ. Проте зараз не розуміє, чому дитина повинна спати з мамою, чому не давала дурака, і чому не догодовую як всі...
     
  10. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    а що змінило твою думку стосовно ГВ, а саме тривалості, бо,як я розумію, до народження малого були інші думки...
    а я не знаю, скільки годуватиму..поки насолоджуюсь цим процесом і усьо...
     
  11. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    ги...ну до народження Ромка усьо було по іншому:girl_crazy: Думала в серпні народжу в жовтні піду на діскотєку:girl_dance: Поява дитини в сім"ї усе міняє...Навіть на початках, після пологів була впевнена що 6 місяців - достатній час для ГВ. Але пройшли всі кризи, Роман підріс, ми почали ПП, тепер ГВ для нас не тільки їжа, а й спосіб спілкування, ми обоє отримуєм від цього задоволення. ГВ - це заспокоєння, це розслаблення, це снодійне, це перекус і пиття, це просто ще один спосіб для мене притулитись до свого маленького шила і 5-10 хвилин посидіти або полежати один біля одного обнявшись (інакше в Ромка немає часу ніжитись, він зайнятий дослідженнями ))).
     
  12. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    скажу що змінило мою, бо в мене думки до народження малого такі самі були. Спершу я просто годувала, потім почала отримувати задоволення від процесу спілкування з дитиною і зрозуміла що я такого точно не хочу переривати, паралельно читала багато. Зараз я дивлюсь на малого і розумію що він ще зовсім маленький, відлучати від грудей дитину, яка потребує мами дуже сильно, для мене неприпустимо. Я вже мовчу про те як на користь ГВ зіграло те, що я ночами сплю, а не на автопілоті колишу і шукаю причини чого дитина плаче, а значить вдень дитина має віеселу і усміхнену маму, якій дитина не набридає, а вони обоє отримують задоволення від спілкування один із одним.
     
  13. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    О, і ще забула доповнити...ГВ - це ще й природні ліки, це захист від хвороб, ліки від нежитю та застуди, допомога при алергії, знеболююче та заспокійливе при прорізуванні зубок...Не уявляю, як то без того...
     
  14. KNadya

    KNadya New Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Як народилась моя малявка, я мала дуже великі тріщини, чуть маститу не було, кормила, зціпивши зуби. Навіть подумати не могла, як може бути приємно корммити дитину.
    А в цю зиму всі діти довкола перехворіли, ще й до того ж ті епідемії... Навіть всі дорослі у нашій сім"ї перехворіли, крім моєї донечки. Грудне молоко все ж робить свою справу
     
  15. Yoda

    Yoda New Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Вчора говорила з дружиною брата по телефону за ГВ, так вона племінницю годувала 3,5 роки. А через півтора роки племінниця пішла в школу, бо дуже хотіла вчитись :) Цього року закінчила з золотою медаллю. Так що можна сказати ГВ було майже до школи :girl_yes2:
     
  16. Януся

    Януся Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Не можу не похвалитись! Кожного разу перед цицею кажу доні смачного, а опісля кажу треба сказати: Дякую! І вже другий день Януся після трапези дивиться мені в очі і каже: Аку! Так приємно...
     
  17. Olena-m

    Olena-m Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Не знаю, чи в цю темку, як ні, то перенесіть будь ласка :) .

    Днями до мене в аптеку зайшла жінка років 50, купила насіння кмину і просить ще щось порадити для її доньки для підвищення лактації. Я їй сказала, що треба дитинку частіше прикладати і молочко саме прибуде. Так вона мені дякувала зі сльозами на очах, бо сама радила доньці годувати кожні 3 години. А тепер, каже, що послухає моєї поради :) .
     
    Останнє редагування: 3 Липень 2010
  18. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

     
  19. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

  20. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи

    Прийшов мені подарунковий набір від нестле у понеділок: наплечник, пеленка для перебирання дитини, два буклети про неймовірну користь ГВ та залежність від нього імунітету дитини. А ще... пляшечка й велика банка суміші і купон зі знижкою на ще одну банку. :girl_crazy:
    Якраз Романові були коло мене, коли відкривала. Побачили мою скривлену міну при вигляді пляшечки та суміші й почали переконувати, що викидати не треба, бо, може, якраз згодиться - а раптом молоко пропаде. :girl_impossible: У мене був шок. Та ж дитину відівчити від пляшечки - то довгий та болючий процес. Ні, спасибі, ми вже якось без. І суміші нам не треба, бо щиро вірю, що з ГВ у нас буде все гаразд.
    Отакі ось дивачні подарунки. :dntknw:
     
Статус теми:
Закрита.