ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Щодо лактостазів. щоб щось сказати потрібно детально розбиратися і дивитися на всі особливості як поведінки дитини/організації ГВ так і в чому ви вдіта і інші моменти які дуже часто не попадають під увагу мами.
    і ще один момент. Ви всі знаєте що форма грудей і розмір в кожної жінки інший і в декого є тугі груди (в них дуже гарна форма грудей і такі жінки дуже часто ходять без ліфчика бо форма їм це дозволяє) в таких жінок можуть (хоча не завжди) виникати проблеми із застоями молока так само як і в жінок які мають в грудях імплантанти.
    ///////////
    І в мне виникли запитання до тих дівчат які бувши вагітними весь час просиджували на ДП.
    1. Ви цікавилися питанями ГВ? чому?
    2. ви заходили на цю гілку (чи подібні гілки на ДП) як часто?
    3. коли ви народили чому у вас виникали питання по основних моментах організації ГВ? (для тих які досить засиджувалися на гілці ГВ) невпевненість? лікарі навалилися зі своїми порадами? родичі? чому?
    4. Після отриманої інформації ви доказуєте щось лікарям коли вони і надалі це рекомендують? міняєте лікаря? інше?
     
  2. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    я тоді не була на ДП, але можу дати пару відповідей.

    цікавилась. Інформація з книжки Сірзів, мамських журналів і дещо з інету.
    Чому? - не бачила іншого варіанту аніж ГВ, хоча і не планувала годувати довше року ))

    постійно захожу

    коли я сюди потрапила було вже трошки запізно мене в чомусь переконувати - малому було десь 8 місяців.

    свою думку висловити можу, але в бійку не лізу. Я собі своє знаю, а переконувати "спеціаліста" справа нервова і марна ;)
     
  3. In4a

    In4a Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    1. Так. Проштудіювала цю гілку і книжку Сірзів. Щоб підготуватися до цієї події найкраще. Коли народила, з першого прикладання знала, як він повинен губку вивернути, як його тримати, знала, що не потрібно допоювати нічим і т. д...
    2. Так. На кожен новий допис.
    3. Було одне питання, чому малий на початку годування випльовує цицю, потім знову прикладається або не смокче, а просто тримає цицю в губах. Потім зрозуміла: молоко б"є фонтаном на початку, і йому нема потреби смоктати, воно само тече йому в ротик перші декілька хвилин :girl_smile:
    4. Консультант по підтримці ГВ в пологовому казала обов"язково зціджуватись після кожного годування, я чемно кивала "ага", але не зціджую (дуже рідко є потреба підцедити трохи, коли груди дуже сильно набрали і малому незручно взяти). Нашим "спеціалістам" нічого не докажеш, тільки себе роздратуєш, а я взагалі неконфліктна людина...
     
  4. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Цікавилася, але теоретично. Важко щось зрозуміти, поки не відчуєш.

    Постійно

    Коли народила, проблем не було. Почалися пізніше. І коли виникає нестандартна ситуація - перечитувати все нема часу, боялась зробити щось не так, тому і перепитувала.

    З лікарями намагаюсь не контактувати. А про ГВ їх питати взагалі нема сенсу...
     
  5. Gaichka

    Gaichka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    1. Цікавилась в загальних поняттях. Основне що мене цікавило як розпочати вдале ГВ, щоб не сидіти на сумішах. Чому? Бо хотіла дитинку годувати тільки грудьми.

    2. Заходила, правда не дуже часто:shy:

    3. Коли я народила першим панічним питанням в мене було: А де молоко?
    Боялась, що груди будуть пусті хоча малого зразу приклали і він постійно був зі мною. Хоча знала, що молочко скоро прибуде, стах стори горло піджимав. Поміг мед. персонал, казали частіше прикладити і все буде добре.:girl_smile:

    4. Скажу чесно, що в роддомі лактолог була до нічого:girl_devil: Давала совецкі поради, говорила швидко як тириндичиха і зрозуміти було неможливо. А от моя лікарка в якої я народжувала і неонатолог, давали зовсім протилежні поради, такі як в гілці. Я їм завдячую вдалим ГВ
     
  6. Natalysa

    Natalysa Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    1.Цікавилась і в журналах, і по словах матерів, і по книгах
    2.До народження дитини ні
    3.Родичі допомагають, а лікарі стверджували в роддомі, що кормити мені буде важко, бо дуже тугі груди.
    4. До лікаря після роддому незвертаюсь. Якщо виникають з медиками якісь суперечки, то висловлюю свою думку, а переконати мене майже нереально.
     
  7. Natalysa

    Natalysa Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Молоді мамусі, в вас щодо ГВ бльше досвіду, тому вас і запитую. Моєму синулі тільки 2 тижні. В мене в роддомі молоко прибувало повільно, тому напевно і склалась така ситуація. До грудей я прикладала, а так як там ще нічого майже не було, то він мені насмоктав один з сосків, тепер там появилась тріщина. В літературі пише, що з цієї груді не кормити на протязі 5 днів - до загоєння, але зціджувати у мене не виходить, тому я його прикладаю, правда рідше, ніж до другої. Сьогодні купила мазь Пурелан - кажуть хороша.
    Підкажіть, можливо є і інші засоби, і чи ця мазь дієва, а то я в розпачі:sad:
     
  8. malibu

    malibu Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    В мене в перші дні теж була тріщина, я користувалась маззю бепантен. Перед годуванням старалась змити мазь, після годування знову намазувала. За кілька днів все зажило. А в майбутньому робила так щоб карапуз захопив як найбільшу частину ореоли соска і проблем більше не було. Не засмучуйтесь, все буде добре. :girl_curtsey:
     
  9. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Після першої вагітності була дуже "зеленою" в питанні ГВ - сама володіла майже нульовою інформацією, порівняно з тим, що віднедавна дізналася з інтернету взагалі і цієї гілки зокрема. Але добре було те, що моя мама сильно мене підтримувала в цьому питанні з постійними порадами "годувати, годувати, годувати на вимогу..."
    Вважаю єдиною своєю помилкою те, що більше прислухалася до педіатра і до патронажної сестри, котрі наполягали на трьохгодинному режимі і чайочках..., а після чотирьох місяців розпочинати догодовування...
    Було ліпше слухати маму, вона то напевне ліпше знала, бо годувала мене майже до 2х років...
     
  10. In4a

    In4a Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    В мене така ж історія була, зажило за 2 дні :)
     
  11. Tanuchka

    Tanuchka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    а в мене питання.
    Чи нормально що в мене груди вже не важкі, я їх помасувала буквально два дні, зціджувалась, а тепер м"які, дитинка їсть одну грудь а з другої тече, хочу всунути і другу, але не встигаю, він засинає. Чекаю до наступного годування. почуваю себе добре. Але думала що ТАк як на 3-4 день налились груди, будуть завжди так наливатись.
     
  12. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    не будуть. якщо нічого вас не турбує - не шукайте собі гудза і годуйте в задоволення.
    Дві груді за одне годування без потреби не раджу давати - спочатку спровокуєте гіперлактацію (такий прийом дозволяється лишень при потребі збільшення к-сті молока), а потім (якщо годувати 2 за один раз) навпаки молока стане менше і воно буде поступово зменшуватись. Пояснюю детально: 1 грудь - 1 годування - дитина наїлась. Якщо 2 груді - 1 годування - дитина наїлась, значить молока в грудях потрібно вдвічі менше.
    Усілякі експерименти з ГВ без особливої на те потреби, можуть мати непотрібні вам наслідки. А якщо є на це потреба, то потрібно чітко тримати руку на пульсі і контролювати цей процес: коли що відмінити, а коли що добавити...

    напевно сумбурно написала, вибачайте.
    Але суть в тому, що якщо вас нічого не турбує - краще не експериментуйте!

    Наталюся,
    тут напевно 3/4 теми присвячені тріщинам і метода боротьби з ними. Подивіться щоденник Тані Yaremko - там багато корисного. Спробуйте пошукатив цій темі. Я теж гляну ;)
     
  13. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

  14. Натася

    Натася Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    цікавилась, бо хотіла годувати дитину грудьми
    постійно, будучи вагітною перечитала цю гілку повністю, тепер читаю нові дописи
    ги, в мене не виникало:)
    інколи доводжу, якщо лікар "вмєняємий", частіше просто мовчу. але з лікарями майже не спілкуюсь
     
  15. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Дякую дівчатам які відповіли!
    Чому в мене виникли такі запитання?
    та тому що особисто мені здається що форум ДП підриває довіру до лікарів щоб цілковити без голови покладатися на його рекомендації. і тому мені цікавило чи особа яка бувши вагітною завжди була на ДП чи далі строго слідує рекомендаціям лікаря чи вже зароджуються сумніви чи дійсно він говорить правильно. І чи легко молоду маму після ДП застрашити/навалитися зі своїми старими рекомендаціями так щоб вона це виконувала.

    Щодо лікарів. Я зними рідко коли вступаю в дискусію бо їхні розмови/рекомендації не мають ніякого науково/медичного підгрунтя на нині (тільки те що ті рекомендації були актуальні/затверджені в медицині 1958р.!!!!). Ну і найголовніший аргумент лікаря: "ну ви ж не лікар то про що з вами розмовляти". і що тут скажеш?

    Підсумовуючи. Дівчата а може варто згадувати/нагадувати лікарю що є затверджений МОЗом Протокол медичного догляду за здоровою дитиною віком до 3 років і нехай лікар його собі нагадає/пригадає/вивче і дурниць не верзе. Ніхто ж не каже вступати в дискусію бо ви її точно не виграєте але нагадати/натякнути то можна і можливо після пару таких нагадуваня різними мамочками щось таки зміниться на краще!

    І ще раз і ще раз невпинно буду нагадувати що 10 ВООЗівських правил успішного ГВ Наказом вступили в силу у 2003р !!! (Наказ від 29.12.2003 № 620) а в 2005 році дослідження показало що на виключному ГВ до 6 місяців ТІЛЬКИ 6% дітей за цей час лікарі нічого не зробили (ну хіба що починають ці норми в амбулаторних карточках дітей писати. дитина тільки місяці була на ГВ а в карточці повне ГВ до 6 місяців ну але напочаток можливо! і це добре) і надалі майже нічого не роблять то може вартує їх трохи штовхнути бо як то кажуть "гуртом легше батька бити" то може вартує нагадувати про Протокол де чітко все написано? чи краще моя хата з краю я нічого незнаю (це так для роздумів на майбутні розмови з лікарями)
     
  16. Lavazza

    Lavazza Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Таню, наївне запитання:
    Чи це дійсно означає, що пуповина відпульсовує менш, ніж за 1хв.?
     
  17. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    пуповина пульсує довше, але більше хвилини особливо чекати не будуть
     
  18. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    +100! Вже більше півроку мучусь тим питанням - ну, може десь в когось і так, але ж не у всіх за 1 хв. перестає пульсувати! Як можна в одному реченні давати такі взаємовиключні рекомендації?
     
  19. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Ви мене це питаєте? :)
    ну, я не акушерка родів ніколи не приймала :) і пуповину бачила тільки своєї дитини і коли її перерізав чоловік вона не пульсувала (але зауважу що я не знаю скільки часу це пройшло)
     
  20. Lavazza

    Lavazza Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    вибачайте, якщо не за адресою
    перше питання, яке виникло після перегляду документу :)
     
Статус теми:
Закрита.