Скільки Ви хочете мати діток у сім"ї?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Lastivka_Rivne, 12 Червень 2009.

?

Скільки Ви хочете мати діток у сім"ї?

  1. 1 дитину

    28 голосів
    7,7%
  2. 2 дитини

    133 голосів
    36,4%
  3. 3 дитини

    172 голосів
    47,1%
  4. 4 дитини

    19 голосів
    5,2%
  5. 5 дітей

    7 голосів
    1,9%
  6. 6 дітей

    1 голосів
    0,3%
  7. 7 і більше дітей

    4 голосів
    1,1%
  8. не хочу мати дітей

    1 голосів
    0,3%
  1. Nata

    Nata Well-Known Member

    Мамі легше, а дитині? Сама знаю як це важко: різниця у 6,5 років і постійне: він менший, а ти старша, погодуй, посиди, зводи на музику... Брат дотепер мамин синочок, а я - старша :) Собі пообіцяла, що не робитиму велику різницю між дітьми.

    І цей... може би тему інакше назвали, дехто дві дитини вже має і ще хоче :)

    Це ще й від матері залежить. Є мами, котрим материнство в радіть і кількість дітей їх не тяготить. Маленька дитина не замуровує маму в чотирьох стінах, тим більше тепер, коли з"явилося стільки можливостей бути мобільними.
     
    Останнє редагування модератором: 9 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 14
  2. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Мені саме материнство теж в радість. Я довго не могла завагітніти то ж дитина для мене все. Але сама повністю я з двома не справлюсь. Мені цікаво як мами які повністю САМІ з дитиною справляються зі всіма обовязками? Я наприклад ранком підйом,їсти,пити,підмити,погратись,гуляти.Поки спить поїм,щось приберу,почитаю в неті.Спить годину,далі лягаю до нього,щоб поспав ще. Потом по кругу те що ранком. На кухні починаю робити коли засинає,це 10-11 год(інколи і чоловіка потім треба вкласти). До 1 сижу на кухні,потом трохи почитаю щось і лягаю.Години в 4-5 ранку встаю КОЖЕН день,щоб щось доробити,приготувати бо вдень малий не дає. І як то з двома в такому темпі???Навіть думати боюсь
     
  3. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Я от останнім часом вирішила що другу дитину будем пробувати реалізовувати не з весни як хотілось мені раніше, а десь з зими наступної. До такої думки підштовхнуло декілька чинників, перше, то страх чоловіка, більше за фінансову сторону-криза як-не-як, а також те, що планую давати масю в садочок з червня, думаю, для того щоб все пішло з тим садочком добре треба буде набратись трохи терпіння, а вагітній то буде як-хто зна, можливі і підримки, не дай бог, ну і увсідомлення дитини що мама чекаю на другу дитину не повинні співставлятись з думкою-чому мене віддали в садок, імхо. А там думаю і наш татко на осінь-зиму "созреет" :)
    А різниця в 6 і більше років, то, знову імхо, дійсно ніякого спілкування між дітьми і ще більша ревність, а там і до перехідного віку недалеко.

    Хочу додати, що варто вчити мацьопу співпрацювати-ми все практично робимо разом, а коли дитина спить-мама відпочиває.
     
    Останнє редагування модератором: 9 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 12
  4. Мія

    Мія Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Ви можливо не зрозуміли.. я не проти садочка в принципі, а лише тоді коли народжується друга дитина і старшу віддають в садочок щоб було легше. Для матері звичайно це легше.. так дитина в садочку отримує певне навчання яке дома важко організувати... але для дитини розділення з батьками в момент народження другої дитини це стрес. Я про це.
    Якщо дитина ходила в садочок до народження другої то нічого страшного, бо це і раніше було, тобто складає норму.
    А слова.. одних слів мало.. скільки би ви не переконували дитину що любите її коли вона не задіяна вами не окутана увагою це нічого не дасть.. відчувати вона буде дещо інше ніж ви говорите, а згодом і самі слова перестануть нести цінність.. правдиву цінність..
    Безпомічність братика і сестрички не кращий варіант для наголошування, бо старша дитина тоді теж буде намагатися стати такою, адже це привід до вашої уваги. Пам"ятаю як мене то дратувало коли мені наголошували " ти старша а вона менша".. ну то чому ж як вона менша їй можна все а мені нічого..? Пам"ятаю як сама себе запеленувала в ковдру аби бути такою ж маленькою.. але батьки вважали що це дурість і я не повинна..
    Не потрібно думати що діти дурні.. вони розуміють що менша дитина таки менша.
     
    • Подобається Подобається x 9
  5. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Тому дитя варто віддати в садочок, як тільки ви дізнаєтеся що вагітна..

    Отут згідна, не подумала..Мені ще трошки залишилось - розкажу як моя 6-ти річна дочка відреагує на новороджене дитя.. Наразі постійно повторює, що з нетепінням чекає на сестричку..
     
  6. Lebidka

    Lebidka Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Ми теж вже хочемо другу дитину, напевно більше дівчинку, але хлопчика також хочемо, можна і двійняток (якось впораємося) ;)
    Хоча з матеріальним становищем тепер у нас трішки складнувато, та ми якось дамо собі раду.

    А ще я цього року поновилася в універ, правда тепер я заочниця (залишила навчання на 2 роки, бо хотіла розслабитися, спокійно народити і бути весь час поряд з дитям), - та і навчання не перешкода :)

    Бажання народити другу дитину сильно залежить від взаємовідносин у сім"ї; наскільки є допомога з боку рідних, особливо з боку чоловіка.
     
    • Подобається Подобається x 13
  7. Мія

    Мія Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Це особистий вибір, і далеко не всм це підходить. 6 років це вже підготовка до школи тому цілком оправдано.
    Мій випадок зовсім інший.. малій 1,8 років. Є змога дати в садочок, коліжанка там вихователькою працює, але мені це не підходить бо дитина мене з батьком потребує незважаючи на те що можливо це не завжди легко і ще треба працювати.
    Свекруха мені наголошує щоб я віддала малу коли менша народиться до них.. мовляв Вірі там буде добре і мені легше. Але я проти. Це мій вибір народити другу дитину і коли я його робила то взяла на себе відповідальність за двох дітей які мають бути разом з своїми батьками. В цьому і полягає суть сім"ї зі всіма радостями і труднощами. Старша дитина також повинна звикати що вона не одна тепер. У випадку віддачі її до бабусі ми б отримали з одного боку скривджену відштовхнуту а з іншого розбещену потаканнями бабусь з дідусями які отримали ляльку для забави на старості літ.

    Головне щоб ця радість і нетерпіння потім не змінилися на протилежні відчуття. Моя мала теж дуже тішиться.. гладить животик каже ляля ляля.. цьомає і я насправді дуже хвилююся за ті ревнощі в майбутньому. А от були в друзів я взяла на руки дитину малу то було крику з сльозами.. навідь собі не уявляю як воно буде..
    Є також і інша сторона медалі.. моя сестра має двох дітей різниця 1,8 роки. І так переймаючися відсутністю уваги до старшої при народженні меньшої перегнула палку.. меньша постраждала, бо старшу весь час вважали обділеною увагою.. розбалували страшно.. в той час як менша відмовляється говорити.. замкнута і рідко усміхається..
     
    • Подобається Подобається x 9
  8. Lebidka

    Lebidka Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Моє дитинча на запитання: "Хочеш маленьку сестричку?", відповідає: "Батіка!", і шо ти йому на то скажеш ?! :)
     
    • Подобається Подобається x 10
  9. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Роди мамуся братіка :), дитина краще знає :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  10. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    І ми хочемо другу дитину. Але врішили, що я спочатку мушу полікувати зуби, бо вже дальше нема що запускати, і так вже дотрималася, що три коронки ставити треба. А почала я той процес лікування і на рентгені виявили кистогранульому :girl_sad::no: А це або хірургічним способом видаляти, або видаляти зуб. Стоматолог моя відмовляється зуб видаляти, бо він "тримає" інші і каже, що мусимо залишати як є і ставити ті коронки. А за гранульомою треба спостерігати і якщо щось, відразу оперувати - робити резекцію. Так що, швидше за все, відпадає моя вагітність і то на невизначений час :no:
     
  11. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    З досвіду: аби і вовк ситий і вівці цілі я віддавала малого свекрам на прогулянку. За той час меншого могла приспати і щось трохи в хаті поробити :)
    Ще був перід, коли малий просився ночувати в свекрів на вихідні. Я дуже боляче то переживала, але пускала. Десь за місяць часу йому набридло, навіть бавитися в баби не хоче :) перенаситився увагою.
     
    • Подобається Подобається x 7
  12. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Вибачайте, не знала.. 1 рік і 8 місяців - це справді ще замаленьке для садочку. Я то свою в три роки віддала і то спочатку було дуже важко.. Це вже потім я тішилася, коли дитина з радістю бігла в садочок. А спочатку ми адаптовувалися десь близько пів року. В грудні місяці я взагалі була лише три!! дні на роботі - решту лікарняне, правда потім дитина перестала хворіти і наступні два з половиною роки вона вже не хворіла.

    Не бійтеся труднощів - ми жінки сильні. Ви потім самі не зрозумієте звідки в вас взялося стільки сил. Так мені сказала моя подружка, в якої зараз троє дітей і вона повністю сама. І коли в мене зараз виникає хандра - "ой що я сама буду робити з двома дітьми" - я одразу згадую її і розумію, що зможу все..
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. соломійка

    соломійка Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    На хрестинах нашої доці була присутня моя похресниця (6 рочків) - постійно бігала біля дитини, щебетала, співала, а під кінець зі словами "мамо, хочу таку сестричку додому" плакала так, що довелося добру годину її заспокоювати. Коли вона приходить до нас, то до дитини звертається тільки "рідненька", "Соломієчка", "малятко", а ми з чоловіком спостерігаємо за ними як зачаровані:girl_smile:. Подивишся на них і розумієш: як тільки доця трішки підросте, треба буде думати про братика!
     
    • Подобається Подобається x 9
  14. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Ага, ми недавно були з малим в родичів, то там теж дівчинка спочатку аж пританцьовувала, але через 2 години він їй надоїв і почала втікати:)
     
    • Подобається Подобається x 9
  15. Мія

    Мія Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Та звичайно, поміч це важливо. Навідь коли бабця візьме дитину на прогулянку чи погостювати на вихідні. Це ж нормально.. В мене питання стояло на місяць два.. тому я й не погодилася.
    А прив"язувати дитину на шнурок до себе то тоже не добре.. коло спілкування з людьми повинно бути широким.
     
    • Подобається Подобається x 7
  16. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    І я хочу з чоловіком другу дитину,плануєм щоб між дітьми була десь різниця 3-4 роки ,для мене це найкраща різниця,тому десь через пів року приступаєм до діла.:girl_cool:
    Я сама виросла в сім"і де четверо дітей. У моєй рідної сестри троє дітей, і вона дуже успішна бізнесменша при свому бізнесі, у рідного брата нещодавно родився другий синочок з різницею 1,7 років. Як не дивно мій чоловік єдиний син в сім"і,і він при цьому хоче троє дітей!:girl_in_dreams: Для мене діти -це щастя,продовження нас самих,сенс нашого життя,і чим їх більше,тим більше сенсу в житті,є для чого і із-за чого жити!
    Я розумію,що у людей є різні ситуації і обставини,тому кожен сам для себе рішає сам ,коли краще мати другу лялю.:girl_bye2:
     
    • Подобається Подобається x 17
  17. katrinka

    katrinka Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    я теж хочу і другу дитинку, і третю навіть не проти при нормальних сімейних обставинах :girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 15
  18. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 17
  19. smal

    smal Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    У мене аналогічна ситуація, але зараз спіймала себе на думці, чи справді я ту дитинку хочу, чи це лише спроба підлаштуватись під життєві обставини.
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: А я хочу другу дитину!

    Недавно тільки писала, що хочу другу дитину, а сьогодні зробила тест на вагітність.... шок.. дві полосочки. Сиджу і плачу...
     
    • Подобається Подобається x 24