ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    На форумі зареєструвались у перший місяць життя маленького. Щоправда не я, а мій чоловік. І дуже вдячні форумлянам за поради, щоб ми без них робили:girl_curtsey: На форум ми потрапили невипадково. Бо синочок не хотів виховуватися "так, як всі". Не визнавав 3-годинний режим годування, відмовлявся спати окремо від мами, не міг влежати у колясці. Лише тут, на форумі, ми зрозуміли, що він у нас не "каприза" (як пояснювали інші), а звичайна дитина, яка хочу бути із мамою і татом, а не лежати в колисці чи манежі, заткнута пустишкою...
    А от до соски свого синульку ми намагалися привчити весь перший місяць. На щастя наш синочок виявився розумнішим за необізнаних батьків і прості гумові дурачки геть розжовував, а силіконового просто випльовував. Тут ми почитали форуму і зрозуміли свою помилку. Відтоді затикати Кірюшку соскою вже не пробували. Хоч нам і давали безліч порад знайомі.
    "Що ж це він у вас без пустушки?! Він же нічого робити не дасть!" (с)
    "А як це ви без пробки? (Мається на увазі дурник)"
    Спостерігала, як мама 1,5-річної дитини затикала його дурником, а він аж верещав і намагався його виштовхнути. Так кому ця соска більше потрібна - дитині чи мамі?
     
    • Подобається Подобається x 8
  2. natusik

    natusik Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    а ина рахунок носіння на руках тоце теж треба бути обережними. Я проблем зі спиною ніколи не мала, але як малому було 9 міс і важив він 10 кг то раптом без всяких наднавантажень коли я брала його на руки у мене заклинило спину. Сльози котились градом, дитина плаче а я ледь впросила старшеньку малу щоб вона від мене відійшла і розбудила тата. Він мене підняв, допровадив до ліжка.Добре що була тут знайома травматолог на курсах то допомогла мені троха.Сказала нічого важкого не піднімати хоч тиждень, але у мене ж 2 діток і я вдома сама...Якось викарабкалась,але я думаю що це не кінець проблемі і в старшому віці вона таки дасться взнаки.Так що все добре в міру.А з дурником-то знаю багато людей що і дурник давали і малих годували грудьми досить довго і ніхто від того груди брати не перестав
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Galya

    Galya Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Хтось не перестав, а хтось перестав...Це кому як повезе. Я просто не розумію, як можна свідомо на своїй дитині експерименти робити:sad:
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    кілька днів назад телефонує мені знайома порадитись. Вона вирішила, що дитина недоїдає і почала підкормлювати його кашками. Звісно з пляшечки. Після другого докорму дитина відмовилась від грудей. Телефонує до мене в паніці. Відповідаю: Ще раз погодуєш з пляшечки, можеш зустрічати застой, мастит, перевязку грудей і т.д.
    І це все (прикорм кашкою) при тому, що молока в неї досить.
    Далі питаю наводяще (бо знаю, що зараз з лактацією в неї налагодилось): Синочку твому 5 місяців, скільки зараз важить? - 9 кг. - Ви в 5 місяців практично потроїли вагу. Чому ти вирішила, що він недоїдає і голодний? - ну бо плакав...
    Постаралась пояснити їй, що причини до плачу можуть бути різні, а не лише голод. Сказала, що особисто я при такому наборі вазі не бачу потреби в докормі, та ще й кашками. На прощання сказала: Якщо вже так дуже хочеш годувати кашками, то годуй з шприца без голки чи з ложечки
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    А я в продовження теми про швидкоплинність часу, а саме про період тривання ГВ. Нещодавно, до нас приїзджала Юстина прабабця і я їй кажу: "Баб, так мені важко. Дочка їсть купу разів на ніч. А разочки два-три треба і на руках з цицею поносити, бо вона розбурхується і вже на лежати їсти не хоче. Вдень спати не виходить, бо спимо або на прогулянці, або на руках, або на грудях". Бабця, у якої троє дітей, п"ятеро онуків і Юст, усміхнулася і каже: "Повір, не встигнеш оглянутися, як Юстина сама відкриє холодильник і візьме собі все, що захоче." А й правда... Не минуло і місяця від її візиту, а в нас вже такі переміни, нові жести, емоції...
    А ще сьогодні в парку на трьох лавочках підряд мами годували своїх малючків. Двоє перших були ще зовсім манюні, а третій мав десь до 2-ох рочків, поїв і бурхливо вимагав в мами другу цицю, на що вона йому відповіла, що циця пішла вже спати... :xaxa::xaxa::xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 12
  6. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Вчора зустріла знайому, її малій вже 1.5 роки. Так от, соску вона малій не давала, але зараз дуже про це жалкує, так як мала ссе пальчик, причому той пальчик вже зробився іншої форми, ніготь на ньому зовсім маленький і слоїться. Така ситуація гірша, ніж відівчати дитину від дурника, бо пальчик завжди поряд і постійно можна взяти в ротик.

    Ну і впринципі, всі ми вирісли з тими дурниками і в основному, всі на ГВ.

    P.S. Свому малому дурника не даю, боюсь, що кине груди, і так борюсь за то ГВ, а малий цирки влаштовує, два тижні тому взагалі від грудей відмовлявся на рівному місці...
     
  7. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    тут я з вами не згідна. за совка в кращому випадку було 50/50 ГВ / ШВ

    а щодо сосання пальчика в знайомої: доки вона годувала малу (підозрюю що вже відлучена)? і особисто в мене склалось враження, що явно не по вимозі. Оскільки годування по вимозі повністю задовільняє сосальний рефлекс. Видно дитина не мала достатньо грудей, то почала шукати ТЕ, що ЗАВЖДИ доступне.
     
    • Подобається Подобається x 8
  8. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Мала вже відлучена, причому відмовилась САМА!!! Приблизно в рік, поступово - спочатку залишились лише нічні годування, потім вже і від них відмовилась.

    Чесно кажучі, раніше навіть не чула про те, що дурник може стати на заваді ГВ, пляшечка - так, тут все зрозуміло, а вот дурник..., хоч пояснення нарахунок цього логічні. Доречі, в подруги мала з дурником ( десь від місяця), так зараз їй 7 місяців і вона не те щоб від грудей відмовляється, вона крім них нічого не хоче - навіть водичку пити, а прикорм то взагалі. Але все індивідуально.

    І ще, мій малий отримує груди коли хоче, але пальчики постійно в ротик тягне, буває, що тягнеться до грудей, а потім різко так відвертається і пальчик в ротик сує.
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Цікаво, а довго, то скільки?
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Мені сказали, що якщо десь поїхати(терміново) без дитини на пару днів, то потом знов давати цицю не можна...а чому прослухала...то правда?
    І ще таке: коли дитина перестає вночі цицятись? ну або тіки раз...
     
  11. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Згадую, що як ходила до лікаря мамолога-онколога, то він казав, що для грудей потрібно годувати дитину 6-9 місяців. Наголосив -не менше 6 і не більше 9. Це було років 5 тому. А не так давно дивилась передачу про дітей, так там лактолог сказала інший термін - 1-1.5 роки.....
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. irys214

    irys214 Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Привіт, дівчатка, я тут в вас новенька. Перечитала всю переписку. Хотіла би з вами порадитись.
    Моїй доці зараз 2 міс. Перших 3 тижні я годувала тільки груддю, лежала біля неї сутками. Потім, коли в Вікусі почались проблеми з животіком, ми звернулись до дитячого лікаря. Після огляду лікарка зробила висновок, що дитина не наїдаїться, мало молока(з 2-х грудей я тоді зціджувала 40гр за півтора години) - назначила змішане годування - один раз давати груди, другий суміш. Спочатку я була дуже проти суміші, але за пару днів недоїдань я здалась. Через 2-3 дні Вікуся категорично відмовилась від грудей. Я почала зціджувати 2 р на день і все давати з пляшечки. На скільки вистарчало - молоко, решта - суміш. Тепер, коли прикладаю до грудей, вона по 1,5-2 год. то трошки посмокче, то спить ,але цицю не відпускає. А після такого їдження все одно з'їдає порцію суміші.
    Зараз в мене почало прибувати молоко і я би дуже хотіла перейти на ГВ, але не знаю чи це реально, бо вона вже кожних 3 год чекає на свою чергову порцію.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Марко перестав вночі цицятися десь в 2 роки. Спочатку ніч проспав без циці ( в нас сумісний сон),тоді дві підряд, через кілька днів три. Так поступово перестав, хоч доступ до циці був цілу ніч. Спочатку будився раз на ніч, цицю не хотів, просив пий-пий, за якийсь час зовсім перестав будитися. Одночасно почав з ночі вставати з сухим памперсом і відразу сідати на горшечок.
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    з такими лікарями не дивно, що так мало мам можуть годувати...

    шукайте в цій гілці консультантів і рятуйте своє ГВ, поки не пізно.
    В yaremko у профілі є купа корисних посилань - читайте.
     
    • Подобається Подобається x 9
  15. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    спробуйте годувати через катетер (як на мій погляд в вашому випадку хороший варіант). В принципі є така готова система в Медели
    [​IMG]
    але як варіант можна таке зробити самому (буде дешевше). Купити в будь-якій аптеці при роддомі катетер (самий менший). Один кінець (з дірочками) прикрітипи до грудей (кінчик при соску), а другий занурити в посудину (навіть пляшчинку) з сумішшю. В результаті у вас вийде, що дитина одночасно смокче груди (стимулює їх до вироблення більше молока) і доїдає суміш. І в той же час виключається варіант пляшечки і можливої відмови.
    Треба буде трошки позаморочуватись, але воно того варте. До того ж ви реально будете спостерігати, що дитина щоразу з"їдає менше суміші, а значитьбільше молочка! Трошки таких "мук" і ви забудете про суміш. Звісно, якщо фінанси дозволяють, то можна купити готову систему від Медели.
    Успіхів!
     
    • Подобається Подобається x 10
  16. irys214

    irys214 Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Дякую за пораду! Але в моєму випадку доця не дуже то і хоче смоктати груди, хіба що коли вже наїджена. А коли голодна кричить криком, випльовує сосок поки не дам їсти з пляшечки.
     
  17. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    irys214, шкода все-таки, що Ви перейшли на змішане вигодовування...Молоко ж виробляється в кожного по-своєму, в когось зразу ж після пологів, у декого на третій день, а в декого поступово місяць так тягнеться... Основне, що воно є.
    Перевчити назад дуже важко, сама з тим не стикалась, але багато знайомих так мучились...
    Я годувала своїх до 1,5 і 2 років...На мій погляд, 2 роки - то вже забагато, дитині там мало що перепадає, всі вітаміни і мінерали вона одержує з звичайної їди, а мама тим часом ходить знесилена і висмоктана, ще й невиспана. і без апетиту...То яке ж воно тоді те молоко?....
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    в мене склалось враження, що ви не зрозуміли що я вам написала. Дитина не буде голодна випльовувати груди з такою системою, оскільки вона буде одночасно смоктати і груди і суміш

    в кожного своя точка зору. ми годуємось вже 2 роки і 5 міс. і не можу сказати що я невиспана, висмоктана чи знесилена, чи без апетиту.
    кожен бачить для себе те, що собі хоче бачити ;)
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  19. irys214

    irys214 Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Рибка,Тепер я розумію, що сама в тому винна. Але я була недосвідчена мама(перша дитина), думала краще нехай вона хоча б сумішшю буде сита. А молока може і не було багато, бо я цілий перший місяць мала багато проблем з грудьми. То потріскані до крові, то зостоаї молока, то запалення на одній груді з температурою до 40. Після того кололи антибіотики, може в цього все і виплило.
     
  20. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    гиги, я, мабуть, рекордсмен :)
    от до чого лінь доводить...

    А якщо серйозно, то підозрюю, що скоро мені таки знадобляться послуги консультанта... Я просто не знаю, з якого боку підступатися до відлучення. І це при тому, що вночі вже не їсть, з цицею не засинає, є лише "ритуальне" цям-цям на рівні з молитвою, казкою і колисковою... Але приходить з садочка, вилазить на коліна, і "мамо, а можна цицю?". І нема сили відмовити...

    Воно і не напрягає, але коли мала в бабусі, і станеться якась прикрість, тут же починає просити цицю, і вгамувати її без того доволі важко... :sad:
     
    • Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.