Вередульки...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем dimalozz, 19 Грудень 2008.

  1. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Вередуємо ми. І то ще й як! Але в конкретній ситуації.
    Хочу запитатись поради (розради) в досвідчених батьків:
    що робити, якщо під час одягання шапочки для прогулянки дитина так верещить, ніби її ріжуть? Ну не відмовлятися ж через це від прогулянок... Взагалі-то одягатись ми теж не любимо, але шапочка прирівнюється до страшних тортур.:sad: Аж серце болить, щоразу мусить отак вистраждатись поки не вдягнемося і не підемо гуляти. Там вже заспокоюється і засинає.
    Циця теж помагає мало, не давати ж дитині «кричати на цицю» як в мікрофон, спочатку доводиться загойдувати-засюсюкувати і аж коли чуть спокійніший — до циці і в комбінезон, тоді в слінг і гуляти.
    Як зарадити ситуації? :no:
     
  2. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    Жодного разу не чула, щоб тому хтось якось зарадив, а проблема поширена, ми й самі перейшли через то свого часу. Що робити? Потерпіти до літа, наступної зими буде легше...
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    :clapping::clapping::clapping:
    точно, тут допоможе тільки терпіння:xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    Дякую, хоч розрадили.
    Але все ж сподіваюсь в когось є якісь народні методи в запасі?
    (наші знайомі врубують музику на повну катушку, то поки дитина в шоці — вдягають :8:).
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. lapocka

    lapocka Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    В нас те саме при одяганні шапки, і так було від самого початку, навіть після миття голови не вдіваємо шапки, бо то повний капець. А вихід на вулицю виглядає так: я повністю одягаюсь, взуваюсь стою над малою, спочатку вдіваю комбінезом, наспівуючи при тому музику з рожевою пантери, скачу, пританцьовую, плескаю:crazy: а потім шапку. Малявка потім заспокоюється. Зараз нам бабуся купила нову шапку, то ми до неї позитивніше відносимось, майже вже без сліз. А попередня шапка-будьоновка доні зовсім не подобалась:xaxa:
    І ще, помітила, що Катруся боїться мене коли в мене на голові рушник (після миття голови) Звідки така неприязнь в дітей до головних уборів??:confused:
     
    • Подобається Подобається x 8
  6. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    я роблю так - одягаю штани футболку, одягаю малого в легкий комбез - далі намотую його в СШ, одягаю слінгопальто і вже на сходовій клітці надягаю шапку,

    мовчить

    можу вам пошити сліновставку
     
    • Подобається Подобається x 5
  7. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    В нас була музична дзига. Поки малий нею бавився я його вдягала.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    А ми рекламу голосно включаємо, але допомагає щораз менше...
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    Нам шапку одіти, то ше пів біди, мальок страшно ненавидить одяг через голову одягати! :8: Щоб одягти даю в руки зарядне від телефона, трохи помагає!
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. Lesunya

    Lesunya Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    А вихід на вулицю виглядає так: я повністю одягаюсь, взуваюсь стою над малою, спочатку вдіваю комбінезом, наспівуючи при тому музику з рожевою пантери, скачу, пританцьовую, плескаю:crazy: а потім шапку. Малявка потім заспокоюється.


    В нас те саме - цирк для доці повним ходом!:clapping: І співи, і танці, і заговорювання "зубів" про те, яка вона хороша, гарна, розумна і т.д. Трохи допомагає. На вулиці заспокоюється остаточно
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Panadolka

    Panadolka Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    А в мене малий не плакав :) Вдягалися спокійно і йшли на вулицю. Міг трошки повередувати вже вдягнутий, коли сидів в калясці, а його одразу не вивозили на вулицю. А так ми навіть незнаємо, що то таке! :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. klen

    klen Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    В нас також особливих скандалів з вдяганням не було. Правда шапку після купання ми ніколи не вдягали. Шапка в нас тільки на вулицю. Коли була завлім маленька то могла трохи похникати але швидко заспокоювалася. Шапку завжди не любила вдягати і досі не любить, але вже знає шо як ідем гуляти то треба вдягати шапку і мовчки ту процедуру переносить. А сьогодні взагалі САМА витягла шапку і дає мені і на двері показує :) Довелося йти хоч погода і жахлива.
     
    • Подобається Подобається x 8
  13. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    У нас із вдяганням проблем ттт нема великих. Зазвичай починає хникати, якщо я вдягаю перед прогулянкою, але бачу по доці, що вона вже починає хотіти спатки. Тоді може навіть трішки поплакати доня.
    нам допомагає в таких випадках спів, іноді я починаю сміятися голосно, тоді доня теж починає сміятися. останнім часом починає допомагати, якщо я видаю звук, знаєте, як дітям кажуть, як машинка їде.. типу бббррррррррр. Тоді доня теж починає сміятися.
    Але будь-який прийом потрібно запроваджувати один, а не пробувати всі разом. Бо якщо щось відволікає дитину від неприємних їй речей чи подій, то треба використовувати цей прийом, поки дитині не набридне, або максимум два прийоми одночасно, бо треба собі щось на запас залишити, коли старі прийоми набриднуть.
    Але ще я завжди сварювася на бабусь чи дідусів. Коли ми починаємо вдягатися і доця скривиться, то вони починаються приказувати "Ой, не любить Христинка вдягатися... то всі дітки не люблять". А я їм кажу, що наша Христинка все любить. Зараз дитині всодно що кажуть, а коли почне розуміти, що щось може не подобатися, тоді почнуться справжні вередульки
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. Незнайомка

    Незнайомка Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    і в нас з шапочками була проблема. також робила виставу:тоненько казала "брррррр" і, поки малий думав, чого мама так каже, вдягали. пройшло коли замість осінньої фабричної стали вдягати зимову, яку сама зв"язала. тішу себе думкою. що це тому, що остання була зв"язана з любов"ю:). тепер ми сваримось на комбінезон, якщо швидко не запакувати в слінг після вдягання

    Цитата:
    Допис від Бурулька
    останнім часом починає допомагати, якщо я видаю звук, знаєте, як дітям кажуть, як машинка їде.. типу бббррррррррр.
    і в нас таке діє
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    У нас були проблеми з вдяганням, коли я малого з собою на роботу брала. Тобто він чітко вловив, що ранок і одяг=мене кудись знов волочать, і вдягання комбінезона перетворювалося на якесь жахіття. Через деякий час він звик, став спокійніше реагувати. Коли вже перестала його на роботу брати, проблеми з одяганням зникли. Тобто крик дитини при вдяганні може бути пов"язаний з певними неприємними асоціаціями.
    Зараз він вже великий хлоп і просто любить собі повередувати при вдяганні. Тому ми самі вдіваємося, починаємо виходити з хати, а він тоді сам несе свої лашки, шоб його теж вдівали.
     
    • Подобається Подобається x 10
  16. Жменька

    Жменька Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    Привіт, дівчатка (а може й хлопчики)! Всіх з Новим роком!
    Нашій донечці - їй 4 місяці і 3 місяці - у такій ситуації допомагає те, що після кожної одягненої речі цілуємо в щічки. трошки заспокоїться, бігом одягаємо далі. А одягатися вона у нас не любить взагалі, навіть після купання, любить лежати голенька
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    А ми коли не хочемо вдягатись, йдемо на пiдвiконня i доня сама нiжки пiдiймаe i даe запхати в комбінезон, шапка непомітно вдягаeться. Але треба щоб щось за вікном відбувалось, чи котик/пeсик/пташка/дядя... I про побачeнe треба їй розповiдати. Тоді все ок :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    в нас з вдяганням не біда - але в слінг його зараз запхати то проблєма
    як тільки виходжу з ним на сходову клітку зразу тиша, а в коридорі він бачить стільки цікавого, що не може спокійно дочекатись коли я його прив’яжу. та й душно. то ми деколи мало не на балконі мотаємо слінг. там прохолодно і саша не вередує
    зате коли гуляємо то хіба голод змушує малого капризувати)))) а так - як миша, сидить тихенько і все розглядає
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    Поділіться таємницею, як ви міняєте дитині підгузник. В моєї Кнопи при заміні підгузника вмикається ще один моторчик в попі, і вона крутиться, як веретено, і постійно перевертається на живіт і кудись повзе. Я вже навчилася вдягати підгузник, коли доця перевертається і стоїть на колінах, але то не дуже зручно.
     
  20. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Вередульки...

    Ну, в такому віці всі діти починають протестувати проти підгузника. Просто уявіть собі, наскільки некомфортною є поза "лежачи на спині" для дитинки, яка вже скорше хоче пізнати світ, якій просто необхідно крутитися, а її вкладають на спину й тримають, аби вдіти той парашут...Висаджування є набагато комфортнішою процедурою. але для цього потрібно багато терпіння та сил.
     
    • Подобається Подобається x 2