Жіночі консультації Львова: куди податися???

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем filolog, 27 Червень 2009.

  1. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Двічі стояла на обліку у Коник Али Петрівни, сподобалось те що не назначає нічого зайвого і не напрягає зі скринінгами (запропонувала але я сказала що не робитиму і вона мені просто дала підписати відмову, це якщо немає зауважень до УЗД)
     
  2. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Привіт! Чи може хтось порадити що робити в такій ситуації: стала на облік, вагітність 15 тижнів. Видали мені мільйон направлень на аналізи і домовитись ходити рідше ніж раз на два тижні не вийшло. Я дуже засмутилась і розсердилась на себе що не сиділа вдома, а здалась вже в поліклініку. Як тепер можна уникнути цього безкінечного ходіння? Чи можна потім стати на облік в іншому місці? Можливо хтось мав досвід прогулів консультацій і що з цього вийшло?
     
  3. Masja

    Masja Well-Known Member

    @synuchechka, може,це така одноразова "акція". Здасьте аналізи,а потім будете ходити рідше? Бо знаю,що лікарі самі не дуже прихильники того,щоб до них часто ходили під час пандемії.
    Щодо прогулів. Хоч я часто і не ходила,але раз подзвонила, сказала що не прийду,бо нема потреби. Почуваю себе добре. То лікар не перечила. Вдруге на прийомі попросилась прийти якнайпізніше з можливого. То два тижні собі ще відтермінувала.
    Знайома взагалі двонила, казала,що йти не буде,бо боїться ходити в поліклініку, а аналізи вишле на вайбер. Вона так робила майже перед кожним прийомом. Йшла хіба тоді,коли сама хотіла детальнішої консультації. Лікар ставилася з розумінням, особливо не наполягала, лише нагадувала про аналізи.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А як виходить раз в два тижні? головне навіщо.Я ходжу раз в місяць. Пакет аналізів видали, ну то все одно раз з вени кров здати і сечу. То ж не треьа кожен аналіз окремо здавати. А прийти вже за місяць, чи що вони там вигадують?

    Ви зразу пишіть де то такі правила, щоб люди знали своїх героїв.

    я не прогулювала ніколи ( в сенсі просто не прийти), але запросто могла подзвонити і сказати що мене не буде, або зразу га попередньому прийомі казала, що мені зарано, що вони мені пропонують і прийду тоді-то.
     
  5. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    @Orman це поліклініка на чупринки.
    По аналізах виходить мінімум 3 рази вколоти вену (2 рази бо глюкоза+раз в синево, бо ще там аналізів штук 5 мені виписали) + 2 рази сечу занести (теж раз до них, раз в синево, бо є якийсь посів який вони колись робили, а тепер не роблять. Тільки в приватній) і обійти всіх лікарів
    --- дописи об"єднано, 4 Грудень 2020 ---
    В мене подруга рік тому народжувала то казала що вона теж кожні два тижні ходила. Ну я точно так ходити не буду. За два тижні прийду, а потім вже «післясвят» чи після локдауну, якщо він буде)
     
  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Як би це пом‘якше сказати. Вас розводять.
    Бак посів вони або мають робити в поліклініці, або не морочити вам голову. Те саме з іншими аналізами на які посилають в приватні лабораторії.
    Є протокол і він для всіх однаковий. включно з глюкозо толерантним тестом.
    ну от я зараз вагітна, а не минулого року. І ходжу раз в місяць. Чого і вам бажаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    @Orman дякую, я так і думала, здати: здати ті аналізи що в поліклініці і все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Lisovska

    Lisovska Member

    Зараз ходять здавати аналі сечі і кров раз в місяць, на глюкозу нічого такого я не здавала ніколи, з вени раз беруть на СНІД і ще там щось і потім ще раз беруть. При потребі можуть мазок взяти. А скринінги, узд то робите де вам зручно коли потрібно їх зробити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    @synuchechka, і мене вагітну "розводили" в районі в поліклініці, поки я не підняла шум. Виявилося, що аналізи на бакпосів і на стафілокок взагалі не обов'язково здавати, від них можна відмовитися. Кров з пальця було достатньо здавати раз в місяць, а не кожні 2-3 тижні, як казали раніше, єдине, сечу здавала раз в 2-3 тижні. І ще виявилося, що 4те УЗД для "підстраховки" вже й не таке потрібне :girl_crazy:.Ну люблять наші лікарі нагнітати паніку на рівному місці. На глюкозу теж нічого не здавала, не перебуваю в групі ризику, тому і відмовилася від неї.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Стосовно відмов, то як так розумію що теоретично відмовитись можна від будь-якого аналізу чи лікування. Принаймні, при перших родах я писала відмову від передчасного родорозрішення і на тому від мене відчепилися.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. SitRoksolana

    SitRoksolana New Member

    Усім привіт, прошу вашої допомоги. 7 тиждень вагітності, шукаю лікаря, щоб стати на облік, бажано в 5 поліклініці, так як живу поряд, кого з лікарів можете порадити? І чи не буде проблем зі старанням на облік без Львівської прописки? Дякую за відповідь.
     
  12. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Я не знаю як зараз, але рік тому спочатку потрібно було укласти декларацію у поліклініці, приписка не мала значення, якщо була декларація.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Єва

    Єва Well-Known Member

    Потрібно, щоб сімейний лікар, з яким декларація, відносився до поліклініки, в якій стаєш на облік. Для укладення декларації, прописка не має значення. Я спочатку домовлялася зі своєю лікаркою про облік, а вона мене відправляла до сімейної, з якою я переукладала декларацію на час обліку.
     
  14. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Я не мала декларації з лікарем в поліклініці де стояла на обліку. І стояла я на обілку не за місцем приписки. І декларація була в іншій поліклініці.
    В поліклініці можуть хіба попросити благодійний внесок за те щоб стати на облік не замісцем прописки
     
  15. Alinkara

    Alinkara New Member

    Всім привіт!)
    Хотіла поцікавитися чи хтось стояв на обліку в Світлика на Медової Печери? Кілька років тому терміново знадобився геніколог, а в нього як раз не було черги й відтоді стала до нього ходити там умовно раз в рік при потребі. Й оце завагітніла, до інших лікарок вже не йшла й стала в нього на облік, але зовсім не подобається його відношення. Скерування на безкоштовне УЗД не дав, бо сказав, що там не зроблять/ йдіть в платний кабінет. Я вже перший раз зайшла в кабінет й не звернула уваги, що там платно, а мені на виході кажуть 500 грн. Заплатила, але було неприємно, бо я навіть не звернула уваги що в поліклініці два кабінети УЗД. А зараз УЗД другого триместру й знову те ж саме. І з одного боку незручно міняти геніколога в тій же жіночій консультації тої самої поліклініки, а з іншого не дуже хо далі в нього числитися, бо відношення таке собі якщо чесно.(