Секрети вибору кавоварки

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Just me, 9 Лютий 2014.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    гейзерна електротурка: компактна, на мелену каву, дешева, але не дуже зручна, як на мене. якщо вже брати кавоварку з високим тиском (еспресо), то вона більше місця займає і ціна відповідна, але зручніша.
    скажіть хоч суму приблизно.
    я глянула, що Делонгі можна за 800 грн купити. у мене і в сестри цієї фірми служать вже більше, ніж рік. при чому в мене мейд ін Італі, а в сестри - китайська.
     
  2. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    На сьогоднішній день, готова на суму до 5 тис. але хочу практичну і зручну у використанні, на щодень!
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    А ви саме для меленоі хочете?
    Компактність має значення?
     
  4. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    так, для меленої! Компактність не має значення.
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    напишу вам свою думку.
    за такі гроші, якщо трохи докласти, можна купити повний автомат, якаий працює на зернах і на меленій каві. тобто прийшли, натиснули кнопочку і маєте каву. тільки треба іноді викидати відходи кави і доливати води.
    якщо ж купувати суто на мелену каву, то там щоразу насипати треба каву і висипати відпрацьовані відходи. але у мене саме така і я вже звикла це робити. з іншого боку було б зручно натиснути кнопочку і не слідкувати, скільки там води наллється, а піти займатися своїми справами. на мелену каву кавоварки починаються від 1000 грн і там вже вибираєте бренд, який хочете, дизайн, функціональність і всяке таке. можете ще докупити кавомолку таку з кращих, тоді якщо перейдете колись на каву в зернах - то можна буде свіжу молоти.
    у мене саме кавомолка така, що натиснув кнопочку і пішов - вона сама зупиняється, коли їй треба. але мені лінь щоразу молоти свіжу, то я мелю на 8-10 чашок за один раз.
    хоча можна спробувати пошукати, може і на мелену каву є повний автомат: насипав пачку меленої кави і воно само собі дозує і каву, і воду, і відходи саме складає у коробочку. але я не в курсі, чи існує таке в природі.
     
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    тобто вибирайте в пошуку тип кави - мелена, тиск - 15 і більше бар, тип кавоварки - еспресо.
     
  7. Altera

    Altera зачарована птуха

    ммм..он вона - мая прєєєлєсть:[​IMG]
    користуюсь (саме на роботі!) третій рік день-у-день, задоволена своїм "вітьком" повністю!:girl_dance:
    Отут можна почитати http://help-videos.com/kofevarka-vitek-1513-bk.html
    я купляла - то коштував чуть більше 800 грн. Копійки по тим масштабам, а нічим своїм брендовим браттям не поступається
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Купили ми собі кавоварку эспрессо SATURN ST-CM7089, поки що задоволені .
    record_85160499.jpg
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    привіт. добре, що знайшла тему, бо вже хотіла створювати:)
    вибираю кавоварку (автомат)
    і наразі вибір зменшився до Delonghi і Saeco

    в магазині нам казали, що Delonghi найкраща і найнадійніша бо металеві жорна, в інших керамічні
    по функціях і бонусах то вже підберу по фінансових можливостях) більше цікавить смак кави, хтось пробував каву в обидвох?)))
    в мене на роботі Саеко, впринципі доволі смачна кава, враховуючи що зерна я не обирала і навіть не знаю якого виробника)
    каву з Delonghi пробували на місці в магазині, з найдорожчої моделі, яку звісно брати не будем)))
    але масакра - вона була не дуже смачна.. може справа в зернах і молоці?
    більше схиляюсь до Delonghi, але цей досвід стримує
     
  10. Lysenia

    Lysenia Well-Known Member

    Я не мала можливості порівнювати, але маємо вдома Saeco, то дуже задоволені. Але дуже залежить від того, які зерна берете і яке молоко. Якщо погана кава, то яка б суперова кавомашина не була, нічого путнього з того не вийде.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    В нас була Saeco giro piu років зо 5, потім стала протікати, чоловік якісь прокладки в інтернеті купив, але видно не всі, то так і пропускала по чуть-чуть.
    Тоді трапилась акція на Делонгі, така вже трохи крутіша, де молоко спінюється не вручну, а "тягнеться" з контейнера, і більше програм, в т.ч. різні види молочних кавових напоїв. То вже користуємось 3 роки, поки все добре.
    Каву пробували різну, але переважно беремо зерна в Метро великими 1кг упаковками, під акцію. Найдешевші Амбасадор і Чорна карта (Польща, завод Штраус), добрі італійські під "метровською" маркою Rioba...
    Вангую, що Якобс теж не погана ( вона дорожча Амбасадора)...
    Звісно, можна і Кімбо, і Лаваццу брати, але ми стільки чашок в день п'ємо, що треба розоритись :girl_crazy:.
    Каву "свою" треба знайти, бо смаки і вимоги різні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Про смак кави згідна: підібрати треба каву під саме вашу машинку.
    Я маю еспрессо Делонгі вже 6 років, один раз по гарантії там щось нас робили і до цих пір все гаразд. Сестра має Делонгі повний автомат - працює безперебійно 6 років.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Трішки підніму темку. Можливо, хтось користується машиною Krups? По відгуках, наче, хороша, але ціна немаленька, трохи вагаюся.
     
  14. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    в мене така. Дуже задоволена. Якщо фінансово підходить - можете брати. У використанні дуже просто. Смак кави - все залежить які зерна будете засипати :) Різниці між супер-пупер професійною і цією не побачила.
    Спочатку її пригледіла в офісі, потім купили додому. В офісі працює вже 4 роки, нарікань немає. Звісно треба її промивати, щоб не було поломок, але це все робиться автоматично і раз в 3 місяці.
    Один мінус (про це завжди у відгуках пишуть), вона може підтікати (не знаю звідки, моя думка це конденсація пари), тому в нас вона стоїть на підносі. Щоб там були аж калюжі води я б не сказала, інколи пару капель. В офісі один раз була калюжа, вода почала витікати з тої ємності, куди ставлять чашки, але ніхто не переймався зливанням тої води(в інструкції вказано, що треба час від часу звідти зливати воду).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Hermi, дякую, за те, що поділилися. Я, власне, зустрічала на просторах відгуки про ці підтікання, що це є їх слабинка. А можете написати, яка у вас модель? Я на цю націлилась: KRUPS Evidence One EA895N10.
     
  16. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    в мене простіша модель: espresso ea 90.
    За Вашу модель не знаю. Можу сказати одне, якщо вибираєте з "професійніших", головне щоб молоко не треба було заливати в окрему ємність від машинки ( як воду). В іншому відділі була машинка з окремою ємністю для молока, то вони потім перестали це використовувати, бо: 1) постійно треба слідкувати щоб молоко не пропало, 2) важко ту ємність відмити, 3) якщо погано помиєте - смердить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Дівчата, яку зернову каву берете до своїх кавових машин? Ми вже більше півроку користуємося вдома кавомашиною, і ніби спочатку класно смакувало, а от десь як візьму каву з собою в якимсь закладі , то мені смакує ліпше ніж домашня. І то не думаю, що зазвичай там дуже дороге шось дають. Чи то вже звиклося до своєї кави і тепер не чую в ній смаку чи кавоварка якось так її варить...


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  18. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Купую в Метро зернову каву Rioba 3 кг, моїм домашнім смакує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ріоба теж є різна - чиста арабіка і ще вроді 2 види з різним % арабіки і робусти. Є по 3 кг, а є по 1. А ще є по пів кг всяка-різна дорожча, з тої ж "Ріоби".
    Як є акція, то теж її беру.
    Ще беру " Чорна карта"(100% арабіка), Амбасадор "Блю лейбл" . Не щось "вау", але так як ми маємо дуже багато, то на дуже дорогу не настарчуся :girl_crazy:.
    Колись, як купили першу машину і, експериментували - брали різні суміші на вагу. З "магазинних" дуже смакувала "КартНуар", "Жардін", і ще якусь дуже смачну швейцарську дали нам пачку 250 гр. до кавоварки, назви не пам'ятаю. До другої кавоварки в посилку вклали цілий кілограм "Кімбо" - теж добра була.
    Все треба пробувати, смаки у всіх різні, добре, коли є "малий" формат, а не кілограм чи 3 зразу (бо коли вже знаю, що хочу, то ловлю акцію в Метро і купую великі пачки, та ж Ріоба часом є акційна).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Дешевше, звичайно 3 кг, а ще й часто беру по акції. Чистої арабіки не бачила з Ріоби, мабуть погано шукала, беру з вмістом робусти не більше 20%. То все на любителя, звичайно. Чоловік жартує, що йому б і сама робуста смакувала)
     
    • Подобається Подобається x 1