Аутоімунний протокол харчування

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Akina, 21 Липень 2020.

  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не обов‘язково тарабанити зі Львова. Можна собі на розетці замовити кілька пачок, чи палет, термін придатності ж великий, не скисне. Приїде на найближчу нову пошту чи укрпошту біля дому.
     
    Останнє редагування: 10 Серпень 2020
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Звітую - навіть в поїздці трималася дієти. Поки діти перекусували печивом у мене був сир і арахіс (поки ще можна :girl_haha:). Один раз "проштрафилася" - по спеці спустилася з дитиною в ерго з гори і злопала морозиво плодово-ягідне :girl_blush2:(дуже хотілося чогось холодного і отак сходу не додумалася до чогось дієтичного в обмеженому виборі кіоску :girl_in_dreams:).
    З понеділка відміняється і картопля та крупи. З картоплею попрощаюся, а от безглютенові крупи залишу, бо тоді мені геть не буде що їсти :girl_crazy:В АІП по-хорошому м'ясо і риба мали би становити мінімум половину раціону, я поки не дуже можу собі таке дозволити :girl_in_dreams:
    А от без цукру з фруктами натомість цілком ок, навіть хліба не сильно хочеться. Побічний ефект за 2 тижні обмеженнь - влізла в сукню, яку ще місяць тому не могла застебнути (хоч ціль загалом не була в схудненні)
     
    Останнє редагування: 15 Серпень 2020
    • Подобається Подобається x 1
  4. Zoscka

    Zoscka Well-Known Member

    Чось мені ніяк невдається стриматись від солодкого, випічки до чаю, але хоч домашня. Макарони, крупи, картопля не їм взагалі. На хліб не дивлюсь. Поки є домашні городні овочі налягаю на них. Треба вернутися до вправ, а то приїхала до Львова і закинула.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Хотіла похвастати, що втрималася 3 тижні без цукру, але нині таки сипнула кілька ложок кокосового цукру в пиріг. Бо банан доданий в тісто вже набрид, а ожина ну дуже вже кислюча попалася :girl_crazy:
    Загалом я халявлю :sad: , бо рис та гречку не виключила з харчування. На кукурудзяному, рисовому борошні печу печиво, кекси. Мені не вистачає не так хліба, як отої текстури випічки. І їм хлібці гречані та рисові, але то не те. Мала б вафельницю, певно, якісь класні вафлі б організувала собі з кокосової стружки.
    О, ще пробувала паштет з печінки мазати на скибку огірка замість хліба, цілком собі ок вийшло. Правда маю підозру, що з салом такий номер вже не пройде :girl_crazy:(треба купити сала доречі).
    Рафіновану олію практично не використовую, смажу на смальці, у випічку даю кокосову, в салати - оливкову (треба поповнити запаси).
    Підозрюю, що їм трохи забагато фруктів і трохи замало м'яса та риби . Над розмаїттям овочів ще треба працювати ну і, кажуть, варто додавати ферментовані продукти тому в планах з понеділка, згідно графіку, відмова від молочного (загалом і так не часто його вживаю) і квашення капусти :connie_pull-pigtail
     
  6. maavka

    maavka Well-Known Member

    Там в шапці написано, що не можна їсти продукти, що мають високий глікемічний індекс, тобто продукти, що цукор різко в крові піднімають. Соки, до них відносяться. Вони без клітковини, тому дуже насичені цукром (хоч і природнім). Читала, що завдяки клітковині в фруктах, цукор поступово засвоюється, тому нема скачків цукру в крові, тому фрукти дозволяють при різних дієтах. ВИхід такий, що робити смузі. Брати фрукти, ягоди додавати воду і блендити.
    --- дописи об"єднано, 26 Серпень 2020 ---
    Дієта доволі строга, уявляю як її важко дотримуватися. Ви такі молодці
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я наразі не дотримуюся дуже детально - крупи безглютенові все ще їм і кекси та печиво печу на кукурудзяному і рисовому борошні :girl_blush2:
    Без молочного досить легко наразі.
    А ще є несподіваний бонус - виявилося що воду в організмі затримує не лише сіль, а й цукор та вуглеводи. Я знала, що в мене є набряки на обличчі і руках, але зараз я зрозуміла, що вони були по всьому тілу! За ці кілька тижнів я візуально стала значно менш круглою і то не схуднення, а власне пішла зайва вода. Не лише риси обличчя стали чіткіші, а й зникли "бочки", ноги і коліна стали стрункішими. Тобто раніше у мене реально все тіло було "роздутим" від набряків. Кажуть молочні продукти теж сприяють отакому "надуванню", побачимо що буде за тиждень-два :connie_pull-pigtail
    Коротше, такий несподіваний бонус трохи додає натхнення і мотивації не здаватися. Цукру не хочеться, борошна, макаронів теж. За текстурою хліба вже не сильно сумую, бо маю свої "напівлегальні" кекси, може згодом таки наважуся і на тиждень-два заберу й безглютенові крупи та борошно щоб побачити чи буде різниця у самопочутті :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. porIra

    porIra Well-Known Member

    Ще можете спробувати підсолоджувати блендерованими фініками (якщо їх вам можна).
    Трошки цікавилася веганськими рецептами, то там банан у випічці замінював яйця, а цукор якраз замінювали фініками.

    ви молодець! головне не зупинятися, крок за кроком і за деякий час самі собі не повірите який шлях ви здолали.
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Офіційно заявляю :girl_crazy:2 дні тому я таки здалася - вирішила закруглятися з тою дієтою. Хоч висновків та корисностей маю повні жмені :)
    Я вперше в житті взагалі дотримувалася якоїсь дієти і зрозуміла, що то реально треба мати ресурс щоб їм слідувати. Коли ти "на нулі" і втомлений страшенно, а доводиться вигадати що приготувати з обмеженого списку "дозволеного" - це ще сильніше "добиває". Почалася школа + хвилювання і підготовка до операції меншої дитини і я геть розкисла жуючи ті овочі.
    АІП дорогий. Хто б там що не казав, але він потребує добрячого збільшення витрат на харчування (особливо якщо ви психологічно не готові їсти одні кабачки і закушувати їх субпродуктами):girl_in_dreams:плюс його справді важко дотримуватися коли доводиться перекусити "на бігу".
    Знаєте, на чому я "спіткнулася"? на помідорах :girl_crazy: Не змогла від них відмовитися в розпал сезону (до баклажанів, перців і картоплі у мене сентиментів не виникло). Ну і, не знаю чому, може, замало було м'яса і риби в раціоні, але відмова від молочного теж далася важко. Хоч я загалом вживаю його не так багато - сметана в салатах, може, раз на тиждень йогурт чи сир.
    З яйцями попрощатися теж не дуже вийшло. Бо то швидкий сніданок "на вже". Плюс я печу кекси досить регулярно. Звісно, пробувала заміняти яйця на запарене борошно з льону. Але коли в кексах і так немає кефіру/молока, борошна, цукру і забирати ще й яйця виходить реально дивна випічка :girl_haha:А відмовитися від випічки я не могла, мені справді не вистачало тої "хлібної" текстури :sad: Тому щось типу гарбузових кексів на кукурудзяному/рисовому борошні або куукурудзяно-кунжутне печиво було у нас досить регулярно...
    З "зовнішнього" окрім того, що пішли набряки інших покращень від зміни раціону я не мала - шкіра на обличчі і далі жахлива, суглоби так і турбують, може, це теж сприяло тому, що я швидко здалася.
    "Хороші" звички залишу і надалі - активно замінятиму пшеничне борошно у випіці та майже не використовуватиму цукор (від нього реально було найлегше відмовитися), не купуватиму рафіновані олії та магазинні солодощі, будемо старатися їсти більше сала, смальцю, риби та печінки. Також стежитиму за тим, щоб різних овочів у меню було дійсно багааато.
    "У всі тяжкі" після того, як вирішила здатися я не пустилася - за цих два дні встигла випити 70 гр вина (то власне і був мій :girl_flag_of_truce:"я здаюся"), зїла не просто голубці, а ще скибку хліба та сметану з ними. Ну і одненьке морозиво :connie_pull-pigtail
    Не відкидаю, того, що колись підготуюся краще і спробую пройти цей (1-2 міс) марафон ще раз. А поки бажаю успіхів всім, хто наважиться :girl_yes:
     
    Останнє редагування: 13 Вересень 2020
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    а скільки часу ви перебували на цій дієті? Може там відкладений накопичувальний ефект? Я от пригадую, коли відмовилась від цукру в чай, і взагалі, пила тільки воду чисту, то ефект побачила тільки через 3-4 місяці.
     
  11. Zoscka

    Zoscka Well-Known Member

    Теж хотіла написати, ще пару днів тому, але ми на селі, діти, городи забувала. Я місяць(і далі стараюсь ) не їла картоплі, круп, хліб, молока, ковбас, майонез, кетчуп, але їла яйця(раз в тиждень варене), сир і сметана в салат, помідори кг, кабачки теж йшли в хід. Ну і те від чого не можу ніяк відмовитись це випічка домашня оладки, бісквіт.. До чаю.. Незнаю може то ще гв і хочеться солодкого. Але замітила що похудала, можливо це набряки зійшли, бо за 2 роди і 2КР трохи набрала я зайвого. Приїду в кінці вересня додому, здам аналізи подивлюсь чи щось змінилось.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та знаю, що мало :sad: 1,5 місяці
    Я назад не вертаю все різко - спробую і надалі мінімізувати глютен, молочне, цукор. Без отаких масових обмежень, які є в АІП, може, протримаюся довше :) і побачу чи буде ефект візуальний
     
  13. Varvara

    Varvara New Member

    Усім привіт. Рада що знайщла цей пост і цю групу. Вже рік на лікуванні АИТ и гипотиреозу. Сильно на початку випадало волосся. Хочу допомогти і підтримати свій організм правильним харчуванням. Тому дякую вам за усю цю інф.