статеве виховання

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Nata, 3 Грудень 2008.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    От з язика зняла. Якщо якась скотина дитину скрутить силою, то назви їй не поможуть. А про фізичні контакти я своїм пояснюю: ніхто не має права вас торкатися без дозволу і крапка. Вийняток - лікар в присутності мами. Мої вже зараз самі проводять гігієну без моєї допомоги.


    Так от аргумент: батьки не займаються тими питаннями, в дітей проблеми, хвороби і аборти. Тому ми будемо добрі і розкажемо в школі.
     
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Батькам треба починати з себе. Бо де ті діти в 7-8 років порно знаходять? Та в батьків на комп‘ютері, чи вводячи в пошук слово «поні», де на буквах по... їм вже починає пропонувати те що мама з татом ввечері шукали.
    З школи моя дитина принесла знання про майн крафт і блейди. Так бачу, що хороша в нас школа.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Моєму 10. Конкретно на тему се*су ще не особливо цікавився. Я не вважаю ,що маю сісти і розказувати вже що, куди. На запит. Він є і буде, дитина мені довіряє. Коли питає ,завжди відповідаю. Без "дрібних" деталей пояснюю. Якщо питання таке, що не на часі, так і кажу.
    Ніколи не фантазую, називаю все своїми іменами і про випадок на Левандівці йому читала,як було. В мене якраз дитина надто довірлива, добра і всі люди для нього добрі, а ті, що роблять зле комусь- вони ж не хотіли. Тільки зараз вже трошки вдається достукатись.
    Я проти такої освіти в школі для малих всіх під ряд. Я вже бачу , які там психологи. Загалом, повністю солідарна із Орман. Батькам ,найперше, самим треба трохи пізнати більше, ніж чих-пих.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ну бо ж тільки ці два варіанти існують... І що таке примус? Обманом і затуманюванням, і особливо популяризацією і даванням «добра» разом презервативами можна прекрасно завести 15-річну дитину в секс, при цьому вона буде вважати, що це все за її бажання і згоди.

    Я не вірю в секс за згодою в 15 років. Щоб дати повноцінну згоду людина має розуміти наслідки того що відбудеться після згоди.

    І те що вона не завагітніла і не захворіла, зовсім не означає, що все пройшло добре.

    Наслідки для емоційного і психічного розвитку після раннього сексу ВЕЛИЧЕЗНІ. І після не дуже раннього перспектива міняється, а після 15-тирічного світ міняється, міняється розуміння важливого, дівчата прив‘язуються надмірно до партнерів, з якими якби не було сексу, вони давно би вже попрощались. І як це дитина в 15 років розуміє? Та ніяк.
    --- дописи об"єднано, 17 Серпень 2020 ---
    І що там ще - поясненнями малим дітям, як і великим батьки знімають з себе відповідальність і втрачають пильність. «Ну дитина ж знає, що з чужими не можна говорити...», та ясно що. Педофіли прям технології мають нароблені як дитину заманити, а потім залякати, як вибрати психологічний момент, коли дитину серед білого дня чужий дядько забирає з майданчика, і ніхто не звертає уваги...
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    відв'язується, коли змінює кілька партнерів. Але ясно, що то не вихід
    Зараз читаю про розвиток префронтальної кори головного мозку і так виглядає, що до 19-21 взагалі інтимні стосунки не зовсім повноцінні, і можуть бути травматичні суто через незрілість.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ггг ну та, кілька партнерів в 15 років - це ж мрія сексуального вихователя. А воно так і виходить.
     
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Orman я це все пишу швидше для висвітлення факту, що такі лекціях по школах вже проводять, по всіх пунктах з тобою погоджуюся.

    Власне мені дуже розходиться на тому, що дітей, які ще за емоційним і фізичним розвитком далекі від своїх «прогресивних» однолітків, затягують в одну упряж зі всіма. Чим тобі не травма (не люблю я тих ярликів про «травми» звичайно). Я вже мовчу про те, що моральний чи релігійний аспект виховання у окремо взятій сім‘ї не те що ігнорується, а виставляється, як щось архаїчне і постидне.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я знаю, що проводяться і мені це дуже не подобається. В нас в школі проводили такі лекції в пологовому для старшокласників. Трохи щось розказували. Розказали технологію аборту і показали інструменти - чесно, то було корисно в плані що мова була про травматичність і наслідки аборту. Розказали серед іншого про анальний секс і його наслідки. Бо всі ті як тепер кажуть «експерименти» мають наслідки. І оральний (чим більше партнерів тим більший ризик ВПЛ, занести в горло і мати рак) і петиінг, і мастурбація, яку вже таааак нормалізували що ну). Все було під гаслом «не спішіть - ще встигнете».
    На той момент (10 чи 11 клас) ясно що вже всі основні моменти всі знали, але власне те про що в Беверлі-Гіллс не розказують розказали.
    Ну от в такому розрізі, такому віці, з таким посланням і за згоди батьків, то можна.

    Взагалі упор йде не на те. Он в іншій темі була «драма» як дитина народилася до шлюбу. Ну чи там вагітність до шлюбу.

    Отак дітей залякують вагітністю і в суспільстві далі «принести в подолі» то найгірше, що може трапитися з дівчиною. А якщо без вагітності в 15 років вже секс та ще й не з одним партнером - то і нічого. Головне, що не вагітна... фейспалм.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    мені найбільше не подобається профанство лекторів. Я особисто маю ідеї, що і як можна доносити в школі. Можливо, буду мати можливість реалізувати їх і поділюсь висновками

    І зі спиханням відповідальності на "пояснення" погоджуюся, є така тенденція і вона небезпечна. А спихання відповідальності на профанів - то вже трохи злочин...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Напишу коротко про наш досвід. Доньці зараз 9 років (2 клас). Рік тому запитала, як конкретно на прикладі відбувається запліднення. До цього часу донька знала, що подружжя обмінюється статевими клітинами, з чого зароджується нове життя :), цього було достатньо. Ми разом прочитали книгу "Не в капусті, і не лелека", на той момент вона була більш-менш адекватною, з тих, що мені довелося погортати, хоч і виявилося, що надто відверта. Я чекала, напевно, іншої реакції у доньки, вона була шокована трохи, на тому і закінчили. Ще кілька вечорів ту тему пообговорювали і само собою відійшло. Через рік ми повернулися, але вже з питанням про виділення, чому вони такі, а які мають бути. Я трішки розповіла про природне планування сім'ї, показала свої графіки і як це цікаво і захопливо знати досконало свій організм. Доньці було ну дуже цікаво. Місячні обговорили також. Ну і я категорично проти статевого виховання у школі, принаймні молодші-середні класи. Якось сама намагатимусь прищепити, на мою думку, правильне статеве виховання, а далі вже як піде. Усього не передбачиш. Я б краще для дорослих науки запровадила :)
    Ну з меншим іду по тому ж сценарію, 6 років.
     
    • Подобається Подобається x 6
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    бест!
    Тут велика нестиковка - в нас багато дорослих частково або повністю безграмотні в плані статевого виховання себе - і збираються виховувати дітей. Хм.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Конкретно ця багато добрих речей розказує: і про менструації, і про тілобудову, і про інфекції. Але в неї на все ліки - презерватив, ну і мені підсмерджує нав’язуванням власних поглядів на все: на вік, на спосіб, на статевість взагалі. Такі вільні погляди, що зараз є поширено, але не може апріорі бути єдиноправильно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    так ладно б вони своїх збиралися виховувати - вони ж моїх збираються виховувати!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Малий на днях побачив рекламу прокладок, ту де на весь екран матка і голос говорить "матка - ...." То питав мене, в нього якраз період зацікавлення будовою людини. Я пояснила, що то такий орган, в якому росте ляля в животику. То заспокоївся, здається))) До речі, реклама - аут повний, перебор, навіть мені ніяково. А її ж можна побачити десь в громадському місці. Карочі, я ортодокс в тому. Детальніше малий ще не питає, але так як в нас в родині немає "бабайок, Бозі на хмаринці і т.д." то і відповідно лелеки чи капусти не буде. Щось придумаю. Уроки статевого виховання в школі довіри, м'яко кажучи, не викликають. В нас не можуть пояснити нормально дітям, що таке грім-гроза, що вже про таке казати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Ну от я, наприклад, любітєль на тему сексу поговорити, але в плані чуттєвости, сексуальності, емоційності тощо. Але здебільшого розмови навколо зводяться до контрацепції, секс - шопів та інших широко розповсюджених тем, що аж ніяк не сприяє росту навичок природньої сексуальності, а що вже говорити про статеве виховання дітей.
     
  16. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    щоб вести цю розмову, потрібні знання, які у нас не всі лікарі мають. І це той випадок, коли треба "або якісно, або нічого"
    а тут каталогі з аліекспрес і дві статті блогера точно недостатньо :)
    і сексшопи я точно не вважаю темою "секс-просвіти" чи підліткових знань.
    Статеве виховання - то ж і про гігієну, і про те, що якщо сусідки по парті протекла прокладка, їй краще дати свою куртку, щоб прикритись, ніж насміхатися.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мені здається, що конкретно в тому дописі було про абсолютну неприйнятність дошлюбних статевих стосунків, ну а раз дитина зачалася до шлюбу, бо стосунки були і то певна моральна драма. Як на мене, головне, щоб драми не було у стосунках, а хто там що збоку рахує і думає, то його проблеми.

    Про вагітність згідна на всі 100%. Люди так звикли загортати всяке ге в гарні папірчики, що закриють очі на реально страшні речі, лиш би живіт не виріс.


    Я не любитель говорити про секс (то хіба тут можу пописати), але я би хотіла на початку того періоду, коли втрясуться перші гормони і шок від змін в організмі, пояснити своїм дівчатам, що для жінки секс починається в голові, а не з метеликів в животі. І треба себе любити і дбати про свої емоції і відчуття нарівні з чоловіком, а не йти на повідку і думати, що «хлопцям то просто треба» і інші поширені стереотипи. Бо я не думаю, що на тих новомодних лекціях хтось підліткам розказує, що в статевому житті теж треба притертися, треба слухати одне одного, що для жінки важливою є безпечна обстановка і ще багато моментів. Все зводиться до двох хвилин гоцання невідомо в якому місці і на яку голову. Перепрошую за грубість, щось мене ті історії не відпускають який день.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Перепрошую, що Вас цитую,якщо Вам у разі чого, не сподобається моя відповідь.
    Але дуже влучно підмічено про вагітність та наслідки ,які б вони не були.
    Що вагітність - це ж дитина у першу чергу.
    І від цього факту ,як не крути, нема інших варіантів.
    Так от дівчина з паралельного класу завагітніла і народила в 15 з чимось, бо тоді була у 9-10 класі.
    Зараз її старшій малій 12_13 років.
    А потім вона з тим першим ніби-то чоловіком розійшлась і народила ще малого потім не знаю від кого у 19 приблизно.
    Тобто висновок один - у неї дві, мабуть, незаплановані вагітності - і двоє дітей.
    Осуд суспільства і оточуючих - колосальний.
    Я особисто з нею перетиналась на оглядах в педіатра, помагала їй самій коляску з малим по сходах з носити, бо мала тоді ще була збоку мала десь 4_5 років.
    Але вона як жінка, мабуть, спить спокійно, не маючи гріха..

    І дивлячись на її фото у фб з малими з аквапарку на морі не жаліє, виглядає щасливою і нічого тим дітям у плані мами не бракує.



    А маю приклад одногпупниці, яка була вагітна у той час приблизно як я, зробила аборт...
    Хоч мала тоді чоловіка, з яким зустрічалась.
    А через рік залетіла від нього знову і таки вже народила від того типу чоловіка.
    Бо наразі ту малу виховує мама її, а вона в Польщі на заробітках.


    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Розповім як у нас. В сина змалечку була енциклопедія, де був великий розділ анатомії людини. Тож він прекрасно знав відмінності між хлопчиками та дівчатками, що дитинка береться із двох клітин і як вона народжується. Десь в 7-річному віці він запитав, що таке секс. Я засіла за літературу і придбала 2 книжки "Бруно дорослішає" і "Я і він". Книгу "Малечі про інтимні речі" я теж тримала в руках, але ну от не зайшла вона мені і все, тому не купила. Як ми прочитали 2 вищезгадані книги, то я зрозуміла, що малому цікава його фізіологія, а не оте випадково почуте слово "секс". Тому фізіологію розібрали, йому по віку поки цього цілком достатньо. В сексуальну тему більше не лазимо, чекаю, щоб підріс і тоді на запит, як хтось вище писав, буду реагувати.
    Дитині з 2-річного віку мені не виглядає ок пояснювати оті всі інтимні речі. Моїй 2-річці достатньо знати свої частини тіла, а називати пісю вагіною їй то абсолютно ще не тре. ІМХО.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Так само і я, в руках покрутила, а купувати не захотілось.
    А "Бруно дорослішає" сподобалась. Так збалансовано між "по-дитячому" і медичними поясненнями, також показано процес дозрівання комплексно: не лише про статеві органи, а про те, що хлопця непокоїть малий зріст, прищі, які з'являються, нюанси гігієни, стосунки з сестрою. Ну і поняття сексу там немає, лиш те, що "сперма - це рідина, яка дає змогу в майбутньому стати татом", як на мене, це дуже правильний стартовий акцент. Герою книги років 10.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4