Дитяча ортодонтія

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dieSonne, 28 Березень 2013.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я поговорити. Носить малий вже пів року пластинку на верхній щелепі. Розтягуємо її трохи), щоб зуби мали де рости. Вже практично розширили, передній зуб майже встав на місце. І тепер ортодонт говорить про можливість поставити пластинку ще й на нижню щелепу, щоб її трохи розтягнути. Ситуація така, що за її словами, зуби будуть рости криво (однозначно бракує місця). Є два варіанти - чекати поки все криво повиростає і потім ставити брекети. Або ж таки поставити пластинку і вже намагатись вигравати місце для нових зубів. Ну але 100%-вої гарантії, що все встане рівно точно нема. Дала час до початку березня подумати. А я не знаю, що робити). От чесно. Малому майже 9 років. Дрібненький дуже. І рот теж маленький, зуби не мають місця. З старшим такого не було. Там якось все само рівно встало. А що з цим робити? Ціна питання - 100 євро, плюс щомісяця 150 грн на регулювання. Але хай би було, лиш би ефект якийсь був. Бо дві пластинки в роті - то ще те задоволення. Підкажіть щось з власного досвіду!!!
     
  2. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Я б так і зробила, почекати поки виростуть всі зуби, ніхто не знає, на скільки криво вони виростуть))) і тоді дивитися і думати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    @Rodionochka в нас така сама ситуація. В 7 років дочці поставили одразу дві пластинки. Вона відносила 1,5 роки. Зараз все гарно розширилось і стало питання, що робити далі, щоб зуби назад не зсунулись. Робили панорамний знімок і на ньому видно, що постійні зуби в десні розміщені під різними кутами, тобто 100% рівно не виростуть. Брекетами її мучити не хочу поки. Хоча і їх практикують в такому віці. Для себе вирішили ставити піднебінний бюгель - дочці треба шістки розвернути, бо вони не під правильним кутом стоять; і лінгвальну дугу на нижню щелепу, щоб не дати зсунутись зубам знов до середини. Це все ставиться зсередини і ззовні нічого не видно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    @Rodionochka ,наш досвід.Сину 10 років.Носив 2 пластини приблизно 2 роки.Причина:глибокий неправильний прикус,відповідно формується неправильно щелепа,нема місця для постійних зубів.Огляд у ортодонта що два місяці,безплатно(заплатили за пластини)
    На даний момент щелепа вирівнялась,правильний прикус.До школи знімає пластини зараз,а після натягає до ранку,бо зубки мають память і захочуть стати на попереднє місце.Дальше:коли вже будуть постійні всі зуби будемо спостерігати і вирішувати чи потрібні брекети,бо батьківські гени відіграють не малу роль.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А чому знімає до школи? Моєму ніби не заваджає. Носить постійно. Але час від часу може забути десь на столі).
    І цікаво чому то наш ортодонт бере гроші за кожен візит)? Якщо не секрет, то скільки коштували пластинки?
    Якщо чесно, то боюсь не дати йому тої нижньої. Мені чомусь здається, що там буде геть все в різні боки). Візуально видно, що треба трохи потягнути.
     
  6. syxivska

    syxivska Well-Known Member

     
  7. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Знімає до школи,бо зубки і щелепа за 2 роки носіння пластин вирівнялись і тому ортодонт сказала ,що будемо поступово знімати пластини.
    Ми стоїмо на обліку у Літинської Л.І.,поліклініка по вул.Симоненка.За пластину платили 2 роки назад приблизно 1200 грн(можу помилятись).Бо огляди безкоштовно.Але лікар так само гарантій не дає як буде дальше,бо все залежить як поведуть себе зуби,допоки в людини росте щелепа.Ще додам,син до пластинок звик,йому в них комфортно,ну а я тішуся,що син буде мати гарні зубки і т.д.,бо є сумний приклад чоловіка,де нічого на той час не виправлялось,то зараз немалі проблеми з травленням ,ну і естетичний вигляд бажав би кращого...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Monada

    Monada Active Member

    Син мав дві пластинки.Одну у 8 років , а потім мав у 12.Зараз вже не носить ,тільки спить в ортодонтичній капі.Все гарно вирівнялося і питання брекетів відпало.Пластинка значно дешевша від брекетів і легша по догляду за зубами .
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Kalyx

    Kalyx Active Member

    Зорієнтуйте мене будь ласка по вартості металевих брекетів. Швидко треба визначитись чи будемо лікуватись в цього лікаря.
     
  10. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Це щось підозріло дешево. Брекети китайські? І навіщо міняти дуги?
    Своїм хлопцям ставила металеві 900$, виробник США, ніякі дуги не міняли. Щомісячний супровід 100 грн. Вже зняли обом, результат чудовий, ходять з пластинками для закріплення.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kalyx

    Kalyx Active Member

    Це на обидві щелепи? Бо я вказала за одну. Виробника не уточнювала
     
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Так, на обидві. Тоді це так само, бо мені ще, пригадую знижку зробили за двох по 100$.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Kalyx

    Kalyx Active Member

    А можна прізвище лікаря в ПП і локацію
     
  14. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Знаєте, ми на протязі 20 років маємо своїх стоматологів, працюють по вул. Шептицьких: Сяркевич - Львів - Dental - Clinic Siarkevych Стоматологія, то вони запрошують ортодонта до себе в клініку. Знаю лише, що її звати Оксана Тарасівна. Працює, здається, в Пароденті.
    Якщо Вам таке підійде, то можу кинути тел.свого стоматолога і Ви в неї запитаєтесь, чи можна записатись до ортодонта.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Isa

    Isa Well-Known Member

    Привіт! Порадьте ортодонта толкового. Треба проконсультуватись, малому 6 років, знаю що ще малий і може зарано, але хочу на консультацію сходити. І трохи переживаю натрапити "не на того" лікаря (маю випадки серед оточення близького, коли ортодонт ще більшої халепи наробив). Щиро вдячна!
     
  16. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Чи Ви не в курсі, там стоматолог-ортопед хороший?
     
  17. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Не маю досвіду, тому не можу рекомендувати. Вони стараються і беруть до себе хороших спеціалістів. Ще, мабуть, залежить що саме потрібно робити. Чоловік мій робив містки, то був задоволений, зараз міняє на імпланти.
     
  18. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дівчата, привіт! Я вже з тими зубами сина себе згризла, що наробила малому біди. Але про все по порядку. Загалом у сина (8,5 років) були непогані зубки, поставили щось зо 4 пломби десь у 5-6 років, та й на тому все. Але довго лікували аденоїди, врешті коли були часті отити і вік був не малий, то 9 місяців тому видалили. Але рот в малого так і не закрився, далі при буль-якій нагоді відкриває рот і ним дихає, хоча носове дихання наче ок. Тепер до зубів переходжу - змінилися 8 передніх різців (зверху та знизу), так передні виросли лопатища, але наче було ок, вмістилися. І тут місяць тому бачу, що лізе перший моляр десь зверху з ясна (тобто не випихає зуб під ним, а високо над ним росте вперед), видовище жахливе((( Погнали до стоматолога, одразу 2 зуби вирвав (під тими, що ростуть), панорамний знімок - постійні зуби широкі, місця для них нема. У серпні кажуть ставити пластинку. Але я себе гризу, чи я вже тим біди не наробила, що швидше не видалила аденоїди і це йому повпливало на прикус. Друге, як дитині вже закрити рот? бо мої методи не діють(((( І третє, хто знає ортодонта із "Прімадент" (на Княгині Ольги), бо там працює наш стоматолог, відповідно там рекомендує ортодонта. Одним словом, розрадьте чи налайте, бо я щось зовсім в розгубленості куди бігти і як це все виправити.
     
  19. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    В першу чергу спокій, рот закрити, то ще той квест, я навіть серед ночі заходила в кімнату і закривала рот. А те що широкі зуби і нема місця, то трохи не так, дитина росте і щелепа росте, хіба дійсно щось надприроднє, для заспокоєння порадьтеся ще з кількома лікарями))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мій ортодонт каже, що згідно нових досліджень, пластинка в допідлітковому віці дає лише на 5% кращий результат, порівняно з просто брекетами у відповідному віці. Відповідно, з малими дітьми не працює. Я питала, бо в середньої доці схожа проблема: через аденоїди рот уві сні часто відкритий і вже є результат - дуже оголені верхні ясна. Ну ортодонт каже видаляти вже, а я щось не хочу того робити. Та й лор каже, що там не критична ситуація і вони йдуть на поправку. Ну а прикус будемо виправляти брекетами років з 12-13, що вже зробиш. Я собі брекети поставила місяць тому в 32 роки, ношу 5 тижнів і вже бачу результат маленький, хоча в мене взагалі повний аут з прикусом - він глибокий і дистальний. Теж в дитинстві мала аденоїди проблемні, не видаляли, живуть дотепер.
     
    • Корисно Корисно x 1