Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Дівчата, я за моральною підтримкою. Справи з горщиком геть невтішні, мене вже ця ситуація дуже втомила. Фактично, досі прогрес був повільний і так собі: син в 2,5 ходив переважно в горщик лише, якщо був голий, з власної ініціативи, але ніколи не казав попередньо. Якщо вдягти будь-що з одягу - все, пісяє в штани і ходить мокрий, нічо не каже, йому не заважає.
    В якийсь момент почав погоджуватись сходити на моє прохання, і казати, що біжить пісяти - ну, я вже думаю, нарешті, ми близькі до того, щоб поладнати з цією справою. Але ж ні. Не знаю чому, але стався такий відкат, що він знову почав пісяти де прийдеться, про горщик забув, на вулиці, коли прошу сходити, іноді погоджується, але майже ніколи не пісяє, та через 5 хв - мокрі труси. Сину 2,9. Я думала, в мене старший не рано і не швидко привчився, але з молодшим виявилось значно важче. Де б на то набратись терпіння.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Дуже шкода. Нічого мудрого порадити не можу крім запастись терпінням ( де взяти терпіння теж не знаю).

    А вночі він ж не пісяє, правда? А зранку як встає, сам йде чи пісяє в штани?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Терпіння тобі!
    Порад тут більше мабуть і нема, ти і так все знаєш і робиш. Насильно ж не заставиш. Чекати, чекати і колись ж привчиться.
    А якщо дуже часто просити попісяти, ну от прям кожні 5 хв, то всеодно принципово не попісяє? Типу нагадувати, заводити в туалет, на вулиці під дерево/кущик ставити.
    А якщо брат іде в туалет, в меншого нема такого, що і він мусить повторити одразу ж? Бо в нас часто Кирило і собі "піпі", коли бачить, що Данька пішов (на вулиці).

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Дякую, дівчата! Мене просто якось то так пригнічує: і так довгий час було не надто успішно, ну ок, я це ще якось терпіла, так тут стало ще гірше. Я взагалі почуваюсь розгубленою, що мені з тим всім робити. Наразі просто з нейтральною реакцією витираю (наголошую, йому, що треба прибрати) і повторюю, куди пісяти, просто рік тому - це було для мене нормальною поведінкою, я очікувала результату в перспективі, а зараз - я геть демотивована і змучена від тих калюж, пропісяних ліжок...може вдягти йому підгузники, чи що, щоб та тема взагалі на якийсь час не піднімалась?
    Маєш на увазі, чи пропоную я йому горщик? Ні, вночі в підгузнику.
    Ранок в нього взагалі найгірший час в дні - істерить найбільше, тому навіть запропонувати сходити зранку - тяжкий варіант, та й сам не піде. Десь за 1,5 години від прокидання трохи стабілізується, і стає згідливішим.
    та ще гірше - сприймає як гру, тільки закріплюється оце "ні, не хочу".
    Жодного разу не було(
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  5. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ох, важко тобі вірю...
    Я б відпустила ситуацію на якийсь час, повністю. Радити не буду, але якщо нема вже ресурсу і терпіння, то я б одягнула підгузник. Є ж люди, які дітям до 3 років (і більше мабуть) одягають і не гризуть себе, а потім взагалі не згадують за то.
    Я була лінива з другим і, якби він сам не зняв підгузник, то до літа (до майже 2х) ще б точно ходив, а там би вже пробувала і по ситуації дивилася. Я вірю, що дитина в певний момент стає готова проситися, то чому не вірити, що в когось цей момент може наступити пізно.

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @Mansikat Про ніч я мала на увазі чи пісяє вночі взагалі. Неважливо куди.
    Я б зняла підгузники взагалі і на ніч і назавжди. Спати на клейонці (ну з пеленкою), вранці пісяти взагалі не заставляти. Варвара в такому віці мала період, що пісяла перший раз в 10-11 годині, і я просто терпла, але пройшло і нічого їй не пошкодило.

    Мамі абстрагуватися.

    Калюжі хай сам витирає. Якщо какає в штани то мити некомфортною за температурою водою. Ясно що не крижаною але такою сильно літньою.

    А взагалі терпіння, так.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Ох, яку тему підняли!! Я теж з другою дитиною розлінилася. Ото майже в1р10 міс взялася. Витримала аж два дні!! Думала, що буде все просто, бо мала в свої 5р ще ходить на горшок і малий то бачить, крутиться теж тим горошком , але як прийшлося самому, то торба!! Ходить мокрий, навіть не нагадує ніц, на горшок тільки сів і зразу встав, за хвилину вже калюжа , в якій він ше любить потоптатися і хлюпатися. Какає взагалі по 3-5 разів на день. Я просто в шоці, шо він майже не реагує, ні на мокре ні на каку! Вчора готувалася до гостей, то навіть не починала з тим - відходив у памперсі, нині теж, моторошно мені знов починати


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  8. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    @Mansikat а ти привчаєш на горщик чи на унітаз?

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    На горщик, унітазу він якось остерігається, не пробував жодного разу.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  10. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    У мене навпаки досвід з обома майже суто унітазний. Трохи був період, що Кирилові подобалося для різноманіття горщиком користуватися, але то більше ігрова форма (хоч справи успішно робив свої). А от завдяки (можливо) унітазу він серйозно одразу сприйняв туалетні справи, я собі так вважаю, типу прирівняв себе до всіх решти, мовляв зняв підгузник і як всі в туалет ходить. Вони з Данило інколи навіть змагаються, хто перший займе туалет - один виявляє вголос бажання і вже інший теж, обоє біжать і хто перший, а хто мусить під дверима чекати)))

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Можливо, ви вже таке пробували, але напишу. Я за своїми двома помітила, що суттєвий прогрес у горщикових справах стався завдяки власному прикладу. От реально тато малому показав кілька раз як пісяти в унітаз (тут я теж голосую за накладку, бо у двох в мене позитивний досвід з цим), потім перейшли на підливання кущиків, дерев (я ще йому байки розповідала, що то від того краще дерева ростуть:girl_crazy:) і пішла справа. І знімали ми підгуз раз і безповоротно (лиш нічний був довше).
    Щодо меншої доці, то вона на горщик не погоджувалася сідати зовсім, я і її не хотіла чіпати до 1,6 року, але в трусиках вона ходила вдома. І знову таки власний приклад показувала. І моя вперта кізонька в 1,5 сама почала виявляти бажання пісяти на унітаз. В 1,8 знову таки сама відмовилася від нічного підгуза, але вночі пісяти не перестала. То наразі ще час від часу маємо вночі аварію, коли не посаджу пісяти 1-2 рази. Це наш досвід, можливо щось згодиться. Вас хочу підтримати і послати віртуальну часточку терпіння. Вірю, що тяжко, але то пройде:girl_yes:.
     
    Останнє редагування: 30 Червень 2020
    • Корисно Корисно x 1
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Дякую!
    я от думаю, може, якась неправильна в мене тактика була, вже не вперше чую про те, що раз-зняли, і за короткий час майже без проколів. Але я чесно не розумію, як то має виглядати, якщо дитина на прохання не ходить, сама не каже, і на мокрі труси не реагує. Я просто не бачу з чого в такому випадку почати? Ну тобто, я теж знімаю підгузник вдома, але я з того маю вже скоро 1,5 роки як обпісяну хату. Як ви виходите тоді в холодний період на вулицю?
    Сьогодні на майданчику підслухала, як дівчинку водять чітко щогодини, бо сама не проситься. Але ж натомість вона пісяє, коли їй пропонують.
    та я на літо тому й такі надії мала, думала, щось новеньке, не звичний горщик, з яким мама вже дістала. І брат показував. Але, син переважно не погоджується, а якщо й стане під деревом, то не сходить. От за теплий період часу лічені рази він таки на моє прохання попісяв під дерево. За прогулянку 2-4 рази його переодягаю, при тому ще й маю пильнувати, він не скаже, що мокрий. Сьогодні правда, попісяв один раз)
    я теж мала надії на те, що навчиться від брата, та в нашому випадку - жодного впливу. Ну, попробуємо ще тата для демонстрацій залучити, як радить @Gloria Tempus.
    Так що, бачу, мій "діагноз" - невиправдані сподівання. Мені треба з цим розслабитись, бо я сама відчуваю своє напруження і дитина напевно тому й видає мені такий спротив і "нерозуміння".
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Оце ви добре написали. Діти дуже такі моменти відчувають.

    Наразі трішки відпустіть ситуацію, насолоджуйтеся літом (при цьому кілька пар шортиків з собою), класну накладочку купіть (у нас є ось така, то вона зручніша за ті звичайні) і тата залучіть (бо тато має авторитет точно більший за братика).

    І ще одну штуку помітила. Маю подругу, в якої така ж дитина, як у нас. І як тільки одна виявить бажання чи їй запропонують пісяти, то вже друга біжить, аж спотикається теж у кущики. Якщо серед однолітків маєте таких друзів, то можна залучати. Інколи спрацьовує отой дух суперництва)
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 1
  14. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Якщо знімати підгузник в теплу пору року, то дуже легко раз і безповоротно. Тому я з Кирилом і чекала літа, але карантин відмінусував прогулянки в холодну весну, тому нам вийшло зняти спокійно вдома і до відновлення прогулянок спокійно проситися. Але на ніч я з обома знімала пізніше, з Данило десь після двох, можливо 2.5. А з Кирилом десь через пару тижнів буквально, до місяця часу.

    І щодо прикладу дорослих, то дуже працює, як на мене. Бо останнім часом мені Кирило проситься не просто на накладку, а хоче саме по-дорослому, стає ногами на кришку і ловимо)
    Ну і оце підливання кущів і дерев теж має класний ефект - Кирило вже має якийсь рефлекс на них, як бачить) Плюс Данило на вулиці, як хоче в туалет, вголос шукає відповідне місце (дерево, кущі), і Кирило заодно теж. З останнього, як їздили в Закарпаття, ставали що туди, що назад, на узбіччі дороги в горах, під лісом какати. Так він то запам'ятав, що наступні дні, як проїжджали по схожих зелених узбіччях, то одразу видав "аа-аа"))

    Але тобі так, як ти пишеш, треба в першу чергу розібратися з своїм ставленням до ситуації. Заспокоїтися, набратися ресурсу, а тоді ще раз (або паралельно) далі подавати приклади, прокручувати мініситуації.

    п.с. вам треба з нами погуляти, дух суперництва від двох можу організувати;)
     
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    візьміть підставку, бо як стане вищий трохи і почне мазати )))
     
  16. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Підставка є, вона наразі у ванній, де старший не дістає до умивальника. А меншого і так треба вести, сам ще не організовується, тому мені простіше в ті рідкі випадки поставити і ловити (ловлю я). А вже як підросте і буде сам бігти в туалет, то, звичайно, з підставкою)

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
  17. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Ми з горщиком подружились, але маємо іншу проблему - на вулиці в туалет ну ніяк не виходить сходити. Розказую, саджу, пробує, псіхує і терпить... поки ми летимо додому щоб сходити на горшок. Пробували взяти горшок на вулицю - принципово не сідає. Треба додому (чи в приміщення якесь)
    Підкажіть що то з тим робити
     
  18. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    @lilochok, певне, нічого. В мого сина такі ж "тарганчики". Ніякі поливання кущиків, дерев, комашок не проходять. Одне, що він може пісяти і на вулиці, але в свій горщик. А якщо нема, то летимо через пів містечка додому.
    --- дописи об"єднано, 3 Липень 2020 ---
    Я садовлю безпосередньо перед виходом на прогулянку. А там сподіваємось, що не " припре")
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Arika

    Arika Well-Known Member

    Я за порадою: сину 1.7, ходить постійно в памперсі, вдома саджу на горщик, пісяє рідко, може постдіти, потім встати і напісяти поряд на підлогу, але какає майже постійно на горщик (але то як я побачу і швиденько всажу або до початку какання або на самому початку какання). Питання в мене, як то починати краще вчити хлопчика: стоячи на унітаз, сидячи на унітаз, чи сидячи на горщик? А на вулиці, стоячи чи сидячи піднімати? Чи то як піде? Доньку привчила без проблем до 2 років все було ок, а тут з хлопцем думаю з якого боку то того всього підійти :)?
     
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Як вам зручно так і робіть. Петрик по всякому це робить включно з висаджуванням, унітазом і горщиком.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1