Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Мій теж по цьому методу вчився читати, так йому сподобалося , за два тижні навчився, а до того ніяк не хотів. Коли сідали читати, в нього істерика, потім в мене , бо не було терпіння до того. Шкодую тільки, що раніше не натрапила на той метод.

    Надіслано від мого Redmi Note 8 Pro, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. silvia

    silvia Well-Known Member

    Букварик Федієнка. Всі рекомендують і ми спробували і пішло-поїхало)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Нам не пішов(
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Дівчата, чи має хтось інформацію які вчителі беруть наступного року першачків у Ліцеї міжнародних відносин ім. В. Стуса(тому, що 76та школа колись)? можете когось порекомендувати?
     
  5. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    А ви належите до цієї школи за проживанням? Не знаєте чи там складно потрапити в 1й клас якщо територіально не належати до них?
    І взагалі - хто що може сказати за цю школу для першачків? Бо вона якось на слуху наче чимось краща , але я толком ніяк не можу зрозуміти чим саме, що в ній такого?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    так. живемо поряд. то в нас "сімейна" школа - мама моя там вчилася, я вчилася. тепер от старшу плануємо туди віддати.
     
  7. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    о, як цікаво! то може ви шось розкажете за неї ?
     
  8. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    я давно закінчила... тоді була гарна школа.
    потім чула не надто хороші відгуки - "школа для мажорів" і т.д.
    зараз ніби кажуть, що школа як школа.
    ми йдемо туди, бо живемо поряд. принципово не хочу возити дитину через пів міста.
    про вчителів наразі почала вивчати питання.
     
  9. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Знаю, що наступного року буде набирати клас вчителька Лісіцина. Попри старший вік є свідчення, що вчитель хороша, з дітьми ладнає. Здається, вона набиратиме клас "Інтелект". За інших вчителів не маю інформації.

    Не знаю, чи складно потрапити не по прописці (у нас були свої заморочки, хоч ми і далеко живемо від школи), але останні 2 роки дітей багацько в перші класи йшло - по 5-6 класів.
    Що я можу наразі сказати за початкову школу. Син навчається у класі "Інтелект". Програма цікава, динамічна, насичена, є мультимедіа. Діти черпають багато інформації. Програма мені подобається, але за нею треба слідкувати. Є досить багато уроків, а якщо щось пропустили, то вдома треба сидіти й наганяти. Тобто тут треба завжди тримати руку на пульсі. Ну і в нас класна вчителька, а це для мене було мегаважливо.
    Що не подобається- оскільки не маємо змоги забирати після уроків, то син перебуває на продовженій групі. Чи то нам з вчителькою не пощастило, але там бардак - уроки не роблять (лиш як сам дуже захоче і все буде знати), товчуться весь час, мультики дивляться, в кращому випадку - гуляють на вулиці. Тобто нема нормальної організації процесу. Також не задоволена англійською мовою. Вчителька вже вкотре міняється, малий англійську не злюбив, не розуміє. Вже з першого класу чула, що частина батьків дає на додаткові уроки чи позакласну англійську. То для мене занадто рано, та й фінансово витратно (враховуючи інші гуртки, які син відвідує).
    Якщо щось конкретне цікавить, то запитуйте.
     
    • Корисно Корисно x 1
  10. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Продовжена група певно всюди в комунальних закладах така. Уроки ніхто не буде з дітьми робити, запропонувати можуть - а вже як дитина захоче, чи ні. Добре, коли нема опадів - то після того, як пообідають - йдуть гуляти, а вже потім в клас. То хоч виганяються, а не дихають всі разом другу половину дня... Але як нема кому забрати дитину після уроків, то нема на то ради... як на мене - це вимушений вихід...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    А до котрої триває група продовженого дня? Що можна поїсти в їдальні? Чи є взагалі організовано процес завести всіх в їдальню чи як з тим шкільним харчуванням?
    Чи є в школі якісь гуртки, щоб можна було після уроків тут же піти на якісь танці чи ще щось?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  12. Zaverbuljka

    Zaverbuljka New Member

    Дівчатка, а може хтось щось може сказати про школу Джерельце? Як там з навчанням, продовженою групою? Чи складно туди потрапити, якщо територіально туди не відносимось? Чи є там підготовка? За скільки часу треба подавати документи?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Я не говорю про виконання уроків по якомусь індивідуальному принципу, маю на увазі те, що входить у обов'язки вчителя ГПД. А там є про організацію і дозвілля, і організацію д/з (елементарно зібрати всіх дітей докупи і 40 хвилин виділити на уроки, коли не мультики і коли не ганяють інші діти по головах). Проте цього не виконують, тому що на ГПД брак кадрів. Те, що може бути інакше, знаю від куми (наші діти однолітки) і в них на ГПД справді ділом займаються - і гуляють, і малюють, і саморобки роблять, і само собою уроки. Мабуть, це залежить від вчителя, бо коли в нас заміна, то малий розповідає, які корективи вносяться у розпорядок дня. Але ви маєте рацію, це вимушений хід.
    До 6-ої точно триває, бо наш тато десь тоді забирає і син один з останніх. Коли їх забирають на групу після уроків, то десь в районі 2-ої ведуть їсти. Я даю малому кожного дня 20 грн і він за них обідає. За все меню не скажу, але йому смакує борщ, з других страв бере гречку, картоплю, інколи рис чи макарони з відбивними/котлетами/тефтелями. Є там ще Галицька здоба, але я забороняю йому напихатися булочками чи круасанами. Також даю в рюкзак ланчбокс та інколи термос з чаєм (він в мене любить попити:girl_smile:).
    Є гуртки, пробували на хор та карате ходити. Хор не пішов, карате рік проходив - розподобалося. Список гуртків треба у вчителя вивідувати. У нас виходить, що гуртки, які малому подобаються, не при школі. Тому і виходить, що якщо не виконає д/з на групі, то після 6-ої тричі на тиждень гуртки і тоді робимо уроки невідь коли((( Але в 2-му класі вже більш організований став.
     
  14. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    В кого вже оголосили карантин до 3 квітня? Цікаво скільки шкіл у Львові підуть від завтра на карантин.
     
  15. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    По всій Україні. Школи, вузи, заборона масових заходів.
     
  16. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Поки вчителька батьків не попереджала))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Happy Fiancee місцеві самі поки вирішують.
     
  18. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Ми чекаємо рішення, сьогодні мають повідомити.
     
  19. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    В нашій вже оголосили. До 3 квітня. Поки не ясно з навчанням. Чи будуть дистанційно давати завдання робити чи ні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    В нас також вже оголосили карантин.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1