Гімназії Львова чи спеціалізовані школи з високим рівнем знань. Все, що варто знати

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Meriroma, 21 Вересень 2014.

  1. Online

    Online Well-Known Member

    А при вступі в гімназію оцінки в свідоцтві про закінчення початкової школи враховуються чи має значення тільки вступний іспит? І щоб два рази не вставати: хто проводить ДПА? Свій вчитель початкових класів чи це як ЗНО?
     
  2. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Як звичайна контрольна на уроці
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Online

    Online Well-Known Member

    А та оцінка з ДПА на щось впливає потім? На вступ до гімназії? Бо в нас школа тільки початкова, наступного року 4 клас, треба думати куди рухатись далі. Я щось не можу розібратися в системі)
     
  4. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Теоретично - ні на що не впливає, практично - напевно, залежить від гімназії. І ми нікуди не вступали, тому я не дуже звертала увагу, як діти те ДПА понаписували.
    В мене донька за день до ДПА палець на правій руці зламала, то з нами взагалі не знали, що робити - чи то потім дописати, чи відмінити зовсім.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Ні на що не вливає, після 4 класу здаєте вступні в гімназію і все, теоретично ще пишуть, що в табелі за 4 клас оцінки мають бути не нижчі, ніж якісь там ( точно не пригадую, але напевно 7), але чи реально це береться до уваги - сумніваюсь
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Online

    Online Well-Known Member

    Ще таке питання. Чиї діти вчаться в Академічній гімназії чи Гуманітарній гімназії на Олени Степанівни або ви розглядали ці заклади як варіант, які враження? Найбільше цікавить два моменти: завантаженність дитини (тобто існує якесь життя крім домашніх завдань чи ні :girl_crazy:) і загальна атмосфера. Можна в приват.
     
  7. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Дівчата, є питання по вступу в академічну гімназію. Чи брали репетиторів, чи є якісь нюанси вступу?
    (Можна в приват)))
     
  8. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    в знайомої син поступав, то ходив на додаткові з математики і здається укр.мови. поступив сам, іспит дуже добре написав. Вчиться вже рік - проблем з навчанням нема, але він такий розумний хлопчик. Домашнього задають порівняно багато, але він швидко все робить, мама йому допомагає десь колись суто з іноземними мовами. Решту все сам. Каже,що є дітки в класі котрим капець як тяжко.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  9. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    і можливо хтось поділиться свіжими враженнями від Євшан і класичної гімназії?
    Малій ніби математика подобається, але ще хотілося б іноземні мови на нормальному рівні.
    Чи ви задоволені ставленням вчителів до дітей, рівнем викладання? чи складно було поступити?
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    І
    І мене ця гімназія також цікавить. Відгуків не знайшла...
     
  11. Galicija

    Galicija Well-Known Member

    Аж не віриться, що і нам постало питання, куди після 4-го... Ходимо в початкову школу. Я вже стільки начиталась, нарозпитувалась, але зрештою визначились з фаворитами: Академічна, Євшан та Шептицьких. Донечка дуже добре наразі справляється в школі, з математикою дружить, англійська йде легко. Але дуже мене збентежило те, що за певних причин ми не записалися на підготовчий курс в Академічній...
    Щось там "мазати-клеїти" категорично не будемо, хоча можливість є - хронічно того не переношу. Свого часу нас на вступному іспиті в 28 школу завалили - я була присутня і до дитини 6 років причепилися через те, що одна сторона трикутника була не рівною - на той час вона вже знала всі існуючі геометричні фігури, легко додавала та віднімала в межах 1000.:girl_yes2: Але конкурс там був великий та й директор прямо повідомив в день відкритих дверей, що спочатку вони беруть вчительських дітей, дітей робочого персоналу, а також дітей з "династій", котрі там роками вчаться... Ми до жодної категорії не належимо)). Ну й нехай, трохи несправедливість гризе, але нам вийшло й накраще - дитина просто закохалась в школу з англійським нахилом Дивоствіт, що на Сихові, а я спокійна, коли вона спокійна))) Але питання моє ось в чому: перелопативши купу інформації натикнулась я на цей заклад:ЛЬВІВСЬКИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЛІЦЕЙ - Про наш ліцей, про який ніколи не чула. В рейтингах далеко-далеко, але схему складання рейтингів вже вивчили:girl_smile:. Може хтось має інформацію про цю школу/ліцей? :ed4d70def841dc74b57 Буду дуже вдячна!
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Online

    Online Well-Known Member

    @Galicija, дуже цікава інфа про ліцей. Я думала, що там якесь училище. В часи мого дитинства, нас туди зі школи водили на профцентр.Треба буде дізнатися докладніше. Трохи бентежить таке багатопрофільне поглиблене вивчення. Але, якщо вони реально мають ким його забезпечити, це була б непогана альтернатива розкрученим закладам. Набір в 5 клас з 2017 року, тобто готові до діалогу.
    П.С. Щоб не плодити дописи, просто додам сюди. Трохи прочитала про нього... До 2017 р. там було 80 учнів, це якось дивно. Всього 3 класи на весь ліцей? Чи страшенний недобір при перевантажених сусідніх школах? Питання чому. Зараз 191 учень на 8 класів. Тобто по 1 класу на паралель, а на якійсь одній - 2. Заявлені комп'ютерні спеціальності станом на 2017 р. - це оператор комп'ютерного набору)) Нас такому вчили на профцентрі в далеких 90-х) Зараз там заявлено купа всього, але чи можуть вони реально забезпечити ці навички - велике питання. З іншого боку, вже в 2019 - вчителька ліцею - переможниця програми "Успішний педагог", двоє учнів отримали міські премії в межах Програми підтримки обдарованої молоді... Дуже неоднозначні враження. Або там прийшов новий директор і намагається розвивати заклад семимильними кроками або це чергове потьомкінське село, як в багатьох наших коледжах, коли для залучення учнів запроваджуються модні спеціальності і імітується бурхлива діяльність.
     
    Останнє редагування: 27 Лютий 2020
    • Подобається Подобається x 1
  13. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    доця 3-й рік навчається в Євшані, я задоволена, що вона туди потрапила і вона також)). Поступила сама після травневих курсів для вступників (репетиторів не мали, на додаткові не ходили, але важливу роль ще зіграла наша перша вчителька в молодшій школі - вона була досить вимоглива, багато задавала і діти з нею просто навчились гарно працювати). Англійська в Євшані на доброму рівні, в нас у всіх трьох групах в класі дуже хороші педагоги, практично всі батьки задоволені рівнем англійської, нарікань немає. Якщо ще щось цікавить пишіть :girl_smile:
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. Galicija

    Galicija Well-Known Member

    Дякую Вам за відгук! Мене ще цікавить питання благодійних внесків чи там фіксована оплата за навчання? (можливо володію неправдивою інформацією:girl_blush2:) Відповідь можна в ПП.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Фіксована оплата за навчання 5000 грн за навчальний рік
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Kalyx

    Kalyx Active Member

    + До вже озвученої плати на фонд школи і фонд класу по 50 грн щомісячно (вересень-по червень)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    @Kalyx@Ripka підкажіть, чи навчаються в Євшан по суботах? Чи багато задають і вимагають? Де можна переглянути вступні питання з попереднього року? Дякую
     
  18. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    @Ripka підкажіть чи ви вчитесь по суботах? Які приблизні завдання були на іспитах минулого року. Можна в пп
     
  19. Kalyx

    Kalyx Active Member

    Не вчимось по суботах. Задають і вимагають багато, але малому під силу, хоча не є відмінником тут. Все залежить від організованості дитини. За питання не скажу, бо ми вже у 9 (5 гімназійному) класі.
     
  20. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    @Takamine по суботах не вчимось, завантаженість в межах нормальноі, просто після 4 класу треба ввійти в ритм, бо завантаженість суттєво більша, ніж в молодших класах. Моя дитина встигала ще кожен день ходити по гуртках. Зараз ми у 8 класі, то три рази маємо малювання, по завантаженості цілком нормально. Англійську, математику вчать на хорошому рівні, хоча зараз на дистанційному навчанні багато чим не задоволена. По завданнях - украінська диктант і завдання, пригадую, треба було написати до слів антоніми, синоніми, речення розібрати на підмет, присудок і решта членів. На математиці задачки на декілька дій, пригадую про рух за течією та проти течіі, як ще щось пригадаю, то відпишу. Раніше на сайті були завдання попередніх років, ми навіть іх розвязували, як готувались
    --- дописи об"єднано, 14 Травень 2020 ---
    Гімназія Євшан Тут пишуть завдання попередніх років