Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    Ми ходимо наразі три дні. В перший день вихователь сказала поки дитина бавиться тихенько вийти. Мені ж краще дитині сказати :" ось є вихователь, ти з нею побався, а мама сходить купить хлібчик і прийде". Я б на місці дітей також плакала. Була мама і в один момент пропала.
    Перший день мала плакала ( хоч і була 1.5год). На другий і третій день трохи зранку похнюкала. Як йдемо з садочку я намагаюся з нею розмовляти тільки про хороше : як танцювали, бавилася, чай з печеньком пила. Тему сліз навіть не піднімаю.
    Мені аж шкоди тих діток. Приходиш, а вони всі по черзі плачуть і дивляться на двері в надії що ось-ось зайде мама.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Баян Баян x 1
  2. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    В продовження про польський садок. Декрет оплачуваний (~80% від зп) лише рік, по догляду можна взяти ще щось 3 роки але безплатного. Тому багато польських діток, навчені з маленького, що вони в садку чи яслах.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Мені завжди було простіше все говорити дитині, з самого малечку завжди казала, куди йду і коли повернусь. Малий тоді спокійно це сприймав і не плакав.
    Так лишала з бабусею в 2 роки (так, в 2р. дитина вже розуміла, що мама йде на пару год на роботу і тому він залишається з кимось іншим), так потім спокійно залишався в садку з 3,3р. без плачів. Ще за пів року до початку ходіння в садок ми обговорювали, що таке садок, чому діти туди ходять, що там роблять... Коли забирала, розказував мені, що деякі дітки плачуть, бо хочуть маму, а не розуміють, що мама пішла на роботу)
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Спитайте дитину, що трапилось, нехай розкаже.
    У нас періодично виникають якісь «ситуації» в садочку, коли ні з того ні з сього каже, що не хоче туди ходити. Виявляється, що просто вихователька щось не те сказала, з кимось з діток виник конфлікт і т.д. Розрулюєм ситуацію і щасливо ходим далі)
     
  5. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Потребую поради досвідчених батьків. Ходимо на 7 в садок відповідно буджу в 6.20 снідати не даю, бо дитина в дома снідала близько 9, хоча вставала пізніше десь 8.00, коли як. Це меню на тиждень. Мені виглядає смачно.
    І тут виникпє питання чи будити дитину ще швидше, щоб погодувати (їсть з мультиками), чи хай поспить і нажене апетит і їсть в садку? Пробувала по дорозі в садок пропонувпти яблучко, то не хотіла.
     
  6. pulpa

    pulpa Well-Known Member

    Я так зрозуміла,що конфлікту ніякого не було,просто вже йому трохи не цікаво,бо з усіма іграшками побавився.З вересня почали приходити нові дітки,то в них проходить адаптація,то трохи за компанію треба поплакати.
    --- дописи об"єднано, 5 Вересень 2019 ---
    Ми ходимо тільки місяць,але я зранку даю вдома їсти,(багато не їсть,але щось поклює)Знаю,що точно буде не голодний.В садку теж щось зранку перекусить. Ми встаємо в 7.30 і сам просить дати щось смачненьке.
    Але в 6.30 незнаю чи їв би
     
    Останнє редагування: 5 Вересень 2019
    • Подобається Подобається x 1
  7. pulpa

    pulpa Well-Known Member

    Ще маю питання про додаткові заняття в садочку.В нас є танці і англійська.Звичайно,що буду питати дитину,чи він хоче ходити на заняття.
    Але,скажіть,з власного досвіду,чи то треба дитині в 3 роки?
     
  8. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    А вихователька що каже, їсть у садочку зранку?
    Я б не кормила так зранку. Мої б через "нехочу" ще й вирвали по дорозі.
    Хіба дитина має проблеми з вагою (недобір), частий апетит, особлива дієта при алергії і тп, ще які медичні покази, чи категорично у садку відмовляється їсти.
    Якщо дитина здорова і так рано не в апетиті, то хай поспить і з дітками в садку поїсть.
    Поки так а там зрештою буде видно. ІМХО.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Arapeta проблем ні з вагю, ні з апетитом немає. За сніданок щось не кажуть нічого, але по трохи кажуть, що їсть. Дітей на силу не годують, такі правила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    То і супер! А побачите, якщо дуже буде худнути, то може і варто подумати за сніданок вдома, а так... Моя старша була 2 дні не поїсть - мінус 2 кг. Ох намучилась я з тим годуванням її. Ще й всі навколо "така худа! ти ж її годуй!" Зате зараз - льоду в холодильнику не лишить.
    Я б не мучила дитину.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Моя не їсть коли вдома ще 1-2 години після пробудження, тому коли буджу її о 7:30 і буквально за 15 хв збираємося і виходимо в садок, то про їжу не може бути навіть мови, не буде їсти. В садку щось зранку клює - чай, хліб, печиво, каш молочних не їсть ніколи і ніде, в обід вже гарно все їсть.
    --- дописи об"єднано, 5 Вересень 2019 ---
    Вважаю що якщо дитина хоче, то потрібно :) моя з задоволенням ходить на танці, на англійську не хоче, то я й не даю. Також з перемінним успіхом ходить на плавання, бо їй холоднувато там, а вона дуже теплолюбива))
     
  12. phobika

    phobika Well-Known Member

    @Basyanya мене цікавить мовне питання. Я так розумію, що дитина ваша в Польщі народилась, та все ж вдома ви, мабуть, говорите українською. Як дитині з цим в садку?
    Ми півроку як переїхали в Чехію, самі ще мову добре не знаєм. За місяць дитина піде в садок і я дуже переживаю власне за мову. Хоча в садку запевняють, що то не проблема ні для них, ні для дитини.
     
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Майже маю вищу польську освіту, думаю мій рівень десь с1. на вулиці я знею постійно по польськи говорила, включала телевізор (всяка дурня), щоб польська в дома звучала. Мала почала спочатку по анг говорити))) (була з бабусею, і вони разом вчили). Сама з мультикв і передач навчилась в дитинстві, коли польскі канали ще ловились на антену. Як спілкування з дітьми проходить, хочу/не хочу/їсти/пити/можна/не можна/гарячо/холодно/пісяти/какати... дитина знає як по польськи. Чеської не знаю, але мені здається, що трохи менше голосних, думаю, навчіть хоча б базове. Для мене мовне питання взагалі не поставало.
     
  14. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Трохи зарано надоїв садок)))
    Нічого, скоро дітки адаптуються і з ними будуть більше вихователі займатись, залучати до спільних ігор, зарядка, малювання, аплікації, якісь заняття. А ще дитина знайде собі друзів і буде все ок;)
     
  15. phobika

    phobika Well-Known Member

    Дякую за відповідь. Будем вчитися разом)
     
  16. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Куди вже швидше будити? Хай поспить краще, в садку поснідає з дітьми за компанію)
    Я зранку даю сніданок (сам вимагає), але він встає в 8:15, сніданок 8:30, в садочку снідають 9:30-9:45, бо у нас діти пізно приходять
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. taipen

    taipen Member

    не вірю що, нема нікого )). поділіться відгуками
     
  18. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій зранку може чаю чи молока теплого випити, йогурт якийсь. А вже сніданок - в садку.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    я раніше не годувала дітей перед садком,встали одяглись і побігли до садочка,а цього року старша пішла до школи і я її зранку годую, то і менша проситься то їдять разом,і потім в садку теж снідає,але вона в мене любить поїсти
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. YulyaT

    YulyaT New Member

    Я годую вдома, бо ту молочну кашу у садку вона їсти не може.