Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    ох, наші чоловіки часом не роз'єднані при народженні брати?)))(Джиммі-Джиммі-Ача-Ача)Мені досі в голові не вкладається, що двометровий 40-річний дядько, який платить(!!!) гроші, не наважується зайвий раз потурбувати пана майстра з якимось питання. Або ще гірше - не наважується подзвонити і спитати майстра чи він часом не припух і чи збирається він(майстер) виходити на роботу після трьох днів незапланованого прогулу. Я чергувала дзен з сковородингом(яке прекрасне слово), не дуже допомагало. Напевно тому в нас такий сумнівний результат з тим ремонтом.
     
    • Смішно Смішно x 4
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

     
    • Оптимістично Оптимістично x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  3. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  4. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

     
    • Креативно Креативно x 1
  5. shemely

    shemely Member

    @Shapokliak, нема в мого запущеніше: сам не спитає дорогу, може псіханути, в поїхати геть:girl_crazy:, якщо я не встигла розрулити:girl_cray:
     
    • Смішно Смішно x 6
  6. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    О вже були шафи, бойлери, підлоги, а де мистецтво!?
     
    • Смішно Смішно x 2
  7. Rona

    Rona Мама-йожик

    мистецтво випустити парУ тут :) "бумага всьо стєрпіт"
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    "Я пішла к тєбє с прівєтом" :girl_haha: або наніч-думальне. І говорильне.
    Час від часу в мене вселяється біс активізується якийсь режим "море по коліно", коли здається я можу все. Набираю купу справ: громадських, організаційних, планую нові проекти, десь льотаю цілими днями. Нічого не встигаю, але так мені дооообре. І от зазвичай саме в такий період мене паралельно "накриває" думками "а нахіба мені ЦЕЙ чоловік?". Так, так, то щось з гордині чи ще чогось. Бо починає здаватися, що я могла б бути кращою, жити краще. Бо так, як добре і підходить йому (вдома на дивані на вихідних, готувати борщ і "добре, що так є") мені не цікаво. Так, то типу жінка має надихати і штовхати вперед. Але я хочу теж бачити азарт. А мені часом здається, що чоловік як якір.
    Недавно чоловік сказав "я люблю лежати і дивитися, як ти кудись збираєшся, перебираєш перед дзеркалом які туфлі одягнути". Я запитала: " а ти не хотів би теж встати з дивану, гарно вбратися і піти зі мною? Давай знайдемо щось цікаве?". "Мені і тут добре". А мені ні :sad: Мені здається, що там за порогом цілий світ. І справа не в тому, щоб їхати в Париж чи деінде. Справа в тому, щоб просто вийти за поріг і побачити життя, навіть в полі за будинком. Щоб хотілося ЖИТИ, а не лишатися на дивані і спостерігати як життя проноситься за вікном чи на екрані.
    В мене, певно, приступ графоманства.
    В себе на сторінці в ФБ серед іншого я написала, що "надихаю на зміни" і хто мене трохи знає, думаю, погодиться, що так, мені це часом вдається :)
    Але я реально не знаю чи можливо, а головне чи треба намагатися перекувати якір на вітрило?
    І наскільки здоровим є моє бажання бути вітром? Може, це просто чергова спроба втекти від чогось, від справжньої а не придуманої собі роботи?
     
    Останнє редагування: 7 Листопад 2019
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка


    @Akina, ото прочитала і думаю. Що якір, що вітрила життєво необхідні кораблю. Ні без одного, ні без іншого не буде його, нормального плавання, ну і сімейного життя також).
    Колись давно я якось не могла зрозуміти чому люди чинять якось не так як мені виглядало добре і головне - правильно саме в таких от обставинах. Чому вони інші, невже вони не розуміють що саме ось так треба чинити, ось так треба жити. А потім я почула про соціоніку краєм вуха, і мені стало зрозуміліше, а може я просто стала старша))). Ми усі різні, і нам для щастя насправді деколи треба зовсім протилежні речі, відчуття. Це не означає, що хтось «неправильний», просто інший.
    Ключове у сім’ї це любов. Не кохання, а саме любов. От якщо ти любиш цю людину, хочеш з нею бути довго, вона тобі дорога, то одна справа. Якщо тебе верне від неї, тебе дратують будь які дії, вчинки чи невчинки, то може й не варто то все ліпити до купи і мучитись. І справа зовсім не у вітрилі чи якорі. Просто не та людина.
    Мені здається, що від початку сімейного життя в один бік дивиться може відсотків 10, а може й менше. І не завжди ті, що дивляться в один бік, залишаються разом і є щасливі. Потім, лише з часом, я почала дивитись в той же бік, що й чоловік. Певно років за 5-7.
    Наразі б я вижимала на повну бажання чоловіка сидіти дома). Хай бавить, варить, ремонтує. А ти вдосконалюйся, літай. А потім запроси якось чоловіка теж на якийсь захід. І може йому набридне сидіти дома з дітьми (а то не може не набриднути), і йому стане цікаве щось твоє, з вітром у голові.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  10. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Я останнім часом взагалі переконалася, що це "надихання чоловіка" - це просто чиєсь переконання, в якому переконують жінок. Я за відповідальність кожного за своє життя і свій розвиток, звичайно, без пиляння з боку. І так зразу легко стає. Займатися собою, і буде жінці щастя. А чоловік нехай має право бути собою. Бо в кожного є свобода волі. І не можна на силу когось змінювати. А як не влаштовує, то таки прийдеться перевибирати ((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 5
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    @Akina
    Мені так зразу згадався фільм blue valentine і головний герой. Може якраз щось з того почерпнеться? Він якраз гарно пояснював оцю штуку, як він відчуває себе
     
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не бачила, гляну
    --- дописи об"єднано, 8 Листопад 2019 ---
    Та я не так щоб аж надихати хотіла. Просто часом хочу відчувати якийсь рух, якусь реакцію. Ініціативу часом. А то мені як в анекдоті часом хочеться палкою потикати і перевірити чи він взагалі там ще живий :girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  13. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Є ще така фішка: подумати, чому я вибрала саме такого чоловіка. Це не про любов і т.д., це про реальну вигоду, свідому чи частіше несвідому.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Online

    Online Well-Known Member

    Не думаю. Але думаю, що можна допомогти якорю максимально розкритися, власне як якорю. Якір ж не дорівнює баласт. Ну і напевно варто для себе прояснити пару питань: він завжди таким був? Якщо так - то чому почав вас бісити саме зараз? Якщо - ні, то в чому причина змін? Чи відчуваєте, що вам без цього чоловіка буде краще, ніж з ним? Чи готові ви в принципі жити без чоловіків 5-10-20 років і почуватися комфортно? І вже від цього танцювати. Ну мені так це все зі сторони виглядає.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 3
  15. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    люто плюсую. не можна надихнути людину, яка не хоче "надихатися") чесно, я думаю, що є питання бажання+пріоритетів. деколи дворічку не можна переконати, а тут мова про дорослу сформовану особистість.



    разом з тим, ніхто не скасовує поняття розмови і комунікації, спокійної . є проблема - поговорили - прийшли до спільного знаменника. але якщо після цього і кількох схожих розмов віз і далі там - то значить людині не треба і все тут. і ніякі надихання не допоможуть)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  16. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @Akina, ну але подивись, якщо б ви двоє хотіли літати, то чи б не полетіли в різні сторони? Тобто не гарантія, що якби твій чоловік хотів проводити час не за диваном, то ваші інтереси би збігалися.
    Ну і з однієї сторони добре, що йому найкраще вдома.
    Може він стомлюється після робочого тижня, і диван - то значить відпочинок?)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    По сучасних теоріях :)
    це і є
    а чоловік або «надихнеться» або «відвалиться» і звільнить місце для більш достойного
    Всю-не всю, але половина відповідальності таки жінчина - за вибір жити з таким чоловіком колись і за кожноденний вибір жити з таким чоловіком тепер.
    Люди не міняються після кількох розмов, тільки якщо їм це дуже треба або життя дуже «притисне».
    Здорове бажання. Одружуючись, ви обоє закривали якісь свої «таракани»-потреби, зараз потреби змінилися і обом потрібно вибудовувати стосунки по новому, і таких етапів ще може бути багато. Як кажуть, «я знов тебе вибираю»
    Або не вибираю...
     
    Останнє редагування: 8 Листопад 2019
    • Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    не треба. Спитаю таке - а ваш чоловік намагається вас перекувати? Розказує якою ви маєте бути, намагається всадити вас вдома? Якщо так, то чи подобається вам це?
    ну от... я вас розумію, але чи допускаєте ви, що таким, яким є ваш чоловік - це і є його життєвий енергетичний максимум? І вище він вже не скоче...Це не є добре чи погано, це факт. В мене колись був кавалер, дуже активний і всі його колишні пасії були такими ж активними - то в якихось громадських організаціях були, то якісь фестивалі організовували, постійно на якихось курсах-лекціях, багато подорожували, а я - "нє такая". І він мене постійно питав чому я так мало спілкуюсь, не тусуюсь ввечері по кавярнях з цікавими людьми і т.д. Врешті мені стало важко постійно виправдовуватись і мене переслідувало відчуття ніби я "недотягую" до очікувань. Ну врешті ми розійшлись. Це я до чого...Як думаєте - зможете прийняти те, що ваш чоловік буде таким завжди? Якщо так - то які плюси від цього очікувати?
    ПиСи Я пригадую як їхала з вами з лекції в автобусі і ви подзвонили чоловіку, щоб допоміг вам занести стійку додому. Так от, в мене є подруги з чоловіками- вітрилами, які б точно не дочекались такої допомоги, бо "я не вдома", "мені подзвонив Вася я вже біжу до нього", "це твої проблеми"...
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Мені от оте "надихання" в моїй голові конфліктує іще з принципом "приймати людину такою як вона є". Бо те надихання іноді починає виглядати як запихування чоловіка в якісь рамки, які є в твоїй голові, без врахування особливостей тієї людини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  20. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ні, ні, я навіть не пробую "надихати" там типу щоб ремонт нарешті робив чи ще щось. Сиджу, чекаю "з моря погоди". Бойлер он через пів року таки з'явився ж :girl_crazy:Може, колись і двері, опалення і плінтуси будуть :girl_haha:
    Але мені хочеться щоб хоч іноді хоч на якесь моє "а давай зробимо... чи поїдемо..." він відповів "а давай", а не "ууу, напевно іншим разом, через тиждень, місяць". Нє, є одне спільне заняття на яке він завжди згоден підписатися, ще й мене "агітує", але ж то теж переважно горизонтально-диванне заняття :girl_haha:
    --- дописи об"єднано, 8 Листопад 2019 ---
    Я знаю чому і то було не дуже здорове і обдумане рішення в нас обох. З того часу трохи води вже сплило і ми трохи змінилися :) Але якщо бути чесною, то раніше він був значно легший на підйом, а мене навіть діти не дуже до місця прив'язують, а була б машина, ооох, де б нас тільки не було :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 2