Гіперактивність?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Улянка, 10 Червень 2009.

  1. basia

    basia Well-Known Member

    Власне, бо моя гіперактивна дитина спала в візку по 4 години, мене ноги терпли ходити, зате підросла і бігала 16 годин на добу. В садочку її любили і діти і вихователі. В підлітковому віці вилазять інші проблеми --тотальна невпевненість в собі, дефіцит уваги, низька самооцінка, невміння прорахувати наслідки дій і постійні проколи через це, відсутність друзів ( дружба -справжня- це серйозна робота емоційної сфери, а це відстає) . Ви ж знаєте про -30%. В моєї якраз емоційно -вольова сфера і відстає на -30%. Все решта в нормі. Причому вчителі та інші дорослі від неї в захваті --така самостійна,така серйозна.
    --- дописи об"єднано, 23 Грудень 2015 ---
    Моя співробітниця заборонила дитині ( 3-4 роки) дивитися Машу, бо та все хотіла робити так само --стрибати з вікна, їздити на машині, варити варення.:girl_impossible:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    --- дописи об"єднано, 23 Грудень 2015 ---

    Моя співробітниця заборонила дитині ( 3-4 роки) дивитися Машу, бо та все хотіла робити так само --стрибати з вікна, їздити на машині, варити варення.:girl_impossible:[/QUOTE]


    І ми нашій не включаємо зараз і не дозволятимемо надалі дивитись ту Машу. Аналогічна проблема, яку Ви описали, була у похресниці - дитина абсолютно копіювала поведінку з мультика.
     
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
  4. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    розчарую - не розуміє до кінця.
    прийде період і буде перевіряти жостко.
    коли мому випадає подивитися мультика в бабусі хоч пару хв - в мене абсолютно некерована дитина вилазить. це як ложечку цукру йому дати, хоч цукор десь за годину "вивітрюється", але викликає залежність сильнішу (((( це потім і в нічні сни переходить, тому ніяких мультиків.
    це проблема мого малого. вже зараз бачу що його сприймають мегасамостійним і оте чоловікове "він що, логічно не розуміє, що так правильно???" (малому нема ще 3р), бабусі взагалі думають що він має 6р і за ним не тре дивитис, а я його просто "треную" у всяких ситуаціях, і маю надію, що воно поможе якраз тоді, коли мене не буде, а вони не зорієнтуються.

    це зараз, в силу обставин, які дали поштовх, кризи 3ох років, роботи пари спеціалістів, ми пропрацьовуємо емоційну сферу. але чесно скажу, що з того вийде - не знаю. інколи хочу думати, що то просто звичайна дитина, а завіхрєнія мами від лікарів - традиційне "то так не має бути" "давайте я вам випишу"....
     
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    якщо не в цю тему- то скеруйте.
    Історія - відкрили в садку басейн і ходять туди діти 2 рази в тиждень.
    Передісторія - мій синочок дуже непосидючий і активний.
    Проблема - тренер з плавання не може дати собі раду з ним, тобто він її не конче слухає: дуріє і стрибає, вправи не повторює. попередили, що швидше за все він ходити не буде.
    Я йому кожен раз в день басейну поясню-прошу-проговорюю , ну і ще пару разочків на тижні.
    обіцяє-розуміє-погоджується.....а потім йому рве дах. Ну, дах йому рве регулярно, але тут вода і тренер одна з 10-12 дітьми..
    Хочу послухати, що би робили ви, бо я вичерпалась : просила-пояснювала-навіть лякала, правда ще по дупі не получав, але то й нелогічно, бо я його забираю через 6год. після басейну, то за що тут ляпаса давати. Та й не поможе він.
    Говорила сьогодні з тренером. вона мене попередила, що буде його таки виганяти з занять. я розумію, що вона би мала знайти якийсь підхід і зацікавити його. Але! це тре мені, щоб він ходив до басейну, тому я й шукаю якийсь вихід. Малий нині все слухав, зі всім погоджувався...але це вже не перший раз...тому , думаю, в чт. будуть введені санкції.
    Радо вислухаю всі думки-поради.
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Перервати заняття. На тиждень. Я так робила, хоч і була з малою на заняттях, але їй не цікаво робити вправи, а хлюпатися. На деякий час працювало.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я так мусила дитину забрати з гуртка. це проблема у тренері, так мислю собі, не у способі зацікавлення і тд, а як лідері, особі, авторитеті. можу вам сказати, що я відкалатала місяць - інічого не зрушилося. при тому на інших еквівалентних, але дуже важких по логістиці заняттях - супер.
     
  9. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Ну це не гурток... це в садочку такий бонус. і він надзвичайно любить воду. жаба мала.
     
  10. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Ну якщо любить - попередити, що за таку поведінку в басейн він не йде, тренер не дозволяє. Пропустити 1-2 заняття, дивитися, як реагує.
    В нас так було з гопаком: вчитель скаржився, що синок не слухається, ще й інших підбурює) то сказала йому я і вчитель, що якщо таке ще раз буде - на гопак його брати не будуть. Трохи почав стримуватися, бо дуже любить ті заняття.
     
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    ось це вже було 3 рази.
    маю намір так зробити + це і ініціатива тренера. Я так розумію, що чекали мого "добро" , щоб потім не мати проблем зі скаргами і розборками у завідуючої...---аа, мою дитину вигнали з басейну! я вам тут устрою головомойку в Облно---
    Подивимось як все пройде в чт.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    в нас то проблема кількості дітей. Коли приходило 5 діток, то займалась без проблем, при більше 10-ти - починалось дуріння в воді, бо тренер фізично не може охопити всіх.
     
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    в нас це садок. і це безкоштовно. тому притензій до неї я точно не маю, бо думка--"ви вихователі, це - садок, от і виховуйте. я гроші плочу !" --мені неорганічна. Можливо, якби це було приватно, то вона й намагалась би більше і була зацікавлена..
    Малий ходить ще на карате, то там теж були такі ситуації. Але тренер майже дає раду його супротиву, хоча 2 ситуації з виведенням в коридор були. Але там легше, бо я його приводжу і безпосередньо перед заняттям проговорюю, ну і забираю одразу після занять, тому можу по гарячих слідах все регульнути.
     
  14. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    У мене мала ходить на плавання, теж маємо у групі 2 хлопчика - шустрика, поки тренер показує рухи, дуріють, б.ють один одного по голові дошками, дітям 5 років, ще не плавають самі, при Тім, що стоять батьки збоку, не реагують на зауваження, тренер просто перериває заняття, після другого попередження виходять з води додому. Я за санкції, це небезпечно. А там подивитесь, яка буде реакція в малого.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Тобто вже був тричі серйозно попереджений? Тоді точно варто раз "відсторонити", бо, швидше всього, малий думає, що мама тільки страшить, а до діла не дійде) наш би так думав)
     
  16. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    угу. 2рази тренер і раз я.
     
  17. maavka

    maavka Well-Known Member

    У мене дитина дуже часто так махає руками і ногами, але не завжди на фотні перевтоми. Як правило так махає, коли у взахваті від чогось. Наприклад показує пальчиком на стакан, я наливаю дитині води, а дитина це бачить і махає руками і ногами та радіє. Також так махає, коли бачить машини, маршрутки. Всередині маршрутки махає руками і ногами, коли бачить як двері закривається, коли машинками бавиться так махає і т.д., довго продовжувати, одним словом дня не проходить без такого. Але я соболиво не панікувала, бо у чоловіка так само було у дитинстві(з ним все ок, зараз взагалі флегматик) ну і чула також про один такий випадок махання, який переростався. А гіперактивність у дитини не може бути, бо мій синок з двох років може 30хв бавитись сам, іноді і більше, якщо є чим і щось що він дуже любить (вода). Також мій синок може сфокосувати увагу на чомусь: конструктор складає, сам бере собі горнятко і.д.

    Але певні проблеми у нас є. Дитина збудлива. Якщо перед сном дати їй м'ячик чи машинку, то все, сну не буде, дитина перезбудиться. Раніше до 1.5 року, треба було строго слідкувати за графіком, і чергувати стани спокою і активності, щоб дитина не перезбуджувалась. Зараз вже з тим легше.
    Та ніші особливості є
    А ще дитині 2.3 і жодного слова взагалі не говорить, лише звуки
    В нас до речі лактозна недостатність, виявили трохи раше, ніж півроку тому. І я от сьогодні прочитала такий допис жінки (у групі "Безлатозна, безглютенова дієта" на фесбуці): "Нам невролог пояснював, що коли дитина з Лн вживає лактозу, то йде токсичне отруєння організму. Багато потрібних речовин не засвоюється звідси і затримка в розвитку. Плюс йде збудження нервової системи. Тому діткам важко зосередитись" .
    Невропатолог дав направлення йти в психіатричний диспансер (не знаю, що це за диспансер, ще там не була)
     
  18. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а в чому вона проявлялась раніш? і які аналізи здавали?
     
  19. maavka

    maavka Well-Known Member

    Була така очна хвороба Халязіон, дуже довго думали звідки (щоб її вилікувати, потрібно причину вилікувати), по лікарям ходили, різні аналізи здавали. Потім гастроентеролог порадила нам безлоктозну дієту. І після неї пройшов халязіон. Згодом здали ще аналіз на лн, зішкріп зі щоки, щоб переконатись. Результат показав с/с. Тут в темі про лн навтіь статтю кидали, виявляється такий результат це ще не значить безлактозна недостатність. Але гастроентерелог сказала, що це таки лн. І на безлактозній дієті дитині краще, навіть пампульки з'явились. Дитина ще на гв, препарати лікарка не призначала при лк, коли гв, бо дитина їсть тільки для заспокоєння. А педіатр назначила, за 700грн.
    Проте коли синок засне наніч без циці, то спить безпробудно.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Не знаю, чи зарано мені в цю тему, чи якраз )
    Соля з народження дуже неспокійна, ну і після року нічого не змінилося. На місці не сидить взагалі! Я просто навіть пару хвилин не можу її на колінах сидячи потримати. Зразу виривається, ниє, викручується. Тому і їсть деколи так в процесі повзання, чи бавлення) Ну хоч з їжею то окрема тема, бо і груди вона їсть так, що вилазить на мене, пританцьовує, стає практично на голову.
    В транспорті їхати з нею важко. Якщо 15-20 хвилин сидить на руках - то вже добре, але переважно крутиться в різні сторони, на все і всіх заглядає, і при цьому неспокійна.
    Вдома ні лежати, ні сидіти не може. 5 хвилин з іграшкою і все, їй вже вона (іграшка ) не цікава. А може й менше.
    Тільки би десь лізла, по колу ходить туди-назад, може по сходах виходити-заходити ( під під'їздом) разів 10 без перестану. Чи на балкон залазити через поріг і назад.
    Я вже от читаю про симптоми СДУГ і думаю, чи то таки воно?
    На руках бути не любить. Тобто хоче на руки, але, щоб її носили тіки обличчям до світу. Якщо беру до себе повернуту, то розвертається, і тіки, щоб прямо дивитися.
    Зі сном далі важко, сама не засинає. Біля грудей теж, то має бути і колисання і трді циця.
    Просинається і зразу стає, або злазить з ліжка. Тобто щоб полежати, поніжитися - такого нема.
    Не любить, щоб її обіймали, переодягали, міняли памперс.
    Але весела, любить сміятися, бавитися, любить інших людей.
    Вартує десь йти до спеціалістів? І яких?