Школа - фінішна пряма 10-11 клас.

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем porIra, 24 Травень 2019.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я також пояснюю, що бажано мати таку професію, щоб не потрібно було додаткових підробітків.
     
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    а де ледність в цьому і те про що писала @Dominika ?
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    я не це мала на увазі, але вийшло по Фрейду.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Я зрозуміла, що ти мала на увазі, але не хотіла повторюватися
    Кожному - свої переконання, свій досвід і задоволеність ним, і свої діти
     
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Між іншим.
    Що з шкільних далекоглядних новинок мені подобається - так це ставлення до підприємництва. Раніше вчили (пам'ятаю, як вчора, я біля дошки відповідала :) ) - що підприємницький хист - це здібність, яку мають 6% людей.
    А тепер навчають, що підприємництво - це спосіб життя та мислення, який передбачає активну життєву позицію (якої теж можна навчитися)
    От це - таке універсальне, для майбутнього.
    Взагалі, сучасна освіта - це більше навчання не готових знань, а "як вчитися та підтримувати свій рівень фахівця". Бо знання ці постійно змінюються, і треба їх вміти підхопити та використовувати.
    Диплом тепер більше пов'язує не зі спеціальністю, а зі спільнотою. Тут вже більше діє "вчитись у найкращих"
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Аж перечитала назву теми).
    Отже, я зі своїми 5 копійками. Дітей треба вчити, що саме сім’я - найбільша цінність! І цього дійсно треба вчити. Бо не всім повезло з гарним прикладом у власній сім’ї. Але це можна підглянути у сім’ї друзів, однокласників, сусідів тощо. І цього можна вчити, а краще показувати власним прикладом усіма можливими методами. Це мав би бути одним з найважливіших уроків, які діти-підлітки мали б засвоїти. І якби школа якось це вчила - то було суперово!!! Бо оті сучасні тенденції, де ніхто нікому нічого не винен - вони в нікуди. Навіщо комусь брати на себе відповідальність, турботу про когось, обмежувати себе коханого у чомусь? А тепер це ще й дуже не модно. І якщо вже так склалось, що школа має місце у житті дітей, то хай цьому також вчить. І якщо хоч до 1 зі ста дійде - то це не даремно. Бо як любити лише себе навчать поза школою. Мені по великому рахунку байдуже, чи чоловічу роботу робить чоловік, чи дружина, головне, щоб у сім’ї був хтось відповідальний за неї, за сім’ю.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ніт, Юля. Мені сімейні цінності прищепили люди, які Бог чудом послав в моє життя. В тому числі деякі вчителі ще в школі. В моїй близькій родині без перебільшення жодного щасливого шлюбу. А свій шлюб я вважаю щасливим, і, на щастя, не ідеальним. Ми всі схильні проектувати свою ситуацію на інших. А не "берегинська" зовсім, більше того - о май год - я тут зібралася на роботу гроші заробляти. Але хай хоч хтось мені скаже, що мій сад з трояндами, створення затишку вдома і материнство більше не важливі.
    А до чого це наша тема скотилася? @Orman поноси то кудись, побудь мужиком:girl_crazy: ой))
     
    • Смішно Смішно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
    • Смішно Смішно x 1
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy



    Цьогоріч вступає до ВНЗ син знайомої. І в мене враження, що державної "бюджетної" форми освіти практично і нема на престижних спеціальностях. Чи я помиляюся?
    І ще - буду вдячна, якщо хтось тут розповість про досвід навчання за рахунок майбутнього працедавця. Читала про те, що талановитих студентів, наприклад, в УКУ часом приймають на часткову зайнятість компанії, даючи їм стаж та оплату. Цікаво, що тут відіграє роль і як це все відбувається
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба


    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
     
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
  11. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму



    Цього я не знаю, але в Україні є можливість повернути частину коштів за платне навчання, якщо ти сам вчишся і офіційно працюєш, або ж твої родичі першої лінії (чоловік, дружина, діти) вчаться. Нам в школі малої пояснювала пані бухгалтер. То а районі 18% виходить, але там треба подавати звіти і це не працює для ФОП-ів 1 і 2 групи. Може комусь це буде корисно. Наприклад, в нас так порахували, що з річної плати минулого року 43 000 грн можна було повернути максимально 7500.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    це, напевно, повернення багатодітній сім'ї коштів на навчання і розвиток дитини? Перепитую, бо там теж 18%.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
     
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ні, це не залежить від кількості дітей і доходу.

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
  15. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    ні, подруга повернула гроші за навчання єдиного сина на платному в медколеджі. Вийшло десь 4 тис.грн за рік.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Бо теж всеє дуже міцно пов'язане одне з іншим))
     
    • Смішно Смішно x 1
  17. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Ті випадки повернення коштів, що ви написали , то напевно повернення т.зв. податкового кредиту. На пальцях: я працюю і з моєї зп сплачуються податки. З цієї ж зп я оплачую навчання, а для вузу це дохід і він з нього теж платить податок. Виходить одну суму двічі обклали податком, тому ви собі потім можете повернути суму зайво сплачених податків.
    А cjocjomka певно питала як то вчитися на платному за кошти якоїсь юр.особи. Я думаю , що в такому випадку треба знайти того, хто готовий платити і домовитися з ним на яких умовах він би то робив.
    В нас на роботі дехто собі "вибивав" оплату другої освіти. Але під то складали договір, що він має опісля відпрацювати не менше два чи три роки.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ой дівчата, тем тут для обговорення -купа. Але розкажу про ЗНО, донька навчається в коледжі, відповідно цього року здавала. Результатів офіційних, поки нема, до репетиторів не ходила, здавала все сама. Будуть результати, напишу. Єдине, я зробила висновки, якщо дитина вчить шкільну програму, то однозначно набере потрібну кількість балів)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  19. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Моя сестра вчилась за направленням, але ми вчились в ЛКА (її зараз якось перейменували) від УКООПСПІЛКИ, в нас багато вчились за рахунок рай(обл)споживспілок. Як зараз не знаю
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Є такий досвід. Мій особистий. Але, провчилася я в тому закладі лише рік. Через рік вступила на бюджет в інший вуз, а цей приватний кинула. З боку підприємства до мене претензій не було. При укладенні договору я підписувала якийсь документ, що не вимагатиму працевлаштування.
    Ідея така. Є підприємство, яке згідне своїм коштом вивчити собі майбутнього працівника. Укладається тристоронній договір: підприємство, вуз, студент. Єдина складність - знайти таке підприємство. Бо по ідеї після закінчення навчання, студент має йти туди працювати, а тут треба щоб і з боку підприємства була необхідність в такому працівнику в той час (ну тобто вакансія) та і щоб студент не передумав (тут можливі варіації, в разі відмови підприємство може вимагати відшкодування сплаченої за навчання суми).
     
    • Інформативно Інформативно x 1