Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

  1. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    В мене вчора був справжній вихід із зони комфорту. Я вперше за 5 років їздила на чужій машині, на механіці. Не просто каталась. А сама їздила по місту, з точки А в точку Б і через деякий час назад. І ця машина ну зооовсім інакша в керуванні ніж моя. Інакша педаль зчеплення, інакші гальма, вони більш чутливі. І руль з гідропідсилювачем. Ггг, хто пересідав з лади на іномарку той мене зрозуміє:girl_crazy:. Ями позбирала, двічі заглохла, в повороти трохи закруто входила, і при гальмуванні трохи дьоргалась:girl_curtsey:. Але найсмішніше те, що коли я пересіла у свою машину то не змогла нормально рушити:girl_cool:. І коли таки рушила то згадала собі @La esposa
    Виявляється, моя машина теж так летить зі старту. Просто я вже так звикла до неї, що навіть не помічаю як працюють ноги.
    Відчуття своєї машини і керування "на автоматі" я повернула аж через 10хв їзди попавши в корок:girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    ггг, згадала собі, як сіла за кермо службового авто.
    незнайомий мотор, чуже зчеплення, я на підборах (я в принципі не люблю кермувати автомобілем у взутті на підборах, але з "чужим" зчепленням це виявилося взагалі майже нереально, бо я ніяк не могла приноровитися до педалей).
    Їхала я якось, аж поки не виникла потреба виконати лівий поворот, на виїзді з другорядної дороги, "під гірку".
    Я разів 2 захлохла (бо в мене машина може рушити просто на зчепленні навіть "під гірку" , а на службовій, щоб поїхати, тре добре газувати навіть на рівній дорозі)
    Потім я так "газонула", що машина виконала стрибок ліворуч, напереріз машинам (бо поки я стресувала, дорожня ситуація змінилась).
    Шеф вроді читав "Отче наш" :facepalm:, від іншого колеги пішов відповідний запашок :girl_crazy: і обоє сто разів пошкодували, що випили тих 100 грам.
     
    • Смішно Смішно x 14
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    звичка, ви праві! я цей місяць багато їжджу (для мене багато - кілька разів на тиждень ггг ))) то все більше звикаю і менше задумуюсь над маневрами

    Дівчата, хто з вас невисокого зросту, як ви собі регулюєте сидіння? Я 158 см зросту, до педалей дістаю, сидіння підсунуте на максимум, але мені ще хочеться подушку під поперек :girl_haha: бо щоб витиснути зчеплення до кінця, то тягнусь аж пальцями. І машина ніби не танк, компактна. Сидіння з різними регуляторами - під поперек, під коліна кут можна налаштувати (чоловік якісь від мазди поставив) — бо на "рідних" кріслах ще важче дотягнутися...


    До речі, з досвідом прийшов ще один нюанс: моя свідомість ніби розділяється під час їзди: половина пильнує дорогу, а друга половина на автоматі відповідає на безкінечні дитячі "чому". Буває, я не завжди пам'ятаю, що я там плела дитині :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ггг, я - 156. Так от, по висоті піднімаю на максимум. Далі - від ноги до керма має поміщатись долоня на ребро. І якщо повністю витягнуту руку поставити зверху на кермо, то на кермі має бути зап'ястя. Не знаю, чи зрозуміло написала, але це по правилах і мені справді так найзручніше і найкомфортніше. Відповідно під ці параметри підсуваюсь вперед, регулюю спинку крісла і кермо.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. La esposa

    La esposa Moderator

    аж пішла поміряла, в мене все як ви пишете, навіть руки на кермі трошки ближче
     
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я ще менша), 154. Спочатку підтягувалась по максимуму, практично лежала на кермі))), зараз трохи далі сиджу, звикла). Але спинка таки високо піднята, в чоловіка взагалі в напів лежачому стані, я так не люблю. Колись я думала, що чим ближче до керма, тим краще видно. Але таки ні). До педалей дотягуюсь без проблем. Але в мене автомат, щеплення витискати не потрібно. Загалом мені важливо як відрегульовані дзеркала. Сидіння - то вже дрібниці. Колись їздила на мазді 2. Ото була машина! Для початківців бомба! Я в ній як пішки була. Все видно, все зручно. Зараз Ніссан ліф, тут вже зі дзеркалами складніше. В америкосів бокові дзеркала зі збільшенням, регулюються якось незрозуміло. Я перші пару днів їздила як на помацки. Потім звикла).
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. marianast

    marianast Well-Known Member

    То поставте. Купіть собі таку як валик.
    Я теж підсуваюся близько до керма, в мене 162см)
    Зараз спробую чи в мене так виставлено як писала @raspberry) Цікаво мені.
    А взагалі знаю дівчат які возили з собою перезувне в машині) аж двох. Одну знаю, яка диванну подушку на сидіння клала, щоб високо сидіти і бачити габарити. Ще одна довго нікого не впускала на переднє пасажирське, бо їй огляд затуляв пасажир. То нормально. Робіть так, щоб вам було максимально комфортно
     
    Останнє редагування: 7 Квітень 2019
    • Подобається Подобається x 2
  8. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Я взимку перезуваюся. Мені в чоботах підошва загруба і тверда)))))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  9. Megan

    Megan Well-Known Member

    У мене зріст 162, сидіння підсунуте так, щоб нога повністю вижимала щеплення, а от спинка похилена, щоб руки були витягнуті. По висоті сидіння не піднімаю, то мій Остап трохи піднімає, бо не дістає до педалей, а він має 160.
    А про дітей в машині то та... часом таке наплітала, що вони поиім мені нагадували "а ти нам обіцяла..."... тепер старші, то вже легше :)



    Надіслано від мого SM-A505FM, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  10. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ми недавно теж американця взяли. Я досі ті дзеркала нормально відрегулювати не можу. Як би не поставила, всерівно є сліпа зона. Доводиться по вікнах заглядати додатково, щоб часом нікого збоку не було при перелаштуванні. А як вперше сіла, то від задніх машин шарахалась, таке враження, що на мене наїде зараз:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. La esposa

    La esposa Moderator

    Розкажу вам, як горе-водій нині на пошту їздив.
    Прикол в тому, що на це відділення НП я вже їздила кілька разів і дорогу добре знаю. Та й зрештою за кермом не перший день, в елементарному вже не плутаюсь. Але сьогодні обставини повернулись до мене тим самим місцем. Короче, дано: двоє скажених гавриків, які не могли поділитись, хто з них "бе", а хто "не бе". Одне з них з температурою під 38. Така ж сама температурна я. Пічка, яка не вимикається (хз чого, треба до майстра). І спішка, бо пошта до 3, аптека до 2. А посилку забрати треба нині, бо саджанці вихідних не переживуть.
    Значить, вирулюю я на головну, розганяюсь... і після 3 втикаю другу! Шофер ззаду, напевно, обклав мене матом. Проїжджаю трохи вперед, і тут мені треба зробити лівий поворот (хто знає, де в Давидові НП, може собі уявити). Стою, моргаю поворотом, пропускаю машини... вільно. Їду, повертаю... і успішно вирулюю на зустрічну тої бічної дороги! Рядність, ага. На мене несеться, пригальмовуючи, дядько... я швиденько з'їжджаю правіше, на свою смугу. А він глянув на мене і відверто рже! аж руками по кермі бив :girl_feminist:
    Короче, "стид і срам" був нині в мене :girl_blush2: я з того переляку на парковці біля пошти стала як є, поперрек, швидко забрала посилку і поїхала, щоб мене ніхто не бачив :girl_emo:
     
    • мімімі мімімі x 1
  12. Megan

    Megan Well-Known Member

    А я сьогодні попала в грозу в Гсмаліївці, мама мія, що то було, стемніло за 5 секунд, дощ лиє, град посипався, заїзала на Окко, бо реально боялась їхати, вікна запотіли в моменті... ми стояли хв15, реально було страшно(
    Тепер водійки скажіть мені таку річ, виїхала я, коли на вулиці було +18, кондиціонер не вмикала, потім приходить якийсь момент - не знаю який, вікна запотівають з шаленою швидкістю, звичайним обдувом не висушує, виикаю кондюк -10 секунд я вікна чисті. Розтлумачте мені, бо я не можу того осягнути)))

    Надіслано від мого SM-A505FM, використовуючи Tapatalk
     
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    При ообдуві і закритих вікнах та вологість все одно не має куди діватись. Кондиціонер виводить вологу.
    При дощі температура самого скла падає набагато швидше тому всередині такий конденсат. І водії в стресі прискорено дихають.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Я заріклася їздити не в робочу стані. Тааааааке можна наїздити, особливо з лівими поворотами
     
  15. La esposa

    La esposa Moderator

    так, кондюк добре висушує, ми теж вмикаємо кондиціонер, як тільки запотіває
    та я би теж рада була не їхати :d25: чоловік пропонував купити ліки ввечері після роботи, але малий приймає АБ і ранкову дозу ми вже відтермінували. Ще й ті саджанці.
     
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ще можна навпаки: пригальмувати перед ямкою і втикнути з третьої на четверту. Діло житейське) але з температурою таки не сідайте. Саджанці в мене на НП колись 4 дні стояли, нічого їм не сталося.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Пташечка

    Пташечка Active Member

    Дівчата порадьте площадку для відпрацювання навиків їзди, бажано в районі Погулянки але рада буду усім локаціям в межах Львова.
    Дякую.
    P.S. Для тих хто мене знає - не для себе, для подруги. Бо авто має а практики нема.
     
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчата, ура! Латають під‘їзди до лікарні швидкої меддопомоги (в народі лікарня на Топольній).
    Вже майже залатали вул. Миколайчука, вирізали кавалок Орлика, є надія, що скоро можна буде нормально проїхати.
    Тішуся невимовно, бо хто був нещодавно в тому районі, знає, що дорога була як після бомбардування.
    До мого будинку під‘їхати, не гепнувши пару раз колесами в яму, було нереально.

    Похваліться, де ще роблять дороги у Львові, або хоча б ямкові ремонти, бо я планую свої маршрути, виходячи з деколи застарілої інформації, що там-то менш-більш ціла дорога, а туди-то краще не потикатися.
     
    • мімімі мімімі x 1
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ооо!!! Ооо!!!
     
    • мімімі мімімі x 1
  20. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    А я не так радісно то сприйняла, бо пробігала і бачила як робота кипіла і парував гарячий асфальт під дощем... Накінець ремонт і через одне місце..