Школа - фінішна пряма 10-11 клас.

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем porIra, 24 Травень 2019.

  1. porIra

    porIra Well-Known Member

    А розкажіть про пробне ЗНО. Скільки коштує? Тільки по 2-ох предметах можна писати? Як їх обирати?
     
  2. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Писали з 2-х предметів (здається по 130грн ), реєструвались на них в січні. Корисна інформація з того приводу сайтах: osvita.ua; Тести ЗНО онлайн - пробне зовнішнє незалежне оцінювання – сайт ЗНО – Освіта.UA; Український центр оцінювання якості освіти є ще й інші. Можна онлайн робити тести минулих років. В деяких вузах є також пробне тестування (як правило, безкоштовні), помоніторте, які Вас цікавлять
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Monada

    Monada Active Member

    Ми закінчили 9 клас.Репетиторів вже підшукала.Англійська з вересня 1 раз на тиждень.Математика теж з вересня , ше не знаю скільки разів на тиждень. А українську , мабуть, вже з січня почнемо
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ОМГ - ви мене лякаєте. Яке таке плаття на останній дзвоник? В нашій школі дівчата були в блузках-спідницях, хтось в сукні, але не вечірній.
    Хоча я бачила сюжет в новинах про випускників якоїсь гімназії то там були в вивбирані і намальовані більше як я на своє весілля.
    --- дописи об"єднано, 28 Травень 2019 ---
    Про репетиторів мені тошно слухати. Це ненормально, що без них не поступить дитина. Нащо та школа.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  5. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Дівчата, а що скажете про підготовчі курси до ЗНО від УКУ, як альтернативу репетиторству? Чиїсь діти там навчалися?
     
  6. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Вони поступлять, просто розраховувати на найвищі бали не приходиться. А є такі спеціальності, де найнижчий прохідний бал був 194,7. Всі 50 дітей, що вступили, мали вище. Уявляєте, яка конкуренція і який рівень? Тому, тут питання в тому, хто чого прагне.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    @Orman
    Плаття ми купляли на випускний, а на остатній дзвоник я вишивала дочці вишиванку, і до неї шили спідничку, всі учні були в вишиванках.
    На рахунок репетиторів, @Lyudvig написала, що б поступити , а дочка хоче в УКУ, тре мати високі бали, а без репетиторів це не можливо. Чому школа не дає тих знань , які потрібно для ЗНО, я не знаю
     
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Дослівно:
    «Ще ми шили плаття на останній дзвоник». Я що бачу те і пишу.

    Про репетиторів сумно.
     
  9. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Та не все так сумно. Готуватися треба, але високі бали можливі і без репетиторів. Майбутній студент ( який часто ще й претендує на безкоштовну освіту) цілком здатний опрацювати якийсь невідомий або не дуже зрозумілий матеріал, а також погуглити і натренуватися в типових завданнях, щоб на зно більше часу виділити на щось складніше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Ассоль

    Ассоль Dreams come true

    Вибачте, не можу пройти повз тему "ЗНО нереально гарно здати без репетиторів".
    Я здавала кілька років назад ЗНО (коли я закінчувала школу, його ще не було), бо поступала на ще одну вищу освіту. Вся моя підготовка до ЗНО полягала в перегляді творів з літератури (бо вже трохи їх призабула). Набрала зі всіх трьох предметів від 195 до 199 балів. Найзвичайнісіньку школу завершила 10 (!) років до того, репетиторів ніколи не мала. Справедливості ради скажу, що не здавала математику. В школі колись мала з неї 11-12, але, думаю, зараз би таки прийшлося до математики підготуватися.
    Звісно, важливо, щоб у школі вчителі таки вчили, але ще більше має значення бажання дитини вчитися. Бо якщо налаштуватися наперед, що тільки репетитори, тільки хардкор - без них точно не обійдетеся.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    @Ассоль

    Я не сперечекаю, є діти , які здають без репетиторів. Але це не моя дочка, вона сама б не змогла. Зі всіх моїх знайомих які здавали ЗНО тільки одна дитина не мала репетиторів. Дочка не відмінниця і тре було її знання підтянути. Брати чи не брати вибір батьків.
    Моя кума вчитель математики, і вона є на ЗНО перевіряючою, не знаю як правильно називається, вона каже що кожного року все важче.
     
  12. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Уявляєте, які масштаби «бізнесу»?
    Мій одногрупник (викладач в Франка), який перевіряв ЗНО, каже, що діти «не дуже» знають математику. З такою «допомогою» репетиторів, то трохи дивно.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Особисто я не знаю жодної дитина, яка б на сьогоднішній день не займалась з репетитором. Знаю далеко недурних дітей: переможців всеукраїнських олімпіад з математики, інформатики, учнів фізмату, такі, що вступили в УКУ на комп‘ютерні науки і не оплачують навіть навчання, мають грант від УКУ і то вони постійно займалися додатково. І зараз займаються. Це затягує. Не потрібно це драматизувати, всі діти різні. Не можливо знати всі предмети однаково. Звичайно, що хтось йде до репетиторів, щоб лише відшліфувати свої знання, чи взнати більше поза програмою, щоб у ВУЗі було легше, а комусь треба проходити всю програму. То це вже інше питання.
    Ще щодо математики, то 4-5 років назад рівень 195 балів-це те саме, що минулоріч 180 балів. Зустрічала таких «репетиторів», що самі не знали, як розв‘язати завдання з 3-го рівня складності.
    Можливо, з гуманітарними науками легше, бо, в принципі, здібна дитина може знайти всю необхідну інформацію сама. З точними, мені здається, складніше.
    Ну і від вчителя також дуже багато залежить. Хтось вчить і вимагає знань, а комусь «нуішо»
    Та й таке)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Дивно тому, що за репетиторство беруться всі підряд, щоб заробити, а їм самим ще потрібен репетитор, бо знань бракує... Знаю таких «репетиторів». Чекаю, на які бали їхні діти напишуть. Ті діти планують вступати в медичний. Взнали, що треба здати математику. В школі з математикою не дуже дружили. Готували хімію, біологію. Нормальні репетитори вже були зайняті. Та й взяли, хто був.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Може тому, що масова підготовка з репетиторами за роки створює ілюзію, що завдання запрості. Їх ускладнюють і потім тим більше є потреба в репетиторі.



    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  16. porIra

    porIra Well-Known Member

    Теж таке чула, що кожного року завдання ЗНО ускладнюють.

    Останні кілька років стала більше звертати уваги на публікаці-новини стосовно ЗНО, тай по мірі того, як діти наближаються до позначки "11 клас", розмови на цю тему в батьківсько-вчительських колах ведуться все частіше, тому...
    Знаю точно, кілька років тому на ЗНО з біології багато випускників помилилися у завданнях з малюнками. Власне якість чорно-білих малюнків була поганенька і важко було зрозуміти що ж саме там зображено.
    Минулого року про ЗНО з англійської було багато писано і по телебаченні говорено про погану якість аудіофайлу з аудіювання, про акцент і дикцію пана-диктора, про жахливу апаратуру в школах і т.д.
    Про ЗНО з математики - кажуть минулого року самі формулювання завдань були заплутані, дітям довелося витратити зайвий час на те, щоб спочатку розібратися і зрозуміти що ж саме від них вимагається.
    Так виглядає, що кожного року з тим ЗНО організовують якусь "підставу".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Це ж відносні, рейтингові бали, як ви їх порівнюєте?
    Але в цих випадках репетитор не допоможе.

    Зайшла таки, подивилася на цьогорічні завдання з математики. Я здавала ЗНО 10 років тому, і не бачу особливої різниці в складності. Але може хтось компетентніший роз‘яснить докладніше без
     
  18. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    По рівню складності. Мого сина друг зараз пише дипломну, а мій син-першокурсник. То цей хлопець написав на 195, в цей рік було дуже багато 200 бальників і багато дітей показало високий результат. Наступного року завдання вже були складніші. То вони між собою оцінили приблизно по складності. Якщо би тест декількарічної давності повністю написати минулого року, то це приблизно на 180 балів. Тобто потрібно ще складніші завдання, щоб дотягнути до 195.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Ми можемо сперечатись про доцільність чи недоцільність репетиторів, можливість дітей здавати самим по шкільних знаннях, дискутувати чого така шкільна освіта, і як робиться бізнес репетиторів, але коли то стосується твоєї дитини, і ти хочеш щоб її мрія про той вуз здійснилась, то мій вибір репетитори.
    Я закінчувала 23 роки тому, хто хотів поступити в універ ходили до репетиторів, були якісь курси, так не так масово як зараз, але і зараз діти які не йдуть на вищу освіту, не мають репетиторів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Вибачте за оффтоп, а ви поступали на бюджетну форму? Бо я чула, що друга вища освіта лише платна. А з такими балами, думаю, на бюджет таки пройдеш.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1