Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, в четвер жалівся мені малий, що болить чоло, лягав, плакав. Дала обезболююче, пройшло, напевно, за десять хвилин. Він у мене ще не зовсім здоровий, соплі, кашлі тягнуться я вже кілька тижнів, постійно слухаю.
    Сьогодні от знов каже, що чоло болить, знов лягає. І ще на животик жаліється, каже - гріє.
    Що це? Ніколи раніше такого не було. Температура нема.
    Я вже холодна від того всього. Як почалися ті хвороби з листопада, то так і ніяк розгребтися не можемо.
     
  2. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Маленькі діти не можуть охарактеризувати де болить і як болить. Якщо є соплі і чоло, то може гайморит? Але ніби до 6 років не може бути гаймориту. Тим більше при гаймориті хоч 37 з копійками мало б бути. Якщо нема температури, то я б просто спостерігала.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Температура зовсім не обов'язково, я, наприклад, багато разів мала гайморити і жодного разу т при цьому. Але я теж подумала про гайморит, @KAPUCHINKA.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  4. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    може бути від нестачі вітаміну Д (після зими то актуально). Після застуд-грипів таке можливо. У мого було, як в садок пішов. Але то не весь час, а періодами. Недавно пропив курс омеги, тепер дают аквадетрим, то ттт - нема такого. Правда, і не хворів вже майже 2 м., що для нього дуже багато)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    якраз щойно спілкувалась з сімейною. Теж казала про вітамін д, виписала препарат. Ми його ще ніколи не давали, навіть в немовлячому віці. На початку грудня приймав вітамінний комплекс з омегою, там наче був цей вітамін. Ну але то таке...Хворів від нового року і досі - тричі. Ну і попри то ще нежить-помірний кашель, без температур. Напевно таки дам йому ще той Д, ми правда Вормітел зараз приймаємо, почекаю поки закінчиться цей курс, не хо пхати все на раз.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в сінево є аналіз на вітамін д.. 300 грн.. але мені здається зара у всіх нестачу показує..
     
  7. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Я зараз лежу з малим у лікарні. Маємо синусит та гнійний отит. Дійсно, у діток до 6 років не розвинені ще гайморові пазухи, тому запалення як таке є синусів. Два місяці назад у нас був секреторний отит. З якого і розвинувся синусит гнійний пізніше. Це є довга історія. Малого тушнило на ніч особливо, я думала, на все що не хочеш, тільки не на ніс. Аж поки не потік гній із вуха. З носа теж гній іде просто страшний, я в шоці де то все набралось, погані аналізи, висока температура і всяке таке.
    --- дописи об"єднано, 6 Травень 2019 ---
    @ГаЛоЧкА, я здавала старшій аналіз на вітамін Д. То показав майже норму, але наша гастро сказала таки пропити. Купувала олійний розчин польський, на 20 днів.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    так, казала, що нестача шалена, особливо в дітей шкільного віку. Радила взагалі всім пропити курс, і дорослим і дітям.

    я в неї питала за аналіз, то вона сказала, що там якийсь специфічний аналіз, що типу важко дається. Я не зрозуміла про що йдеться. Ви його як здавали?
     
  9. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    це тому що раніш не сильно на нього звертали увагу. а в останні роки з)явились нові дослідження про вітамін Д.. навіть гінекологша на це звернула увагу. і показувала мені табличку про норми для вагітних.
    я здавала в сінево. кров з вени. робили 3 чи 4 дні.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Dominika, у Сінево, теж кров із вени. Я вже і не пам'ятаю, але, здається, він так і називається.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    Хочу якоїсь розради чи що. Доця 2.9 від Великодня два тижні хворіла в пятницю їй- вже дозволили іти в садок,а на вечір внеї сів голос,і все більш ніяких симптомів. Сьогодні потрапили до педіатра - виписав їй- Гербіон з ісландським мохом. Лиш в середу потрапим до лора,а я гризусь чи не може це бути причиною того,що збільшені аденоїди. Вона останніх два місяці ще дуже почала хрпіти у сні,я буває путаю і думаю,що то свекруха так зропе,а то моє мале сонечко.
    Ще разом спитаю - вона у віці 2.9 важить лиш 11.5 кг, педіатр каже,що то малувато,і їсть гарно,а от не поправляється. То варіант норми чи треба бити на сполох?
     
  12. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    @Ljlichka не треба бити на сполох, щодо ваги. Кожна дитина різна, в лікаря ше совковий дух)) деякі ще притримуються нізвідки взятих норм, типу, що в 1 рік дитинв має важити 10 кг, а не важить - катастрофа. Мій малий в 4,5 важить 15,5, і нічо)) покищо зауважень від лікарів не чула...але, але заспокоєння можете здати аналіз калу на глисти та копрограму, щоб бачити як перетравлюється все, може ферментів не вистачає, чи не все засвоюється. В разі чогось можна дитині помогти.
    На рах. хрипу, може бути і від аденоїдів, якшо раніше вам діагностували їх тенденцію до збільшення, чи росту....та це лише припущення моє, треба лора. Чи саме горло червоне? Не припускаєте охриплість від горла, зв'язок, гортані?
     
  13. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    горло не червне,але трохи лімфовузли збільшені може і повязано
     
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Чи можуть так виглядати укуси комарів? В основному на ногах таке :sad:
    Воно ніби як запалене. Мазати чимось? Хлорофіліптом?
    IMG_20190612_083252.jpg
     
  15. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    В моїх такі підшкірні ґульки робляться. Довго розсмоктуються.
    Хлорофіліпт, зірочка, олія чайного дерева і трошки розмасовувати
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Дівчата розкажіть з досвіду та висловіть думку свою.
    Гноячки та наліт у горлі на мигдаликах. Ви тільки використовуєте спреї, полоскання, таблетки і самого нальоту не чіпаєте, не вичищуєте, не «стираєте»? Чи безпечним на вашу думку є намотати на пальця марлю, вмокнути в перекись і витерати весь наліт з горла двічі на день?
    Я так робила, чесно кажучи...
    Але думки лікарів розходяться, одні кажуть що отак витерати наліт та гноячки безпечно, щоб не множилося і не нашаровувалосЯ більше, інші кажуть що це небезпечно, адже так ми витираємо захисний шар і сприяємо розмноженню самої інфекції, бо якщо є гнійник, то він має «дойти до кондиції» і прорвати, терти та витирати гнійничок з нальотом не можна..., спреї, полоскання, таблетки - будь ласка. я розгубилася...як робите ви?
     
  17. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Думаю, метод не на кожен раз. За 5.5 років дитини робила таке тільки раз. Бо дитину то дуже мучило. Як тільки забрала гнійники - температура спала.
    У всіх інших випадках було тільки смоктання і полоскання.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    @Lathorien зрозуміло.
    В нас якось інакше.
    Температура впала, тоді коли виліз гнійник. Є один нещасний, який четвертий день тримається, незалежно від обприскування та вимирання. Не турбує, більшим не стає.
     
  19. marianast

    marianast Well-Known Member

    Зняла з малої кліща. Не на смоктався ще, знімала милом, виліз легко.
    Що робити далі?
    Минулого року малому виймав хірург, бо я не змогла, то давали разову дозу антибіотику.
    Стільки зараз страшного за них розказують. :girl_cray:
     
  20. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    @marianast я б нічо не робила. Слідкувати за місцем укусу. За три тижні здати аналіз крові на антитіла до бореліозу IgG. Для спокійної голови. Антибіотик нам теж призначали, но я не давала, минулого року малий тричі мав кліщі, то не хотіла його фарширувати ним.