Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ясно що не союз. В США не можна щоб в школі було видно ліфчик. Я не є прихильницею звичаїв США, але оцей можна і запозичити.
    Хай в трусах ходять чо. Не союз же.
     
  2. Marsian

    Marsian New Member

    Вибираємо між 8 і 28 школою. Порекомендуйте яка краща? +- чи є двір де гуляти у 28 школі?
     
    • Смішно Смішно x 1
  3. Online

    Online Well-Known Member

    Та батьки часто і не в курсі, що там та дитина вдягнула. Зранку на роботу і до 6-8 вечора. А підліткам завжди хочеться самоствердитися. Одні сексі-образ собі створюють, другі - в мороз в кедах і з підворотами. Ми з малим взимку на санках цілу компанію таких старшокласників зустріли. Мороз десь мінус 7-8, а вони всі без шапок, з голими ногами в підгорнутих штанах і низьких кедах. Бо кавалєрка) Думаєте їхні батьки бачили це? Звісно, в школі має бути якийсь мінімальний дрес код. Але ж це підлітки. Ми свого часу теж спідницю від форми закочували, що вона ледь дупу прикривала. А коли був урок в класного керівника - відкочували назад))
     
    Останнє редагування: 5 Квітень 2019
    • Смішно Смішно x 2
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Не знаю коли я була підлітком, ми губи малювали блиском втіхаря. І в штанах (нечувано!) ходили в школу.
    Я динозавр.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  5. Online

    Online Well-Known Member

    Нам дирекція школи не дозволяли штани) А малюватися чи малювати нігті не дозволяла класна. І ще розказувала, що лосіни за кордоном носять лише повії. Тому самостверджувалися інакше)) Дивилася старі фотографії родичів в часи, коли ще була коричнева форма. Там те саме - спідниці-міні.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Трохи не про школу, але про школярів). Вчора малий мав футбол, ми з малою тусуватися поруч на майданчику. Це у Винниках, в Маркевича. Там зараз ремонт, стоїть біля майданчика величезна гора піску. Певно з три поверхову будівлю. Ну і вчора таки трохи зимно було. Так от прийшли три хлопці років 8-11, роззулись до голих ніг, роздяглись до футболок і штанів і котились з тої гори на землю певно годину добру. Найменший періодично жував соплі. Ото мами втішаться). А сьогодні заходжу на нову пошту, опа, стоять красені з мамою. Мене побачили, і так перелякалися))). Ми багато не знаємо про своїх дітей). Думаю, там мама не в захваті від одягу доньки до шкоди, а тато тим більше. Але з хати вона може йти в милому светрику на то бєзобразіє). Ну і мами мали б трохи, канєшна, проводити лекцію про відповідність одягу до школи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. marianast

    marianast Well-Known Member

    Мені виглядає, що тепер в школі підлітків бояться і тихо моляться щоб вони скоріше розповзлись по універах. Звідси і оголення.
    В нас під школою стадіон зі штучним покриттям, прямо перед входом, завжди окупований старшокласниками, іноді хочеться пробігти повз нього затуляючи вуха!
    Як вони страшно матюкаються. Чи то такий особливий футбольний сленг. А вчителі говорять, що це випускники, ми нічого їм зробити не можемо, дорослі ж уже. А вдома погано виховали.
    Я не погоджуюсь, одного випусника я знаю, він з хорошої сім’ї, батьки його точно так не розмовляють. Він прислужує в церкві з маленького і до сьогодні.
    Школа взагалі не має політики щодо поведінкових рамок учня.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я вас ото начиталася. Я в школі теж бунтувала одягом, наскільки могла. Могла не дуже, з грошима було туго. Але максі-пояс і кабли могла одягнути, гг. І стрілки могла вималювати, а чорна коротка стрижка в 11 класі, ехех, були часи:girl_crazy: сєльскій глямур. А на випускний я собі такий мейк зробила, що досі дітям фотки не показую. Зараз мені, звичайно, стидно за ті вибрики. Але в мене був складний підлітковий період, так що то є добре, щт обійшлися малою кров'ю. Про пристойний одяг цьоця щось там пробувала розказувати, але я не слухала, вона не наполягала. А от коли моя сестра в 15 попробивала всі вуха, брову і приїхала в село в гадах з училища, ооо, то був скандал. Еротичний образ в сільській школі був в межах прийнятного, а ото все чорне - секта. Не знаю, що мої дівчата будуть викидати. Я їм вже зараз розказую, що тобі пасує оте, а тобі - зовсім інше. Але зарікатися, що впильную від всіх недоречних луків не хочу. Хоча мені подобається, як зараз вдягаються ті підлітки 13-16 років, яких я часто бачу. Щось таке вільне, трохи блискіток-перекидайок, трохи зелених кінчиків на довгому волоссі. Ліфчиків наверха ще не зустрічала)
     
  9. Marsian

    Marsian New Member

    Порекомендуйте вчителя в 28 школу.Лазар Марія Василівна чи Яциндра Ольга Миронівна? Дуже прошу
     
  10. Badik

    Badik New Member

    Всім привіт! ДУмаю, в яку школу віддавати дитину. Інформації про школи ніде не знайшов. Але на зборах в 55 зразу наголосили на Доброчинному внеску. Вже щось засумнівався. Тому питання: хто що може розказати про дані школи, про побори в школах і про процес навчання, які де вчителі ну і все-все-все
     
  11. toria

    toria Active Member

    Ви не уточнили, які саме школи вас цікавлять. Можу розказати хіба що про третю.
     
  12. Badik

    Badik New Member

    Якщо можна? Будемо дуже вдячні. Дізнеався, що 55 вже підняла ставки- тепер добровільний внесок 500грн.
     
  13. toria

    toria Active Member

    За жодні внески ні директорка на зборах, ні вчителі на адаптаційних заняттях ані півслова не казали. Всі три вчительки, що набирають перші класи дуже приємні і гарно спілкуються з дітками. Мені радили пані Оксану, не пригадую по-батькові, дійсно дуже приємна вчителька. Дочці дуже сподобалась пані Віра, вона ще дуже молода, але справді кваліфікована, багатьом дітям вона сподобалась. І є ще пані Мар'яна, спокійна, виважена. Я вирішила не намагатись вибрати вчительку, а покластись на випадок. Думаю, в любому випадку не прогадаю, всього і так не передбачиш. Група подовженого дня розрахована на 30 дітей на всю паралель. Документи приймають по четвергах з 10:00 до 16:00 до 31.05. Форма світло-сіра, шиється однакова на весь клас. Поглиблена англійська, з 5 класу ще польська або іспанська на вибір. В молодшій школі заняття на 9:00, інколи можливий початок о 9:45, якщо батьки не проти, бо дітей на деякі предмети ділять на групи. З тієї ж причини у старшій бувають нульові уроки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Дівчатка, не забуваймо, що тепер у молодших школах нема поглибленоі англійськоі, у НУШ анг 2 рази на тиждень, деякі школи роблять 3 рази за рахунок якогось факультативного предмета, напевно ще можна підручники вибирати, ми вчимось по тих флаях чи як вони там називаються, на підручники по НУШ з англ чекали місяць, недочекались і всім купили Fly
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Badik

    Badik New Member

    А що по грошах, що на скільки іде?
     
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А ви вибираєте школу по рівню "внесків"? То вже третє питання про гроші. Звідки дізналися про "ставки"?
     
  17. toria

    toria Active Member

    Я не про молодшу, а про всю. Підручники оксфордські, англійська поглиблена. Ця інформація озвучена директоркою на зборах.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Badik

    Badik New Member

    Не по рівню. Я туди може дитину воведу, але во так зразу Батьки з вас тільки то монет заставляє задуматися: а скільки їх потім буде ще треба?
     
  19. La esposa

    La esposa Moderator

    Мами першачків, а як зараз виглядає НУШ в реалі? особливо в порівнянні зі "старим" типом навчання, як-от ми з вами вчились колись?
    Сину минуло 5, бачу, що до школи він не дуже готовий (чи зводити до нешкільного психолога?), тим більше наступного року йому буде в вересні 6,5, тому цей рік я ще в школу не даю. Але гризуся тим питанням вже :)
    Як би ви поступили на моєму місці? Маємо кілька варіантів:

    1. Дати в місцеву початкову школу

    Плюси: 5хв додому, знайомі добрі вчителі, мало дітей в класі, в тому ж коридорі садочкова група для меншої дитини (наразі до обіду).
    Мінуси: вчителька англійської одна на кілька сіл, відповідно кількість англійської "стиснена" - все в один день. Спорт.майданчика нема (може, за рік облаштують, але вибори все зупинили - він сильно потрібен першачкам?). Першокласниця минулого року була лише одна, сиділа зі старшим класом, робила щось своє в зошиті. Ще один мінус суто суб'єктивний: сільська школа, говірка, "простіші" люди довкола. Я вчилася в величезній школі, з цікавими "івентами", як то модно тепер казати, з купою інших дітей, з інтенсивним навчанням, з іспанською з першого класу, і зараз хочу дати своїй дитині ось це відчуття загального двіжу - це мої особисті таракани))
    А після 4 класу дати обидвох до міста (син піде в 5, донька - в 1 клас), і мати зараз пару років, щоб підготуватися до "міського" режиму, возити двох зразу, економлячи на доїзді.

    2. В велику школу в сусідньому селі
    Плюси: багато людей довкола :) можливо, більше цікавого для дітей (слідкую за сторінкою школи в ФБ, постійно щось цікаве роблять, або когось запрошують). Довозити і привозити не проблема.
    Мінуси: трохи занадто показові шкільні заходи. Зсередини не знаю, але складається враження, що роблять більше для Пустомитівського ВО, ніж для дітей. Про вчителів нічого не знаю.

    3. Вчитися у Львові
    Плюси: оте все що вище, про інтенсивність, цікавіші заходи, екскурсії і т.д. Все ж таки школа в місті. Обидві бабусі припильнують (про це ж напишу в "мінусах"). (це мій особистий біль, я міська людина, і досі не можу змиритися з переїздом в село, мене все нервує, болото, кури, народні доми, відсутність магазинів і купи людей на вулицях...)
    Мінуси: рано вставати, довше їхати. Витрати на бензин. Меншу дитину в обід з садка забиратиме чоловік (а якщо в нього робота, то брати з собою мені...). Десь бути цілий день (ми маємо офіс на спрощених умовах оренди - для "зустрітися з замовниками" цього вистачає, а працюю я з дому; якщо я почну там залишатися, щоб працювати поки дитина в школі, це додаткові витрати — в принципі, я не проти мати стільки роботи, але прогнозувати цього не смію). Плюс і мінус - наші бабусі. Одна працює в школі і напевно погодилась би забирати-годувати малого, але в такій школі я не матиму права і слова пікнути проти чогось, самі розумієте. Інша живе поруч з моєю рідною школою (в іншому р-рі міста), але я недавно попала в цю школу, а там з часів мого навчання нічого не змінилось... я не готова давати дитину в школу, де нічого не міняється. І мінусище — якщо син буде залишатися в бабусь протягом тижня, я втрачу зв'язок (і контроль бггг) з дитиною: одна бабуся педагог і "знає як краще", інша не має авторитету і з неї можна *умовно* знущатися - не хочу, щоб син це "прочухав".
     
  20. Online

    Online Well-Known Member

    В мене малий другокласник, тому за НУШ зсередини нічого не скажу, знаю тільки те, що розказують знайомі мами першокласників і те, що бачу в своїй школі. Але так зі сторони, варіант №2 виглядає найоптимальнішим. Те, що показуха... Ну у Львові те саме. Може не всюди, але дуже поширено. Варіант №1 був би непоганим теж, але 1 або навіть 3-4 першокласники, то трохи не те.. Ну і адаптація потім до львівської гімназії після простої сільської школи з простими сільськими дітьми може бути нелегка. Варіант №3 мені видається найбільш незручним, справді є сенс почекати з доїздами до 5 класу. А там може щось краще вималюється.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1