Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Як саме ми вам можемо допомогти в цій ситуації?
     
  2. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    просто цікаво чи в когось діти кусалися і до якого моменту оте "переросте" є нормально чи може книжку якусь почитати, бо не хочу то пропустити
     
  3. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Для мене оте "переросте" перестає бути нормально, якщо воно загрожує чиємусь здоров'ю чи життю.
    Ваш попередній допис наштовхнув мене на думку, що ви чекаєте що тут вам напишуть щось типу " не переживайте, то ж дитина, це нормально, переросте і т.п.", і вас це заспокоїть.
    Я такого не напишу, бо стикались з такими ситуаціями, і вважаю що неправильно що деякі батьки хочуть проігнорувати таке і пустити на самотік. В моєї дитини в групі вже третій рік є така дитина, з 2,5 до 3,5 вона кусалась і щипалась жахливо, коден день було по кілька жертв, на другий рік відвідування садка(до 4,5 років) вже значно менше, на третій вже не чую саме за укуси, але агресивна поведінка/штовхання/забирання іграшок залишились. До слова, вважаю що якісь потасовки між дітьми це загалом нормально, але кусання і щипання до кровавих синяків - ні.
    Так от, мою дитину вона щипнула лише один раз в перший рік, і більше не рухала. Не знаю що допомогло, або те, що моя дитина наступного разу при спробі щось таке зробити відштовхнула її сильно, або те, що я відразу конкретно поговорила з батьками. З того часу вони навіть дружать можна сказати)
    Я вважаю що тільки ви, як мама, і як людина, яка має найбільший вплив на свою дитину, можете виправити поведінку свого сина. На вихователя(особливо якщо це державний садок), навіть не розраховуйте, вона просто фізично не зможе. Ви мусите перепробувати різні способи, але тільки ви можете знати що саме подіє на вашу дитину - це і перебування з ним в садку, і постійні розмови та пояснення, і перерерви або навпаки щоденне відвідування, і заохочення, чи покарання, і дитячий психолог, і, звичайно ж, позитивна співпраця з вихователями... Ви маєте докласти багато зусиль, але не лишати все як є, інші діти не мають ходити покалічені, бо вашій дитині щось не сподобалось..
    Недавно прочитала хорошу статтю про дітей з ГРДУ, то власне там писали що така поведінка притаманна таким дітям, вони не хочуть нікого скривдити, але часом агресивно себе поводять. Якщо у вашої дитини нема такого діагнозу, то вважаю що ви в силі все це виправити, особливо зараз на початку, бо діткам з ГРДУ набагато важче керувати своєю поведінкою без допомоги спеціалістів та медикаментозного лікування.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Моя дитина кусалася в садочку. Не постійно, але був період. Вихователі викликали нас на розмову і спитали чи дозволяємо ми дитині виявляти вдома злість, наприклад, криком чи іншим методом. Бо в садочку можна було кричати якщо дратують, саме заради того, щоб діти менше билися чи кусалися.
     
  5. jylanda

    jylanda занууууда

    Мій син теж кусався в садочку, не чaсто і в разі якогось непорозуміння, одна з няньок сказала, що таке буває, коли вони ще майже не розмовляють і хочуть щось сказати чи пояснити. Він тоді перейшов в групу до старших, там майже всі вже розмовляли, а він лише починав. Вдома пояснювала, що так не можна, друзям неприємно. Перейшло йому, коли почав балакати, не знаю, чи розмови вдома помогли чи все разом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    мій кусався. особливо у віці 1-2 років. Після 3 пішло на спад, хіба чоловіка міг кусьнути, коли дуже роздуріється, або коли з двоюрідним братом особливо сильно шось не поділили. Переживала дуже, щоб в садку такого не робив. Але ттт ні разу виховательки не жалілись. Видно, то тільки для домашніх)) В садок, правда, пішов в 3 роки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Текст просто не передає емоції, я навпаки схвильована,бо дівчинку за щоку вкусив,хотів на гойдалку,я мамі дівчинки зразу написала,я не уникаю ситуації,а хочу розумно вирішити і пояснюю дитині,але не знаю чи доходить,бо знову є жертви,майже кожного дня,страшно за інших,дякую за таку розгорнуту відповідь,дитина перша і все вперше,вчуся біля нього
    --- дописи об"єднано, 29 Березень 2019 ---
    я зрозуміла,що мій просто щось хоче в той момент або хтось біля нього щось робить,що йому не подобається,але теж є один з найменших,бо 3 роки буде аж в липні
     
  8. jylanda

    jylanda занууууда

    Мій з жовтня, кусався восени, теж при якомусь конфлікті, коли чогось хотів. Не було у вас якихось змін останнім часом? В садочку? Розумію вас, бо теж переживала, тепер от в нього в садочкиу інший малюк дряпається, мій минулого тижня як з війни прийшов.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

  10. marjana lv

    marjana lv Well-Known Member

    коли приходять смс про зарахування/незарахування в садок?
     
  11. kewa

    kewa Well-Known Member

    Здається 1-10 червня
     
  12. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Можливо трішки не в тему, але... питання стоїть гостро.
    Ми живемо за містом, наш садок з 1 липня і до вересня закривають, на повну заміну даху. Тому чергових груп нема.
    Куди можна діти дитину 5р на цілий день, хоча б на місяць? нема змоги взяти відпустку, бабусів/дідусів нема.
    Можливо, хтось пробував давати на якийсь місяць в садок до Львова, якось домовитись з завідуючою ,чи це взагалі "гиблий " варіант?
    Знаю влітку, багато дітей йде на оздоровлення і садки не відвідують.
    Варіант няні не відкидаємо, але хотіли б саме садок.
    Приватні від 6ти тисяч, тому не розглядаємо
     
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    У Львові теж садки влітку мінімум на місяць закривають на канікули. Тому шукайте хіба такі, що вже "відгуляють" в червні. Ви в Вислобоках не питали? Там, наче великий садок
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Там нема взагалі садку, можливо в Жовтанцях, але в інший бік абсолютно не хочеться їздити.
     
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А ще можна спробувати скооперуватися з батьками інших дітей з садочка, зробити міні-групу на 3-4 дитини і знайти для них няню?
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Сьогодні переглянула статус своєї заявки на запис у садочок і побачила, що вже є списки дітей. Ми попали у всі три садочки за пільгою для багатодітних. Класно, що все прозоро і чесно, не треба когось шукати, домовлятися, просити...
    Зразу сьогодні пішла у той першочерговий садочок (188 біля нас), що я хотіла і подала документи із заявою завідуючій. Сказала, чекає нас у вересні. Готувати дитину і себе :).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. kewa

    kewa Well-Known Member

    @Arapeta а де Ви дивилися ?

    Бо я чомусь не можу зайти на сайт

    зайшла з іншого браузера , по відкритому списку також проходжу , чекаю зміну статусу
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2019
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ой я як думаю за садок - мені робиться страшно).
    Оскільки мала з вересня, то цього року ми пролітаємо. Плануємо йти наступного, але це вже молодша група ніби. Чи реально попасти? Бо я так розумію, що там вже будуть діти з яслів.
    І ще питання - якщо вибрати лише один садок - якось збільшуються шанси туди попасти? І коли можна змінити ті садки? Бо ми передумали), хочемо в інший. Дякую за відповідь)!
     
  19. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    І ми з вересня, то якщо станом на 1 вересня нам було 2р.11міс., система все одно реєструвала нас в ясельну групу, а не молодшу (бо нема повних 3р.). Тут хіба домовлятись з завідуючою.
    Ну і не у всіх садочках є набір в молодшу групу, бо там вже є певна кількість дітей, які перейшли з ясел.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Подивилась, що до 15 липня функція редагування заявки заблокована. Бо я редагувала колись, міняла місцями пріоритетні садочки. Ви ж теж маєте пільги по багатодітності? Тоді всі шанси є. Пишуть:
    "Даний список не є кінцевим до зарахування, оскільки при оголошенні кількості місць буде виділено 20% місць на пільговиків, які, відповідно, будуть на перших місцях. Також зарахування проводиться спершу по 1-ому пріоритету, а лише після цього (при наявності вільних місць) - по другому та третьому."
    Тобто всі шанси до зарахування у перший бажаний садочок у Вас є. Хіба він суперпопулярний, як "Малюк" наприклад. Ми там останні до зарахування були. Подивіться скільки дітей подалося у бажаний Ваш садок.
    І заповнити треба таки всі три пріоритети, інакше не пройде заявка.
    Дивіться, я так розумію, Ваша мала таки проходить у яслі цього року? Деякі мами йдуть і домовляються, що в садочку вони типу є і платять (нам безкоштовно по багатодітності), але приведуть дитину фактично з весни. Щоб не втрачати місце. Може й Ви б спробували?
     
    • Інформативно Інформативно x 1