Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В нас нема такого періоду заперечень, навпаки стало легше в порівнянні з віком 2-3. Майже за все вже можна домовитися. Але буває таки, що щось вперто не хоче, або навпаки дуже сильно хоче, а я не можу/не хочу зараз того. От тоді починається випрошування, трусіння губою, сльози, закладання рук, тупання ногою, крики "нє, не буду" або "а я хочу, я так сказав". Забивається десь в куток або іде кудись, накривається. І кульмінація того всього завивання "мене ніхто не любить" і так по колу і безперестанку, поки не заспокоїться.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    в малого недавно завершився період ображання, але не менших, а будь-кого з дітей. Якщо щось йому не подобалось - бах і прилетіло дитині. Розмови-настанови не допомагали. Але якось само собою минулося. Десь півроку тривало.
    в нас власне не було такого ніколи раніше. Він в тому плані дуже комфортним був. Зараз якийсь новий етап, треба перечекати.
     
  3. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Напевно, сюди.
    Мала зламала руку в лютому. Ліву. Вона лівша.
    За час ходіння в гіпсі - почала писати правою. Трошки гірше аніж лівою.
    Зняли гіпс. Може писати обома руками.
    Розвивати, чи кинутись того ровера?
     
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ми всі праві, лише старший лівак. Причому і правою пише(я лівою не можу) тобто усі ліваки можуть правою. Тому не розвивайте. Най пише якою хоче
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Є тести відповідні. Не всі ліваки можуть писати правою, в мене син перейшов з лівака до амбідекстера і лиш в 6р я можу сказати, що 80%писання і малювання йде в нього правою рукою. Для координації і розвитку звичайно можна давати щось, але не письмо , як відновиться ліва рука спробуйте пройти тестування
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Мала в 2му класі. Завжди писала і малювала лівою.
    Завтра спробую дати їй тести.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Чим зайняти дитину 2 років в автомобільній подорожі протягом 4-5 годин?
    Порадьте конкретні ігри, не на телефоні. Може якісь цікаві і недорогі іграшки.
     
  8. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Безпрогпашний варіант це наклейки. Такі найпростіші, з канцтоварів листом. Вікно поруч, можна клеїїїїти, казки, історії, сортувати і т.п
    Якщо не вікно, то невелика дошка для ліпки.
    Всякі дрібні збірки завдань. Нам завжди канали. Пару за різним принципом.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В нас в старшого (3.9) якийсь новий "бзік". Може розплакатися чи рознервуватися від того що не знає, що вибрати.
    Наприклад, гуляємо, стрибає в глибокій калюжі і вже збираємося іти додому. Стрибає скільки хоче, я не підганяю, стою і дивлюся. Тут питає чи ще стрибати чи вже іти. Я (як завжди, в колишні часи істерик допомагало) кажу "як хочеш", що можна ще стрибати, а якщо хоче додому, то ідемо. І тут починається плач "я не знаю, я не знаю як хооочу".
    Або гуляємо, катається на самокаті, питаю "куди їдемо далі? Туди чи сюди" і знову бачу його розгубленість і дратівливість від того, що він не знає, куди хоче. Ок, вибираю я і все спокійно - їде і не нервується.
    І таких прикладів багато за останній тиждень. Фраза з сльозами в очах "я не знаю" стала дуже частим гостем. То вікове? Чи забагато вибору я давала йому до того і йому надоїло? Бо колись йому то якраз дуже подобалося, що його питають, дають можливість вибрати, от я і привикла по можливості так робити. В принципі то зовсім не проблема, вирішую тепер сама, але цікаво чи в когось ще таке було:)
     
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Діти потребують і рамок, дуже. Я би додала більше керованості, просто зменшила б такі ситуації з вибором, замінивши на прості вказівки/проговорення, що ми зараз будемо робити.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Зараз поки цей період, так і стараюся робити. Повторюся, це не проблема, я швидко на неї зреагувала і зрозуміла. Мені просто цікаво "докопатися" в чому суть такої переміни.
    Я і так постійно проговорюю, що ми будемо робити, інакше в нас не діє. В нас дуже багато "домовлянь", і в них я бачу результат, бо колись це була страшна категоричність з його сторони на майже все, а зараз дуже подорослішав в тому плані. Якщо домовитися, то мало що "банить".
    А рамки були і є, в нього ж не вседозволеність, просто йому дуже подобалося, що він може вибирати (я ж давала такі варіанти, що обидва прийнятні). А мені подобається, коли батьки не все вирішують за дітей, а прислухаються до їх побажань і настрою - сприймають за особистість з власними бажаннямм. Так, для деяких батьків це мабуть залояльно)
    Та й в період 2-3 роки така тактика була спасінням. Він не вдягався, поки я не розкладала декілька варіантів "луку" і він не обирав в чому іти.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я не мала на увазі вседозволеність, це вже зовсім крайність, але навіть в дрібницях баланс може порушуватись, то на наш погляд обрати шкарпетки - це рутинна дрібниця, а для дитини - це ментальна робота. Думаю, ті хто важко вибирає, зрозуміють, як в магазині, наприклад, не можеш обрати з двох подібних речей - і такі ситуації справді втомлюючі.
    Припускаю, що могло змінитись - можливо він став більше бачити загальну картину: одночасно розуміє, що матиме те, що вибере, натомість інше втратить, от його і розриває від протилежних почуттів. А в 2 роки такі роздуми "технічно" неможливі)
    Паростки відповідальності, щось з цієї опери.


    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    О, дякую. Власне десь таке і відчуваю, бо така реакція в тих ситуаціях була, де усі варіанти бажані або схожі. Там, де він впевнений, далі чітко обирає сам.


    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  14. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Miss Sixty , мій не мав таких реакцій. Зважте ще нате, що він - старший брат. А це - додаткова відповідальність. І,якщо дитині притаманні риси відповідальності, то це може просто підсилити відчуття.А дати раду з ними ,ще не може, тому і розпач.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  16. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в нас мабуть був лайтовий період заперечень. тепер на все-все-все -відповідь-ні) і без пояснень чому)
     
  17. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Напевне сюди ))
    Задумалась над купівлею дитячого набору. Поділіться, будь ласка, досвідом - наскільки необхідним є балдахін? Яку практичну функцію він виконує?
     
  18. Melian

    Melian Well-Known Member

    Як на мене, він суто як прикраса. Ми балдахін не купляли, бо в ньому бачу більше мінусів, ніж плюсів - більше пилезбірник, ніж функціональна річ, прати/сушити його трохи незручно, ліжко у нас стояло далеко від вікна, тож на дитину сонце й так не попадало, як не як, тканина затримує циркуляцію повітря. На практиці виявилось, що й ліжечко до 2-ох років нам було не надто потрібне, не кажучи вже про подушки, ковдри і балдахіни)))

    Надіслано від мого meizu M8, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Зі старшою я мала такий набір. Ще з самого народження дитини облаштувала ліжечко з боковинками і балдахіном. Провисіла та краса тижні два, добре, що пофоткати встигли напам'ять:girl_haha:Дитина там практично не лежала, хіба, коли мені треба було відійти від неї. Комарі нам були не страшні, бо є москітні сітки на вікнах. В кого нема - балдахін - хороший захист від комарів. Ну і пилозбірник звичайно. Знімати-прати-прасувати-вішати треба часто, а я лінива. Тому попрала один раз і віддала родичам, які теж дуже хотіли балдахін:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Якраз сьогодні зрозуміла, що ліжечко стає необхідне, коли відлучаєш дитину від ГВ. Моя в ньому спить буквально 3-5 раз. Боковина знята, ніби й разом, але й окремо). І от зараз доня б кайфонула від того балдахіну, бо дуже любить різні хатки-схованки. Щось типу такого свого маленького куточку. Ну але ми його не купували, і вже не будемо.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1