Басейни Львова і як в них навчитися плавати

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Грильяжка, 7 Червень 2009.

?

А ви вмієте плавати?

  1. вмію, плаваю доволі часто

    17,9%
  2. вмію, але плаваю рідко

    44,1%
  3. не вмію, але вчуся

    5,5%
  4. не вмію, але мрію навчитися

    30,6%
  5. не вмію й не хочу вміти

    1,8%
  1. Zemlychka

    Zemlychka миється в бані

    Я вот научилась очень просто, просто прыгнула с лодки и поплыла))
     
  2. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Хто зараз ходить до басейну в Аквапарку? Яка там ситуація з чистотою води на даний час?
     
  3. YuryGRV

    YuryGRV New Member

    Ви праві і дуже сміливі. Не всі такі відчайдухи, як Ви. Достатньо стрибнути у воду і розслабитися на глибокій воді, щоб просто лягти і відпочивати на поверхні, тому що людске тіло має меншу щільність, ніж вода. Особливо з повітрям у легенях. Але більшість, хто не вміє плавати, інстиктивно боїться це робити. В тому декілька причин.

    Перша причина - час від часу обличчя може опинитися під поверхньою води і, відповідно, в ніс попадає вода, так як там нема клапанів, які б ми могли перекрити. Це викликає неприємні відчуття.
    Вихід тут дуже простий - видихати через ніс. Стисле повітря, що утворюється, витискає воду з носу. Одна з перших вправ і полягає в тому, щоб навчитися видихати у воду, щоб не попадала вода ні у рот ні у ніс.

    Друга причина, що відлякує початківців - у воді тіло прагне перевернутися в горизонтальне положення (виникає виштовхувальна сила, центр дії якої у вертикальному стані не співпадає з центром ваги). Після попадання в горизонтальне положення початківець не знає, як встати на мілкій частині басейну.
    Вихід - навитися вставати з горизонтального положення з лежання на грудях, а потім - з лежання на спині.

    Як тільки початківець позбудеться цих двох причин страху, у нього з'являється певна впевненість і після того його можна вчити плавати на мілкої частині.
    Щоб початківець набув впевненість і в плаванні на глибокій частині, потрібно, щоб він поупражнявся в діставанні дна рукою на мілкої частині басейну з поступовим збільшенням глибини. Наступна вправа - почати стрибати на мілкої частині басейну, а потім і на глибокій частині. Після освоєння цих вправ початківець остаточно придбає Вашу сміливість і може почати вчитися як Ви.

    А Ви, маючі таку сміливість, одним махом пройшли всі ці етапи. Прийміть мою повагу...
     
  4. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    @YuryGRV пане Юрій, ви як тренер проводите індивідуальні заняття? (я так зрозуміла Starfit у Винниках) я вагітна але не вмію ще досі плавати, але дуже хочу навчитись.
    Чи це вже запізно?
     
  5. YuryGRV

    YuryGRV New Member

    Добрий день. Навчитися плавати ніколи не пізно. Можна починати навіть після 80 років. Але якщо Ви вагітні потрібно прокосультуватися у лікаря - чи можна вам в такому стані. Якщо за станом здоров'я лікар Вам дозволить, заняття допоможе тримати м'язи в тонусі та посприяє рухливості в суглобах, що позитивно відіб'ється для Вас і для майбутньої дитини при її народжені. Крім того позитивні емоції, які Ви будете отримувати при навчанні, дуже корисні будуть Вашій майбутній дитині.
     
  6. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчатка підкажіть будь ласка які є басейни робочі на сихові? За дельфін знаю. Може є в школах 96 чи 84? Буду вдячна за відповідь.

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, хтось ходить в Золоту Рибку на Південному? Як вам?
     
  8. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Дівчата, хто водить діток в "Софію" на плавання - цікавлять умови, ціна й тренери, до кого краще, й чи важко взагалі попасти?..Які ще є варіанти плавання в центрі?
     
  9. phobika

    phobika Well-Known Member

    А в ЛегендаСПА хтось був? Цікавить, які там умови - вода, басейн і тд.
     
  10. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Сина водила туди, правда давно. Почали 8 років назад, і плавав там певно 4 роки, потім перейшов в Аквапарк, тепер на СКА. Можу порадити Клуннікову Марію, якщо вона там ще працює, потім ми перейшли до неї в групу в Аквапарк, вона там теж працює. Чудова людина. При розмові спецефічна, не сюсюкається, але мені таке в кайф. Спеціаліст дуже толковий, кому радила, всім сподобалась. І дітям теж подобається. Після першого заняття син навчився лежати на воді зірочкою, після 3 заняття вже міг проплисти кілька метрів. Організовує поїздки в Болгарію, в Карпати. Цін на то все вже не знаю.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Яка активна в нас тема.

    В мене питання чи хтось користується затичками для вух, коли плаває. Бо в мене є, але я щось не можу до них приноровитись. Може я їх якось неправильно затикаю.
     
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    Я часом беру, як вода потрапляє в вуха в мене паніка.@Orman, у вас гумові чи такі типу поролону?
     
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Силіконові.
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2019 ---
    Мені не дискомфортна вода у вухах, але позавчора при +1 вухам було трохи холоднувато, коли вода позатікала.
     
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    мене від того холоднувато і шапка на вулиці не рятує, а потім то в мігрень переростає. Я маю ті, які в спіральку треба скручувати, мені нормально.
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Наш товариш, який вже 12 років практикуючий реабілітолог в Європі, радить обов"язково використовувати затички всім, в кого були/бувають отити чи інші неприємності з вухами.
    І він же радить всім абсолютно плавати з трубкою (щоб не вигулькувати з води для набору повітря в легені).
    В Європі це вже набирає поголовного характеру, бо доведено, що рух шийного відділу хребта, коли людина ковтає повітря при плавання, нівелює всю користь самого плавання для опорно-рухового апарату.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я теж помітила популяризацію плавання з трубкою. Але при правильній техніці немає «такого» руху голови. Особливо на спині чи кролем.
     
  17. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Може остеопат/реабілітолог "всім" рекомендує трубку тому, що не бачить, чи в клієнта правильна техніка.
    Не знаю. Але "наш" (якому довіряю на 100:wacko: казав плавати з трубкою, ми його слухаємось.
     
    • Корисно Корисно x 1
  18. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Дівчата, може, хтось тут ходить у басейн Спортлайфу на Героїв Упа і може поділитися інформацією? Цікавить все, що можна. Мала моя, 15 років, плавати не вміє взагалі. Захотіла навчитися. Нам сказали, що крім купівлі клубної картки треба буде ще окремо оплатити певну кількість занять з тренером, аби елементарно навчити дитину триматися на воді. Ну з тим зрозуміло. Але хочеться запитати, чи підійде 15-річній дитині дорослий басейн, які аксесуари потрібні, крім купальника, і в якій кількості, який там порядок заходу-виходу, послідовність і т.д. Або якщо хтось ходить ще кудись на плавання, теж хотіла б з перших вуст дізнатися, що воно таке і з чим його їдять.
     
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я ходила не на Героїв УПА, а на Сихові. В басейні під кутом дно. Який зріст в дочки? Я зі своїми 1,56 там стояла. Крім купальника потрібні резинові тапочки, шапочка, окуляри чи маска для плавання, рушник, засоби гігієни, фен там є, але можна взяти свій. Потрібна довідка від лікаря, що здорова і жінкам від гінеколога. Вашій дочці мабуть буде достатньо просто від лікаря. Можливо ще надувні нарукавники, щоб не страшно, але то вже з тренером говорити треба. Порядок заходу-виходу: зайшла на рецепцію, їй дали ключик від шафки, пішла через турникет, пікнула картку, зайшла, переодягнулась, сходила в душ і пішла в басейн. Назад все те саме в зворотньому порядку, крім турникета, при виході картка не потрібна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    160 см
    А які треба засоби гігієни?