У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

  1. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Вибачте, але як на мене це якийсь маразматичний стереотип. Та не має значення вік для народження дитини, можна і в 45 дати фору всім "аля сучасним мамочкам". І про яке обмеження часу може йти мова, якщо зараз тм живеш тепепішнім з дітьми, уявляючи Ваше і їхнє майбутнє. А щоб Тебе запам"ятали, не обов"язково до 3 покоління чекати.

    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2019 ---
    Ідентично, так і я, народила малого в 26 років. Думала, що за 1-2 роки, знов в декрет піти, але не вийшло так як хотілося. Зараз мені 36 і я все ще надіюся, а може... І в носі я мала, так куда Тобі вже, та вже маєш одного,та вік не той))). Я офігенна маманька буду!!
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Your Princess

    Your Princess Well-Known Member

    Як би вам ця тема реально була актуальна, то ви читали і не тільки 107 сторінок, 107 тисяч, щоб зрозуміти як люди переживають ту чи іншу ситуацію, спитали би поради і так далі.

    Я теж можу зайти в будь-яку іншу тему форуму і так само написати, що тема не є коректною, або для чого її ''розсосолювати'' аж так багато. Так смішно іноді слухати тих філологів :D

    п.с. я теж філолог.
     
    Останнє редагування: 7 Лютий 2019
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  3. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Вибачте, але ця тема стає виставкою ярликів. Та файно, що ви народили в 26 і маєте такі погляди. Я народила в 24, 26 і 28 (може ще колись народжу, хз), але я не проти побачити внуків, правнуків і так далі і не вважаю це ніяким стереотипом. Це зараз всі такі сучасні, незалежні, "я окремо, діти окремо" - оце теж черговий стереотип, який зміниться чимось новеньким через пару десятків років. Наприклад, стане взагалі немодно народжувати. Одна справа бути мимрою і все життя нудити "я всьо заради дітей, всьо заради внуків, і правнуків всім вибавлю", а інша просто хотіти бути в житті тих нащадків і бачити їх. В мене часом враження , що всі себе уявляють в 90 англійською королевою - такою напудреною, з кучериками і за кермом рейнджровера. Їй то дійсно наплювати на присутність дітей, вони в неї для конкретної цілі народжені і вона без них має чим в житті зайнятися. Але скільки зараз стареньких людей в такому віці не можуть ходити, живуть в домах перестарілих, чекають тих візитів дітей, а їх нема. Чомусь всі себе уявляють в 60-70 років танцюючими, подорожуючими, такими, що мають мільйон хоббі і достатньо грошей для реалізації. Дай Бог, така старість є великим щастям, але, імхо, це лише гарна картинка, з розряду тих, де миле немовля чемно спить всю ніч і усміхається, бо йому дали суперліки від коліків. Старість буває різна, як і материнство. І я вважаю цілком нормальним для людини, яка народилася в 40-річної мами і досить рано її втратила, бути прихильником ранішого, за можливості, народження дітей. В моїй родині, до речі, всі жінки аж до 6 покоління (про яких я знаю), жили по 90-100 років. Моя прабабця народила мою бабцю (8 дитину) в 42 роки і ще бавила мене і мого двоюрідного брата (наймолодшого правнука), а також дожила до народження праправнуків (від найстаршої дочки). На тривалість життя точно лише Божа воля. Але реально, стільки вже ярликів в цій темі навішано, що аж сумно.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    І я вам цього щиро бажаю)))
    А порад не даю нікому - кожен має свій розум, свого птаха і планує життя з висоти власного польоту:girl_smile: І матерІ, в яких 7-10діток - ясно, що не народять останнього мацьопика в 30р, щоб втілити чиюсь маразматичну концепцію.
     
    Останнє редагування: 7 Лютий 2019
  6. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    То ви так жартуєте?:girl_smile:
    Що таке 38 років?
    Моя родичка минулого року народила у 38 другу дитину (першу - в 29); однокласника моєї малої мама народила в неповних 45; мою сусідку мама народила в 41 рік, маючи двох дорослих дітей; моя знайома народила другу дитину в 41 рік (першу - в 23); нарешті, Джанет Джексон народила першу дитину в 50 років. Тим дітям не бракує нічого. Хочете - плануйте сміливо!
    Може, й існує, але ніхто ніколи її не бачив (с) :girl_crazy:
    Ну от мені скоро 40. Яні виповнилося 15. Таке враження, що скільки б тої мудрості не було, толку мало. То як начитаєшся розумних книг про виховання дитятка і ніби вже вивчила в теорії, як реагувати на 200 різних випадків і так і робиш, а на практиці часом виходить із того всього великий пшик. Хто стикався з кризами 1 і 3 років, напевно, в курсі. А підліток - ну помножте кризу 1-го року на три-чотири. :girl_impossible:
    Я теж філолог, і мені таке в око не впадає)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2019 ---
    Погоджуюся. І так, всі ми люди і всі зі своїми поглядами на ситуацію.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Ні, бо я маю власну думку щодо цього питання і мені дивно як можна радитись з чужими людьми коли народжувати дітей.
     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Тобто "маразматичний стереотип" - це просто собі погляд. Так як вище пані назвала подібні обговорення ознакою "тупої" теми.
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2019 ---
    Мені дивно, як можна обговорювати, коли вперше спати з новим "ухажором", як вмовити чоловіка на інтим, а також частково дивним здається просити поради про крем для обличчя, бо я і так знаю, що підібрати його зможу лише на практиці. Йду понаписую, що всі ці теми тупі.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Смішно Смішно x 3
  10. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Та то не треба, щоб подобалося. Я вам наведу сучасніший приклад, якраз прочитала в новинах. Ведучий Оскара написав свій погляд на геїв в твітері. Все, він вже не ведучий. Його ще й вибачатися примушують. І Оскар залишився без ведучого. А він навіть не вживав термінів "тупі" або "маразматики" стосовно тих, кому так впирається в почуття "етіх саміх". І так, в Україні я поки що можу писати "етіх саміх" і казати, що це лише мій погляд.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Баян Баян x 2
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ги, то з усім так "просто", що в даний момент не актуально і конкретної людини не зачіпає. "
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Смішно Смішно x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба


    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2019 ---
    Хдє, хдє думки?
    Скажіть мені щось, я жду.
     
    Останнє редагування: 7 Лютий 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  15. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Your Princess

    Your Princess Well-Known Member

    Це чудово. У нас всіх є власна думка, але якщо створені форуми, де ми можемо поділитися, розповісти, порадити, це класно. Мені особисто навіть цікаво послухати думки інших людей, старший за мене, з більшим досвідом.
     
  17. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    То нащо заходити в цю тему? Якщо мене щось не цікавить, я проходжу мимо. І не обов’язково зазначати, що тема, яка цікавить інших людей, тупа (чи жартома, чи серйозно).
    Від теми можна відписатися, раз вам так оповіщення заважають. Але вони би і не приходили, якби ви не писали різкостей в очікуванні тапок в свою сторону.
    І хоч я вже не мамочка в декреті, дозвольте мамочкам (до речі, це звернення серед мамських груп у фб вважається грубим і нетолерантним) в декреті самим вирішувати чим їм займатися.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Не подобається Не подобається x 1
  18. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    А ще хочу Вам розказати таке. Коли я завагітніла вдруге - в мене був шок. Ми не планували, я не хотіла, я мала інші плани, мені було просто СТРАШНО!!! Бо старший ще маленький (різниця між дітьми 3 роки), бо знов залипнути в декреті, бо тяжко, бо... ну тобто я теоретично хотіла другу дитинку, але ще не зараз, ще не готова і т.д. Але зараз :) яка я рада, що так вийшло ❤ мої коліжанки зараз хто планує друге, хто вагітні, хто народили недавно. А в мене дітки вже досить дорослі, вже бавляться разом, мені вже легше. І такі вони класні. І вже хочу третє :girl_in_dreams:
    І ще. Буквально вчора це обговорювали і почула таку фразу: ти можеш багато про що шкодувати в житті, але ти ніколи не пошкодуєш про те, що народила дитинку
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  19. Your Princess

    Your Princess Well-Known Member

    Як добре, що ви не шкодуєте, це найголовніше.

    Я так не люблю, коли йде щось не по плану...завжди все ретельно планую. В мене буде стрес, мабуть, якщо так станеться.
     
  20. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    Не погоджуються не дорівнює некоректно висловлюються
    ..............

    Я от власне подумала, якби зі мною трапилась вагітна несподзянка нехай і в 45р+ то для мене варіант один - гладити животик і чекати малюка, хоч це був би шок однозначно, але спеціально відкладати народження дітей в повній сім'ї на десь-колись мені не є близьким. 41-річна знайома, яка не була ще заміжня, цілком серйозно має намір після 45 народжувати сама, якщо до цього часу не познайомиться/одружиться з чоловіком. Вона поставила таку межу. Я от зі своєї шкури навіть теоретично не можу уявити чи чекала б так довго та й чи наважилась б на таке...
     
    Останнє редагування: 7 Лютий 2019