Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я от вас читаю, і пробую уявити що мене чекає) мій теж з тих дітей, хто притягає увагу до себе, і говорить голосніше в колективі, і тд.
    але мені наразі в голову не приходило його обмежувати і присікати, оскільки ми досить багато попрацювали над мовленням, воно нам не далося просто так
    ну і все більше моїх сумнівів, щодо школи з 6 чи 7 років розсіюються, для нашого випадку принаймі, бо я розумію що є випадки коли просто не варіант ще рік чекати
     
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А розкажіть мені про «не варіант». Колись всі йшли в 7 років і якось не було «варіантів».
    Старша дитина більше себе може контролювати.
    Мамі, звісно, може й легше - на 5 годин вона має спокій. Але у всього є ціна. І емоційно него такі діти можуть ще більші коники викидати з перестимуляції, а потім відключатись (директорка дуже просила не давати дітей в «майже шість», бо засинають на уроках).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    малий зараз ходить на підготовку. і спробуємо ще в одну школу, бо може такий вчитель попався, бо то капець потім в хаті....я розумію, що за пів року раптом він може стати готовий, але зараз він не готовий до підготовки в школі
     
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А скільки Михайлику?
     
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А що значить капець, і що за підготовка?

    Я в таких випадках не пробую новий гурток-розвивайки-підготовки, а відкочуюсь назад в щасливе бездумне дитинство. Поїв-поспав-покакав - от і молодець.
     
    • мімімі мімімі x 1
  7. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    А я читала трохи в інстаграмі різних прийомних мам. Такого аду нікому б не побажала. Це просто мегависнажлива щоденна праця. Прийомні діти часто таке творять, що "на голову не налазить". І виправлення їх триває роками. Ці мами теж і виснажуються і вигорають.

    Завела ритуали і добре. Вони працюють. Притримуйся і не думай віриш в це чи ні. Обійми дуже помічні для заспокоєння. Я своїх стараюсь обіймати, особливо тоді коли дуже мене бісять:girl_crazy:.
    Ще добре знайти спільне заняття яке буде подобатись в першу чергу тобі. В нас мені подобається читати дітям, деякі настольні ігри, розмальовки разом.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Година. В будокані. 2 рази в тиждень.
    Гризе пальці так, що кров капає. Сказала, що ходити буде тільки раз в тиждень, і ттепер то норм. Ліпше я його в ті дні на співи і малювання відведу, він хоть потім в хаті щось з того витворяє.
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ми от місяць тут таки пішли на "гурток" (типу підготовка до школи, яка ще й хвалиться що "у нас майже програма 1-го класу" ) Займаються по 3 год - письмо, читання, малювання, пісні, якась англійська і ще щось-там (в різні дні в різному поєднанні). Влад довольний як слоньо - мучає всіх вдома ввечері "звуковими схемами слів" (вгадайте, що то за слово я намалював)і т.д. Щось-там на занятті йому не виходило з пластиліну ліпити - то плакав і психував, але, наче, дала вчителька собі з ним раду, коли всі читають склади - йому дозволили читати іншу книжку в цей час . Ясно, що то 3 уроки а не 5, і не щодня, але я реально не уявляю чим то ще рік з ним займатися вдома щоб не йти в школу в "майже 6" :pardon:Можна сказати, утвердилася наразі в своїй думці. Бо ті дні, що ходить в обід на гурток - значно спокійніше проходять йому потім ввечері (ну і мені ясно :girl_crazy:).
    Я злосна мама і те, що мені не подобається категорично - не граюся взагалі. Якщо просить гратися з ним машинками - максимум сидячи на дивані можу йому придумати маршрут для тих машинок чи що їм треба побудувати - гараж-заправку-гору, але повзати-їздити - нє-нє-нє :girl_smile:Тому в нас є настольні ігри, карти-енциклопедії, пазли, розмальовки, клепання листівок всім бабусям до всіх свят, нарізання вінегрету і т.д :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  10. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Ну ти вважай, щоб потім не шкодувала. Мій Дімон активний, шустрий, колективний. Всюди швидко прилаштується. Я мала сумніви чи віддавати його в школу в 6 років. І чесно, трохи шкодую. Він власне емоційно дуже виснажується, особливо після п"яти уроків. І я ледь не щодня від нього вигрібаю поки він випустить пар. Мені з ним дуже складно з народження. В нього неможливо вияснити, що сталось і що йому не так поки він не викричиться до втрати голосу. І ніякі психологічні прийоми, проговорення і вияснення на нього не діяли і не діють.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Натуля, а що психолог казав на передвересневій співбесіді?
    Не то , щоб я дуже довіряла шкільним психологам, але якесь зерно в тім є.
    Мій емоційний, але логічний. Я не вигрібаю після школи... Єдине, то він таки до вечора змучується. Бо ще до літа спав в обід. Тому засинає від 20.30-21.30.
    А так, то особливих змін в поведінці дома нема.
     
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Він хоче вчитися, дуже голодни до нової інформації(якщо не давати "корисну їжу", то залпом пхає в себе все підряд - запам"ятовує всі реклами (і написані десь і раз почуті), вивчив знаки зодіаку з бабиного гороскопу і навчився їх малювати :girl_haha:, цілі шматки мультиків з ютуб-каналу "цікава наука" цитує (хоч я вже дуже обмежую їх перегляд) в недільну школу он тут пішов - теж радий, бо щось нове розказують... В мене фантазії не вистачає чим йому ще ту голову зайняти щоб не шкільною програмою :scratch_one-s_head:
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  13. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    В Діми в загальному теж немає змін в поведінці. Лише після самої школи частенько влаштовує істерику. Викричиться і заспокоїться.
    Співбесід в школі не було. А шкільні психологи в нас мінялись і толку з них ніякого не було. Я мала надію, що може з Антоном мені допоможуть. Нє, не помогли
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Не дусиш їх при тому)? Мені часто хочеться))). Але то так, по секрету.
    Якось давним давно мене зачепив вислів подруги. В неї досить яктивний був малюк, мій досить спокійний і покладистий. Чемний). І от вона каже: «не люблю дітей як тепле масло». Зараз маємо доньок. Ситуація обернена. Часто згадую ті її слова і хочеться спитати знову про її відношення до «теплого масла». Але поки не питаю.
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Merry

    Merry Well-Known Member

    Якщо він вже читає, то різні дитячі енциклопедії. Це не зашкодить, бо в молодших класах мало що з того і вчать.
     
  16. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 29 Грудень 2018
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Як щодо шахів? Такому кмітливому можуть сподобатися. Навіть на телефоні можна дати побавитися, якщо мамі вже голова від них пухне (як мені)
     
  18. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Душу канєшно:girl_crazy:.Я ще приговорюю "іди сюди, пообіймаю тебе бо маму дуже бісить твоя поведінка":girl_cool:. Але насправді, дуже попускає після проговорення свого роздратування і обіймів. :girl_flag_of_truce:
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 1
  19. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Маємо ситуацію: найближчим часом мені треба буде повністю самій займатися дітьми. Старшого возити в школу (центр) ,потім в обід забирати, можливо, заводити на гуртки (залежно від дня тижня), ввечері додому (інколи дуже ввечері).
    Як би то все з 7-ми місячною дитиною організувати, щоб обом дітям було максимально комфортно?
     
  20. matematyka

    matematyka Well-Known Member

    Маємо гурток іноземної мови субота-неділя в старшої в центрі. Може Вам наш досвід знадобиться.
    Зранку мені треба на 30 хв більше збиратись, через молодшу (7 місяців). Отже, встаєте з запасом часу.
    В центр ми добираємось на маршрутках, тому слінг-шарф+слінгокурка+багаторазовий підгузник - наші помічники.
    Доки старша на заняттях, я йду в будь-яке кафе на каву, бо сидіти на одно місці в приміщенні гуртка малеча не хоче.
    В кафе, якщо вона спить, то рай. Насолоджуюсь капучіно. Якщо прокинулась, то більше 15 хв не витримає сидіти на моїх колінах. Може ссати груди, якщо голодна. Бувало в туалеті в кафе вдавалось її висиджувати, бо дуже вовтузиться, як хоче пісяти.
    Якщо є ще вільний час, то йдемо гуляти центром. Коли ми гуляємо вона спокійна, може заснути, основне мені потрібно ходити, рухатись, і зовсім не важливо, чи йти вулицею чи в магазині.
     
    Останнє редагування: 21 Січень 2019