Ваші сусіди - ваша біда

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Gala, 16 Вересень 2008.

  1. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @marianast
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Ой дівчата, що ви наробили своїми дописами про голих сусідів та голих дідів:girl_impossible::girl_crazy:Я от щойно прочитала замість "Йога для тіла і душі"- Йога для діда і душі:girl_haha:.
    На щастя таких сусідів не маю, навіть не знаю як би реагувала на таке сусідство. Але на відпочинку певно б попросила інший номер. Одне діло молодий мужчина в костюмі Адама, і зовсім інше старий дід.:girl_crazy:Хоча то напевно було дуже веселе видовище:haha:.
     
    • Смішно Смішно x 3
  3. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 3
  4. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    О, у нас назріває конфлікт. Сусід (наші забори на відстані десь 10м) щодня-через день палять листя. Протягом місяця. Мо, більше. Періодично то там, то сям по селу палять - але тут чоловік звернув увагу, що сусід в цьому плані постоянєн і стабілєн.
    Позавчора ходив з дітьми, ледь достукались - забор реально 4метровий і території є, певно, гектар.
    Відкрила бабулька (вона живе з сином і, схоже, у них проживають старенькі садівники). Побідкалась "ой, що ж то з листям робити?...". Чоловік порадив, що.
    Ну ок.
    Після того палити вдень перестали. З тих пір палять...вночі. Поліція не може доїхати, вже 2 виклики робили.
    Треба щось міняти з тими паліннями, най би його...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ми ще не переселились, але недавно проїжджала мимо сусідської хати, теж палили:girl_sad:В нас такий тупіковий дачний кооператив, що поліції важко буде знайти дорогу. Якийсь соціальний ролик би запустили на телебаченні про шкоду паленого листя і користь компостів.
     
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    То нічого не дасть! Та стара гвардія то не сприймає за істину. Вони ж всі дивляться новини і чують як то є шкідливо і... палять аж гай шумить. Я тут обкладена такими сусідами зі всіх сторін. То як боротись з вітряками. Але найгірший аргумент проти мене - це те, що палять чоловіка батьки. І ми ніяк не можемо їм довести ту шкідливість. От всі палять і живі. Мене реально трясе від того. Тим більше, що колись малий мав передастматичний стан. Та то на них не діє. Реально усім в ср..ці та шкідливість! Ну бо то порядні галицькі гусподарі, і як то в них листя буде лежати та гнити... Про компостери нє, не чули, і чути ніхто не хоче. Зачєм??? Легше купити сірники і спалити. Ех, пєчалька.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    як варіант розказати що листя дуже хороший компост і можна зекономити на добривах, якщо садять якусь городину - то розказати що там якась Ваша знайома завжди листя в город закопує і має гарний врожай.
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Те і говорив. (Ми теж палили разів 5 весною і літом, розчищали ділянку (у нас зона лісу, то було всякого гілля, пеньки..), траву і листя - в яму). Але ж кожен день...Навіть пропонував біля нашого забору його складувати (між нами такий тупик..дивне розмежування ділянок.
    А бабуля все "ой, що ж то буде... я сама он дихаю тим смородом... от 40 років маю педагогічного стажу, а онуків нема...всі ж палять..."
    До відома, на отому їхньому гектарі - грандіозний будинок, поки без фасалу і деякі вікна забиті просто осб-плитами. Проте ділянка - тотальний гарний рівненький зелений газон. За яким доглядають садівники (певно, косять і палять). Живе бабуля з синочком - дядьком років за 40.
     
  9. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Листя..паління..дим.. Це хоч лише восени.. А от "перелив септиків" - це жесть! Правда мало сусідів цим грішать..., але кумедно коли це роблять вночі... ну десь так година 23...тобто ж розуміють, що фігню роблять.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  10. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    У нас весело. Під нами живе неадекват, який лупить сковорідкою в стіну. В будь-який зручний йому час доби. Сину його на то плювати - син собі п'є. Управи на то ніхто наразі не знайшов :sad: От що в такій ситуації можна зробити?!
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  11. Siania

    Siania Love Life

    Нічого((( в нас в підїзді є такий неадекват. Колись ‚напав‘ на мене з собакою, вдарив собаку мою, потім мене, але дуже легенько. Я викликала поліцію, написала заяву. Слідчий сказав, що можуть відправити напримусове лікування, якщо будуть серйозні тілесні ушкодження. Потім від сусідів, які живуть над ним, дізналась, що він бушує вночі. Б‘є посуду, тягає меблі, кричить. Інші казали, що бачили його з ножем. І неможливо нічого зробити. Мені шкода його, молодий хлопець, нікому нема діла до нього, мама закордоном, батько алкоголік. Він зазвичай нормально виглядає, а іноді щось заходить.
    Вихід один - переїзд(((
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    та то не вихід. Вар"яти є всюди. І то ще дуже добре, якщо на під"їзд тільки 1 чи 2 квартири проблемних. Навіть, якщо ти будеш жити у власному будинку, сусіди таки будуть. Хіба десь в "далекі гори".
    Моя коліжанка, після того, як почала працювати бухгалтером ОСББ в своєму будинку прозріла і в один прекрасний день видала, що її світ рухнув і вона побачила в якому дурдомі живе. Поки з сусідами відносини були "добрий день і до побачення", то тільки 3 проблемних квартири було на 16 поверховий будинок. Зараз, коли постійно потрібні довідки, квитанції і т.д. вона отримала культурний шок. І справа навіть не в беспардонному гупанні в двері в 7 ранку чи 1 ночі бо треба довідку, це - квіточки.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчата, з моєю сусідкою зверху мало хто може конкурувати :girl_crazy:

    Вона вже нас і підтоплювала (добре, що до ремонту), і пожежа в неї в кухні була (мій чоловік бігав між пожежниками і благав, щоб гасили як хочуть, тільки не заливали піною, бо хана нашому ремонту була би).
    Цього року пані переобладнали систему опалення - приєднали балкон до кімнати, винесли батарею на балкон, і з"єднали гнучким металевим шлангом (таким, як для змішувачів). Підозрюю, що гнучкий шланг для того, щоб зробити собі а-ля підігрів підлоги за рахунок теплої води в трубах (але вона ж не признається).
    Діаметр того шланга вдвічі менший за діаметр труби, яка має використовуватися для батарей.
    Коли на початку жовтня похолодало, і в кухні потепліли батареї, в кімнаті наші батареї залишилися холодними.
    Місяць ми і сусіди видзвонювали по ЖЕКах, гарячих лініях, аварійка приїздила не раз - ніц не допомогло.
    Минулої (зюзяної) суботи мій чоловік не витримав і взявши з собою напарника (жильця нашого стояка) пішов по хатах з"ясовувати, чи ні в кого не перекритий кран.
    І з"ясувалася оця фігня з сусідчиними батареями.
    Було написано заяву в жек, але наша керівник жеку любить сісти одним "персиком" на 2 стільці. Чоловікові сказала, що розбереться, а тій бабі - що причина не в ній.
    Чоловік в мене впертий, пішов ще раз і написав заяву про те, що керівника жеку повідомлено про відомий йому факт переобладнання системи опалення в квартирі такій-то.
    Цього ж дня батареї потепліли.
    По факту місяць оплатимо за тепло, якого не було. Бо ж в будинок тепло постачалося.

    Впевнена, що просто підняли тиск в системі, але тепер хвилююся, щоб ті сусідчині шланги не зірвало посеред сезону, бо то всьо на нашу голову потече, в буквальному розумінні слова.
    А говорити там нема з ким, людина в повному неадекваті.
    Вона так верещала на мого чоловіка по телефону, що в нас в кімнаті можна було розібрати слова.

    В довершення до всього до жіночки кілька разів на тиждень приїздить **кхм** залицяльник (мій чоловік його трохи іншим словом називає, але то не для друку :girl_blush2:)
    То вони жеруться як кіт з собакою, і чомусь завжди ближче до півночі, коли ми вже мали б спати, а слухаємо їхні розборки.

    Фух, виговорилася.
     
    Останнє редагування: 19 Листопад 2018
    • Співчуваю Співчуваю x 15
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Бо вони вже зараз починають списувати будинки з балансу і їм все до лампочки. Так було в нас минулого тижня. Сусід нажалівся, що мій майстер забив каналізацію і сказав, що буде вимагати міняти треби по всьому стояку. Я сказала, що ок: в мене ще днів 10 стояк буде відкритий - йдіть міняйте. В ЖЕКу йому сказали, що будуть вживати заходи, а мені - що не мають часу дурницями займатися, бо в них своїх проблем вистачає.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    То вам ще повезло, бо наші ближче до четвертої ранку, то за стіною, а нижче них з пів восьмої, кожнісінького дня, я вже навіть будильник не ставлю, і так від тих криків прокинуся.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  16. jylanda

    jylanda занууууда

    Сказитися можна, годину тому дзвінок в двері, відкриваю, там кобіта починає мені кричати, що вона наша сусідка, що вона нам вже два днi підставляє під двері смітник, бо бачте в нас перед фасадом є декоративний кущ, з якого падає листя (уточню, кущ з таких, що не скидають листя на зиму. Вона викричалась погрожуючи кримінальним kодеkсом, кинула мені в двері той смітник і втекла. Я вдягнулася, вийшла, взяла той смітник і пішла з нею поговорити, вона вибігла як скажена, почала на мене верещати, що листя моє прибирає, а ми такі сволочі не здогадалися прийти і в неї на терасі прибрати. Вийшов її син, почав спочатку теж верещати, я говорила дуже спокійно, попросила мене вислухати. Пояснила, що не шуkаю конфліктів з сусідами, що варто просто спілкуватися, якщо є якась проблема, то ми її усунемо, але це не є причиною нападати так на мене. При тому, що жодного разу не було про це розмови. Влітку, коли ми були в відпустці, вона накинулася на мою свекруху, яка заїжджала до нас полити вазони, бо кілька гілок куща доросли до рівня її тераси. Після відпустки я сама пообрізала там всі гілки, зараз кущ закінчується за метр до її тераси, жодна гілка не виступає. Ще до того, під тим зловісним кущем пані розмістила свої старі жалюзі, чекала мабуть на приїзд сміттярки і вони їй псували вигляд її тераси. Я на те нічого не казала, бо мені в принципі не заважало, та й не хотіла простo її бачити після того нападу на свекруху. В результаті її ж син загнав її в хату, сказавши заспокоїтись, я сказала, що якщо він хоче поговорити, то може будь який момент постукати до нас і спокійно поговорити. Чесно кажучи, незважаючи на такий крик, я говорила дуже спокійно, але так знервувалася, аж мені серце закололо. Тепер не знаю чого чекати від такого придурка по сусідству...
     
    • Співчуваю Співчуваю x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  17. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @jylanda , скажіть їй,що все що вона вам "щебече"- ви записуєте на диктофон. І , навіть, ось цю дану фразу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    @jylanda думаю, Ви все правильно зробили. Простіть їй її слабкість перед гнівом.
     
  19. jylanda

    jylanda занууууда

    Та я зла не тримаю, просто такий неадеват, то жах. От надумала щось собі там, а ми маємо знати, що в неї на думці. Виявилося вона мала конфлікти зі всіма сусідами навколо
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member


    Дівчата, help! SOS!
    Наша історія має погане продовження.
    На минулому тижні ми ініціювали офіційну комісію, яка по всьому стояку фіксувала температуру батарей. Між нами і сусідкою зверху (тою, що переобладнала систему опалення) тепловтрата 10 градусів (при нормі ДО 2С)
    Сьогодні та дура (не можу інакше її назвати, даруйте) викликала сантехніка з ЖЕКу, щоб міняти трубу, бо розуміла, що після офіційної комісії якшо шо, вона по любому буде винна.
    Сантехнік перекрив опалення і від"єднав шланг від батарей і труби ЦО.
    Близько 18:00 додому прийшов з роботи ініціативний сусід, і почав виясняти, чому батарея повністю холодна.
    Не додзвонившись до керівника ЖЕКу і пройшовшись по всьому стояку (він стверджує, що йому наша сусідка дверей не відкрила, хоча точно в цей час була з сантехніком, бо тривав ремонт в її квартирі), спустився в підвал і відкрив систему опалення.
    З від"єднаної труби хлинула вода, і все нам в кімнату. Вода брудна, коричнева, в нас на світло-сірих шпалерах патьоки кольору гівна (пардоньтє).
    Добре, що сусідка була в хаті, вона підставляла ємності, сантехнік побіг перекрив опалення знову;
    Шпалери в нас миючі, чоловік в цей час якраз прийшов з роботи і по свіжому то відшурував, зараз стіна волога, завтра зранку буде зрозуміло, чи лишиться пляма. Також чоловік каже, що в сусідки все плавало, то ще чекаємо до ранку , на "сюрприз", який ще може просочитися.
    Ремонту рік :girl_cray:.

    ТЕПЕР ПИТАННЯ:
    1. Які я маю права і яких дій вживати до керівника ЖЕКу (за те, що не було оголошено про причину відсутності тепла і ремонтні роботи), до сусідки зверху і до того сусіда, який відкрив систему опалення, не пересвідчившись, що все безпечно?
    2. Чи міняється розклад, якщо завтра в мене на шпалерах сліду не буде, або буде мало помітний? (Ну не мав чоловік дати тому всьому засохнути, щоб мати доказ. Правильно зробив, що по свіжому тер)
    3. Зразу зазначу, що якщо лишиться слід, я б хотіла піднімати питання компенсації. Якщо сліду не буде, я все одно хочу, щоб винні халатні тупі люди понесли відповідальність. Я цього безкарно лишати не намірена.
    4. Якими заявами-документами підкріпитися?

    Начальниця ЖЕКу мете хвостом, заявляє про намір подавати заяву в поліцію на людину, яка відкрила кран опалення.
    Мій чоловік каже, що поступив би на місці того сусіда так само (попередньо зробивши все можливе, щоб з"ясувати причину відсутності тепла), і знаючи, хто відкрив кран, не має наміру "здавати" цю людину.

    Будь-ласка, порадьте-розрадьте, бо я так знервувалася, що аж мною трусить.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 16