Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

  1. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Але його реально здати самій, без хабарів. Ваш реально хотів хабаря. Моя коліжанка сама (!!!) здала іспит в лютому цього року, принципово ходила й перездавала. Але з такими вимогами, як були в неї, я не впевнена, чи сама б здала з першого разу. Вона мала запаркуватися заднім ходом у вузький "гараж", жодного разу не коригувавши рулем вперед (не можна під"їхати вперед), тобто це потрібно було зразу ідеально так стати, що тільки задом заїхати. Ну й ще купу приколів із включеним/виключеним світлофором на пульті (пульт схований в кишені інспектора). Вони як хочуть завалити - найдуть купу дрібних нюансів. Але вона таки вперлася й здала сама. Хоч і з перездачами. Казала, що таких принципових на всю групу було двоє.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    За 2 чи 3 раз?
    --- дописи об"єднано, 23 Травень 2018 ---
    Я запаркувалася, але заблизько.

    Йду почитаю вимоги. Незнання законів не звільняє від відповідальності, в цьому випадку, постояти за себе
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    За 2 разом здала
     
  4. Olessya

    Olessya Well-Known Member

    Та і хіба машини з реги їздять в мрев на іспит, щоб на них вчитися?
    Точно їздять, я два роки тому здавала з їх інструктором. Крім того машини Реги обладнані відеоспостереженням, тобто камера знімає не тільки те що зовні, але й те що в салоні. Це гарантує максимальну об'єктивність екзаменатора :) До речі, коли я здавала, ще не було майданчика, і паркуватися мені сказали не у гараж, а між реальними машинами.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, порадьте курси водінння в районі ашан сіті
     
  6. Nikassya

    Nikassya New Member

    Порадьте, будь ласка, курси водіння в районі Привокзального. Щоб можна було ходити після роботи десь так від 19:00.
     
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    :kisss::kisss::kisss::kisss: Напевно так склалися обставини - ти інструктор, я - перестрашене "нешофер". Чомусь. Я готова бути учнем. Права маю( все сама, якшо шо. Давно. в 2000). Якийсь дурнуватий досвід водіня теж +\-. Можна тлумити і кричати:connie_pull-pigtail
     
    • мімімі мімімі x 1
  8. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @flame, а я ? А мені тре?? Чи - "пізно Івасю до школи"...


     
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  9. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Виникла в мене сьогодні цікава дискусія щодо гальмування. Цікаво послухати думку, хто і як це робить (послідовність дій). Наприклад - рух в тянучці чи гальмування перед світлофором. Який алгоритм в кого - зчеплення + гальмо чи тільки гальмо + коробка передач на нейтральну? Кожен із учасників дискусії висунув багато аргументів за "свій" метод - мовляв, в першому варіанті швидше зноситься зчеплення, а в 2 - коробка передач, якщо весь час ставити на нейтральну.
     
  10. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    @Тетянка
    Я раніше писала про гальмування.
    Це ж відноситься і до тягнучок.
    Зимою ВЗАГАЛІ нейтралкою користуватися практично заборонено.
    Ну і якщо ти стоїш в корку і в тебе витиснуте постійно щеплення - рекомендую звернути увагу на миттєвий розхід пального :girl_crazy:
     
  11. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    От, пі......, мене навчено тормоз+щеплення. Чоловік мені мозг виїдає тою нейтральною!
    От тупо змушує її вмикати. А в мене мозок на етапі нейтралка і я їду тупо вимикається, нема в ньому наразі такого зв'язку. Він на мене виричиться за ту нейтральну, я переключу і все, далі ступор, що я маю робити.... Поооотім, вмикається мозок в потребі виживання, починає думати і от тоді я вже починаю розуміти, що далі робити, це реально певний час не контролюю ситуацію!
    Намагалась аргументувати, що якщо слизька/мокра дорога так же не можна робити (правда, та?) . Ігнорить. Ну та, він крутий і вміє їздити ідеально і орієнтується миттєво, а мені всі мої оті недоформовані рефлекси псує...
     
    Останнє редагування: 25 Жовтень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    і мене, 2 інструктори, один з них з "Реги".
    Плюс ще нарила таке на різних форумах, бо бачу, що це питання спірне
    1 джерело

    2
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Ото перше як написано (калічно), так і не піддається логіці.
    2-й варіант - так як книжка пише.
    Так, але щеплення повинно бути витиснутим мінімальну кількість часу (тобто при переключені передачі і при повному гальмуванні).
    Тоді машина контрольована.

    Щодо ударів ззаду. Завжди машина повинна (при стоянні на світофорі) бути на нейтралці. Якщо спереду нема машин а удар неминучий - гальма відпустити. Якщо спереду авто чи пішоходи - сісти максимально рівно і втиснути гальма в полік (тоді фізичні травми мінімальні).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  14. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    переді мною світлофор, червоний, скільки ще горітиме не відомо. Або виїзд з другорядної.
    Я їду щеплення +тормоз і потрохи зупиняюсь. Чоловік волає - нейтральна! Я вмикаю нейтральну. Вишу. Тоді починаю тормозити.
    По його тактиці, каГби, щеплення то і мінімальне, прикривався завжди псуванням останнього моїми методами. Вчора ввечері ото закидала цитатами і вуа-ля, виявляється, він боїться, що в мене нога ліва дрогне!!! Курча.
    З інструктором я відїздила щось 14 год.в навчанні і ще +- 6-8 в поїздках на здачі. Він височезний, тобто я розуміла по ногах чи він мене страхує педальками чи ніі я таки їздила сама. Любінська, Кульпарківська, Городоцька, Левандівка - це далеко не найспокійніші вулиці.
     
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я ще при навчанні мала ситуацію, коли на добряче мокрій дорозі перед пішохідним скидала таким чином десь з 40 км/год до нуля і машину понесло просто на людей. Інструктор вирулив, звичайно, але я після того ніколи так не роблю. Спочатку гальма, потім залежно від швидкості і ситуації нейтральна або (на мокрому) низька передача і догальмовую. Вивтиснене зчеплення - то та сама нейтральна, тільки небезпечніша.

    В мене смикнулася. На задній передачі, зупинив мене фундамент паркана) якби то було десь в місті, було б зовсім не смішно. А загалом, то або під чоловіка підлаштовуватися, або взагалі не їздити, коли він поруч. Бо в мене таке саме було плюс нагле вирубування передачі, коли я того не сподівалася.
     
  16. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    От написали, а враження, що то я написала. Або один чоловік на двох:dash1::hunter:. Не можу я поки їхати на нейтралці:facepalm:.
     
  17. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я перед світлофором вмикаю нейтралку і гальмами підкочуюся.
    В тягнучці (якщо така мертвякова, що прям через кожних пару метрів повна зупинка) то теж перша-підкотилася-нейтралка-гальма
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  18. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Паркан стоїть? Прости йому, що він там був. Ну і тому, хто його там вимурував теж прости =) А їздиш ти круто, паркан то так, досвід.
    В мене таке враження, що якщо я не послухаюсь, то він реально нагло вирубить передачу.
    Він мені машину не віддасть самій. Ніяким дивом. І вкрасти не вийде - вдень забирає ключі, а вночі парковка так запаркована, що я сама з неї не виїду, та й не заїду потім теж...
     
  19. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    стопудово вирубить :girl_crazy:. перевірено. такшо будьте готові до такого повороту подій.
     
    • Смішно Смішно x 2
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А ти гумористка:) паркан на місці, ніц йому не є. Але машину мені тепер теж не довіряють, гг. Мені насправді теж трохи стрьомно через те, бо ж на дорозі теж купа складних ситуацій, це не ок, так заплутатися в педальках. Але то трохи наслідок власне того, що три інструктори вчили по-різному і чоловік капає ще по-іншому. Я вже трохи наловчилася їздити так, щоб і мені добре, і чоловіка не злити, а тепер знов маю автопіст на невизначений термін, гг.