Клеєння пупка у малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем irkazijka, 17 Квітень 2016.

  1. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    десь до року часу, а то і до 2 може показатися. пасти коні - наше все. принаймі в нас була підозра, хірург сумнівався, хоч пупок випирав добряче, але щось там вони двоє шукали і сказали що напевно ні) так як дідівський метод клеєння кипячений 5 коп мені виглядав трохи нетойво, то пасли коні регулярно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. inluna

    inluna Member

    ми клеєли разів 5, ніби заховалась була грижа, але в 9 місяців вилізла знову. відносно 5 копійок, то хірург розказував всякі жахи, що вони потім ті копійки з живота добувають і таким краще не бавитись. правда не уявляю як та копійка може провалитись в живіт, хіба дуже вже пупкове кільце широке. ну і ще, чим швидше почнете клеїти, тим більша вірогідність що поможе. якщо почати в 3-5 місяців то вірогідність значно менша що поможе то клеєння.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    @Gloria Tempus то тобі так і сказали "пупкова грижа"? Бо нам на огляді в 1 місяць хірург щось казав про збільшене пупкове кільце, що треба частіше викладати на живіт (а ми дуже рідко так лежимо, не любить то діло, та й в основному спить, а бо хоче говорити, або хоче відбекнути повітря). І лише коли я запитала за можливі наслідки, згадав про пупкову грижу. От тепер думаю чи то вона зразу у всіх чи в нас ще її не було тоді.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  4. shemely

    shemely Member

    нам також клїли плстир, раза3-4 і дуже допомогло перед їдою класти на живіт(пасти коні) хоч на хвилинку, в хаті всі казала що я мачуха:girl_devil:, бо дитина їсти просить, а я все одна клала, лікар казав що то помогло
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Так і сказали, і так хірург написав в карточці. Власне, я сама помітила цю різку зміну. Тут ніби пупок, як пупок, а враз якийсь такий випираючий. Хірург сказав, що якщо натискати на пупок, а він вертається у таке випнуте положення, то вона.

    а ви коли почали клеїти? і в 9 місяців що робили?

    тобто пластир і коні пасти вам помогло й тепер немає грижі?
     
  6. inluna

    inluna Member

    клеїти почали пізно, щось в 4 місяці. там той пупок так добре вже випирав. ну а в 9 нічого не зробиш, чекали поки сам втянеться, а він не втянувся. біля 5 років зробили операцію. вона нескладна, ну але якби загальний наркоз теж нічого доброго.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. shemely

    shemely Member

    немає, і вже на другі відвідини лікар сказав що бачить прогрес по мязах, видно , що викладали
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Ми клеїли. Мав подразнення від пластиру, таке часто буває. Але я зразу побачила грижу і звернулась до хірурга заклеїти. Можливо тому допомогло з першого разу, більше не клеїли, грижа заховалась.
     
  9. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    А в якому віці це у вас було?
     
  10. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    1-2 міс, чесно, вже точно не пам'ятаю.
     
    Останнє редагування: 12 Жовтень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  11. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    В нас в 2 міс з'явилась, хоч малий не був дуже крикун, і спав завжди на животику. Клеїли, десь місяць, звичайним медичним паперовим пластиром. То пройшла, зараз майже 2роки малому, то все добре.

    Надіслано від мого m2, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    То якась печалька((( Я була готова до того, що прийдеться кілька раз поклеїти пупок і ту проблему ми якось вирішимо. Але після першого 10-денного клеєння я була шокована тим, в якому стані під пластирем стала шкіра маляти. Ми як відклеювали (дуже обережно і дуже помаленьку), то я сама плакала - все там було червоне, а в двох місцях ранки утворилися, от 4 день намагаюся то вигоїти. А хірург на те каже нині - почекаємо поки заживе, а потім знову заклеїмо! Як?! Я свідомо ще раз не підпишусь на те, щоб дитині так шкіру нищити. Воно ж таке маленьке, а тут такі рани поробилися. Щось я в розпачі. Не знаю, чи йти до іншого хірурга, чи просто викладати на животики, чи... Порадьте щось. У когось були такі реакції?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Gloria Tempus ми клеїли і не раз, але не було проблем. Пластир купували якийсь дорогущий пам'ятаю і бажано не мочити. Та,можливо, і залежить від тіла дитини.
    На животик викладайте обов'язково і не допускати закрепів бажано, сильного плачу, все, що провокує.
     
  14. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Та, власне, хірург сказав, що кращого пластира за цей нема, я питала, може, якийсь інший. Під час купання теж старалися не мочити, може, десь крайчик зволожився, не більше. На животик викладаємо, правда більше 5-7 хвилин не лежить. Також вже сильно не плаче через коліки, бо пішли на спад, лишилися тільки газики, ще трохи тужиться через них, але справляється переважно без плачу.
    Я просто розумію, що вдруге тим самим пластирем, який провокує у дитини таку реакцію, я не зможу заклеїти, бо можуть бути ще гірші наслідки для шкіри.