Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Початок теми тут
    ******************************

    Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.
     
    Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В коридорчику двері до ще однієї палати (можливо одномісної, не впевнена) і до душу/туалету. Пізніше ще зроблю фото. Але то я на 4 поверсі, так розумію в ще незапущеному відділенні (не післяпологове). А так то всі породіллі мають бути на 3 поверсі. Чи там аналогічні палати не знаю. [​IMG][​IMG][​IMG]

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 4
  3. Sunnylife

    Sunnylife Well-Known Member

    Так. там одномісна палата) Мене були в таку поселили після родів. 3 поверх був весь забитий, то теж лежала на 4-у поверсі.
    Мінус тієї палати, що про неї всі забувають(
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Зрештою, виглядає так само, як на 3-му. Я лежала в 1-місній, а з коридорчика (там де спільні душ/туалет) ще одні двері у двомісну. Може, фото не охопило, та в 1-місній ще був пеленальний столик та звичайний стіл.
    Про 1-місну я дуже просила свою лікарку, так як після КР. І вона навіть казала медперсоналу, що 2-гу ніч (то була найбільш критична) чоловік лишиться зі мною, але прийшла якась недобра тьотя увечері, викричалася на нас, щоб чоловік йшов геть. Проте медсестричка, яка мене колола, порадила залишитися тихенько. Ту одну ніч чоловік за мною був, всі наступні він приходив у час відвідування і залишався скільки вдень потрібно.
     
  5. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Розкажу тобі, що після дууже гарної подяки, як для пп, твоя лікарка дівчину на другий день перевела в вільну одномісну і сама запропонувала, щоб чоловік з нею ночував. Хоч в них потреби в цьому не було, лише сильне бажання:)
    А пеленального на 4 поверсі і нема, то ж не післяпологове віддділення. Там і боксів для немовлят нема, їх привозили після того, як поступала в палата породілля і потім забирали, як виписували.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Всіх дуже цікавить зараз Батальна. Сама ще нещодавно дуже чекала на будь-яку інформацію. Напишу своє загальне враження без прив'язки до перебігу пологів і конкретних лікарів.
    Отже, міф і стереотип, що Батальна дуже "дорога" для мене розвіяно. Все в наших головах і руках. Ніхто нічого не вимагає, в кишеню не заглядає. Просто є люди, які самі віддячують захмарними і незрозумілими сумами, є хто в міру своїх можливостей і бажань, а можливо є хтось, хто взагалі не віддячує (принаймні мені здалося це цілком реальним).
    Ми особисто не усім з чергової бригади, що приймала пологи, віддячились. Решті все на свій розсуд і залежно від їхнього ставлення і роботи в пологах. В палаті я лише заплатила 130 грн за вітамін К і 5 грн, коли робили БЦЖ і брали в малятка аналіз крові з ніжки (чи то за шприц, чи за що, але коли я дала 50 грн, бо не мала дрібних, мені чемно віддали решту). Ще в день виписки робили узд, запитали чи я маю гель (я звісно ж його не мала) і сказали дати 10 грн на гель. Знову ж таки я не мала дрібних, взяла з собою 50 грн, але в результаті і їх не дала - ніхто нічого не вимагав і не просив. Те саме, коли забирала довідки на виписку в палатної акушерки, вона попросила по можливості пару грн їм в касу, але я спустилася з іншого поверху і не мала з собою грошей, а в палаті дитина була сама з сусідкою, тому чесно сказала, що не маю з собою і якщо встигну ще можливо занесу, але не обіцяю:) Все адекватно сприймається. Дитячій теж дала чисто символічну суму, бо не бачила за що їй давати "стандартну". Так все без "перлів" і по суті. Але вона лише двічі оглянула дитину, дала загальні рекомендації щодо дієти на гв (з якими я і так не погоджуюся) і все. До гв дружні, сумішей ніхто не пропонував, прикладати новоспечених мам вчать і показують.
    Щодо харчування. Мені все було дуууже смачне. Досі скучаю за лікарняною їжею:)
    Щодо палат. Дуже зручно, що є душ і туалет (вода тепла цілодобово). В палаті ще додатково є умивальник. Єдине всіх дивує і персонал сам не знаю чому так, що не має взагалі дзеркал:) Прийшлося малюватися по камері на телефоні) Прибирають теж часто. Єдине ще немає штор чи жалюзі, то вдень в палатах дуже спекотно, а з відкритим вікном і тим, що хтось постійно заходить і не закриває двері, відчутні протяги.
    Відвідування з 10 до 12 і з 15 до 19.30, здається. Але я так зрозуміла, воно може бути і "гнучким" :)
    Якщо ви не в одномісній палаті, то будьте готові до постійних відвудувачів сусідок, є такі чоловіки і мами, що цілий день сидять і навіть сплять в палаті. Я мала аж 3 різні сусідки за ці 3 дні. Тому в тиші ви навряд чи будете.
    Ще нюанс, принаймні в мене був, в день виписки відправлють на узд, а воно на іншому поверсі і навіть може бути трохи черга, тому по можливості треба мати на кого залишити дитину. В мене в той день спеціально зранку чоловік приїхав, бо сусідки тоді якраз не було. А на медсестру якось залишати не хотілося.
    Щодо речей необхідних. В палату можна брати свою постіль, можна брати їхню. Багато хто мав свій термометр, я не брала, то одного разу давали, а іншого чуть не заставили вже і зараз іти в аптеку купляти (єдиний виняток не дуже привітного персоналу). Посуду треба мати свою. З медикаментів (списку "дитячого набору", маю на увазі) можна було і нічого не брати, ну крім рушничків, мила, туалетного паперу, вологих серветок. Рукавичками ніхто не користувався, хоч я виставила їх, але не наполягала словесно. Шприци, спирти, вати і т.п. не пригодилися. Чайника не брала. Фен чоловік привіз в день виписки і то сушила голову на загальному коридорі, бо в палаті спали діти, а в душі нема розетки.
    Щодо пологів і лікарів. Все залежить від вашої позиції, лікаря і готовності співпрацювати і домовлятися. Дуже все індивідуально і по-різному. Але такого щоб по замовчування всі лікарі були за природні пологи по протоколу, то точно не має. Все треба обговорювати (якщо є з ким:).
    Щодо родзалу. Теж дуже зручно, що є туалет і душ (хоч душем я так і не скористала). Шведської стінки нема, фітбол є і є манюній диванчик для партнера. В родзал треба мати свою постіль, принаймні мене запитали і я дала ту, що приготувала в палату, тому можете взяти дві простині на випадок, якщо забрудниться в пологах. Я мала з собою лише рукавички і одноразові пеленки, то акушерка дала чоловікові список, що докупити (рукавички іншого розміру, паперові рушнички, рідке мило, вата, шприц, 2 ампули окситоцину на 3 період, можливо ще щось, але з медикаментів нічого окрім того окситоцину). Вийшло 270 грн. Вже як народився малий, ще раз чоловік ходив купити кетгут, бо лікар вирішив зашити дві тріщинки і ампулу чогось там (обезболення думаю), то ще 100 грн. Все куплене стояло на столику, можна було забрати після пологів невикористане (мило, рушнички, вати і т.п.), але ми залишили.
    Ще щодо ктг напишу. В приймальній одразу стоїть апарат, слухають серцебиття. В родзалі акушерка час від часу постійно слухала. Єдине в них якийсь "напряг" з тими гелями, скрізь опустошені баночки і питають чи не маєте часом свого:)
    Ніби все описала з таких нюансів:)
     
    Останнє редагування: 16 Серпень 2018
    • Інформативно Інформативно x 12
    • Подобається Подобається x 8
    • Корисно Корисно x 1
  7. nataliya

    nataliya nti

    Може хто знає, чи пологовий на Мечнікова вже відкрився і коли закривають на промивку Джамбула (рапопорта)? Чи ті лікарі, якщо пологовий закрито працюють в інших пологових, чи ні?
     
  8. Jullietta

    Jullietta New Member

    Мечнікова відкривають 4 вересня, а Джамбула закривають 10 вересня.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Про пологи ще напишу, поки про пологовий. Батальна після ремонту, звісно, виглядає приємно. В приймальній крім оглядової є навіть гардероб :) КТГ в приймальній, але гель, схоже, дефіцит.
    В пологовому залі (першому) є душ і туалет, ну і все необхідне для пологів. З допоміжних снарядів у мене були хіба чоловік і те кріселко, що без сидіння.
    В палаті нас троє, на палату є умивальник і ванна кімната з умивальником, туалетом, душовим піддоном і шторкою. Піддон трохи нездало поставлений, мені в ванні бракує вішаків (але є сушка), питання чистоти туалету вирішую антисептичним розчином, нанесеним на серветку. Мило своє, розчин свій, рушники, звісно, теж. Сьогодні в палаті з'явилося дзеркало. Є три ліжка, 3 дитячі ліжечка, пеленальний столик, 3 тумбочки, 2 столики а ля письмові, 2 прості офісні крісла. Їжу приносять тричі, досить смачно. Звісно, потрібен свій посуд. Постіль теж в основному своя, але якби не було, то би знайшли, що постелити. Подушка і одіяло є.
    Відвідувачів пускають, виглядає, що без обмежень. Потрібен халат і бахіли.
    Найбільше мені подобається - то слухати, як розповідають про правильне прикладання, що обов'язково годувати грудьми хоча б рік, спостерігати за тим, як мама просить медсестер дитинку на ніч забрати, а вони дивуються "Як?!Ви ж годуєте!" і привозять вночі, щоб погодувала мама :)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 2
  10. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Один пеленальний столик на трьох?
    А письмові для чого?
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    обідати, певно... ну і щоб лікарям зручно було папери на огляді заповнювати :girl_haha:
     
  12. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Так, один пеленальний на трьох.
    Щодо письмових - то я їх зовнішні параметри так описала просто. Я ближній використовую замість тумбочки :) Також за ними цілком реально їсти :)
     
    • Креативно Креативно x 1
  13. nataliachita

    nataliachita Well-Known Member

    @Deidra в кого Ви народжували?
     
  14. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Це ще що за "олінклюзив"? :)
    Пологовий і такі послуги надає?))
     
    • Смішно Смішно x 1
  15. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Мені здавалося, що всюди так. Правда, попередній раз я була в післяопераційній на Мєчнікова - там самі забирали. А цього разу на Батальній мама мала певні ускладнення, через те і просила.
    Вже відписала в раджу лікаря - пологи приймала Місюра Анжела Григорівна
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    На Батальній не завжди так, то вам, певне, зміна лояльніша трапилася. У післяопераційній справді забирають, а це перша ніч. Але як тільки мене перевели у палату, то одна недобра тьотя наричала, що чоловікові не можна лишатися на ніч (хоча я себе 2-ий день дуже зле почувала після КР), а дитяча сказала, що вони дітей на ніч не забирають, бо то спільне перебування і справляйтеся самі. Я тоді аж розплакалася від безсилля, бо справді було дуже боляче, голова крутилася і я ледве з ліжка сповзала, тому розуміла, що можу не справитися з дитинкою. Але прийшла медсестра ставити крапельницю і сказала тихенько чоловікові лишатися. Так він на стільці дрімав, а я заспокоїлася. Наступного дня вже справлялася сама.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  17. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    В моїй палаті чоловік з жінкою ночував, не знаю чи від початку, але мене там поселили пообіді, а наступного дня їх вже виписували. Вона діабетик, теж після кр, але я би по ній не сказала, що дуже їй зле фізично було. Дитину вони клали в те ліжечко і спали на ліжку обоє.
    А інша була після кр з двійнею, то я тих її дітей і не бачила, не привозили їх , вона все бідкалася що надто слабка і з двома не дасть ради, та і молока дуже в неї нема.

    Зато я якась дуже задоволена батальною на загал - і той санвузол в палаті то зовсім не те що один на поверх, і їжу не довелось возити, і як згадаю свій перший похід в душ ввечері після пологів, санітарка віку моєї мами мені шей ноги взялася витирати, хоч я то не збиралася робити бо мала якраз гумові капці, мені якось аж незручно стало, а вона вчепилася шо треба. І дитяча попалася хороша, така вже трохи старша , але все, що розповідала по догляду за малюком і про гв, то вже сучасний підхід. І нині подзвонила до неї за порадою, теж гарно дуже зі мною поговорила.
    Грошей там справді ніяких не вимагають, я за першим разом на Мечникова шось пороздавала трохи, а тут хіба на віт.К і шприц для бцж. Як забирала довідки, то казали лишити їм шось по можливості на потреби відділення, і я би навіть дала, але не мала коло себе грошей, а потім і забула. Так само знаю шо всі шось дають медсестрі яка виносить дитину, ми і тут завтикали. Але думаю тим її дуже вже не здивували , бо малого на виписку парадно не вдягали, замотали в коц, "а лєнточку маєте зав'язати ?" - "ні, не маємо , ми без церемоній, ми просто додому")) на виході нас ніхто не чекав з кУльками, чоловік букет як поставив в машину, так я його там і побачила, так шо ми були якісь не дуже "правильні"))


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Трендючка

    Трендючка Active Member

    Мені на Батальній сестричка, глянувши на мене, сама запропонувала забрати доцю, щоб я виспалась (друга безсонна ніч на ногах після пологів давалась в знаки)
    Та й загалом персонал там чудовий, і умови теж. Ніхто навіть не заікнувся про гроші. Усе за власним бажанням.
    @Retaret, ми також виписувались без церемоній, то сестричка винесла доцю і каже: "Ой, а нікого немає"
    Зате в день, коли я народжувала, лікарі розказували, що по подвір'ї ходили величезні білі ведмеді і стояв лімузин)))
     
  19. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    То якось надто жорстоко. Я пам'ятаю себе після КР - то без допомоги я просто не вставала, а тут ще і малюк... Правда, я і в першу ніч синочка випросила - але його перевдягали і навіть перекладали мені в ліжко медсестри - я лиш намагалася годувати. То Мєчнікова було.
    От і в мене подібне враження, не зважаючи на трьохмісну палату і мою нелюбов до людей ;) Думала, що пощастило мені і з санітаркою, і з неонатологом, але то вже схоже на тенденцію :)
    Єдине, що при виписці якось все було дивно: пологовий переповнений, але ніхто виписувати мене не спішить. Не витримала, пішла на акушерський пост - ідіть до педіатрів перше. Прийшла до педіатрів - принесіть папери від акушерів. Подзвонила на акушерський - приходьте заповняти документи. Пішла, 20 хв там просиділа (а дитина то з татом!) - написала 1 заяву і поставила 5 підписів. Приходжу до педіатрів за їх документами - ідіть в палату, я прийду! В палаті годую маля, приходить медсестра - а чому ви ще не одягнені?! А я хіба знаю, скільки мені ще тут між постами бігати?!
    А про виписку мене уже вдруге мучить питання: чому мою дитину обов'язково вдягає і виносить працівниця пологового, яку я вперше бачу? До чого вона навіть на урочистій зустрічі маляти?))
     
  20. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    поки дитина в пологовому за неї відповідає персонал (в будь яких випадках), як тільки переступите поріг на вулицю- вся відповідальність на вас.
     
  21. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я зараз розплачусь.
    Це не до Вас особисто, але пояснення з сфери «туалети не мають дверей, бо породілля може вмліти».
    За законом відповідальність несуть батьки.

    І всіх дітей які в пологовому народились, я виносила сама, і одягала теж. @Deidra Просто сказала «я сама».
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1