Угорщина. Термали

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем bora, 16 Серпень 2014.

  1. flame

    flame невгамовний експериментатор

    не вийде не поїхати. Після купалень в Мішкольці вся група їде в Токай. Вийти нема де. Не йдете на дегустацію - залишаєтесь в автобусі на годину. Завод біля ж\д вокзалу, піти нема куди. Абсолютно. Хіба по колії полазити, та ще й раніше 19-20 не попадаєте, там ніби є кілька інших винних магазинів в огорожі заводу, але вони в такий час вже будуть закриті. Будьте готові до тої паузи після 1.5-2 годинного переїзду.
    теж не вийде. Їдуть всі, це вже по дорозі додому. Або йдете на дегустацію, або знов в автобусі кукати. Ми пішли гуляти, сніг вже не сипав, було весело і більше ні душі в тому селі крім нас не було. Напевне і працівникам в винярнях-кафе було нудно, бо вони засікли нас (фотки роблячих на кожному кроці) і кликали до себе скуштувати вина і погрітися. Ми перепробували все і всюди:girl_impossible:, фоток наробили:connie_pull-pigtail. В кожній винярні купили по пляшці вина, і так ми хотіли додому взяти і їм не обідно, що на трьох безкоштовні дегустації влаштовували:girl_blush2:. Стратили по 8 Є на писок особу. В магазинчику з сухофруктами теж нам дядько дав все попробувати і ми там дитині на 4 Є взяли все, що вона вибрала.
     
    Останнє редагування: 20 Березень 2018
  2. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Ясно. В Токаi я знаю,що нема куди дiтися, були там. А те,що в Долинi Красунь буде час походити i в iншi винарнi позаходити- то Ви мене порадували!
     
  3. flame

    flame невгамовний експериментатор

    @Veresk, я би радила їхати. В цьому турі дуже багато тривалих переїздів. Малий знудиться наніц, ще й на майбутнє в нього може лишитися осад, а ці купальні закарбують позитивні емоції.
    як заляжете бегемотиком в теплому ставку (смердючому з пенсіонерами:girl_crazy:) і на гідромасажах . І на вулиці в басейнах поплюскаєтеся.
    --- дописи об"єднано, 20 Березень 2018 ---
    там по великому колу лише винярні і харчевні
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Заради малого точно поiдемо. Дякую Вам за розповiдь i за пораду !Ви менi дуже допомогли зробити вибiр. Я, правда,вагалася, куди йти, а що пропусти. Дякуючи Вам вже зрозумiла, що менi потрiбно!
     
    • мімімі мімімі x 1
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    гарної подорожі і на здоров"я. Дійсно не працюють чомусь відгуки і ПП:girl_impossible: Головне тепер, щоб після подорожі і моїх рекомендацій Ви не були розчаровані:blush: А, готель в нас був Zsóry Hotel Fit **** wellness hétvége, wellness hotel, welness, wellnes, Szép kártya, lastminute, akciós wellness hétvége, akciós szállás, akciós welness hétvége, wellness szálloda, welness száloda, wellness szaloda, well
     
    Останнє редагування: 20 Березень 2018
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  6. flame

    flame невгамовний експериментатор

    звичайно Ні, але вони є в якості факультативів в турі. І, переважно, враховані по маршруту. Хочете - йдете, не хочете - сидите в автобусі або самі себе розважаєте в тій локації у визначений час .
    ми зараз обговорювали тур "Купальні, дегустації та угорська щедрість". Кораблик є в турі де Будапешт. Я не знаю Ваших смаків і не можу сказати варто чи ні. На свій смак - жодного разу не брала. Перечитала в неті відгуки, врахувала свої інтереси і бюджет. Як відбувається: автобус везе групу під визначений причал, частина йде на кораблик, інша - залишається на 1-1.5год в автобусі. Якщо залишаєтесь (а це вже пізно ввечері і темно) можете собі йти куди захочете, але до визначеного часу маєте повернутись до автобуса або визначеного керівником місця.Саме по екскурсії на кораблику , я не брала. Тих, що були, завжди питала про враження - різні і по порах року відмінні : на кораблику комфортно коли спека і легенький бриз охолоджує. Коли мокро-зимно-сніжить: важко щось роздивитися, бо ті кораблики або склять або затягують плівкою.
    Якщо екскурсовод цікавий - то і в плівкою затягнутому катері з бокалом шампана захопливо сидіти і по сторонах заглядати.
    У всіх нам пропонованих турах нема включеного огляду чи наближення до основної фішки - Параламенту. Але від причалу ,там по набережній - 10-15 хв ходи "11" маршрутом . Можна все обійти, роздивитись, отримати "туристичний" оргазм і повернутись назад.
    --- дописи об"єднано, 20 Березень 2018 ---
    покажіть тур, який Ви розглядаєте і що чекаєте чи хочете побачити.
     
    Останнє редагування: 20 Березень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Хоч питання було не до мене, але я проголосую "за" кораблик.
    В кожному місті, де є така можливість, екскурсію на кораблику собі організовуємо. І екскурсія на кораблику в Будапешті наразі в моєму рейтингу займає друге місце після кораблика в Празі.
    Щоправда, ми були влітку, і ввечері було ще світло. Кажуть, в темну пору доби (коли вся набережна, мости і Парламент підсвічуються) видовище відкривається ще більш неймовірне.
    Але після нічного автобусного переїзду і цілого дня на ногах, споглядати на Будапешт з незвичного ракурсу з келихом шампанського в руці - неймовірно :man_in_love:.
    З інших екскурсій в Будапешті особисто мені вистачає оглядової. І далі - самим ходити, заблудитися, в купальні сходити.
    Оглядове колесо - не раджу. Не вартує тих грошей, крутиться якось швидко (навіть фото зробити складно).
    У Відні була тільки на оглядовій (так собі, гід для всіх українських туристів одна, не особливо цікава). За такий короткий час, який в турі Будапешт-Відень виділено на Відень, рекомендую з"їсти доброго штрудля (в Landtmann мені було смачніше і затишніше, ніж в Central) і в своє задоволення прогулятися містом.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    100% . В мене із цією ексурсією на кораблику найромантичніші враження. Ми якраз вечірню брали. Тепло, літо, шампанське...Ммм...Ну й смішні спогади, як нашу злегка підвипившу групу гід збирав й ми щосили гнали на останнє метро, бо спізнювалися...Це тре було бачити той табунець дорослих, яким ще й весело було:girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. OnceInParis

    OnceInParis Member

    Знайома виставляла фото, і саме на кораблику було дуже гарно))
    Дівчата, цікавить взагалі, як відбуваються такі екскурсії.
    Наприклад, Будапешт-Відень)) (ще є варіант з Краковом цікавий)
    Оглядові входять у вартість чи це залежить від екскурсії?
    Куди піти у вільний час?
    Група переважно "тримається купи"?
    Як обрати з тих екскурсій, що входять у тур?
    Де харчуєтесь? Що з продуктів берете із собою?
    Який мінімум речей необхідний? крім документів/ліків/грошей ))
    Якій турфірми надаєте перевагу?
     
    Останнє редагування: 22 Березень 2018
  10. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Хтось був з дітьми в такому аквапарку в Угорщині?
    Hungarospa Hajdúszoboszló
    Там реально цікаво ? На 5-7 днів варто туди з дітьми іхати?
     
  11. irushka

    irushka Well-Known Member

    Друзі, хто відпочивав на озері Балатон? Порадьте, будь ласка, яке містечко краще обрати? І яке житло - готель, апартаменти? Чи є там що робити тиждень часу, чи вистачить 3-4 дні?
     
  12. dudja

    dudja New Member

    Дівчата, так гарно описано про тури, дуже цікаво для тих хто збирається, дякую, бо мене це цікавить.
    Підкажіть як краще з грішми в турі: брати готівку чи картку платіжну? чи те і те?
     
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я завжди маю і те, і те.
    Готівки беру приблизно стільки, як мені знадобиться на поточні витрати ("знадобиться" в моєму випадку дорівнює "готова витратити").
    Картка - для незапланованих покупок (наприклад, потрапила на сейли, або хімія до посудомийки за пів ціни і тому срочно тре згребти пів полиці).
    В розрахунках гривневими картками мені не подобається непрогнозованість курсу. В мене навіть раз банк побрив додаткові кошти вже після приїзду (мають право протягом 45-ти днів).

    На самі картки розраховувати не варто, і за кордоном є місця, де приймають тільки готівку. А ще в Європі багато де карти з магнітною стрічкою вже не приймаються, тільки чіп.

    Ну і з наявною готівкою тре мати підстраховку на випадок ЧП.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    дівчата. хто знається в угорських термалах. який аквапарк порадите для сім)ї з 3- річкою? щоб і термали і дитячий басейн.? і нескучно на тиждень і недалеко їхати від кордону максимум до Егера.
     
  15. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 1
  16. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Тань, а ви там були? бо щось відгуки неоднозначні? я про аквапарк..
     
  17. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Ні, в аквапарку не була, були знайомі, то їм сподобалося. Бо я сама шукала щось таке. щоб не надто довго їхати й цікаво було всім. Ми були в Мішкольц-Тапольце, Залакароші, ну й в самому Будапешті в термалах, але то все далі їхати....
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    А ви реально там були тиждень? Діти не знудились?
     
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    можу порадити Егерсалок. Нам дуже сподобалось. Є дитячий басейн з якимись малими гірками і фігурками. Є одна трошки більша дитяча гірка в глибокому басейні ( не знаю чи для 3 річки буде добра, але дітки +\- 5 р там з"їжджали), багато різних басейнів в приміщенні і на вулиці.На верхніх поверхах є готель, СПА і кафе (хороше і ціни тішать). Глянь попередню сторінку, я там все детально описала.
    В самому Егері теж є термали. Там я не була, але з вулиці бачила. Гарно. Можна кілька днів тут, кілька днів там. Або чергувати, якщо машиною.
    І сам Егер - моя любоффф. Я вже тут колись писала, що напевно хотіла б там жити. І Долина Красунь поруч - це для батьків ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Ми так і не поїхали туди (вибрали море). Знайомі були там з дитиною - дуууже задоволені всі.
    Недалеко є Дебрецен з зоопарком і парком розваг
     
    • Подобається Подобається x 1