Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    То вже їхні проблеми. нехай вчаться і розбираються. Хіба Ви перша йдете в декрет? Але як вони такі "грамотні", то я не дивуюсь, що перевіряєте все самі. Взнайте оклад на Вашому робочому місці на момент початку лікарняного, якщо раптом будете сумніватись у правильності нарахування лікарняного, то перевіримо разом :d23:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kryhla

    Kryhla Member

    Підкажіть, хто в курсі: прийшли квитанції на оплату податку на нерухомість для тата і для мами. Вони мають у своїй власності лише по 20% квартири(заг. площа якої 63 кв.м.). Крім цього у квитанції ще нараховано якийсь борг. Це правомірно? Наскільки я знаю, для таких малих площ податок не нараховується чи ні?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Беріть підтверджуючі документи і йдіть в податкову виясняти. Ще є час. В реєстрах ще нема повного порядку, може, вони порахували кожному по 63м. Тобто по 3 метри більше неоподатковуваної норми, за які треба сплатити, або ще щось. В іншій темі форумлянка теж питала про схожу ситуацію. Але вияснити треба, якщо не праві, то мають зробити перерахунок, а якщо не звертатись, то по закінченню терміну сплати автоматично виникне податковий борг, почне рости пеня і т.д.
    Податок на нерухомість: хто та як заплатить у 2018 році - Юридична Газета
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Може хто має досвід чи інформацію. Чи має хоч якогось значення заповіт, написаний рукою і нотаріально не завірений?
     
  5. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ні, такий заповіт не має юридичного значення. Мало того, заповіт, людина за життя може писати декілька, дійсний той, який зроблений останній.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Мова йде про заповіт взагалі ніким не засвідчений? Якого року заповіт?
     
  7. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Well-Known Member

    Моя бабця померла в 1999,дід 2004.Заповіту не було.Майно було все на діда,проживаємо ми в його будинку.Спадкоємці моя мати і її брат написали до 6 місяців заяву в нотаріуса.Проте:всі документи на власність в маминого брата і він відмовляється їх пред'явити нотаріусу.Зараз батьки пенсіонери і як далі оформити спадщину?Нотаріус сказав,що це наша сімейна "заморочка" і ми повинні її вирішити САМІ!Час іде і чи ми не втратимо право на це майно і як щодо податку на землю і т.д.:girl_blush2::girl_sad::girl_impossible:
     
  8. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    @ZORRO WEST заповіт можна оскаржити, тому до цього документу не конче привязуватись. А мамин брат можливо оформляє сам майно на себе? Взагалі то у вас термін давності на прийняття спадщини вже пройшло певно .Можливо вам через суд зобов'язати пред'явити документи?
     
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Так пишуть же, що 1) заповіту не було; 2 ) заяву про прийняття спадщини подали вчасно до 6 місяців обидва спадкоємці. Оформляти можна коли захочеш, але проблема в тому, що один спадкоємець забрав документи і морозиться...
    Маю такий приклад в далеких родичів - але там вдова померлого не може домогтися документів у сина від першого шлюбу. Давно не спілкувалася з нею, то не знаю, чи закінчилась якось та епопея...
    Але мабуть має бути якись законний спосіб зобов'язати того родича пред'явити документи?
    Біда в тому, що при оформленні спадщини свідоцтво про право власності , наприклад, на хату, нотаріуса залишає в себе, а спадкоємцями видає 2 свідоцтва про право на спадщину кожному на 1/2 частину будинку, те саме земля і т.д. Тобто їм треба ДОМОВИТИСЬ і прийти ОДНОЧАСНО оформляти спадщину...
    Можливо, якби документи були в дописувача, то "свою частину" спадщини можна оформити і без іншої сторони - про це не знаю, але документів і так немає...
    Треба почути думку юриста...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Тепер вроді є електронний реєстр і можна замовити собі дублікат. Він має ту ж силу, що і оригінал. В мене подруга радилась з юристом і недавно так робила, бо теж їй не хотіли віддавати оригінал права власності на квартиру.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Теж таке хотіла написати, тільки не знаю, чи вже нарешті закінчили наповнення тих реєстрів, і чи всі старі документи вже там фігурують. Нові з певного року - то всі там реєструються, всі зміни в стані нерухомості фіксуються, а зі старими на початку дії реєстрів траплялись "заминки" , які потребували трошки більше часу на вирішення питань.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Можна взнати, в неї переоформлення було 2008 року, то документи були і дублікат видали без проблем.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Дівчата, хто хоч трохи розуміється - спитаю у вас. Сестра хоче купити хату. Але жіночка, що виставила її на продаж, вступить в право власності на спадщину лише за 3 місяці. Вимагає завдаток вже і зараз - половину вартості. Хата коштує підозріло дешево (7500 доларів при середньостатистичній вартості подібних хат - 14-15 тисяч). Каже, що батьки померли і чоловік помер, а спадкоємиця лише вона, бо єдина дитина в сім"ї. Документів не показувала. Сестра запропонувала варіант, що вони можуть 3 місяці знімати в неї ту хату за певну суму, поки вона з документами розбереться та вступить в право власності. Категорична відмова - мовляв, а раптом ви потім передумаєте, а я буду іншим покупцям відмовляти.
    Я вважаю, що тут справа пахне аферою. Я права чи перебільшую?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Завдаток, то є нормально, але в даній ситуації, ні. Бо по-перше: жіночка, ще не є власником; по-друге: не відомо, яка ситуація з документами і відповідно хто знає, на скільки часу то все затягнеться. Тому, в даній ситуації, вимагати завдаток, ще й половину вартості квартири, є не нормально. Єдине, що сестра, може звернутися з тою жіночкою, до того нотаріуса, де відкрита спадщина, щоб нотаріус пояснив, яка там ситуація. Якщо, справа чиста, то та жіночка, мала б на це погодитися, а якщо, є проблеми, то ясно .. зі завдатком однозначно не спішіться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  15. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    І якщо вже вирішать брати саме ту хату і давати якийсь завдаток, то оформляйте це все в нотаріуса як попередній договір купівлі-продажу, де прописуйте, до якої дати має бути укладений основний договір, яка сума була передана як завдаток, відповідальність за неукладення договору у домовлений строк і т.п.
    І перевірте добре об'єкт, хто зараз власник, чи нема заборон, обтяжень, чи дійсно ця людина є спадкоємцем власника житла
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Дуже дякую за відповідь. Але, на жаль, завдаток вже дали. Просто на папері написали розписку, без завірення нотаріусом. Хоча до нотаріуса вони пішли, і він сказав, що то не потребує завірення. Не запропонував жодного договору складати. Хазяйка показала лише домову книгу і паспорт. Нічого не перевіряли. Нотаріус сказав, що всі перевірки - потім.

    Я сама просто вражена - невже можна от так під чесне слово давати такі величезні гроші... То хіба лишається молитися, щоб та хазяйка не виявилась аферисткою. До того ж ключі від хати ще не дала. Сестра вже вдруге дзвонить по ті ключі, а вона перший раз сказала, що їй треба пару днів, щоб прибрати після квартирантів, а в другий - що в неї 40 днів, як чоловік помер (уявлення не маю, який стосунок це має до ключів, коли хазяйка живе в зовсім іншій хаті).
     
  17. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    В такому випадку, Свідоцтво про право на спадщину, (якщо це спадщина, після чоловіка)вона отримає після пів року, якось тут все запутано. Важко щось порадити, не маючи достовірної інформації.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Вона спадкує після матері. Півроку закінчуються в жовтні.
     
  19. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Читаю і просто шокована як так можна давати гроші . З розпискою на папері можна судитися по 10 років , і то не факт що виграєте суд . Звичайно , що нотаріус таких розписок не завіряє. Треба було робити так як вам радили - попередній договір . Якщо чесно не хочу вас лякати , але мені здається таки , що будете мати проблеми з поверненням грошей. Спробуйте через реєстри або в нотаріуса взнати інформацію про цю хату. Не чекайте жовтня. Я б взагалі вже і негайно забирала гроші.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Не хочу Вас лякати, але це все підозріло виглядає. Я недавно мала вияснити за одну хату, то пішла в Держреєстр обєктів нерухомості -там спокійно видають інфо, хто є власник житла за моїм запитом. Така послуга 40 грн коштує. Так от, я вийшла звідти шокована , бо у поганій перспективі буду довго судитися, а адвокат сказав 2 тис доларів за його послуги і то не гарантує нічо. І достовірно вам кажу -будинкова книга не має ніякої сили юридичної. Лише свідоцтво про право власності або свідоцтво про право на спадщину. До речі, якщо це майно ще не є у її власності, то вона не має права ним розпоряджатися.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5