Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

  1. tamarka

    tamarka New Member

    І в нас АД. Стадії ремісії майже не буває. Нам скоро 9 років.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  2. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    А які симптоми дискінезії? То АД може бути від неї?
    А підшлункову як перевіряли?
    В нас теж АД, зявився десь пів року тому(малому було тоді 2.9). Пішли до дерматолога в ОХМАДИТ. З ходу виписав Кловейт:girl_devil:, еліміналь гель, антиалергічне. Сказав дотриматись дієти, забрати порошки для прання. Дієта - забрали шоколад, молочне(масло домашнє залишили), компоти з ягід(тільки з сушки лишили). Поступово, десь за 2 місяці, зійшло. Так і не виявили від чого було. І от зараз нову появилось. Небагато, але є. Він більше розчухує, ніж висипка проступає. Дівчатка, то таки якісь серйозні проблеми зі шлунком чи просто реакція на харчовий подразник? Які аналізи призначають лікарі? Ми поки в пошуку дерматолога.
     
  3. Fantazy

    Fantazy Member

    Не обовязково проблеми зі шлунком. Питання АД ще досі не вивчене лікарями (з того що перечитала).
    По своїй дитині бачу, що точно не харчовий збудник. Як тільки починає лізти новий зуб, то АД посилюється, при тому що в харчуванні ніяких змін.
    На морі картина міняється до навпаки, все проходить навіть тоді коли дозволяємо істи те, що вдома не їли (і ніяких дієт на морі).
    Харчування може бути як тригером для посилення АД. В період загострення лікарі забороняють рибу, шоколад, цитрусові, молочні продукти, яйця.

    Аналізи на алергопроби обєктивні з років 3, а ще краще з 5 (слова лікарів). Призначають аналіз крові з вени на IgE на визначення алергіі. Лікування стандартне у всіх лікарів: дієта, зволожуючі креми, антигістамінні курсом, гормональні мазі в чисто важких випадках.

    Але все це чисто мої спостереження та досвід, можливо в інших по-іншому.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Fantazy розумієте, я от не знаю чи варто дитину з тим тягати по лікарях. Я прихильник того, щоб максимально уникати контакту з нашою медициною. Але і запускати процес не хочеться. Власне шукаю якусь критичну межу щодо дерматиту - до якої ще можна самостійно коригувати і сподіватись на власні сили організму. В нас не так критично - є пару острівців сухої шкіри на ніжках, які малий роздряпує. Трошки на ручках, біля ліктів. І все...Скільки аналізів на глисти не робили - все чисто. Намагають коригувати харчування. Але звичайно при святах і цукерка проскочила десь, і йогурт. От і результат. А які креми користати(зволожуючі)? Можете порадити?
     
  5. Fantazy

    Fantazy Member

    З того що лікарі призначали, то Xemose Uriage, la roshe posey чи будь-який інший аптечний крем для атопічноі шкіри, вони навіть для немовлят підходять.

    В нас дуже подібна ситуація з висипами, паро сухих шершавих плям по тілі та дрібні прищики на колінах. По лікарях я б теж не таскала дитину. Самі йшли тільки щоб проконсультуватись що робити з прививками. Одна сказала можна, інша ні, аж поки не буде повністю чиста шкіра.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Ми зараз лікуємось у алерголога - імунолога. Нам 6,5 років. І наші проблеми - однозначно від кишківника. Наскільки серйозно, ще самі не знаємо. Але рівень кальпротектину майже вдвічі перевищує допустиму норму, що вказує на запальний процес у кишківнику. Наш імунолог призначає постійно пробіотики, з перервою на 2-4 тижні. І нам значно краще на них. Припинилися діареї, які незвідь-звідки взялися. Шкіра не так зудить та чухається. Каже, що атопікам обов’язково їх приймати і дбати за нормальну флору. За шкірою доглядаю так: зранку перед школою і на ніч після купання термальна вода Авене, за 5 хв емулент Ліпікар або інший. Така схема для нас найкраще підійшла. Коли загострення бактеріального характеру, тоді Бактробан + Кутівейт. Рідко. Алергопроби для нас нічого не показали. Я здала уже кілька панелей. Практично всюди по 0, хоча загальний рівень LgE аж 635. І ще у нас не тільки АД, а ще і кропив’янка((((( тому шукатимемо причину і надалі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  7. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Як називається аналіз на його визначення? І що він показує?
    Які саме?
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2018 ---
    Отакий?
    MAKEUP | Липидовосполняющее средство для тела против раздражений и зуда для младенцев, детей и взрослых - La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ Lipid-Replenishing Balm: купить по лучшей цене в Украине
     
  8. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Dominika, кальпротектин - це білок, що утворюється в лейкоцитах плазми крові, для визначення його рівня достатньо здати аналіз калу на кальпротектин. Так і називається. За допомогою нього визначаємо наявність запального процесу у кишечнику. Аналіз серйозний і тільки по медпоказах. Ми якраз хотіли б його перездати. Бо ситуація з кишківником покращилась, дуже сподіваємось, що його рівень впав. Оскільки, нас відправляли на колоноскопію по його результатах, але імунолог відговорив.

    Пробіотики: "Симбітер" (дуже нам підійшов, можна сказати, за допомогою нього ми вийшли з тих кіл пекла), зараз приймаємо "Лацидофіл".

    Ми вже різні емуленти пробували. Ліпікар (такий, як у вас за посиланням, під очі один із його різновидів Ліпікар Цикапласт), Біодерма та Уріяж не дуже нам, ще А-Дерма хороший. Але це для нас така собі підтримуюча терапія. Я вже взагалі не розумію, часом, на що той організм реагує. Плюс додався нежить алергічний.
     
    • Корисно Корисно x 1
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ви маєте на увазі, що мають бути якісь серйозні симптоми проблем з кишківником? А які у вашого синочка були симптоми? Той аналіз не можна просто піти в приват. лаб. і здати? Треба якесь спецскерування?
     
  10. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Це у мене старша доня хворіє. Аналіз калу на кальпротектин здається у випадку наявності слизу, крові та інших патологічних домішок у калі. Для виявлення більш серйозніших проблем, як от хвороба Крона, наприклад. Ми здавали його, бо у нас не припинялися діареї, 3 місяці. Не могли встановити причини. Можна здати самому, я думаю. Без скерування.
     
    • Корисно Корисно x 1
  11. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Дуже він нам допоміг. Реально вже на 3 день майже нічого не залишилось від висипки. Ну і досі мащу щодня. То ледь-ледь місцями є суха шкіра. А так то "небо і земля" в порівнянні з тим, що було.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Нам також Ліпікар добре зволожував.
    Тепер спробували SVR xerial 10, то жирніший він, на довше зволожує здається мені, теж добрий.
    Зранку і ввечері зволожую ним.

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
  13. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Ми зараз на Еліделі. Я не є його прихильником, але нам реально допомагає. Бо від тих морозів немає живого місця на руках і зап’ястях. Дивно так з цим атопічним, під ліктями зажило, а на руки не можливо без сліз дивитися(
     
  14. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    У нас АД почався в 6 міс, проявлявся плямками червоним під колінами у згинах, які не проходили кілька місяців. Доцю не тербувало ніколи, не чухалось. Я робила експерименти з прикормом, своїм раціоном (ГВ було до 2,7 років) - різниці не бачила. Наш педіатр сказала, що то не харчове, а зовнішня. Порадила використовувати обовязково ополіскувач для білизни для чутливої шкіри. Перу рідиною Frosh, ополіскувач польський bambino. І висипка дійсно зникла.
    Але на наступне літо знову з'явилася, потім зникла знову через кілька місяців
    А зараз зимою, десь 2 міс назад зявилось щось відмінне, як раніше, такого не було. Цитрусових не їсть.
    Як вам виглядає ось це? Сухі дрібні прищики навколо ротика. Мащу Ойлатум 2 рази/день. Стало наче трохи менші ті прищики, не такі виражені, але не зникають. Пробувала феністил давати -нема різниці. Пробувала горм.мазь Молескін -зникли прищики за 2 помазання. Але знову зявилися за тиждень
    Експериментів більше не хочу, але й по лікарях водити дитину не хоче -не довіряю. Хоча, певно прийдеться.
    Нащо вам це схоже?
    IMG_20180226_093350511.jpg IMG_20180226_095326087.jpg
     
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Це класика жанру при ад. Лікарі будуть вас лікувати дієтами, гормонами, бовтанками - хто до чого звик. Я б мастила емолієнтом, хай дитина п'є багато чистої води. Ну і зараз підуть свіжі вітаміни, свіже повітря, сонце - стане краще.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    @Haidee
    О, а можна детальніше про воду. Ти згадала про воду. Я теж про це думала. Справа в тому, що дорослі у нас переважно п'ють просто воду, а доці варю компоти з морожених домашніх ягід або сушки. Ну і з цукром звісно. Воду п'є дуже рідко
    Є якйсь взаємозв'язок АД з цукром чи браком води?
     
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну пити чисту воду взагалі корисно. А конкретно в випадку ад, то провокувати сухість може і кишківник, плюс зволоження зверху працює краще, якщо організм отримує достатньо рідини всередину.
    З цукром в нас зв'язок дуже явний. Але в моєї ще й солі в нирках трохи є (казала колись давніше лікар, що це від солодкого може бути), нам пити чисту вожу ще й з цього боку показано. А компот для мене - то вже як їжа, я ним відпоюю при температурі (таким добре солодким), а просто так не варю.
    Плюс в малої загин жовчного, що спричиняє застій і теж відображається на шкірі. Враховуючи всі ті фактори, в мене вдома всі привчені пити просту воду. Яка вже там в неї екологічність на 100% не знаю, беремо Аляску, то 19 літрів на тиждень йде лише на пиття.
    Якщо не робили ніколи малій узд внутрішній органів, я б зробила. Мені прояснило багато. Є багато факторів, що спричиняють погіршення стану шкіри, я вже для себе знаю, де треба більше уваги приділити. В нас до 3 років катастрофа була зі шкірою, зараз досить терпимо, якщо пильнувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  18. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    точно те саме останні 2 зими навколо губ в моєї дитини
    як правило, коли температура повітря піднімається вище 0, воно зникає
    Ані гарно підходить мазь календули, якщо з*являються ранки, також підібрали їй гігієнічну помаду, якою мажемо і губи, і навколо
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Поясніть...Дерматит то алергія? В них природа та сама? Чи то різне?
     
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Повернувся наш дерматит((((
    І то в якійсь цікавій формі....Десь від березня шкіра була чиста. Тижнів два тому посипало ледь видимими цяточками, зовсім дрібними. Всього в двох місцях. Малий не дуже то чухав, то я поки спостерігала. Іноді мастила кремом. І от пару днів тому на місці тих дрібних цяток появились більші плямки-прищики, такі досить видимі і широкі. І з такою кров'янистою "корочкою", от типу як на ранці, яка заживає. Я щось не бачила, щоб він то шкрябав...Не розумію як та плівочка появилась. Виглядає десь отак(фото з нету)

    Але в малого вони більше розкидані по ногах. На верхній частині тіла все чисто.
    Поділіться досвідом-думками з цього приводу...