Авто з США

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Нікуся, 9 Березень 2018.

  1. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    Після вступу закону про розмитнення автівок ,одразу з"явилось купа пропозицій про продаж авто з сша(переважно з їхніх аукціонів). Хтось купував таким чином авто? Що можете розказати?
     
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ми купили, що саме цікавить?
     
  3. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Яка процедура купівлі, через кого купляли (можна в ПП), чи відбувається переоформлення на покупця?
    Які взагалі нюанси, особливості?
     
  4. Lintiajka

    Lintiajka Active Member

    Ми теж купували, і не одну. Всі знайомі теж вже так по купляли.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Тут так багато можна писати).
    Спочатку треба визначитись що саме Ви хочете і за які гроші). Чи готові займатись ремонтом авто (скажу одразу - однозначно вигідніше ніж купувати не пошкоджене).
    Ви звертаєтесь до людей/фірми, які надають послуги з купівлі та організації доставки авто з США. Вибираєте авто на одному з аукціонів. Вам рахують приблизну вартість усіх послуг (послуги аукціону, трансфер до порта, вартість доставки в Одесу). Ви говорите до якої саме суми Ви готові торгуватись. Відбуваються торги. На деяких аукціонах Ви можете особисто слідкувати за торгами. Якщо Ваша ставка перемогла, то фірма виставляє Вам рахунок безпосередньо в Америку. Йдете в банк, там оплачуєте це все у валюті. І чекаєте поки авто перевезуть до порта. Там його фотографують перед погрузкою, фото Вам скидають. Авто пливе залежно від розташування порту, погодних умов, завантаженості від місяця і до трьох. Прибуває в Одесу. Тут вже починається робота наших брокерів. Теж може тягтись тиждень-два. Вам виставляють рахунок на розмитнення та за послуги. Організовують доставку до Вашого міста. Переважно це евакуатор (без сертифікації і реєстрації їхати на такому авто не можна). Потім везете це авто на сертифікацію та реєструєте в МРЕО. Ніби й складно, але реально))).
    Нюансів реально є багато, важко все описати.
    Документи одразу оформляються на людину, що оплачує це авто в Америку. Авто пливе окремо, документи окремо. Зазвичай документи приходять до брокера швидше ніж саме авто.
     
    • Інформативно Інформативно x 10
    • Подобається Подобається x 3
  6. Latane

    Latane Well-Known Member

    Привіт, не підскажете таких людей, фірми? І на яких аукціонах дивилися? Дякую!
     
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Про людей/фірми пишу в приват. А відносно аукціонів - то ми купували на Копарті.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Adeo

    Adeo Active Member

    Не питаюся конкретно за суму, лише в відстоках, наскільки вийшло дешевше, якщо порівнювати з ідентичною моделлю, купленою в нас?
     
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Все залежить від вартості авто). Чим дорожче авто купуєш, тим більше економиш). На електромобілях економія менша. У нашому випадку десь 20%. На бензиновому економія склала приблизно 30-40%. Але тут дуже багато факторів, які впливають на кінцеву ціну.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Ciklum

    Ciklum New Member

    Підкажіть, будь ласка, скільки часу зайняла вся процедура після того як ви визначилися з авто? І чи вам хтось допомагав з вибором з спеціалістів чи ви обирали самостійно?
     
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Час залежить від місця перебування авто на момент покупки, від завантаженості порту, від погодних умов тощо. Купували для себе два авто. Одне плило з Лос-Анжелеса. Купили середина грудня, в середині квітня вже їздили. Інше купили через місяць після першого біля Нью Йорку, ніби й ближче, але було купа різних форс-мажорів. Досі чекаємо на те, коли ж наша митниця нарешті виправить помилку і ми зможемо на ньому їздити. Точно знаю, що авто, які кусались в кінці лютого вже їздять. Тут дуже багато факторів), як повезе. Але розраховувати на менше ніж 2 місяці точно не варто).
    Ви маєте на увазі сам вибір авто? Вибирали самі. Перевіряли його історію: аварії, кількість власників, історію продаж (чоловік це робить сам), перевіряли авто на відповідність сертифікації (тут вже треба звертатись в певні компетентні в цьому органи). Якщо все було добре, з фото авто звертались до майстрів. Якщо авто потребувало заміни якихось частин (бампер, дверка, фара), то шукали такі запчастини і приблизно вимальовувалась вартість ремонту. Ще можна замовити експерта на площадці, де продається авто у США. Це коштує орієнтовно 150 доларів. Якось так)
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 1
  12. Ciklum

    Ciklum New Member

    Дуже дякую за розгорнуту відповідь. Дуже привабливі ціни на авто з США, але сама процедура виглядає надскладною, адже ні чоловік ні я в автомобілях не розбираємось. Якщо ще з митним законодавством якось раду можна дата - багато інфи в інтернеті, то сам процес вибору лякає. Зараз багато негативних відгуків, досить багато авто підтоплених продають. Як не купити таке?
     
  13. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    кажуть, що тепер активно переключилися на купівлю в канаді, бо там підтоплених машин менше.
    і все більше відгуків, що "наші" починають активно підрехтовувати машини в америці і продавати їх ,як з невеликими дефектами
     
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну для того, щоб не купити підтоплене авто треба його перед тим перевірити за певними програмами. В США нема такого, що авто підтопилось, а це не вказали в його історії. Воно точно є. Але є люди, які потім то авто викуповують і перепродають. Багато хто не перевіряє надто детально. Але ось цей момент підтоплення важко приховати. І, до речі, не завжди підтоплене авто - то найгірше). Товариш купив недавно таке, дуже задоволений. Там теж є степінь підтоплення різна).
    @Ciklum, процедура не є аж така надскладна. Вже десятки тисяч авто це пройшли. Можна сказати, що це є налагоджене. Просто треба звернутись до спеціаліста, який Вам в тому допоможе, пояснить. Звичайно, є ризики, що при отриманні авто вилізе якийсь нюанс (в нас, наприклад, був страшенно загаджений салон - діти , їли цукерки і поливали це все кока-колою, стеля вся в шоколаді тощо), але це лише авто, все поправляється (ну попали ми ще на хімчистку салону).
    @Нікуся, ну з Канадою теж є свої нюанси. Наприклад, треба ще платити певний податок при вивозі авто. Не копійчаний. Доставка з Канади дорожча, і по часу довша. Але все решта не відрізняється.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 3
  15. Ciklum

    Ciklum New Member

    Rodionochka, дякую дуже за інформацію!
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Parrot

    Parrot New Member

    Доброго дня! Можна в ПП попросити контакти? Заздалегідь дякую!

    І може ще хтось може порадити перевірених власним досвідом людей/ контори.
     
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Надіслала Вам у пп контакти.
    Якщо є ще якісь питання, то можете питати й тут, з радістю поділюсь інформацією).
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    Скажіть, будь ласка, а скільки часу зайняли всі процедури? Вже після того як вибрали авто і перевірили його?
     
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    З моменту купівлі десь до трьох-чотирьох місяців. Швидше навряд. Хоча деякі люди можуть обіцяти). Спочатку авто мають забрати з майданчика аукціону. Деколи це займає до двох тижнів. Залежить від транспортної компанії, від керівництва майданчика тощо. Потім це авто везуть до порта. Теж деколи трохи часу (залежно від віддаленості). Потім час простою у порту (деколи черги, бо багато авто, деколи треба зачекати, щоб зібрався контейнер). Далі дорога океаном. Теж час залежить від розміщення порту. Далі розгрузка вже у нашому порті. Бувають часи, що дуже багато контейнерів, і треба чекати на розвантаження декілька днів. Потім час на митне оформлення. Який також залежить від кількості авто та товару, що чекають на розмитнення. Тому треба таки закласти десь такий от термін). Може вийти швидше. Деколи бувало, що до двох тижнів і авто вдома).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1