Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ага, з відчуттями, що дитинка розірве живіт я теж приєднуюся до вас:) бо так витягує шось тверде (як каже мій чоловік:) з обох боків живота одночасно, і то майже під ребрами, що важко і дихати і сидіти і лежати. спати дуже важко, вже не знаю як то примостися, щоб зручно було. То можу так пів ночі крутитися з одного боку на інший, підкладати подушки під спину, живіт, і все одно все не так)
    Ну і безсоння теж вже 2-й тиждень мучить. От просинаюся десь в 5 ранку і до 8 не сплю, а потім таки сплю, але до обіду)) І мало того, ще по пару разів вночі просинаюся, щоб в туалет побігти (я то називаю біг, а насправді ледве пересуваюся))
    Зате нарешті сьогодні побувала в басейні! Плавала правда з дитячими нарукавниками, але плавала) В водичці так добре. Але потім почав трохи низ живота з одного боку боліти(( Так трохи поболіло і пройшло, може то я переплавала забагато?
    В п'ятницю йду в ЖК , бо хочу взяти скерування на УЗД (хоч на нього вже записалася наступного тижня). І так думаю. що потім теж буду переховуватися від лікарки)) Ну вона ж захоче мене класти в лікарню через 2 тижні, то просто не буду з'являтися до неї) Хоч вона така, що може дзвонити. Десь 2 рази мені дзвонила, як приходили мої аналізи з низьким гемоглобіном.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В мене ніби з всіх, кому тут "розриває" живіт, найменший термін, але теж приєднуюся:) Вже давніше малюк так боляче інколи рухається, що аж очі закриваються і руки на автоматі ловлять ті місця "випадання". А внизу як інколи товчеться, то п'ята точка аж ніби тверк витанцьовувати починає.
    І взагалі в мене останні пару тижнів такі "важкі" часто відчуття, як минулого разу вже в самому кінці були... А то ще ходити, а ходити.
    О, то моя болюча проблема з перших тижнів цієї вагітності. Дуже дошкуляло, не могла ні лежати на спині, ні сісти, ні навіть спертися, стоячи, в певному положенні. А в 3 триместрі трохи "попустило" ттт. Бо я вже з страхом уявляла, як то родити, як стільки позицій приносять біль.
     
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Мало п‘ю.
    Ефірні олійки не допомагають.

    Вночі в 2-ій годині пила таблетку.
     
  4. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Дівчата, хто пив тотему в ампулах при пониженому гемоглобіні? Як і в чому ви її розбавляли? Вона бридка? Були побічні ефекти? Вже пів дня мудрую як до неї підійти і не можу. А ще в інструкції написано, що препарат викликає потемніння зубів і не можна пити з чорним чаєм/кавою через погане засвоєння. То кави не можна пити взагалі?
     
  5. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Demetra ,препарати заліза через трубочку рекомендують пити
     
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    стандартна штука з залізом: кава і чай перешкоджають засвоєнню заліза. так само кальцій. залізо (чи то в таблетках чи в продуктах) вживати окремо від чаю, кави, молочки, магнезію (хоча б 2-3 години)
     
  7. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    @Demetra, я пила, розводячи в яблучному соці ( на стакан соку).Але не через трубочку, а просто. Зуби ніби не потемніли) хоч пила тільки 5 ампул.
    --- дописи об"єднано, 6 Червень 2018 ---
    Але від неї не сильно гемоглобін піднявся. Десь через місяць піднявся сам по собі, або то тотема так пізно подіяла)
     
  8. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Розвела в звичайній воді і якось випила. Не таке воно вже й бридке, як я собі науявляла.
    Мені здається, я більше морально не готова пити препарати заліза через відчуття , що організм зрадив мене і не справився.
     
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Десь в Ліди @Markkomp була стаття про гемоглобін під час вагітності.
     
  10. Aylin

    Aylin Well-Known Member

    О гемоглобін... Мені сьогодні дзвонила акушерка і каже у вас почалась анемія, я питаю скільки - 110. На, що я їй - хіба то анемія, це ще досить хороший показник. Надиктувала мені купу препаратів, я чемно послухала і пішла на город за салатом і шпинатом буду піднімати гемоглобін:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 2
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Нааабряки :girl_in_dreams:Другий день я як повітряна кулька, наповнена водою, на руках і стопах шкіра аж чухається, пальці-сардельки, обличчя як з бодуна і все таке... Вранці взагалі жах, вдень ще +- здалеку на людину схожа. Стараюся не забувати пити, бо зменшення кількості рідини явно робить гірше. Тішить що тиск ок, та й ноги, незважаючи на не дуже добрий вигляд, цілком нормально витримують досить дальні піші прогулянки.
    Дитьо сидить собі якось досить тихенько, аж часом переживати, прислуховуватися і штурхати його починаю. Ну і вже другий день зовсім затишшя - ні живіт, ні спина не ниють і не даються чути взагалі (бо до того кілька днів було таке "передмісячне" відчуття). Не знаю чи радіти, чи навпаки переживати з того приводу... а ще уже починаю трохи сумніватися чи не сходити і правда в поліклініку ту сечу здати "щоб було" (я мала явитися ще в понеділок, але поки ніхто не видзвонює-не шукає то сиджу собі вдома тихенько :girl_crazy:), хоч дуже навряд ті набряки з нирками пов"язані...
     
  12. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Аналогічно. Пальці на руках і ногах - як сардельки. Руку в кулак важко скласти. А сьогодні ще й голова болить.
    І живіт почав опускатися.
     
  13. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama



    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  14. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Blondo4ka тиск міряєте?
    Якщо є набряки, то тиск припильновуйте.Щоб спокійніше було.
     
  15. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    міряю. То, певно, така особливість організму. Хоча ,в порівнянні з першою вагітністю, зараз набряків майже нема. Тиск і аналізи в нормі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. VsjaVolodina

    VsjaVolodina New Member

    Дівчата,хелп! Була на курсах, послали з роботи, там довго сиділа і дуже почав боліти поперек. Якийсь такий неспокій в мене, поміряла температуру, то є 37. Не знаю що думати, цілу ніч не спала. Чи бігти в лікарню, чи не панікувати?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Хроніки відновлення...
    35 днів після пологів. Мусила призупинити носіння панчіх, бо трапилось те, чого я і побоювалась.
    Тим не менше, і незважаючи на постійне носіння лялі, синява зі стоп мже майде зійшла. В мене нормальні пальці на ногах і можна носити босоніжки, ура! На ногах рельєф теж значно менше. А найбільше мене тішить... хм... те місце, що не ноги :) Коли одразу після пологів мало що змінилось, я трохи занепала духом, але минули якісь два тижні - і фраза, якою рекламують всякі інтимноомолоджуючі фічі на Алі - "все як у 18" :girl_haha:

    журбинка здоров'я - я десь взяла вірус :sad: Горло болить, температура висока. Всю ніч провела, відсуваючи Ліду з калюжі мого поту та молока. Хоч би їй мої антитіла допомогли... Вона злиться, що я гаряча, в слінгу відсувається, а лежачи на моєму животі - пітніє від перегріву.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 8
    • мімімі мімімі x 2
  18. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ну от і я приєднуюся до компанії з низьким гемоглобіном, нині мені повідомили, що він 104, але то аналіз ще півтора тижні тому я здавала. оже піти завтра ще перевірити в якому синево чи то він не мав би впасти ще нижче за той час? В першу В взагалі такої проблеми не було.
    А ше я нині здохляк повний. Якимсь чудом погуляла з дитиною аж 1.5 год і зварила зупу, все!! решта часу валяюся, навіть бавлюся з дитиною лежачи на підлозі, геть не годна лазити. Тиск традиційний мій низький - недавно 92 на 53 наміряла, пульс 83. Але я з таким тиском все життя і всю В і живу. То незнаю на що списати ту слабість - чи дійсно гемоглобін ще нижчий чи погода? дихати капець як важко - вдихнути не можу, таке враження, що там нема місця куди вдихати... короч якась печаль повна, вперше мабуть за цю В - коли зле до неможливості і просто чітко незнаєш чому.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    в мене учора таке саме було, хоча гемоглобін у мене не низький. але тиск, певне, впав, бо ледве по хаті пересувалася, спати хотілося, а сил не було зовсім. попустило аж ввечері.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Я знаю, що писали, але зараз не маю часу перечитувати - то чим той гемоглобін підняти?