"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ну вона нині покакала, але в туалет, тож придивлятися не було як. Але загалом пішло їй без проблем. Точно не поносне, здалеку досить звичне на вигляд.
    Дитина не садочкова, ну я так розумію, кишкове можна і просто з вулиці взяти?
     
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Звичайно, можна) І на вулиці, і на майданчику...
     
  3. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дівчат, тепер і я сюди за порадою. Цікавить, як виглядає стоматит? Завжди думала, що багато білих плямок у ротику. В нас ситуація така: у вівторок на вечір пошурувала температура до 39, голова боліла, слабість, розгледіла червоне горло. У середу лікували як віруску, дуже високу темпу раз збила. У четвер на ножках спереду і руках шкіра стала якась неоднорідна (не зовсім висипка, а так ніби мармурова шкіра - біло-червона). Пошурували до педіатра, вона сказала, що то якийсь там вірус, який дає на горло і стоматит у нас починається. Пшикати, полоскати горло, дивитися за температурою. У четвер-п'ятницю температура спала до рівня 37, нині найбільша 36,9, малий активний, їсть, бавиться, тобто ніц не бракує. Але тут біля верхнього ікла на яснах я помічаю у нього просто здоровенний набряк - типу нарив чи великий прищ. Ми то все діло ще пополоскали Хепілором (як лікар приписала) і на вечір ота вся бяка почала лізти наверх, але малий мені не дає, бодай торкнутися того горбика, щоб забрати гній. Але з того всього я розгублена, бо не думала, що так виглядає стоматит - більше язв чи плям не помітила, але отой фурункул зверху - то жесть, переживаю, чи він таки сам вийде.
     
  4. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    В Роми був рік тому вірусний стоматит. Темпа під 39.. Наривали білі прищі.які потім почали кровити.. найкраще помогла синька на водній основі з рецептурного відділу аптеки. Тиждень махались..а потім за два чи три дні практично одужали.завдяки синьці. Рома взагалі не давав торкнутись.зажала.помастила
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    парвовірус 19 -- почитайте в гуглі. У нас у всіх якась незрозуміла вивсипка. оТАКА, мармурова, навіть у мене. Спершу думала, що алергія на клубніку, дала протиалергічне, не допомогло. То спершу лише у Вітілани, але без Т, в неї майже все тіло, в Артема лише ноги, у мене руки і ноги, а в Андрійка і висип і температура і горло червноне. А отой ваш прищ в роті, то просто взагалі щось окреме, до тої болячки не маюче відношення (так мені здається) як зуби? не гнилі? воно так вискакує, такі великі гулі, коли зуби погані, треба водою із содою полоскати
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    В обох дітей зараз афти в роті плюс мармурова шкіра. У меншою соплі рясні були і горло червоне, а в старшої тільки афта і шкіра така. Температури не було. Але мені це схоже більше на ентеровірус (герпангіна?) а парвовірус, пам"ятаю було у дітей минулого року, в народі називали то "нашльопані щоки". В старшої весь клас перехворів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    О, точно, так педіатр діагноз назвала. Стоматит казала часто йде в комплекті з тим вірусом. Зуби в нас хороші, кілька зубчиків із найменшим карієсом запломбовані.
    Власне, оті червоні-обвітрені щоки були день перед температурою, тому схильна вважати, що то таки той парвовірус. А ми з нашою афтою всі вихідні махалися, ще й були у бабусі, то полоскали по черзі фурациліном, водою із содою, йодом і Хепілором. І нуль реакції, ото все діло далі набирало і виглядало жахливо. Лиш учора мені братова порадила помастити Кандідом хворе місце і аж тепер я здається бачу хоча б якесь покращення, бо вже думала далі завтра із тою болячкою до лікаря йти. Із решти симптомів - мармурова шкіра у суботу проявилася ще раз, коли побув на сонці, і ще трохи прихрипший, але жвавий і активний, тобто нічого не болить. Подолаємо афту і, думаю, все буде ок)
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  8. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    І в нас спочатку соплі/кашель, трохи полікували то все, а вчора-яскраво-червоні щоки...Діагноз-парвовірус...Температури нема і поки тільки щоки і вуха червоні і гарячи..Малі захворіли в один день. Лікарка була здивована, каже, таке не часто буває, частіше по черзі: спочатку один, за ним другий..
    То, я так розумію, нам чекати ту висипку на руках і ногах?
     
  9. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    В будь-якому випадку не лякайтесь, коли появиться. Бо я з переляку вже кір собі зразу накрутила:girl_impossible:Але як в кожного по-різному проявляється той вірус, у нас взагалі жодних соплів/кашлів не було. Лиш температура.
     
  10. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Дякую, в старшого зранку уже на ногах i руках все червоне, в малого поки чисто....
     
  11. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Дівчата, в кого був парвовірус, як дітки себе поводили після хвороби? Син вже ніби здоровий, але млявий вже 3-й день і постійно хоче спати, ще жаліється на головний біль...
     
  12. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    В нас був. Дiти ну дуже активнi, i апетит добрий мають. Цiлими днями на дворi бавляться, не можу додому загнати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Може з місяця 2 тому в нас появляються періодично прищі. Утворюється такий великий червоний "горбок", аж та ніжка чи пальчик опухає. Потім ніби окреслюється прищ. І через 4-5 днів він зникає. Чи мажеш чи ні, одинаково не швидше. Потім у іншому місці через деякий час таке повторюється. Малій то чешиться. Видно як нога об ногу чи об диван тре. То не комар чи щось інше точно. До педіатра йдемо у понеділок. Але може хто таке бачив.
    IMG-3aec519195139f4732381926d21a474f-V.jpg IMG-94e3a1ca762446f39276730169bb7811-V.jpg IMG-d4ae8118d3b61c27bdb6a096ca3e54af-V.jpg
     
  14. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Arapeta кота-пса маєте з блохами?))) Може кусає паразит і така реакція...як варіант...
     
  15. fillette

    fillette Well-Known Member

    В нас так було минулого літа і тепер також. Не знаю від чого. Але дитину то ніяк не турбує і за пару днів сходить. Напишіть що вам порадить педіатр.
     
  16. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Тварин не маємо. Гуляємо у тоненьких шкарпеточках під босоніжки завжди. Постіль їй щотижня міняю на чисту. 6-й поверх, комарів нема, павуків не помічала (хоч якесь на то схоже). З продуктів нічого нового не вводили. Ну там полуничку, але на неї не реагувала. І на алергію мені не схоже як в старших бувало. Отак вискакує великий червоний болючий прищара і за 5 днів зникає, а через певний час на іншому місці з'являється. І то не по всьому тілу, я тільки в одному місці. Зараз на ніжці. Було на скроні, на ручці, на кисті і на пальчику. На голові і животі-спині не було.
    Піду до педіатра і по ходу буду шукати толкового дитячого дерматолога, якщо не зникатиме.
     
  17. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Arapeta, реакція на порошок пральний?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Аріель для кольорового, як завжди. Може дійсно на спец дитячий поміняти?
     
  19. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

     
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Дівчата в малого прищі на внутрішній стороні бедра. Білі. не червоні. не сверблять.не знаю в яку сторону думати.. вже більше двох тижнів. при чому останні дні їх стало більше.. останній тиждень кашляє і соплить.кашель вологий..