У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

  1. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    В мене була знайома, яка народила у 16 років, наскільки я знаю, вони з чоловіком і зараз щасливі у шлюбі (десь 15 років) і ще є приятелька, що народила першу дитину в 35 і теж щаслива. Тож, мені здається, справа не у віці, а, якщо хочете, у внутрішній (душевній чи що) готовності бути батьками.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  2. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Дивно якось.... Якщо діти виросли, то вже шлюб перед Богом нівелюється? Уявила собі шлюбну обітницю "обіцяю тобі любов, вірність... поки діти не виростуть" )))
     
    Останнє редагування: 20 Червень 2016
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Ніхто мене "старородящей" не називав і ніде такого не записували.
     
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Знайома, 44 роки, нещодавно народила першу дитину, рік тому вперше вийшла заміж. До того оточення співчутливо махало головою і - "ну що зробиш, така доля"..."така доля" виявилась хитрішою і своє зробила. Тішуся...
     
    • Подобається Подобається x 19
    • Зе бест! Зе бест! x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Online

    Online Well-Known Member

    Немає ідеального віку. І у 18, і після 35 є свої плюси і мінуси. Не вгадаєш.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 1
  6. vanilia

    vanilia Miracles are real


    А я завагітніла першою дитиною в 26 років, то одна лікарка в пологовому на Мечникова мене лякала, що я застара і то вже пізня вагітність. Я більше до неї не ходила ))
     
    • Смішно Смішно x 6
  7. olegignatenko

    olegignatenko Well-Known Member

    Мене теж з першою дитиною лякали ,що я вже стара і буде купа проблем
    Мені було на той час 28,але почувалася на 17
    Зараз народила синочка ,мені 35 почуваюсь на 18
    Правда старою вже лікарі не називали і не лякали нічим
    Не важливо в якому віці народжувати (звичайно не в 14 ),головне позитивний настрій і молода душа )))
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    серед мого кола спілкування зараз є 4 жінки, які народили (правда другу дитину) у віці 42-44 роки. Моя лікар каже, що зараз уже не здивуєш тими, хто народжуєе після 40-ка. Таких в пологовому багато.Причому часто вагітність у них протікає легше, ніж у 25-річних.Без патологій і т.д. Можливо тому, що до такого віку жінки більш ретельно вже дбають за своє здоров я. Плюс психологічний настрОй геть інший : вони вже "склалися" у кар єрі, у багатьох виросли старші діти.Тобто така вагітність у них приймаєься спокійно і без зайвих нервів. Плюс чоловіки у багатьох тех вже старше 45 років і по -іншому приймають батьківство. Ця вагітність дружини приймається з особливою опікою. А , можливо, сама природа дає можливість жінці в цьому віці як перед отим природнім ривком перебудови організму на затихання репродуктивної функції, відчути той шанс стати мамою "по-іншому". Загалом, до 45 років організм більшості жінок налаштований на вагітність і приймає її добре.
    --- дописи об"єднано, 9 Травень 2018 ---
    ну в 26 і мені казали "старородяща" . А коли мені 41 рік йде, кажуть : "Давай до нас. Сам час ":)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  9. zetta

    zetta Well-Known Member

    я помітила кілька знайомих яким вже крила виросли, діти дорослі , так от іх зачіпає те що інші наважуються на пізню вагітність. якісь погані скриті емоціі так і пруть з них.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Четверту дитину я народила в 34. Коли лежала перед КР в пологовому, черговий лікар під час обходу спитав чи то перша моя вагітність (то був третій кесарів розтин )))). Поки я не показала шов, то сам і не помітив. Почувши це, був шокований. І тоді якраз я пригадала лікарку, котра в 2007 році в мої 26 років сказала, що я вже тоді була "старородяща" ))Це була старша жіночка, можливо, тому так вважала.
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. SvitlaLu

    SvitlaLu New Member

    Мені 23, одружені майже два роки, дітей плануємо в 27 десь. Поки ще морально не готові, ні я ні чоловік.
     
  12. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Першу дитину народила в 32 в Україні, другу в 40 в Канаді. Перші пологи - неплановий КС. Другі пологи - природні. Ніхто не казав, що старородяща, але уваги/обстеження в 40 було більше. На другі пологи мала запланований КС, але мій хлопчик вирішив по своєму і появився на декілька днів раніше планового КС. Ургентна бригада була присутня про всяк випадок, але справилась сама )
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  13. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    мож тому що в Канаді?
     
  14. Shprotka

    Shprotka Active Member

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. tuti

    tuti Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Larochkad

    Larochkad New Member

    100% согласна! я народила доньку першу у 26 років. другу у 36.. зараз вже всі дорослі.. Молодшей 11 років.. Виходять замуж, коли є за кого . і вік тут не до чого!
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Your Princess

    Your Princess Well-Known Member

    Відчуваю постійний тиск з боку родичів...особливо батьків чоловіка про те, що пора би вже мати дітей, коли , коли, скільки можна чекати. Кажуть, ви живете для себе, подорожуєте, так ви можете це робити і з дітьми..Чого ж ви! Тобі вже сину 27! Просто смішно слухати, таке враження, ніби це йому родити потім. Мене це дуже засмучує, морально і емоційно виснажує і відбиває від бажання мати дітей абсолютно.

    Мені 24 цього року буде, минулого року закінчила довге навчання і вже давно працюю сама на себе заробляю. Ми 3 роки у шлюбі.

    Чому хтось думає, що я комусь щось винна в цьому житті, чи справді винна я своїм і його батькам внуків, якщо я до цього морально не готова ще. Чи готові вони взяти відповідальність, якщо зявиться дитина, до якої я не готова. Я вже не знаю, як я маю реагувати на ці розмови..намагаюся віджартовуватися просто, а потім плачу в подушку і сварюся з чоловіком.

    Так, чоловік мене не напрягає тим питанням, хоча я знаю, він дуже хоче дітей.

    Я не знаю, коли я буду готова, але точно відчуваю, що не зараз. Будь ласка, порадьте хтось як бути далі.

    Я вважаю, що краще на себе потім злитися, щодо дітей, про рішення коли народжувати ніж на батьків які до цього заставляють. І взагалі це така інтимна і приватна річ...як можна не розуміти, що це некоректно питати.

    Моя мама вже мене рідше тим питанням мучить, але в неї один аргумент..народжуй доню, поки я ще при здоров'ї щоби їх вибавити і допоможу порадати, бо моїм братам вона вибавила їх дітей і зараз дуже допомагає. Але чи маю я йти на такий крок через те, що сама не впораюся потім?

    Внутрішньо, я не відмовляюся від думки мати дітей, я не знаю коли буду готова, я хочу захотіти цього найбільше на світі і тоді планувати. Я намагаюся в житті жити за продуманим планом, все планувати і добре обдумувати. В мене є деякі конкретні цілі, над якими я зараз працюю, і які хочу досягнути перед тим як народжувати дітей.

    Можливо я не права? Всі лякають навкруги віком..і інколи я дійсно задумуюся..може варто..але розумію, якщо наважуся на цей крок, бо так хочуть оточуючі, а не я, то буду нещаслива.
     
    Останнє редагування: 4 Лютий 2019
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    ви вже самі відповіли собі на своє питання.
    Чесно кажучи, співчуваю, шо так тиснуть. В багатьох на таке йде зворотня реакція. Може якщо то більше від батьків йде, то сказати їм прямо - шоб вони проводили таких розмов. Бо якшо ви думаєте, що народите, і на тому все припинеться, то насправді не так. Вже через два роки вам будуть розказувати, шо пора наступну
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  19. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    @Your Princess 24...27... Вже вибачайте - але ви ще самі трошки діти.
    Так і всім кажіть:
    Ми з чоловіком хочемо: тут вже політ Вашої фантазії. Поподорожувати, купити квартиру, в квартиру, машину і тд і тп. У вас є свій план життя.
    Оце я від мами і свекрухи слухала. Ні. Допомогають. Але не так як обіцялося...
    Тому допомога буває різною...
    Живіть своїм життям в гармонії з чоловіком. А решті родичам один раз чітко поясніть що ВИ не вони. І у вас є СВОЇ мрії і види на майбутнє. І у вас СВОЯ сім'я і своє ЖИТТЯ. Ви повинні лише собі, і маєте так прожити, щоб потім не шкодувати "бо когось послухала, а своє так і не втілила".
    Настрочила. Теж наболіло. :girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Your Princess

    Your Princess Well-Known Member

    Так, я це розумію, бо маю таких прикладів. І це жахливо. Ще нам кажуть, що ми живемо для себе, подорожуємо. "Так, ви ж можете це і з дітьми робити." Тонко натякаючи, що ми егоїсти. Я так не вважаю і маю на це причини. Найбільше мені шкода чоловіка що через це він з ними портить стосунки, але що робити. Я маю якось теж відстоювати свої права.
    --- дописи об"єднано, 4 Лютий 2019 ---
    Дякую, мені цікаво послухати людей, що про це думають.

    Я хочу піти на сповідь, і запитати священика що він радить в таких ситуаціях.Але чесно кажучи, інколи священики теж кажуть..чому не заводите дітей і тому подібне. Подібна тема була, коли ми зустрічалися...казав священик: "Одружуйтеся, бо не можна в гріху жити".