У чому вбрані наші дітки?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 10 Квітень 2009.

  1. viltis

    viltis Well-Known Member

    Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко.

    Як правильно визначити кількість одягу???
     
    Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    Я в середу на санті бачила малого в візку в конверті на овчині, зимовій куртці і шапці. Мама-в весняній дутій куртці. Побачила малого, мені зразу млосно стало....
     
  3. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    сьогодні вдягла в бодік на довгий рукав, флісовий комбінезон (без капюшону і без закритих ніжок), носочки. Носочки всю дорогу знімали, доки не заснули
     
  4. happy story

    happy story Well-Known Member

    Сьогодні лосінки мештики, кофта, майка, шапка легенька і куртка... Куртку давати я не хотіла, на що Аня з криком залізла в шафу і витягала куртки... Дитина без куртки на двір не виходить... Хоч на дворі бігає і пітніє... Знайшла найтоншу яка була, не спітніла, бо був вітер, а що робити якщо тепліше стане... Навіть не знаю...

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  5. DarinaPetriv

    DarinaPetriv мама-блогер

    Я одягаю просто і без хитромудростей - як себе, малій 1,2 роки


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  6. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    У що вдягнути тижневе немовля при температурі +20-25градусів?
     
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Пісочник (чоловічок без штанин і рукавів)
    Сарафанчик для дівчинки
    Легінси і футболку

    В візку можна прикрити чимось бавовняним, якщо спить.
    Насправді між 20 і 25 суттєва різниця. А ще фактор вітру. Загалом я би одягла щось легке і в сумку кинула тонкі штанята і кофтинку на блискавці про всяк випадок.
     
  8. Seppy

    Seppy Active Member

    Якщо є десь розписано то тицьніть носом. Вчора одягла затепло (боді на короткий рукав, хб чоловічок, флісовий чоловічок, а верху ще й конверт флісовий, правда не закривала) сьогодні здається захолодно ( бодік на довгий рукав, зверху трикотажний чоловічок з капюшоном і легку трикотажні шапочку, накрила легким покривалом). Малому 2 міс. Вчора був весь мокрий як прийшли додому (то й не дивно), сьогодні потиличка і ніжки були тепленькі.
     
  9. Melian

    Melian Well-Known Member

    У вашому віці користувалась такими підказками[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. Seppy

    Seppy Active Member

    @Melian дякую, я ці таблиці бачила, але щось не второпаю, вони при 22 радять шапку одягати. Та й знову ж таки питання : для чого тоді бодіки на короткий і довгий рукав, якщо вони їх тут не малюють взагалі? Якщо чоловічки без ніжок, то що має бути на ногах? ( шкарпетки зафіксувати нереально). Коли немовлятам починають одягати взуття? Що вони мають на увазі, коли малюють комбінезон "с утеплителем"? Я маю флісові, то вони теплі чи легші за утєплітєль?
     
  11. Melian

    Melian Well-Known Member

    я приблизно дивилась на ці рекомендації, виходячи з того одягу, що в мене є. ясно, що вище 16-18 градусів шапочки не вдягала (але при таких температурах в мене й дитина старша була, ми листопадові). бодіки на короткий рукав ми носили тільки влітку або в квартирі; на ніжки я під чоловічок вдягала шкарпетки, але високі, типу підколінків; взуття взагалі вдягала коли перші кроки почали робити, а до того пінетки просто в гості для краси або для фото, а так то шкарпетки наше всьо. навіть весною в нас був комбез з незакритими стопами, а дитинка ще не сиділа навіть, то я вдягала одні простенькі шкарпетки та одні грубі і було ок. на рахунок утеплювача, то це може бути той же холофайбер і йому подібні. знову ж таки, залежить яка у вас фліска - якщо цей комбез суто флісовий, то, на мою думку, він може бути трохи залегким - фліс легко продувається. а якщо комбез - всередині фліс, а зверху більш цупкіша тканина, то мав би бути ок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Seppy

    Seppy Active Member

    В малого від народження весь час ручки - ніжки холодні, тому не можу ніяк навчитись визначати. За шкарпетки дякую, але все ж воно мені не зручно, злітають, якщо поверх манжетів одягти то вилазять і задуває.
     
  13. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Холодні ручки-ніжки - не показник, що дитині холодно. У немовлят погана терморегуляція.
    Я керуюсь таким правилом: неходяча дитина - як себе + 1 шар одягу, ходяча - як себе - 1 шар одягу.
     
  14. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    І ще, дітки різні, моя мала краще сприймає холод, ніж перегрів. От минулого тижня, прийшла забирати малу з садка, на дворі реально тепло +21. Вихователька; давайте дитині шапочку!? Ну тепер пакую шапочку в сумочку малої.
     
  15. OlichkaOlivia

    OlichkaOlivia Well-Known Member

    Дівчатка, ось і настав мій час, коли накрило бажання готувати придане для малечі. Хоч ще маю час в запасі, але отак сидіти без діла і рівндушно проходити магазини з дитячими манюніми лашками я вже не можу)). То ж порадьте який одяг (чоловічки, бодіки, повзунці і т.д.) на перші місяці життя дитинки ви купували і в якій кількості (зокрема 56 розмір) Боюсь що не матиму стриму і накуплю зайвого а малеча так швидко росте... А я геть вже забула що то було і як, і все зі старшої малої давно пороздавала.
     
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @OlichkaOlivia, ну по перше - багато не купуйте). В мене дівчинка, яка практично не обпісюється (хлопці люрили поза памперс регулярно). Тому зараз реально використовую 3 бодіка і 3 чоловічка, хоча маю певно штук 8-10 (подруга віддала). Переодягнула малу, відразу перепрала і на батарею, через годину-дві вже сухеньке.
    Ну і дуже маленького не купуйте. Ми хоч і дрібненькі, і ніби багато не набрали, але вже з дечого виросли. Хоча нам ще навіть місяця нема.
    І ще. Окремо ковтинки та повзунці в нас чомусь не дуже йдуть, чоловічки мені значно зручніші, особливо з тими заворотами на ручках, щоб не драпатись. Оті класичні рохпашонки маю теж штук вісім, реально використовувала дві тонесенькі, байкові так і лежать. Купувала тоненькі трикотажні, мені приємніші за полотняні.
    Шапочок теж максимум три. Ну але я на тому взагалі не поміщана, дома без шапки, лише після купання тонесенька, і на вулицю одна. От зараз теж в шапці, бо бабуся прийшла))). Піде - знімемо.
    Та і пеленку в нас не дуже експлуатуються), може поки що).
    Шкарпеточки шукайте найменші - вони будуть все рівно завеликі), ну і пари дві-три рукавичок-царапок з хорошою гумочкою. Бо як гумка буде вільніше, будуть постійно злітати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    В мене чоловік доці накупив купу одягу 50-56, в такому віці я ще можу довірити йому гардероб малої)) Але з тої купи вже багато замалого ( ріст 52 см), є і завелике (мені виглядає що то явно не 56). Хоч нам лише 2 тижні, вже маємо улюблені речі, 3-4 бодіка, 3 чоловічка, найбільш зручно мені штанята і кофтинка окремі, їх по 5 шт. Шапочки то катастрофа...просто не дає їх одягати і все, зразу такий крик, що капець, тому вдома ми без шапок. Маємо також любиму піжаму і ще дуже класні такі мішки на замочок, я її одягаю в бодік на довгий рукав і штанята і пхаю в мішок))). Шкарпетки, навіть найменьший розмір нам завеликі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Rodionochka а моя он дуже пропісювалась в тих памперсах, не пойму чого, але так було, хоч я комбінувала як могла..
    Я маю три шапки, які і візьму в пологовий, вдома вже й так будемо без них. Кілька чоловічків 56 го розміру, різні фірми різноі довжини.. Наприклад Некст думаю буде на 62 точно, якщо не довше.. І так само 62 кілька. Плюс бодіки на довгий рукав і штанятка з стопками, пригадую так було мені зручно з Меласьою. В пологовий беру лиш чоловічки, то найпростіше на початок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Моя мала постійно обпісювалась, зато мeнший -ні!найзручнішe чоловічки, бодіки, штанята або повзунки-на другому місці) багато нeкупляйтe, бо нe встигнeтe поносити.

    Надіслано від мого MEIZU_M5, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В нас це сталось лише раз за три тижні. А от хлопці моі могли по 3-5 раз пропісятись). Думаю, то через іх анатомічну особливість))). З малою використовую підгузники 1, преміум класу. Думаю, не пропісюється, бо розмір якраз підходить. Прилягають чудово. А, ну і прокакались ми один раз, бо якраз тато на руках тримав, десь притис попу.
     
  21. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Дівчата, як вдягаєте зараз дітей? Мої ходять в шортах і футболках чим викликають бурю емоцій в усіх навколо. Думаю, може то я вже тютю, всі діти в шапках, колготах під штанами, а мої голі, ще й з соплями
     
    • Подобається Подобається x 1