Страхування життя

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Котя, 20 Лютий 2012.

  1. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я теж вже кілька років. З нашою інфляцією якщо індексувати щорічний платіж, то він дуже великий стає. А якщо ж не індексувати, то та гривня сильно знецінюється. Я страхувалась на суму, еквівалентну 12 тис. дол. на той час. Якщо перевести по сьогоднішньому курсу, то це всього 2,5 тис. дол. :sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Але все ж таки я буду індексувати :girl_blush2:. Хоча, надіємось, таких скачків гривня більше не переживатиме :girl_smile:
     
  3. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    ніколи не цікавилася цим питанням, оскільки на роботі маю медичне страхування, але час подумати і про членів сім"ї))
    зайшла на сайт, але не бачу де є суми страхових внесків.
    По якій програмі Ви застрахувалися та скільки це коштує?
     
  4. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    В мене Золотий капітал, суму обираєте самі :girl_smile:
     
  5. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Вже другий рік індексація становить 10 %, терпимо, особливо якщо відкладати протягом року з таким розрахунком.
     
  6. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Так але іншого вибору не має. На мою думку 10 % інфляції це мало я б збільшила до 30%. Але не завжди є можливість сплачувати такі суми. Наскільки мені відомо суми можна змінювати як з більшої так до меншої, все можна змінити окрім застрахованої особи. Я не знаю кращого методу щоб заощадити гроші, хоча використовую як альтернативу і інші методи.
     
  7. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Страхування життя - це ЗАХИСТ в першу чергу, а не накопичення чи відкладення. З усіх знайомих, у кого закінчились програми по дожиттю - не було прибутку. Бо і не мало бути :).
    В страхуванні життя бачу позитивні корисні моменти. Але те, як це подають фінансові консультанти - і накопичення, і інвестиція і проценти зверху - це ой як відносно, і НЕ ЦЕ питання ВИРІШУЄ цей фінансовий продукт. Страхування - це захист.
     
  8. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Я цілком погоджуюся! Це захист фінансовий, якщо відбудеться страховий випадок. На мою думку фінансові консультанти повинні доносити всю інформацію до своїх клієнтів, але кожен клієнт чує і бере з розмови те що йому на той момет потрібно. Я для себе виділила захист своєї дитини, і себе в першу чергу, а також можливість зберегти хоч якісь заощадження. Серед моїх друзів і знаоймих ще не отримали кошти, бо проргами ще не закінчилися, але користуються програмами по захисту ( а є такі які мають поліси і не знають, що можуть ними користуватися, чи не вміють чи бояться....я таких зустрічала....). Ми всі в цих питання ще дуже не грамотні( нажаль. Є над чим працювати і чого вчитися).
     
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    В більшості випадків, напевно 99% на нашому ринку - ось це ключове і подається воно продавцями-консультантами не просто *зберегти*, а типу *зручний спосіб відкласти, та ще й заробите, чистий профіт 100-300%*. А це не так. При певних обставинах - maybe. Але не як загальне правило.
    І коди клієнти стикаються з несумісністю слів продавця з реальними механізмами - псується репутація компаній та їх працівників.
    Але цей продукт - нормальна річ. Тільки в нас люди здатні нормальні речі прикрасити зайвими блискітками та втюхати :). А потім збридитись.
    У чоловіка була програма 8 років, я 6 виплатила. Але була потреба в грошах - забрали кошти протягом місяця після заяви.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Як думаєте, якщо оформити дитині на 10 років, наприклад, то
    Чи можна таку програму розглядати, як метод накопичення і заробітку певноі суми для майбутньоі освіти дитини??
     
  11. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Ви продовжуєте ці накопичувальні програми?
     
  12. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    @fiesta, я думаю, що цілком. Вам потрібно переговорити з фінансовим консультантом і вибрати для себе оптимальний варіант.
     
  13. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    В минулому році у звязку з потребою коштів на будівництво - договір розірвали, забрали кошти. Приблизно 90% з суми, яку фактично внесли (як в у.о., так і в грн).
     
  14. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Зазвичай коли повертаєш то втрачаєш трошки. Щоб забрати те що вклав треба почекати пів терміну (це якщо довгостроковий поліс наприклад на 20р) то за 10р ви заберете те що вклали. Ви врахуйте що на накопичення йде не вся сума, а в залежності від захисту здоровя, який ви вибрали. У мене було 30/70 а зараз 40/60 бо я змінила прогаму по здоров"ю. Але поліс на 20-25р.
    --- дописи об"єднано, 12 Квітень 2019 ---
    я дитині оформила з 2 рочків на 25р, але дит прогама діє до 18 потім там підуть зміни. Ще коли ви берете дитині поліс то він автоматично і захищає ваше здоров"я, як страхувальника ( в основому від нещасних випадків). Я розглядаю більше як захист здоров"я, але хотілося б щоб і гроші були накопичені. Чим більше років тим більша сума кінцева має вийти. А і ще забула сказати я вертала в податковій гроші, там є податкова знижка. Оскільки я офіційно працюю і сплачую податок на доходи, а я є стахувальником себе і своїх в дома я збирала пакет документів і подавала до 1 квітня поточного року на відшкодування коштів за минулий рік. Гроші виплачувалися, але там суми різні переважно це не 20% а 12-14% приблизно від суми ( є обмежання і максимум, який можна отримати).
     
    Останнє редагування: 12 Квітень 2019
  15. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Я теж отримувала податкову знижку, то якщо чек щорічної виплати у мене був на 6000 грн, то знижка становила 1000 грн. Також тепер вже можна повертати, якщо платиш за дитячий садок.
     
  16. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Я Вам фактичний відсоток сказала. (Приблизно... бо в чоловіка довша програма була, в мене коротша та в валюті, інші опції..). Якби 1-2роки раніше розірвали - було б повернення десь 60-70%.
     
  17. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Я не сперечаюся) просто залежить, які умови полісу і з якою страховою компанією у всіх різні умови. Але стандартно зазвичай то кошти втрачаються, якщо забирати раніше, звичайно залежить коли. Мене пояснювали, що якщо ти половину терміну виплачував і захочеш розірвати то повернеш приблизно суму, яку вклав. Ми всі рахуємо суми 100% відтого, що вклали, а по факту я вище писала, то ця сума завжди ділиться у різному співвідношені страхування здоровя/накопичення (наприклад 30%/70% і накопичення йдуть від 70% і з кожним роком добавляється прибуток від тієї суми, там також він залежить від того наскільки прибутковий рік від 9% до 14% (але це від тої суми, що складає 70% а якщо був тяжкий рік то вони зобовязуються виплати здається 3-4% навітья якщо це їм в збиток. Це такі умови в тій страховій де я брала поліс. Про індексацію, то тут окрема історія, але схема та ж. Я веду до того, що розривати договір не вигідно, але є різні обставини. А ще хотіла доповнити, вигідно гроші ставити тільки у національній валюті тої країни в якій ти береш поліс. Там дуже довго я вивчала те питання, бо також хотіла в доларах/євро.
     
    Останнє редагування: 12 Квітень 2019
  18. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Договір на 20 років - це так далеко
    Стільки ризиків...
    Чи компанія не збанкрутує, чи виплатять вкінці....
     
  19. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    так ви праві. Я ставила акцент на захист здоров"я і життя. У мене не є поліс дуже дорогий і я можу дозволити собі відкладати по 600грн. в міс на себе і 600 на дитину, я буду дуже рада, якщо за 20 років отримаю заощадження). Я колись про це не задумувался), коли з"явилася донечка, то я я прийняла таке рішення. Ніхто нікого не заставляє тут вибір кожного. Чесно скажу я бачу на які потреби тратять кошти мої рідні, близькі(((( на вихідних просидіти 1000грн в кафе, чи купити джинси за 800грн, або навіть кожного дня печенько і цигарки, цей список можна продовжувати..... а за захист здоров"я ніхто з них не думає( це не так дорого, якщо думати про це як не заробіток, а як захист. Я думаю гарантій ніхто не може дати на 100%. У мене є знайомі поляки то в них не по одному полісі, а по кілька з різних страхових і для них це нормально, у мене тітка живе у Україні була заміжня за поляком, він помер і їй страхова виплачує пенсію пожиттєво. На нашому ринку є багато довірених страхових Українських і не тільки (Австрійські, Польські і т.п.), є з чого вибрати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Grizli

    Grizli Member

    Дівчатка а хто в якій страховій застрахований? Хочемо з чоловіком також поліс купити а не знаємо куди звернутись