Ой, Америка, ой, Канада...

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 20 Травень 2009.

  1. phobika

    phobika Well-Known Member

    До речі, є таке правило, що в Штати краще мати відразу квиток в дві сторони. Іноді агентства або авіакомпанії не хочуть продавати квиток лише "туди". Причиною цього якраз і є, що пасажира можуть розвернути на кордоні. Таким чином авіакомпанія страхує себе від того, що її зобов'яжуть безкоштовно везти когось назад.
     
  2. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    А кого хвилюють ваші квитки?)))
    Це правило стосується б-якого кордону, лиш з Польщею дешевше може вийти, як з Штатами.
    От візовому офіцеру в аеропорту по прильоті здалося, що ви нервуєте. Ніби й доки норм, нічого зайвого не везете, але щось йому видається не те.
    Найлегший спосіб вирішити "проблему" - завернути вас назад)
    Це не регулярна практика, зазвичай на 2-3 тижні перебування штампик вліплять. Але ж всяке буває(
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ггг. То оффтоп, але як почався безвіз, то моя мала летіла в Італію в гості до родичів. То в аеропорту у Львові на стійці реєстрації перевіряли , чи є зворотний квиток. Типу - якщо щось, то вони тут же зобов'язані забрати тебе назад, задурно западло, а так ти вже проплатив дорогу назад, то заберуть хоч "стоячим". :girl_crazy:
     
  4. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Ну а як тоді додому повернутись, якщо квитки, допустимо, взяті на місяць на пізніше?:) поміняють?
    Згадався фільм "Пригоди італійців в Росії", як чувак літав туди-сюди бо ніде не приймали)))
    Ви не дивуйтесь що я так випитую - я далі України не літала)) а цікавить мене конкретно Америка, бо є така можливість. А кого можна спитати як не рідних посиденьок:) все решта тільки в гуглі можу почитати...
     
  5. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Як стануть зірки на проходженні кордону - ніхто не знає. Головне не нервувати і спокійно пояснити, для чого їдеш в Штати. Я перший раз була по студентськійпрограмі, працювала в дит таборі. Другий раз, коли летіла з чоловіком через 8 років, мене на кордоні з натяком запитали: чому ви повертаєтеся в США? Вони добрі психологи. Я відповіла: я не повертаюся нікуди. Я їду на випускний до найкращої подружки, вона в такому-то універі стільки років вчилась і це для мене велика честь побачити її конвокацію. То більше нічого не питав. Наступний раз я летіла на 8 місяці вагітності, квитка назад не мала, хвилювалася нереально, мала всю інфу в яку лікарню і т.д і т.п. Але була реальна підстава не впустити мене - вагітність. живіт був в мене не дуже великий, футболка-балахон, то офіцер не побачив, що я вагітна. я сумкою з ноутом прикрила живіт, і стійки в них високі, а я 1,55. Йому мене добре лиш по груди видно було. Цього разу мене навіть не спитав, куди і нащо їду. Подивився паспорт і поставив 6 міс. Ну а наразі я вже поміняла статус, то не знаю, не літала більше в статусі туриста.
    @olerusya ви зробіть перше візу, а там вже далі розберетесь. Ну і мені адвокат говорив, що краще їхати разом чоловік з дружиною, вони не люблять, коли один їдеш, а вдома чоловік і діти. То підозріло, ніби на заробітки. Але хто зна, як насправді, це все - «говорили десь там»)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Akseniya

    Akseniya Well-Known Member

    Квитки мати бажано, туди-назад, так менше підозри, що ви не плануєте залишатись.Можуть просто запитати наявність, або навіть попросити показати. Родичі були і по гостьовій і по туристичній візі,термін перебування поставили 6 міс в обох випадках. При тому, що по гостьовій візі мали бути два тиждні в гостях(по легенді), а квиток назад через 4 місяці, сказали що потім поміняють, офіцер поставив 6 місяців перебування. Повезло...Офіцери дивились на запрошення по гостьовій візі, по туристичній запитували на скільки часу планують перебувати. Ви вже маєте візу?Краще подавати з чоловіком, але без дітей, так більше шансів.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Ні, не маю. От наразі дізнаюсь ті всі нюанси), чи варто взагалі то починати. Якщо поїдемо, то тільки разом з чоловіком, і то ще в дуже неблизькій перспективі - не раніше як за 1,5-2 роки.
    Просто в мене знайомий є - вже два рази йому відмовляли в гостьовій візі при тому, що в нього залізобетонна причина - його єдина дочка вже 18 років в штатах, дружина католицького священника, народила там троє дітей... Він пенсіонер, чому йому відмовляють в тому щоб з'їздити в гості до єдиної дитини...? Зараз вже робить документи на Грін карту. Дружина його тепер часто їздить туди-сюди по Грін карті, а його вперто не впускають((((
     
  8. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Akseniya

    Akseniya Well-Known Member

    Якраз для офіцера в посольстві це і може бути залізобетонною причиною, щоб не впустити. Вони КОЖНОГО розглядають як іммігранта, а ви своєю анкетою і співбесідою маєте довести протилежне. Наявність родичів чи знайомих, навіть легально у США, може завадити у візі, мовляв є де залишитись і кому допомогти в незнайомій країні. Взагалі відкриття візи в США ще та лотерея...
    --- дописи об"єднано, 6 Березень 2018 ---
    Спробувати можна, потім будете мати досвід...Навіть якщо не відкриють. Єдине, гроші втрачаються.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    сама спитала, сама вияснила і може комусь стане в нагоді: посольство Канади в Україні не приймає документи від громадян з 2017р. Все тільки через візовий центр. У Львові на Джерельній. Попередньої реєстрації нема, жива черга. Приходите в ВЦ. там на стійці реєстрації берете талон і чекаєте. Людей, як правило, не багато, але дуууууже довго тягнеться кожне приймання документів. Є лише 2 консультанти. Попередньо самому анкети заповнити теж не вийде - основна анкета чомусь блокується, заповняються лише додатки. В ВЦ є комп і там можна заповнити всі форми. Якщо ти заповняєш сам - коштує 150 грн, якщо з консультантом - 300. Комп лише один і якщо хтось там "засів", відповідно треба сидіти і чекати поки звільниться і консультант, теж відсутній. Фото можна зробити в кабінці в коридорі. Коштує 50 грн, дають жетон. Процес переміщення документів відслітковується по трек-номеру. Загальна вартість послуг (з платою за візу) 3200. Термін обробки документів від 3 до 7 робочих днів. Побачити чи отримали візу можна лише коли документи прийдуть назад, раніше ніхто інформації не надасть.
    З власного досвіду і зі слів консультантів: чим більше підтверджуючих ваше повернення документів, тим краще. Не варто обмежуватися переліком обов"язкових до подання доків. Бажано подавати бронь квитків, супровідні листи від подавача і від запршуючого з детальним поясненням чого, коли і для чого їдете. Копії документів про власність, виписки з банківських карток і з роботи теж можна взяти не тільки довідку про доходи, але і лист від керівництва про те, що робоче місце за Вами зберігається. Всі документи, що не англ чи франц. повинні бути перекладені і завірені апостилем.
    Ми з мамою отримали мультивізи на 10 років. Казали консультанти, що такого ще не було за їх період роботи:connie_pull-pigtail Мені запрошення робили двоюрідні брат і сестра. Дружина двоюрідного брата нашої невістки вже 3 рази подавала такий же пакет документів і їй постійно відмовляють (останній раз мала запрошення на хрестини, мої хотіли її взяти за хресну малому). Ще одні знайомі (мама з донькою) теж 2 рази подавали документи (хотіли їхати на весілля до племінниці і двоюрідної сестри (так як ми з мамою зараз до Каті)) Теж відмови.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  11. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Отримати візу може бути ще тим квестом)
    Логіки у видачі/відмові защвичай немає(((
    Клеять у чисті паспорти і дають відмови "заядлим" туристам. При цьому - ніяких пояснень, 214b і розумій, як хочеш)
    Тому, отримайте візу, аатам вжевскільки б не дали в аеропору часу на перебування - не засмучуйтеся. Один раз менше, інший дадуть більше.
    Наперед даремно не гадайте і не накручуйте себе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. Insolence

    Insolence Living The Dream

    А тепер і я в цю тему.
    Поясніть мені будь ласка наступні питання. Ситуація у мене така. Подружка - громадянка Канади, але живе в УА. Є потреба летіти в Канаду, бо треба переробити документи. Хочу прошивирнутись з нею.
    1. Запрошення є обов'язковим? Чи достатньо, якщо його зробить чоловік подружки (постійно живе в Канаді).
    2. Чи не простіше подавати без запрошення? Просто з маршрутом і т.п.
    3. Бронь авіаквитків обовязкова ? якщо дата поїздки наразі розмита.
    4. Паспорт закінчується у 2022 році. Чи варто зараз алярмово робити біометрію?
    5. Якщо Лондон - транзитний аеропорт - треба британську візу ?
    Ну і поствізове. В Торонто апартаменти на місяць треба забукати, є якісь сайти, крім аїрбнб?
    Дайте щось почитати про те, як оформляти документи, бо я щось ніц не нагуглила ;)
     
    Останнє редагування: 12 Березень 2018
  13. petrywka

    petrywka Well-Known Member


    тут все, що треба знайдете
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. flame

    flame невгамовний експериментатор


    якщо Ви вказуєте, що їдете до знайомих або родичів, запрошення обов"язкове. Крім запрошення потрібні документи підтверджуючі громаданство та фінансовий стан.
    не думаю, що простіше (але це моя суб"єктивна думка). Треба буде повністю всі бронювання до дрібниць подати, страхівку. І виписку з власного рахунку, де будуть наявні кошти в сумі 500САД\доба (якщо в гості по запрошенню - не важливо скільки грошей на рахунку, хоч 100САД).
    так обов"язкова
    ні, достатньо 9 місяців до закінчення паспорта
    не потрібно, якщо з транзитної зони а\п не виходите
    http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5872E.pdf
    Canada Visa Information - Ukraine - Найпоширеніші запитання
    Вам потрібно буде заповнити :
    - аплікаційну анкету ІММ5257
    - сімейну інформацію ІММ5707
    - додаток schedule 1 ІММ5257В
    - чек-лист т(перелік надаваних документів), де повинні бути відмічені всі позиції)
    Бланки можна дістати тут Application for Visitor Visa (Temporary Resident Visa - TRV)
    Бланки потрібно заповнити, відправити в електронному вигляді на присвоєння хтрих коду , роздрукувати з отриманими кодами і підписати. І, власне на цьому етапі виникають складнощі - бланки не скачуються і не відправляються. В мене склалось таке враження, що бланки навмисне блокуються, ВЦ заходить в базу бланків через якусь внутрішню програму.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    500 доларів на добу? Це там таке дороге все? В Німеччину ніби 70€/добу - майже на порядок менше
     
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я таке почула від двох киян з якими летіла 2 роки тому з Варшави. Ми розговорилися (нудно 9 годин сидіти на одному місці) і вони розказали, що їдуть в подорож по Канаді. Самі собі склали маршрут, все забукали і хотіли подаватися на туристичну без запрошення. Пішли ще на консультацію в посольство (тоді ще приймали ) і там їм таку суму на людину на день озвучили. Оскільки, стільки грошей в день на двох в них не було, вони через якісь там знайомства купили запрошення .
    там готелі досить дорогі, особливо в великих містах. Ми кілька разів ночували в таких старих "сараях" , що мені було страшно підійти, але це були туристичні місця і ціна на "номер" стартувала з 150 САД (+15% податків) О, наприклад, в Brus Peninsula такий мотелик, ночівля в якому обійдеться в 170Баксів за 2місний номер а все тому, що це нереальне місце bruce peninsula - Пошук Google
    Поїсти в якомусь а-ля МСдональдс теж не дешево, більш-менш нормальне кафе - мінімальний чек біля 100 САД. Продукти в супермаркеті - дешево. Пальне - дорого. Оренда а\м - дешево.
    В Торонто: піднятися на CN Tower 25сад, акваріум - 35, поїхати на Casa Loma 30 (але туда ще добирання десь 10 витягне), театр від 50, оглядовий катер від 25.
    Місце на кемпінгу в якомусь національному парку від 80 на добу (і то ще залежить від машини мінівен і бус коштує більше).
    Все відносно. Напевно, тому вони таку цифру поставили.
     
    Останнє редагування: 13 Березень 2018
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Форум вартий уваги, без приналежності до громадянства чи місця проживання, там діляться корисною інфою мандрівники, які живуть в різних країнах і подорожують по всьому світу.
    Там величезна кількість людей з України і створені навіть окремі теми по подачі документів саме в нашій країні.
    На жаль, кращих форумів поки не бачила, наш chemodan не інформативний навіть на 10% від awd.
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  18. Insolence

    Insolence Living The Dream

    а якщо людина, яка запрошує - тимчасово не працює?
    бронювання - не проблема, і так зніматимемо житло легально.
    але от 500 дол. насторожує. це на 2х чи на 1 особу?
    питала в контексті. що тоді б просила візу на довший термін
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    не знаю. Такого в моїй "візовій" практиці не було. Ми, навпаки, завжди мали запрошення від того, хто найбільшу з\п має . По-різному було і від цьоці чи її чоловіка, або від брата, зараз сестра робила офіційне і решта дали просто листи від себе з копіями паспортів, але вже без фінансових документів.
    я в попередньому пості писала звідки в мене така інфа. Казали, що на людину. Спробуйте ще в ВЦ проконсультуватися.
    можете пробувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Insolence

    Insolence Living The Dream

    таке вкурсі, але щось дуже влом аж так заморочуватись.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1