проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Мені в свій час допомогло кілька днів реально рахувати кількість сну. Точно рахувати, не навскидку, то вийшло +- не зле с підсумку і я того кинулась
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    у нас от прям ідентично по часу, але порівнюючи зі старшим, мені здається, що цей малюк загалом нормально спить. Коли справді не виспався, скажімо, за 10 хв сну розбудив старший, то буде капризний, а як свої 30 хв поспить, то в нормальному настрої.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Після 2 років)
     
  4. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    треба уточнити, що то ше дуже оптимістичний варіант)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Мені здається,що мама після 2 років так адаптовується,що їй вже нічого нестрашно, і кожного ранку вже і не пам'ятає скільки годувала,скільки горшок подавала,скільки прокидалася)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    то не про мене) але в нас 2, 3 вже і ГВ не було, але проблєма лишилась. Але справедливості ради, прогресс вже появився
    п.с. дослідним шаляхом виявила, шо в малого проблеми зі сном залежать від зубів, які в нього ростуть дуже повільно і проблемно
     
  7. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    І нас якісь каруселі зі спанням почались. Маю надію, що це росте останній, 20й зубчик. Дитина 1,10, відмовляється засинати, дурачиться, сміється. Я її накриваю, вона розкопується, брикає, роздягається... Починаю її тримати під ковдрою, обнімати, щоб трохи зігріти, вона виривається починає плакати. Поплаче та й зачинає. Останні дні, немає плачу, й сну не буде. В моїй реальності, дитина в такому віці мала б спати в обід. Нічний сон з 22.00 до 08.00 плюс-мінус.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  8. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Моя старша доця спала вдень до школи, деколи в 1 класі після уроків, середнійхлопчик - до 6 років майже. Найменшенька в +- 2 роки перестала спати вдома вдень зовсім. Причому, в 2 роки 4 місяці пішла в садок, то там спала до 4 років, на вихідних дома - ні. Десь з 4 і в садку тільки лежить тихенько.
    А зубки, звичайно, можуть впливати...
     
  9. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    Підскажіть будь ласка чи нормально для дитини 11місяців мати лише 1 денний сон? Раніше мала лягала спати близько 11 ранку та 16 дня. Тепер від післяобідного сну відмовляється ( активна і не проситься до сну).
     
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    В нас теж так було. Зараз, ще спить 1 раз в день, до 3х годин, але час нічого сну відсунувся до 22.00.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Так, в мене всі троє так спали.
     
  12. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    І в мене всі діти ближче до року переходили на один сон.
     
  13. his joker

    his joker Well-Known Member

    Мій син теж з того віку перейшов на 1 денний сон

    Надіслано від мого M5s, використовуючи Tapatalk
     
  14. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    і ми з такого віку також тільки 1сон.

    Надіслано від мого MEIZU_M5, використовуючи Tapatalk
     
  15. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Звісно, як і дворазовий сон. Мій малюк з 9-ти місяців раз вдень спав.
     
  16. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Поки мала спить (а мамі єссно якраз треба бігти) напишу як у нас справи.
    Вирішила я таки піти до невропатолога, сусідка сказала, що в нас в поліклініці нормальна.
    Вислухала мене і направила перевірити внутрічерепний тиск, бо щось їй дуже на то схоже. Поїхала на Коцюбинського, ітого, в нас внутрічерепний тиск 6,4 при нормі 5. Мала була спокійна, не злякалася, мірялося то швиденько прикладанням до скронь датчика. Зараз лікуємось по стандартній у цих випадках схемі аспаркам+діакарб.
    Ще я раз була на забаві і повернулася досить пізно. З малою була моя мама. Пізно її погодувала і пізно вклала спати, десь біля 12 ночі. І мала мені проспала всю ніч! Потім були знову ночі з криками, коли в 22 вкладала. І я вирішила повторити пізні вкладання, не раніше 23 чи 12 ночі (залежить коли від 2-го денного сну проснеться). Вже майже тиждень ми добре спимо! Чи лікування, чи оте "ухайдохування" її до ледь притомного стану покращило наш сон до нормального. І вдень краще спить, правда тільки в мене на руках, але більше години, двічі на день. Побачу як далі буде. Сподіваюся, як перейде на один сон, то не треба буде до такої пізньої години чекати, щоб її вкласти. Поки мене це влаштовує.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я поговорити.
    Отже малій практично 6 місяців. Зі сном бувало всяко, але останній час все було +/- стабільно: 3-5 разів протягом дня, з них один сон на вулиці у візку довгий (2-3 години з підколисуванням), решта снів 40-60 хвилин з цицею в роті. На ніч вкладались орієнтовно в 22-00, підйом в 6-7. Цілу ніч їмо з перервами в кращому разі 1-1,5 год.
    Але останній тиждень у нас все якось не так. Вдень її практично не можу приспати. Ну як приспати? Засинала з цицею. Тепер поїсть і дивиться на мене, сна ні в одному оці. Але сна бракує, бо починає нярити, знову циця - знову погляд в очі))), і так по колу цілий день. На вулиці максимум хвилин 40. Тобто в нас якось раптово доня перестала спати вдень. Але для такої манюні це ж нереально. Відповідно на ніч вже готова лягати о 20-00, і зранку підйом з півнями 5 ранку. Я щось змучилася. Ну і вночі деколи прокидається з криками, але не думаю, що її щось болить. То швидше дозрівання нервової системи. В загальному нічого не мінялось. І що тепер побити з тими снами? То якось саме врегулюється?
     
  18. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Rodionochka, я би намагалась зменшити денних до 3шт... Ну і мій ніколи не засинав в хаті. І постійно тре було рухатись (це так..для підтримки вас :girl_smile:).
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мені до зараз було так кльово): йду годувати, а їмо ми часто, бо малі і мало набираємо вагу, заодно поспить і мама з чистим серцем вилежиться))). А тепер що всьо??? Я ще не готова так мало лежати). Жарти-жартами, але бачу, що і їй того сну бракує, але чомусь її навіть не хилить на той сон. Ніби вона напилась міцної кави).
     
  20. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Всі дітки різні. Я думаю, що все внормується з часом. Можливо такий період у неї. Я просто весь час пристосовувалася до ритмів і режимів малого, не шукаючи ніде проблем)
    До слова, мій теж так спав, як Ваша раніше. А десь з 9 міс взагалі відмовився від сну на вулиці, лише вдома засинав з цицею. І були періоди, що не засинав довго і нудно, і що по декілька раз вкладалися, і що весь сон висів на циці, були що просто треба було лежати поряд, а були, що засинав і можна було встати. По-різному було:)
    От мій вирішив собі в 2.8 відмовитися взагалі від денного сну, то спочатку теж "кіпішувала", як я тепер буду без тих пару годин тиші. А потім звикла, адаптувалася і навпаки знайшла плюси)
     
    • Подобається Подобається x 1