Гімназії Львова чи спеціалізовані школи з високим рівнем знань. Все, що варто знати

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Meriroma, 21 Вересень 2014.

  1. Milena

    Milena Member

    Племінниця пройшла вступні іспити до Правничої гімназії.
    Укр. мова диктант, математика письмово, англійська співбесіда + усно завдання на логіку.
    Форма строга, піджак, юбка вузька. Колір сорочки тільки голубий (свята - біла) + галстук.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    по рівню викладання природничих дисциплін вони приблизно однакові. Решта- то справа рук репетиторі, а не заслуга закладів. У"Євшані" просто сама психологічна обстановка краще Академічної . З цих 2 я б в Євшан йшла. А взагалі на власному довіді вже переконалася, що популярність гімназій і їх "сильність" роздута штучно.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Вчимось в Євшані, якраз закінчили 5 (їхній 1) клас. Якщо якісь конкретні питання - питайтесь, відповім. Мені школа подобається, дитині також подобається. Сильні напрямки - сильно вчать математику, англійську, українську мову. Школа не англійська, але англійська кожен день і вчать добре. Єдине, що навантаження досить велике, можуть задавати багато з усіх предметів, але ми всигаємо і на гуртки ходити.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. kivvvi

    kivvvi Member

    Всім привіт! Ми теж розлядаємо гімназії на слідуючий рік. Поки зупинились на АК та Євшан, але як для мене ( як для мами) головне в учбовому закладі добра та привітна обставнока для учнів! На мою думку ( тай попередній опит у держ.школі "сильної"), коли дітей пригнічують своїм "вчитель завжди правий", "дякуйте, що навчаєтесь у нашому "престижному"закладі", доброго навчання не буде! В початковій держ.школі, відбили всі інтереси до навчання. Наразі ми в приватній школі Калинка, дитина за рік змінилася дуже, вже є розуміння і мотивація в оцінках (коли тебе дійсно оцінюють за знання!). І от за рік нам треба визначитись куди далі... Перейти до гімназії від цієї школи, або вступати в іншу? може хтось знає рівень гімназіі від ЛУБП? Звісно, рівень учб.закладу має бути гарним, щоб дитина не друшляла.
    Може є ще якісь гарні гімназіі, окрім Євшан, АГ (з посиленим навчанням фіз-мат)? В голові каша повна :girl_in_dreams: тай ще ми преїхали до Львову, тому знань які є навч. заклади та занйомих, що в них навчаються, намає. Дякую всім вам, хто залишає відгукі! Це дуже допомагає
    Після гімназіі, якщо переходять, то йдуть до ліцею чи коліджу?
    Якщо ми будемо вступати до Євшан або АГ, і там і там є підготовчі курси, куди краще ходити? Розглядаємо курси більш, як для знайомств з дітьми, вчителями. Щоб дитина бачила, що вона така не одна, яка буде вступати до закладу (тобто для заспокоювання)
     
  5. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    В аг треба на ці підготовчі курси ще попасти, там запис наперід і обмежена кількість місць. Навчання по суботам чи неділям, вже не памятаю, починають вроді би з березня, а записувати ь треба швидше. У євшані підготовчі курси відбуваються в травні по суботам, записують всіх без обмежень. Дайте дитині порозвязувати завдання із сайту євшану, якщо розвяже сам без проблем, то нехай йде на курси, там розвязують подібні до вступних завдання, лиш дітей у класі багато, тому ефективність таких курсів як на мене лиш для самозаспокоєння.
     
  6. Online

    Online Well-Known Member

    Зустріла знайомого, чий син пролетів цього річ на вступі в АГ. Малий сильний математик, я дуже здивувалася. Розказав мені трохи про ту всю "кухню" на вступі, який концерт йому влаштували на апеляції, виривали з рук роботу, щоб не дай Боже не сфотографував... Я розчарована, якщо чесно. Бо Політех досить просунутий ВНЗ, і автоматом вважала, що і АГ теж. Розглядала її як один з варіантів в майбутньому.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Йдіть до нас в євшан, в нас математика не гірша від аг. Вже не вперше чую погані відгуи про аг.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    слідкуйде десь із січня - на їхеьому сайті буде інформація про набір на підготовчі курси, ну й дійсно не затягуйте - бо бажаючих буде багато, кількість місць обмежена. оскільки я дуже хотіла, щоб малий попав на ці курси, то моніторила інформацію - як тільки з"явилося повідомлення про набір - на другий ж день практично записалися. Й набір закрили доволі швидко, але попасти реально.
    Конкретно нам нема що жалітися - син поступив й в академічну й класичну. Ніде ніяких знайомств не мали ))). Але дійсно - в академічну результати були відомі пізніше, й одним списком, а от в класичній мені підхід більше сподобався - зранку екзамен, ввечері результати - все швидко, чесно й прозоро.
    Не знаю, як буде далі, бо мій тільки-тільки поступив. Я думаю, що Вам краще @Meriroma каже, бо її син в старших класах.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    хто у вас із вчтелів у Калинці? Ми після Калинки без будь-яких курсів і додаткових занять здали усі тести в Євшан. Класичку, АГ. Скажу відверто, що все-рівно потім змінили гімназію. І з Класички пішли у спецанглійську звичайну школу. І не шкодую, бо рівень тої ж англійської у спецшколі вищий , ніж у Класичці. Як і німецької. Про математику і фізику мовчу тим більше. Навіть з нашого класу цьогоріч ряд дітей пройшли у фіз-мат спокійно, не навчаючись у гімназіях.
    А мж АГ і Євшаном я би обирала Євшан- там краща психологічна обстановка. А рівень +- однаковий.Класичку не раджу тепер узагалі.
    тут такий нюанс: рівень непоганий, бо тут приватний заклад і там фактично через малу к-ть дітей у класі навчання кожного предмету більше виглядає як групове репетиторство. Але: усі діти ЛУБП точно так само сидять по репетиторам. Бо в старших класах там більшість батьків школу розглядає як заклад для отримання атестату, а от дати фундаментальні занння більшість з них може індивідуально . Поступають там усі випускники фактично 100%. Але матеріальний рівень батьківбільшості учнів дозволяє їм останні 2 роки школи отримувати знання фактично поза її межами . Плюс гімназії- нормальна обстановка між дітьми. Те, що ви і бачите зараз самі. Бо в державних школах, а особливо в старших класах- то таки купа своїх підводних каменів.А в більшості модних державних гімназій- там багато прихованих проблем, які "заминають" в межах закладу.
    --- дописи об"єднано, 4 Вересень 2017 ---
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. kivvvi

    kivvvi Member

    Наталля Петрівна та Олена Олексіївна (це вже 4 та 2 класи)
    Здорова обстановка, то дуже вагомий плюс навчанню! Ми вже випробовали на власній шкурі держ.школу....Будемо пробувати поступати в Євшан, а там як складеться
    в яку школу перевелись?
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то дві найсильніші вчительки. Олена Олексіївна узагалі за освітою математик.Вона у нас в 4 класі власне викладала математику. Цих знань було достатньо для безпроблемної здачі тестів без будь-чого і будь-якої додаткової підготовки у 3 вищезгадані гімназії
    --- дописи об"єднано, 4 Вересень 2017 ---
    а в старших класах- тим більше. Якраз нормальна обстановка у закладі і колективі більше значення має навіть у старшій школі, ніж в молодшій.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Масік

    Масік Well-Known Member

    Доброго дня. Дівчатка цікавлять Ваші враження від навчанн діток у гімназії класичній, академічній та Євшані. Можливо щось змінилося, бо дописи ще минулорічні. Зараз визначаємося куди переводити у 5 клас.
     
  13. dasha

    dasha Well-Known Member

    Цікавлять відгуки про середню спеціалізовану школу "Надію". Яка там якість навчання. Зокрема чи варто туди давати дитину з математичним нахилом? Якщо порівнювати чи краща вона за 32? Бо 32 тріщить по швам і вчаться у 2 зміни.
     
  14. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Вчимось у Євшані другий рік, мені і дитині подобається. Задають багато, математика кодеж день по 6-7 номерів, часто із зірочкою, типу тяжчі, англійську багато вчать, самостійні постійно всякі. Атмосфера між учнями нормальна. Питайтесь, якщо щось конкретне.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. kivvvi

    kivvvi Member

    Хочу написати свої враження від гімназій Академічна та Євшан. Вибрали та подали документи в ці дві гімназії, але враження від них такі собі :sad:
    В АГ були дуже здивовані, що я маю багато питань з приводу навчального процесу... При відповідях на питання, постійно робили акцент на рейтинг, "перші у Львові", "кращі у Львові", "а вашу школу ми не бачили у рейтингах" і все в такому стилі. Так я і не дізналась про харчування, про книги та шафки, чи дозволено користуватись елек.книгою.... Було купа маленькіх неприємних моментів, зі сторони секретаря та директора.
    Євшан - обстановка простіша, на всі питання дали відповіді. Не сподобалось: є змінне взуття (це супер!), але його треба носити кожного дня із собою (приносити і заносити додому, просто уявила ту дитину: рюкзак -10кг, пакет з фізрою, пакет із змінним взуттям) Це жесть якась
    Харчування: не зрозуміло з графіком, їдять десь о 10-30 ( не то обід, не то сніданок), потім великої перерви немає, щоб збігати в столовку і купити щось поїсти, а уроки закінчуються приблизно о 15-00.
    І саме головне - це ФОРМА! АГ бордова, Євшан зелена..... ну це "кров з очей"! І всі співають про "ми виховуємо індивідуальність в вашій дитині" .... ага, йдеш в коридор і дивишся на стенд з формою, які всі там "індивідуальні"
    Це мої враження і мої думки!
    Якщо порахувати скільки обійдеться репититорство, проїзд, вільної години у дитини не буде (в 15-00 закінчуються уроки- додоми- поїсти - уроки-ніч), чи є сенс переводитись?... Поки в роздумах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    а хіба в молодшу школу ви не носили змінного взуття? бо ми носили всю молодшу школу, тому коли прийшли в Євшан, то для нас це не було якимось новшеством, а нормальна звичайна річ.. Ну і згадаю своє навчання в школі - то теж носила перезувне і ще й форму спортивну... Так, звичайно, коли є можливість залишати взуття в шафках як в класичній, то дуже класно, але і зі змінним взуттям ходити не так складно. А спортивну форму не потрібно носити, в нас спортивна форма зберігається в нашому кабінеті в шафах.
    А про рюкзак 10 кг - в нас такого немає, дитина не носить в Євшан жодної книжки, лише зошити ну і хіба підручники з англійської, бо на уроках вони всі користуються ел. книжками або планшетами.
    моя мала зараз в 1-му гімназійному, на разі жодних репетиторів не маємо, вчиться якось сама: математика, англійська, ну і укр. мова там досить сильні. Як буде далі час покаже, але на репетиторство на разі не налаштовуюсь, нехай вчиться сама "тягти" то все, а репетитори думаю знадобляться вже аж по підготовці до ЗНО..
    За той недовгий час нашого навчання в Євшані я можу сказати, що ми задоволені як викладанням, так і відношенням до дітей. Дуже приємна і хороша директорка там , можна підійти по будь яким питанням і поговорити з нею про те, що вас цікавить.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. kivvvi

    kivvvi Member

    Ми не носили, взуття залишалось у школі (держ.школа), коли я вчилась - то не було перезувного.
    це +
    там проста обстановка без зірковості, і це порадувало!
    @Kassandra а можете більш обширно написати за харчування? Сніданок, обід, що можно купити, і взагалі як на смак? :)
     
  18. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    На рахунок форми, я просікла, що це дуже зручно. Не треба ламати голову, в що одягнути модницю кожного дня. В нас лише початкова, в дівчаток досить симпатичні сарафанчики. Під них кеди, веселі колготи і повна індивідуальність.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. kivvvi

    kivvvi Member

    ми теж ходили у формі два роки, наразі без форми. Дитина насолоджується вільним одягом, зручним, якій не сковує рухи, в якому просто зручно. А рішення, що одягнути сьогодні, займає 5хв. Якщо можно було б носити однотонні темні светрики під сорочку, було б комфортніше. Коли строгі умови - піджак обов"язково (син його ненавидить) :) для нас цє великий мінус
     
  20. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    ех, що вам розказати...В нас з харчуванням там не склалося: їла доця там так званий другий сніданок (перший дома) лише місяць часу, потім після розмови з вчителькою і ще декількома батьками зрозуміла, що моя дитина їсти тієї їжі не хоче і дуже часто залишає половину нез"їдженого. З того, що мені розповідали там готують, то не все так погано, ніби краще ніж те, що було в державній молодшій школі, але моя принцеса від того харчування разом ще з декількома дітьми відмовилась. В нас стандартно кожен день з собою береться термос з чаєм (який вона може повний принести назад додому:girl_crazy:) і на перекус канапочка та фрукти. Їсть це моя мала тоді, коли вони всі дружньо їдять в столовій. Потім вже дома після уроків повноцінно обідає..Я з харчування проблеми не роблю, бо в молодшій школі харчувались по тій же схемі)).
    Купити там можна булочки, різні печенька і т.п., каже мала, що чіпсів і сухариків там в столовій нема
    Щодо форми, то мені все підходить, бо в 4 класі в звичайній школі в нас вже був повний перебір з тими одяганнями: дівчата дуже хизувались обновками, дорогими фірмами одягу і т.п. Тут в Євшані основна вимога - має бути піджак зеленого кольору до 3 гімназійного класу, потім в старших класах піджак чорного кольору; має бути світлий верх і темний низ, тобто не обо"язково ходити повністю зеленим :girl_crazy:.
    --- дописи об"єднано, 3 Лютий 2018 ---
    бачите з хлопцями то все трохи простіше, тому вам форма не до вподоби, а з дівчатами, то зовсім інший кампот, мені краще, щоб моя дівчина йшла в школу в світлій кофтинці, темних штанятах чи спідниці, в піджачку, ніж в рваних джинсах і тому подібному верху, а вік у них починається такий, що часом вже не знають що мають на себе натягти, щоб виділитись))